Piilota X Palauta

Koirat saivat oman ravintolaetiketin - näin käyttäydytään kahvilassa ja ravintolassa

Viihde 109 Kommentoi

Vuoden vaihteessa voimaan astunut lakimuutos antaa ravintoloitsijoille mahdollisuuden sallia asiakkaiden vierailut ravintoloissa ja kahviloissa koiran kanssa. Mutta miten hännänheiluttajan kanssa tulisi käyttäytyä ravintolassa, saako haukkua tai keräjä? Entäpä kuolata jos kuonon edessä on oikein herkullinen makupala?

– Lakimuutos on synnyttänyt runsaasti keskustelua, kysymyksiä, hämmennystä ja myös voimakkaita mielipiteitä niin koirien omistajissa, ravintoloitsijoissa kuin ravintolavieraissa. Siksi halusimmekin luoda koirien ravintolaan viemiselle pelisäännöt, joissa on huomioitu mahdollisimman hyvin eri osapuolet eli ravintoloitsijat, koiran omistajat, koirat ja muut ravintolavieraat, kertoo Dogian toimitusjohtaja Tanja Haapamäki.

 

Koiran pitää aina tuntea olonsa turvalliseksi, eikä sitä tule viedä esimerkiksi humalaisten seuraan.”

 

Koiran ravintolaetiketti syntyi yhteistyössä verkkopalvelu Dogia Oy:n, SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n ja MARA Matkailu- ja ravintolapalvelut ry:n kanssa. Koiran ravintolaetiketti on suositus ja käyttäytymisopas koiranomistajalle hyvään ja muut huomioivaan ravintolakäyttäytymiseen koiran kanssa.

– Koiran ravintolaetiketissä kehotetaan koiranomistajaa esimerkiksi huomioimaan mahdolliset koira-allergikot, varmistamaan että koira ei kerjää muiden ravintolavieraiden pöydästä ja että koira osaa käyttäytyä vieraiden ihmisten ja mahdollisesti muiden koirien läheisyydessä, sanoo Haapamäki.

– SEY halusi kiinnittää ravintolaetiketissä erityisesti huomioita koiran näkökulmaan. Koiran pitää aina tuntea olonsa turvalliseksi ravintolassa, eikä sitä tule viedä esimerkiksi liian meluisaan paikkaan tai humalaisten seuraan, kommentoi SEY:n toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö.

 

Koira-ystävällisiä ravintoloita on palvelussa jo 60.”

 

Dogian verkkopalvelussa toimii koiraystävällisten paikkojen hakupalvelu, josta jo ennen lakimuutosta löytyi ravintoloita, jotka sallivat koiravieraat esimerkiksi terassillaan.

– Lakimuutoksen myötä koiraystävällisten ravintoloiden määrä palvelussa on jo lähes 60, ja uusia koiraystävällisten ravintoloiden ja kahviloiden ilmiantoja tulee viikoittain, kertoo Haapamäki.

Oman haukun kanssa voi lähteä kahville tai ravintolaan vaikka tiistaina 24. huhtikuuta, jolloin vietetään koiranpäivää. Koiranpäivä on Suomen Kennelliiton lanseeraama teemapäivä, jonka tavoitteena on muistuttaa ihmisen parhaan ystävän merkityksestä. Koiranpäivää vietetään tänä vuonna kuudetta kertaa ja tämän vuoden teemana on ”Vastuu koiran omistajana”.

