Piilota X Palauta

ToPon välierävastus on sitkeä Kataja

Urheilu Kommentoi

Jokerit ylsi jääkiekon SM-pronssille ja SSV salibandyhopealle. Pystyykö pääkaupunkiseudun ainoa Korisliiga-joukkue Torpan Pojat parempaan?

ToPo kaatoi Kauhajoen Karhun puolivälierissä ja sai välierävastustajakseen Joensuun Katajan. Runkosarjassa helsinkiläinen hävisi kaikki neljä peliään joensuulaiselle. Päävalmentaja Tomi Kaminen kertoo kunnioittavansa Katajaa, mutta uskoo, ettei runkosarjavoittaja ole vielä nähnyt parasta ToPoa.

– Emme ole kohdanneet tällä kokoonpanolla Katajaa vielä kertaakaan. Edellisessä kohtaamisessamme Kimmo Muurinen ja Hanno Möttölä olivat sivussa, sitä edellisestä Hawkins. Josh Wilson oli vielä runkosarjapeleissä mukanamme, mutta pelaamme ilman häntä ihan erinäköistä koripalloa, perustelee Kaminen.

Torpan murskaaminen välierissä ei ole Katajalle siis suinkaan selvää pässinlihaa.

– ToPolla on kunnioitusta herättävä joukkue, tunnustaa Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

– Kun oman peliurani aikana pelasin ToPoa vastaan, heiltä löytyi kokoonpanosta sellaisia nimiä kuin Klinga, Lee, Gatewood, Joyner, Pehkonen ja Markkanen. Kun nykykokoonpanoa tarkkailee, niin on sanottava, ettei tämä kauaksi siitä jää. Heillä on hurjasti vielä käyttämätöntäkin potentiaalia, pohtii Toijala.

Torpan Pojat hävisi huolestuttavasti neljä viimeistä runkosarjapeliään, mutta kukisti Karhun puolivälierissä armottomasti.

– Meidän joukkueemme on herännyt syvästä unesta ja alkanut pelata koripalloa nyt, kun tosipelit ovat kyseessä. Tässä on koossa kokenut porukka, joka tahtoo voittaa, lataa Kaminen.

– Esimerkiksi Kimmo Muurinen, en ole koskaan nähnyt häntä niin keskittyneenä kuin ennen neljättä ottelua. Möttöläja Justin Hawkins paransivat otteitaan koko puolivälieräsarjan ajan. Ronnie Clark istuu päivä päivältä paremmin joukkueeseen, uhkuu Kaminen.

Ottelusarjan avain saattaa olla ToPon pelinrakentajajaosto – tai sen puute. Ainoa ”perinteinen” pelinrakentaja ToPon joukkueessa on Jarkko Kyllönen ja Kataja pyrkii varmuudella iskemään painetta Chase Griffiniin.

Kaminen ei ole kuitenkaan huolissaan.

– Jos vaikka Chase Griffin on pihdeissä, kyllä pallon voivat ylös tuoda vaikka Hawkins tai Tuomas Iisalokin, varoittaa Kaminen.

ToPo–Kataja Korisliigan toisessa välierässä maanantaina kello 18.30 Töölön Kisahallissa.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.