Piilota X Palauta

Poliisi takavarikoi tappajakoiran

Paikalliset 7 Kommentoi

Herttoniemen koirapuistossa Tahvo-koiran tappanut rottweiler takavarikoitiin omistajalta viime perjantaina.

– Ratkaisu pohjautuu eläinsuojelulainrikkomukseen. Ensisijaisesti takavarikko voi kestää neljä kuukautta. Asiaa valmistellaan syyttäjän kanssa, ja koiran kohtalo määräytyy tulevan tuomion mukaan, tutkinnanjohtaja Vesa Löppönen kertoo.

Rottweilerin omistajasta tehtiin ensimmäinen rikosilmoitus vuosi sitten. Sen jälkeen kaksikko on saanut lukuisia sakkoja liittyen muun muassa koiran kytkentään ja purematapauksiin. Lisäksi omistaja on uhkaillut koiratappeluilla. Muut alueen koiranulkoiluttajat ovat olleet peloissaan.

– Takavarikon tarkoituksena on kattaa Siilitien koiranulkoiluttajien turvallisuus, Löppönen jatkaa.

7 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Vera Miettinen kuva
Vera Miettinen

Kommentit

23.4.2012 14:40

No onhan se nyt hieman turvallisempaa, mutta pitäisi kyllä saada ne loputkin pois. ja omistajille se eläintenpitokielto. Asia jos menis mahdollisimman nopeasti vielä oukeuteen niin saataisiin lopullinen päätös tällekin

23.4.2012 16:12

Nyt kyllä kuulostaa kummalliselta! Tämä kaksikko EI AINOASTAAN ole häiriköinyt ;onko poliisia nyt huijattu ,sillä kaksi muuta rottista erityisesti vanhempi uros isännän kanssa on häiriköinyt!Siis kaikki rotikat POIS ja ELÄINTENPITOKIELTO!!!Vanhempi uroshan on purrut ihmisiäkin!!

23.4.2012 16:55

ei voi enää koiriensa kanssa liikkua saati yksinkään ,pois vaan tuommoiset koirat

23.4.2012 18:22

Parempaan suuntaan ollaan menossa, kuitenkin vanhempi uros on tosiaan se joka on aiheuttanut paljon tuhoa ja pelkoa, isännän koira. Esim. naapurin miehen ja koiran sairaalaan. Ainakin nyt voidaan sanoa, että poliisi toimi suht nopeasti, kiitos!

24.4.2012 10:06

Hienoa! Mutta lieneeköhän kyseessä sama mies koiriensa kanssa johon itse olen törmännyt jo vuosia sitten. Tällöin lähialueellamme liikkui kauhunsekaisia tunteita miehestä jolla 2 rottweileria, hän uhkaili koirillaan ja kehui niiden aggressiivisella käytöksellä. Hän myös astui koirapuistoon koiriensa kanssa toisten läsnäollessa ja irrallaan olevia koiriaan usutti toisten kimppuun. Puremis vahinkoja sattui tällöinkin. Itse kuulin miehestä koirineen kun oma koirani oli kaverillani hoidossa, koirani oli tällöin nuori. Kaverini kertoi että viereisen rapun miehellä on vihainen rottweiler jota piti irrallaan piha alueella tai kytkettynä ja vartioimatta matontamppaus telineeseen. Toinen koira oli vasta pentu. Kaverini oli kerran tavannut miehen ja koiran pihalla niin mies oli tuumannut ettei koirani pärjäisi tappelussa mitenkään hänen koiralleen jos hän sen laskisi irti ja vielä nauranut päälle. Tämä tapahtui tosin Tikkurila- Hiekkaharju akselilla Vantaalla.

25.4.2012 15:12

Toivottavsti oikeus tapahtuu/toteutuu ja koirien omistaja joutuu maksamaan kaikesta vääryydestä jota on jo pitkään "kylvänyt". Onneksi asiasta ovat kiinnostuneet monet ihmiset jotka pelkäävät kulkea siilitiellä/viikin metsissä. Kuinkahan paljon on niitä tapahtumia joista ei ole jäänyt kiinni. Tahvoa tapaus ei tuo takaisin , mutta ainakin Tahvo muistetaan.

27.4.2012 16:45

Ovat omistajat olleet hiljaa. Ovat tainneet tajuta, että heidän "kiltit" koirat lähtee piikille ja vielä aika nopeasti.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.