109 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

23.4.2012 17:06

Allergikko osallistuu tärkeään tapaamiseen ravintolassa, johon osallistujat ovat saapuneet pitkän matkan takaa, ja seurue aloittaa ruokailun. Ravintolaan tulee koira, ja allergikko joutuu poistumaan kesken tapaamisen, ruokien syönti jää kesken ja kokous tulee järjestää uudelleen. Kuka maksaa kokouksen uudelleenjärjestämiskulut ja ravintolalaskun? Kysellään, oliko ravintolan ovessa riittävän selvästi ilmoitettu, että ravintolassa voi olla koiria. Jos ei ollut, ravintoloitsija kärsiköön tappiot. Maksaako ravintola myös välilliset vahingot, eli lentoliput, hotellit ja työajan? Ravintoloiden nettisivuillakin ja mainonnassa tulisi ilmoittaa, että ravintolassa saattaa olla koiria ja koiranhilsettä. Kokouksia järjestettäessä pitää siis jatkossa kysyä kaikilta osallistujilta, ovatko allergikkoja, ja samoin ravintoloista, ovatko ne koiravapaita.

25.4.2012 10:33

Voi voi, että heti piti keksiä maailmaa järistyttävä ongelma. Kuka keksisi rokotteen narisijoita vastaan?

26.4.2012 12:07

Näin on,,on se taas ihanaa kun suomalaiset narisijat käy kuumana,minä ainakin hymyissä suin etsin koiraravintolan ja poikkean koirani kanssa tai ilman koiraravintolaan:)

28.4.2012 22:05

Koirat eivät kuulu ravintolaan. No minä en samoissa ravintoloissa elukoiden kanssa syö.

1.5.2012 13:43

Keski-Euroopassa mm. sivistysmaassa nimeltä Saksa, on koirien ravintolassaolo arkipäivää. Siellä homma toimii.Koirat ovat koulutettuja ja siistejä. En kyllä olisi varma junttikylässä nimeltä Suomi. Toivotaan, että olen väärässä. Tervetuloa koirat ravintolaan, koirat!

8.4.2013 21:27

Melkeimpä toivon että sinäkin joskus yskit verta ja nukut istuallasi ja toivottavasti sinunkin rahasi joskus kuluvat lääkkeisiin.

23.4.2012 20:04

pysy kotona, helpottaa kummasti

23.4.2012 20:44

Mulla olisi sama neuvo koska eihän sitä voi tietää jos lentokoneessa tai hotellissa on sokea henkilö sokea apukoiran kanssa koska heillä on siihen oikeus.Allergia ihmisillä usein pientä draama Queen meininkiä muutenkin.

24.4.2012 14:32

Siinä sitä draamaa riittää, jos allergiakohtaus yllättää. Yrittäjä:n kaltaiset ihmiset ovat kyllä usein mieluusti draamaa katsomassa, mutta apua heiltä tuskin löytyy. Tiedä vaikka ihan vain piruuttaan jättäisivät auttamatta, kun Heidän Oma Tärkeä Ruokailuhetkensä pilataan sairaskohtauksella. Taas nuo huomionhakuiset allergikot vaatimassa milloin mitäkin. Yrittäjä tuhahtaa. Ei hän vain koskaan ole mitään erikoista vaatinut, tai edes ajatellut että itse mitään erikoisjärjestelyjä tarvitsisi.

Ehkä jokin "naseva" kommenttikin heiltä kuullaan. Niin aina.

23.4.2012 20:51

Minusta koirat ei vaan yksinkertaisesti kuulu ravintolaan - täysin hölmö ideakin! Kaikkea ne koiraihmiset vielä keksiikin.

23.4.2012 22:06

Missä kissat?
Aina jokapaikassa nämä koirat punkee lehtien sivutkin täyteen, että
kohta ei muista juttua riitäkään.
Kissoista asiaa vaikka siinä koirankakka -asioiden osastossa.
Ne kun varmaan on pienempiä, niin ne jää aina koirien jalkoihin.

23.4.2012 22:11

Koirat pysyköön koiraravintoloissa. Syököön siellä missä omistajatkin. Ei yleisissä paikoissa.

24.4.2012 10:25

Bemarilla on mennyt näköjään puurot ja vellit sekaisin... taas kerran :-D

24.4.2012 11:23

Käykää takapajulan poijjaat Euroopassa ja muualla maailmassa - siellä koirat kulkevat mukana eikä häiritse ketään.

