Taideväki valmistellut salassa vastaehdotuksen Guggenheimille

Guggenheim-hankkeeseen kriittisesti suhtautuvat taidekentän toimijat ovat laatineet vastaehdotuksen Guggenheim-museolle.
-Hankesuunnitelmaa on valmisteltu siitä lähtien, kun Guggenheim-selvitys julkistettiin tammikuussa, kertoo valmisteluryhmään kuuluva tuottaja Nina Toppila.
-Tämä on haluttu pitää salassa siihen asti, että hankesuunnitelma on valmis.
Sopiva hetki vastaehdotuksen julkaisemiselle koitti Jussi Pajusen esiteltyä maanantaina oman Guggenheim-esityksensä.
Checkpoint Helsinki -nimeä kantava hanke tähtää Guggenheimin tavoin Helsingin taidemuseon uudistamiseen ja Helsinki-brändin nostattamiseen. Vain idea jolla tähän pyritään, on astetta kunnianhimoisempi.
-Esitämme, että Helsingin taidemuseon jo olemassa olevien kokoelma- ja näyttelytoimintojen yhteyteen perustetaan uusi toimintayksikkö, joka keskittyy pelkästään uusien kansainvälisesti merkittävien teosten tuottamiseen, hankesuunnitelmassa linjataan.
-Voimme yhdessä kehittää museokonseptin, jollaista ei ole missään muualla maailmassa.
Valmistelijajoukon mukaan itse taidetta tuottava museo-organisaatio on toimijana nopeammin reagoiva ja ajassa elävä.
Hanke  voitaisiin ryhmän mukaan toteuttaa samalla summalla, käytännössä 3-5 miljoonalla eurolla, joka Pajusen esityksen mukaan kuluisi Guggenheim-hankkeen toisen vaiheen toteuttamiseen.
Checkpoint Helsingin hankesuunnitelma esitellään tänä aamuna kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle. Hankkeen virallinen julkistamistilaisuus järjestetään tänään kello 12 galleria Forum boxissa.
Hanke-ehdotuksen on tähän mennessä allekirjoittanut  satakunta taiteilijaa, taiteen tutkijaa ja taidekentän asiantuntijaa.

Written by:

Marjaana Varmavuori

Ota yhteyttä