Pelätyn rottweilerin omistaja jatkaa uhkailua

Siilitiellä asuva Moona Virtanen-Kinnunen kertoo, että rottweilerin omistaja on uhkaillut usuttavansa koiran Pepin ja Nikin kimppuun.

Hemmo Rättyä

Herttoniemen koirapuiston portin viereen oli tuotu kynttilöitä Tahvo-koiran muistoksi.

Hemmo Rättyä

Siilitien asukkaat ovat turhautuneita, vihaisia ja peloissaan. Aluetta terrorisoi aggressiivinen rottweiler omistajineen, joka viime viikolla tappoi Herttoniemen koirapuistossa pienen Tahvo-koiran (HU 14.4.).

Siilitien asukkaiden mukaan koiran omistaja on jo vuoden ajan herättänyt pelkoa alueella. Useampi koiranomistaja on joutunut uhkailun kohteeksi.

– Törmäsin rottweileriin ja sen isäntään samana iltana, kun Tahvo kuoli. Omistaja kehuskeli rottweilerin voimalla ja uhkaili koirien välisellä tappelulla. Sanoin, että siinähän yrität, koska sitten soitan poliisille, alueella asuva Moona Viitanen-Kinnunen kertoo.

Asukkaita ihmetyttää, miksi poliisi ei tee asialle mitään. Rottweilerin omistaja on saanut useita sakkoja ja hänestä on tehty lukuisia rikosilmoituksia.

– Eläintenpitokielto pitäisi antaa, Viitanen-Kinnunen jatkaa.

Herttoniemen koirapuisto on hiljentynyt. Asukkaiden mukaan useat koiranulkoiluttajat eivät enää mene sinne.

– Itse käyn puistossa vain aamuisin, koska silloin siellä voi olla rauhassa. Välttelen lenkilläkin tiettyjä paikkoja, etten törmäisi rottweilereihin, Viitanen-Kinnunen kertoo.

 

Omistaja kehuskeli rottweilerin voimalla ja uhkaili koirien välisellä tappelulla.”

Pentti Kovanen on asunut Siilitiellä 45 vuotta. Hänen mukaan alueella on paljon koiria hyvien ulkoilumahdollisuuksien vuoksi.

 

– Tarvitsee mennä vain tien toiselle puolelle, niin siellä on metsäpolkuja vaikka kuinka paljon, hän toteaa.

Pentti Kovanen on törmännyt rottweilerin omistajiin useaan kertaan Herttoniemen koirapuistossa.

– Humalapäissään he ovat aggressiivisia ja uhkailevat. Puistossa on kaksi ovea, ja usein he tulevat samaan aikaan kummallekin portille. Puistossa ei voi olla enää rauhassa. Koko ajan pitää olla varuillaan, tulevatko rottweilerit sinne. Toinen niistä on purrut hoitokoiraani Rikua.

Nimettömänä pysyttelevä Siilitien asukas kertoo, että rottweiler on purrut hänen äitinsä koiraa viime syksynä.

– En itse pelkää niitä koiria, mutta äitini on kauhuissaan. Pakko tässä on tehdä jotain, jos virkavalta ei puutu asiaan, mies sanoo.

Siilitie 18:n asukkaat ovat järjestämässä toista asukaskokoontumista. Myös poliisi on luvannut osallistua keskusteluun.

Vuokrataloyhtiö Heka-Siilitie Oy:n toimitusjohtaja Rauno Vainio on kahdesti saanut yhteydenoton asukkailta koskien rottweilerien omistajien häiriökäyttämistä.

– Ensimmäinen tuli syksyllä ja toinen tällä viikolla. Asukkaat kertoivat, että talossa asuu vihaisia koiria.

Toimitusjohtaja kehottaa asukkaita lähettämään kirjallisen ilmoituksen, joka on asianmukaisesti täytetty.

– Siinä pitää olla kaksi allekirjoitusta, jotka vahvistavat tapahtuneet todeksi. Sen perusteella voimme antaa asukkaalle varoituksen. Jos käyttäytymisessä ei tapahdu parantumista, vuokrasopimus voidaan purkaa, Rauno Vainio kertoo.

Written by:

Vera Miettinen

Ota yhteyttä