25.4.2012 19:16

Jäähän sinä sinne asumaan äläkä tule tänne takapajulaan opettamaan.

24.4.2012 11:52

Vähättelijät ottakoot selvää asioista, ennenkuin puhuvat. Ei ole tapana mollata ja ivata ihmisiä, joilla on vakava sairaus. Allergiaa on monen asteista. Vakavin laatu voi tappaa.
Sama, kuin kuulisi jonkun sairastavan keuhkosyöpää ja menisi tahallaan pössyttelemään tupakansavut suoraan naamalle! Lentokoneessa tai hotellissa voi pyytää paikan, jossa ei ole koiria nuhjattu.

Järjenköyhyyttä nostaa koirat sosiaalisesti kyvyttömien ihmisten "lapsiksi". Eläin on eläin, oli sitten luonteeltaan liehittelevä laumaeläin tai joku muu. Se koira ei kärsi kotona sillä välin, kun omistaja käy ravintolassa. Eihän se edes tiedä "menettävänsä" mitään! Mustin murkinaa on kaupat pullollaan, viekää sitä sitten mennessänne eläimille kotiin.

Eteläeuroopassa koiria näkee katuravintoloissa. Ei sisällä. Suomessa ihan sään, pitkän talven vuoksi, ravintolat ovat sisätiloissa. Terasseille ok, kunhan kuolaavat vaan omistajiensa vaatteet ja pitävä räkytykset sisällään. Ei ravintoloihin, joissa ihmiset syövät!

Mitenkäs sitten kissat, undulaatit, tarantellat, akvaariokalat, käärmeet tai vaikka minipossut? Täytyyhän niilläkin olla oikeus päästä ravintolaan, kun kerran koiratkin pääsee! Ja kerran mulla pienenä oli leppäkerttu purkissa...

24.4.2012 19:30

"Vähättelijät ottakoot selvää asioista, ennenkuin puhuvat. Ei ole tapana mollata ja ivata ihmisiä, joilla on vakava sairaus. Allergiaa on monen asteista. Vakavin laatu voi tappaa.
Sama, kuin kuulisi jonkun sairastavan keuhkosyöpää ja menisi tahallaan pössyttelemään tupakansavut suoraan naamalle!"

Kannattaisikohan itse ottaa selvää asioista, ennenkuin esittää tällaisia vertailuja. Tiedän toki, että allergiaa on monen asteista, ja anafylaksia voi tappaa, mutta mitä tekemistä sillä on keuhkosyöpää sairastavan ja hänelle tupakansavut naamaan puhaltamisella? Siellähän ne käyvät ihan itsekin tupakalla, muka savuttomien sairaaloiden pihoilla.

24.4.2012 11:56

Kannetaanko koirat sylissä ravintolaan. Jos ei, niin ne ravintolaan tullessaan haistelee kaikki paskat ja kuset polunvarrelta ja näin tuovat taudinaiheuttajia ravintolaan.
Kotiin tuodessa koiran tassut yleensä pestään.
Tuleeko ravintoloihin koirantassupesurit?
- Maalta kaupunkiin tulleet alle kouluikäiset lapset tuumasivat auton takapenkiltä, että onpa täällä kaupungissa paskasta.
- Kaupunkilaisten eteiset on yleensä koiranpaskanhajuisia, jos ei ole kenkäpesuria talossa.
- Bussipysäkillä sanoi mies toiselle: Onpa nyt ihana keväinen tuoksu, johon toinen sanoi: kyllä se on koiranpaskan hajua, taidat olla koiranomistaja.

24.4.2012 12:28

Ei koiria ravintoloihin, turha mussuttaa että jossain muualla "sivistysvaltiossa"
koiratkin pääsevät. Koira on eläin ja sen kuuluu jäädä kotiin kun ihmiset menevät ravintolaan syömään. Itselläni on myös koira, enkä todellakaan vie sitä ravintolaan.

