Rottweiler raateli pikku-Tahvon kuoliaaksi

Herttoniemeläiset koiranomistajat vaativat, että viranomaiset ottavat rottweilerin pois omistajaltaan. Koira hyökkäsi Tiina Taivalojan pikkukoiran kimppuun koirapuistossa.

Hemmo Rättyä

Tahvo-koiran elämä päättyi traagisesti.

Tiina Taivaloja

Aggressiivinen rottweiler tappoi pomeranianrotuisen Tahvo-koiran keskiviikkoiltana Herttoniemen koirapuistossa.

– Kun huomasimme rottweilerin ja sen omistajan, päätimme heti muiden ulkoiluttajien kanssa lähteä paikalta. Olimme portilla, kun rotikka juoksi suoraan koirani kimppuun, Tahvon omistaja Tiina Taivaloja kertoo.

Rottweilerin isäntä ei tehnyt mitään. Vasta kun Tahvon omistaja ja kaksi muuta koiranulkoiluttajaa korottivat ääntään, hän yritti repiä rottweilerin suuta auki.

– Huusimme, että tee nyt jotain. Yritin sekavassa tilassa itsekin repiä koiraa, mutta se ei auttanut. Rottweiler päästi irti vasta sitten, kun Tahvo ei enää hengittänyt. Koiran tarkoituksena oli selvästi tappaa Tahvo, järkyttynyt Taivaloja jatkaa.

Paikalle soitettiin poliisi selvittämään tilannetta. Viranomainen otti lausunnon rottweilerin omistajalta, jonka jälkeen koira ja isäntä poistuivat paikalta. Tahvon omistaja lähti koirapuistosta ennen poliisin saapumista.

– En voinut jäädä sinne selvittämään asiaa. Paikalla ollut koiranulkoiluttaja toi Tahvon eläinlääkärille, ja annoin lausunnon poliisille myöhemmin.

Ilmoitus on nyt Helsingin poliisin tutkittavana, ja tapauksen rikosnimikettä selvitetään. Poliisin mukaan koiraa ei ole voitu ottaa isännältään pois, koska jutun esitutkinta on kesken.

Rottweiler ja sen omistaja ovat tulleet tutuksi lähes kaikille itähelsinkiläisille koiranomistajille. Poliisin mukaan isännästä tehtiin ensimmäinen rikosilmoitus vuosi sitten, kun rottweiler kävi pienen koiran kimppuun talon pihalla. Sen jälkeen omistaja on saanut lukuisia sakkoja, kun rottweiler on purrut toista koiraa.

– Eihän se tämän koiran vika ole. Olen kuullut, kuinka omistaja oikein yllyttää koiraansa muiden kimppuun. Lisäksi hän uhkailee muita koiranulkoiluttajia. Kuinka pahasti pitää käydä, että viranomaiset ottavat häneltä koiran pois, Taivaloja ihmettelee.

Written by:

Vera Miettinen

Ota yhteyttä