24.4.2012 12:44

Samaa mieltä. Ei kuulu eläin ravintolaan kuraa levittämään ja haisemaan. Jääkää mieluummin koirienne kanssa kotiin syömään vaikka samalta lautaselta.

24.4.2012 13:21

onpas erikoinen tarkastelukulma tuolla "verokoiralla"

24.4.2012 13:27

nyt monelle varmaan valkenee, miksi koira onkin ihmisen paras ystävä !

24.4.2012 13:44

Ei valjennut. No miksi?

24.4.2012 14:31

Koira = eläin. Ihminen = ihminen. Koirat harrastavat "sosiaalista" toimintaa koirapuistoissa haistelemalla toisten kaltaisten periä. Ihminen harrastaa sosiaalista toimintaa vaikkapa käymällä syömässä ravintolassa.

Minulla ei ole tarvetta ryhtyä koiraksi, eli haistelemaan toisten periä. Koirien ei tarvitse puskea reviirilleni, leikkimään ihmistä, syömään ravintolassa.

Joka ravintolan oveen metrin korkuinen tarra, jossa lukee "Tervetuloa ihmiset" tai "Tervetuloa koirat". Molemmille nämä ei sovi, eikä tarvitse sopiakkaan. Yrittäjälle kova riski ryhtyä koiraruokalaksi, ne kun eivät ole kovin maksukykyisiä asiakkaita.

24.4.2012 14:57

Eräästä ravintolakeskustelusta.

Ampiainen sanoi koiralla: älä aina hauku!
Koira sanoi ampiaiselle: miksi olet noin pisteliäs?
Kärpänen sanoi tyytyväisenä: kylläpäs täällä haisee.

24.4.2012 15:09

näinhän se kalliisti korjattu vanhankylänniemen kartano rakennuskin nyt annettu pilattavaksi ! eihän kokous väen sekä allergisten ihmisten ENÄÄN ole käyttömahdollisuutta ,kun eläimet sallittu . firmabileisiin ei sitten enään ole asiaa allergisilla -astmaatikoilla ym, ja ENTÄS blues jatkot ?

24.4.2012 15:31

hyvä vaan kun sikailijat jää kotiin

24.4.2012 15:42

Sen jälkeen kun se koira tilailee safkat ja juomat sekä maksaa laskun, niin tervetuloa. Muuten pysyköön ulkopuolella.

24.4.2012 17:42

Vielä kun tulis etiketti ihmisillekin. Älä tuo kuraa sisään! Ne jalat voi pyyhkiäkin. Älä haise hieltä tai liialliselta hajusteelta! Älä huuda, kailota, räksytä, tappele ja haasta riitaa, vaan käyttäydy asiallisesti!

No joo, tuskinpa kovin moni on kuitenkaan kiinnostunut lähtemään koiransa kanssa illalliselle. Mutta antaa vastustajien vastustaa vastustamisen ilosta. xP khih hih.

24.4.2012 18:25

Ihmisiltä on unohtunut että että olemme eläimiä siinä missä muutkin. Normaalisti luonnossa eri lajit tulevat toimeen toistensa kanssa. Ihminen on ainoa eläinlaji joka on vieraantunut luonnosta ja luontaisista vaistoistaan.

Ja mitä allergioihin tulee niin monilla fyysiset oireet alkavat päästä eli ovat psyykkistä. Ei tarvitse kuin kaukana nähdä karvainen eläin ja jo näppyä pukkaa mutta kun tietämättään on karvoissa ja hilseessä niin ei tapahdu mitään.

Jos koira ei osaa käyttäytyä on vika AINA ihmisessä joten ei ole väärin poistaa ravintolasta ihmistä jonka koira on kuriton.

Toivottavasti saamme paljon eläinystävällisiä ravintoloita niin tämä sulkeutunut kansa olisi taas askelen lähempänä avoimuutta.

24.4.2012 19:11

Ole sinä eläin, minä en ole. Koira ravintolassa on pohjimmiltaan sama asia kuin koiran jätös tiellä, koira irti, koira uimarannalla jne. Koira on syytön välikappale siihen, että sen huoltaja käyttää sitä omasta "sosiaalisuudestaan" viestimiseen. Tätä pitää sietää niin kauan kunnes koirien pitämisestä tehdään luvanvaraista. Koira oppii, koiraihminen ei.

24.4.2012 19:24

ihanat nimimerkit, koirat edella ja olen eläin, kiitos teille,
tuosta "allergia-astmasta" vielä; se on eräänlaista ympäristöä, lähiympäristöäkin terrorisoivaa omien pelkojen projisiointia ikäänkuin hyväksytyksi "vihaksi", jonka taustaa ei vihaaja itse tiedosta, "astma ja allergia" on oudosti hyväksytty ase omille peloille
ps. olen diagnosoitu krooninen astmaatikko, mutta minulla on lääkitys, minun ei tarvitse säikähdellä eikä vihata, minulla on koiria ja elämää...

24.4.2012 19:40

No kun näitä lähikapakoita katsoo niin ne sopivat vaan täysipäivä juoppoille ei koirille ei allergikoille.Espoossa ei ole yhtään kunnon ravintolaa mihin vitsiisi mennä.Mutta muistakaa se että opaskoira saa tulla minne vaan yleisillä paikkoilla niin allergia ihmiset pysykäää varmuuden vuoksi kotona,eihän kukaan edes tiedä miten teitä pelastaisikaan.Tekohengitys?

24.4.2012 19:40

ei nyt ihan kuulu tähän ravintola-juttu-ketjuun, mutta:
-elettyäni kauankin eläinten/koirien kanssa, minulle tulivat monet asiat luonnollisiksi, kuten: virtsa, uloste, oksennut, veri, haju, lika...mutta tietenkin tiedän, että ravintola ei ole niille luontaisin paikka
-olen kyllä nähnyt ravintoloissa ihmisten yllä mainitsemiani luonnontuotteita ja kuullut rähinöintiäkin, mutta en halua koirieni näkevän ihmisen tuota eläimellistä puolta, siksi en vie koiriani ainakaan yökerhoon
-keskustelkaamme myös ihmisten ravintolassa olosta
-paitsi en halua samanlaista tuomiorumbaa, kuin tässä "ihmisen-paras-ystävä" ketjussa
-jotakin mukavaa välillä

24.4.2012 20:32

On totta että ihmisillä on koiria vääristä syistä ja vääränlaisia koiria.
Mun mielestä ei ole asiallista lähteä koiran kanssa ravintolaan tuntikausiksi juopottelemaan ja vielä vähemmän yökerhoon, vaikkakaan koira ei rähisevistä örveltäjistä välitäkkään kun sillä on johtaja jota seurata, mutta pitää olla sallittua käydä sivistyneesti ravintolassa. Myös ravintoloitsijan täytyy kantaa vastuuta ettei toivota koiria tervetulleiksi yökerhoon tai muuten sopimattomaan paikkaan.
RÖÖ-eläimen kaltaisia typeriä suunsoittajia löytyy joka kylästä, niitä vaan täytyy kestää.

24.4.2012 23:59

eläin on aina hyvä

25.4.2012 00:14

Jos koira tulee ravintolaan, minä lähden saman tien ulos. Ravintoloitsijalla ei ole oikeutta altistaa toisia astma- ja allergiakohtauksille, turha rutista puoliksi syödyistä aterioista / maksamisesta.

25.4.2012 04:50

Koira on huomattavasti pienempi haitta kuin mitä öykkäröivä savolaisjuntti ravintolassa on.

25.4.2012 09:37

Osuma asian ytimeen. Savolaisuuden osalta tuli huti mutta tämä vertaileminen. Kyllä vain, voidaan osoittaa lukemattomia asioita mitkä ovat pahempia kuin esim. leijaa lennättävä koira ravintolassa. Tämä on yhtä hyvä kuin se, että koska tienpientareet ovat täynnä runkopatjoja, lasia, tupakantumppeja jnejnejne niin koiranlantaa ei sen vuoksi tarvitse kerätä pois, niin ja onhan se myös helpommin maatuvaa kuin esimerkiksi mikroaaltouuni.Harkittavaksi jää ovatko vertailukohdat vertailukelpoisia, pitäisikö sietää mitään sellaista haittaa josta ei toiselle ole merkittävää hyötyä ja pitäisikö koiranomistajien miettiä miten paljon on sopivaa odottaa sivullisten osallistuvan omaan koiraharrastukseen. Silloin kun koiran tuominen ravintolaan on elämän edellytys, niin tervetuloa minunkin puolestani. Luulen, että näin on aika harvoin.

25.4.2012 08:31

koirat vois lailla kiletää - kaupungeissa ainakin. En todellakaan pidä koirista, enkä ymmärrä ihmisiä, joille ne on niin hirmuisen tärkeitä. En tykkää käydä kylässä, jossa on koira/koiria. Niitä pitää aina ihastella, rapsutella, pyörivät aina jaloissa. Minussa lienee jotain vikaa?

25.4.2012 08:42

En pidä kateellisista,jatkuvasti valittavista ihmisistä.En myöskään jotka ovat ns.kylän käkikelloja eli urkkivat kaiken.Sokerin lainaajista.Aidalla notkujista.En pidä ihmisistä joilla on uudempi auto,isompi talo kuin minulla.Kauniimpi vaimo.

25.4.2012 08:45

Niin koirista pidän kun pitävät urkkijat loitolla ja saan kävellä rauhassa.Ravintolaan ei missään tapauksessa niitä saa päästää.Söin ulkomailla ja naapuri pöydässä makasi koira sinne ne eivät kuulu koskaan.

25.4.2012 09:11

"Koiria kammoksuva" ei sinussa ole mitään vikaa. Meitä on aika monia... Oli hyvä ehdotus joltain aiemmin, että koirat pitäisi lailla kieltää, ainakin kaupungissa. Ja tietenkin ravintoloissa.
Mutta oletteko kuulleet sitä juttua, kun poika varasti Parantolanpuistossa mummolta käsilaukun. Taisi olla yllätys, kun löysi sieltä vain pussillisen koiranpaskaa.

25.4.2012 09:11

Täydellisen käsittämätöntä, että koirien omistajat puolustavat lemmikkejänsä, ikään kuin olisivat ihmisiä. Onhan tässä maailmassa paljon muutakin vinksallaan, tämä on vain yksi aikamme ilmiöistä. Koiran suuri suosio perustuu siihen, että se alistuvana laumaeläimenä liehittelee sitä, jolta ruokansa saa. Yksinäiset, sosiaalisesti kyvyttömät ihmiset sitten haluavat pitää sitä älyn ja rakkauden merkkinä. Koira on aina ruokkijansa kanssa samaa mieltä, ei väitä vastaan. Kurja vaan, että kun satutte kuukahtamaan, on se rakas ja uskollinen fifi ihan yhtä onnellinen jonkun muun koiranmakkaran jakelijan kanssa.

Allergiat ovat fakta. Immunipuolustus ylireagoi vieraita proteinin valkuaisia kohtaan. Joka toinen Suomalainen kokee jkl allergiaoireita elämänsä aikana. Oireita on monenlaisia, ja jokaisella omanlaisensa. Jos yksi astmaatikko voi pitää koiria, ei se välttämättä muille onnistu. Tavoitteena on mahdollisimman oireeton, terve elämä mahdollisimman pienellä lääkityksellä (joista niistäkin on omat harminsa). Jokatoisen Suomalaisen kotiin jääminen ei ole mahdollista.

On erittäin vanhanaikaista ja itsekästä hokea, että allergia on vika korvien välissä. Ei ole. Vika on nykypäivässä, geeneissä, ympäristössä, kemikaaleissa, rokotteissa, vääränlaisessa ravinnossa, ilmansaasteissa jne jne.

Jos et tiedä, mitä hiljakseen omaan kudokseensa tukehtuvan rajun allergiareaktion (anafylaksian) saaneen henkilön kanssa tehdään, niin soita ambulanssi. Numero on 112. Hyvällä onnella Epipen-lääkitys saadaan pistetyksi lihakseen, ennenkuin potilaan aivot ovat olleet ilman happea liian kauan. Tekohengitys ei auta, koska ilmatiet eivät ole auki = kurkku turpoaa umpeen.

Viettäkää sitten pieni hetki ajatellen esim niitä rajusti allergisia lapsia, jotka voivat saada anafylaktisen reaktion vaikka siitä, että kaveri juo lasin maitoa ja pussaa poskelle allergikkoa. Nämä kauhunhetket ovat tuttuja allergisten lasten vanhemmille, päiväkodeille ja kouluille. Vähättely, ilkeily ja tyhmyys aikuisten suunnasta ei kuolemanpelkoista lasta auta. Kun aivot ovat ilman happea yli 10 minuuttia, on vaurio pysyvä. Vähän lisää aikaa, ja lapsi on kuollut.

Sen sijaan, että keksitään idioottimaisia keinoja pahentaa allergikkojen asemaa, pitäisi keskustella yhteisistä pelisäännöistä, millä oireilua voisi vähentää. Meistä ihmisistä jokaiselle pitäisi pystyä takaamaan edes se, että happi kulkee. Toisten ihmisten lemmikkiharrastukset ovat riistäytyneet käsistä aivan käsittämättömällä tavalla!

Pitäkää koiria, nuolkaa niiden naamaa, syökää samasta kupista ja eläkää elukkanne kanssa onnellista elämää. Leikkikää, että koira täyttää sen puuttuvan perheen paikan. Täytyy teidän sen verran tajuta, että kaikki eivät voi tai halua näin tehdä. Maailmassa on olemassa muitakin ihmisiä, kuin koiranomistajia.

25.4.2012 09:53

Noin pahoja koira-allergikkoja ei Suomessa kovin montaa ole. Koiranomistajia sen sijaan on satoja tuhansia, joten demokratia toteutuu, kun koiraihmisten tarpeet otetaan huomioon.

Allergikolla on mahdollisuus valita ravintola, joka ei salli koiria. Miksi muutaman pahasti sairaan takia pitäisi sulkea kaikki Suomen ravintolat ja kahvilat koirilta?

Nykykoirien ongelma on se, että pitkien työpäivien takia joutuvat olemaan liikaa yksin. Koska koira on laumaeläin, yksinolo tuottaa niille monenlaisia ongelmia. Kun omistaja voi yhdistää kavereitten kanssa kahvittelun/ulkona syömisen, tulee sekä koiran että ihmisen sosiaalisen kansaakäymisen tarpeet tyydytettyä useammin.

10.4.2013 10:30

Koiran paikka ei ole ravintolassa, ja luuletko todellakin että koirasi nauttii siitä, kun pitkän työpäivän jälkeen viet koiran ravintolaan, vain siksi että sinä saat nauttia kavereidesi seurasta??
Koira ei sosiaalisesti samanlainen kuin ihminen, sinunlaisesi koiranomistajien vuoksi muutama voi saada hiukan ikävän ja naivin kuvan koiraharrastajista.

En usko että nauttisit koiraihmisenä kun tuon laumani viereiseen pöytääsi, kaikilla kun ei ole mitään pikku laukkukoiria...

Ja mikä ihmeen nykykoirien ongelma??? Ei koira ole se ongelma vaan omistaja.
Älä hanki koiraa, jos sinulla ei ole aikaa, koira ei ole lelu, se ei ole mikään aivoton lemmikkihyönteinen vaan lauman jäsen.
Sinunlaiselle ihmiselle ei kenenkään kasvattajan pidä koiraa myydä.

25.4.2012 09:59

Ei sinussa hyvinkääläinen mitään vikaa ole. Toiset ovat koiraihmisiä, toiset eivät.

Olen pitkään ollut sitä mieltä, että koirat pitäisi palvelukoiria lukuunottamatta kieltää kaupunkien tiheiltä taajama-alueilta. Tämä on tullut erityisesti mieleen joskus keväällä tarpoessani Hesperiapuiston auringossa sulavassa koirankakkavellissä.

Itse tulen koirien kanssa toimeen ihan hyvin, mutta en voisi edes harkita koiran hankkimista. Koira sitoo ja aiheuttaa niin paljon vaivaa omistajalleen, että koiran omistajan tulee olla asian tosiharrastaja. Ihan vaan tuohon viereen mukavaksi eläväksi leluksi koiran hankkivat tekevät vastuuttomasti, jos eivät ole valmiita satsaamaan koiransa eteen sitä, minkä se vaatii. Koiran päiväulvottaminen kerrostaloasunnossa isännän ollessa töissä ei ole tätä vastuunkantoa.

25.4.2012 10:06

"Muutaman pahasti sairaan", jopas kommentti. Loukkaa montaa allergikkoa. Ravintolat ihmisiä
varten , ei koiria. Jos koira joutuu olemaan kaupungissa päiviä yksin, on syy kyllä omistajan.
Koira ei kaipaa mitään ravintolaa, se kaipaa liikuntaa omistajansa kanssa. Kyllä se sosiaalinen
kanssakäyminen ravintolassa (kaljoilla) on varmaankin omistajan tahto ja tarve.

25.4.2012 10:21

Nämä ravintolat pitäisi olla niin hyvin koiraystävällisyydestään merkittyjä, ettei sinne vahingossakaan menisi allergiset ihmiset ja muut jotka eivät sellaisiin ruokapaikkoihin halua mennä, joissa voi koiriakin olla.
Itse ihmettelen sitä, että torille ei toriaikana voi viedä koiria järjestyslain perusteella, vaan siitä voidaan antaa jopa sakko. Eikö olisi jo aika tämäkin laki peruuttaa jos kerran ravitsemisliikkeeseenkin voi koiran kanssa mennä? Tai onko tämä jo vanhaa tietoa ja laki muutettu?

25.4.2012 10:42

Selvin ratkaisu koiraystävällisten ravintoloiden tunnistamiseksi on se, että ne velvoitetaan pitämään eteispalvelussaan koiraa. Näin koiraravintoloita karttavat näkevät heti, ettei kannata mennä sisään ja koiran kanssa tulevistakin saadaan karsittua heti ne, joiden koirat eivät osaa käyttäytyä koiraravintolassa.

25.4.2012 11:15

Pesetkö sinä kenkäsi astuessasi ravintolaan? Vai jätätkö kengät kenties oven pieleen? Haloo, koiran tassuissa tulee takuulla vähemmät ryönää kuin kengissäsi. Et varmastikaan katso yhtä tarkkaan kuin koira kävellessä.

6.4.2013 21:13

Kyllähän sitä koirankakkaa joutuu jokainen kengissään kantamaan!!! kengänpesijäjänä
ken tahtoisi toimia? Koiranomistaja varmaan!
Ihminen ei todellakaan kulje nenä maassa!
Kaikki pääsisivät vähemmällä, jos koirat itse korjaisivat jälkensä!
Ehkä tekisivätkin sen, jos osaisivat, ihminen osaa kyllä, vaan on "asennevammainen"
ja siksi tuomassa koiransa kakkoineen jiopa ravintolaan!

Anteeksi te fiksut ja oikeat koiranomistajat!

6.4.2013 21:17

Anteeksi, lause katkesi tuosta edellisestä... "ihminen kyllä osaa,vaan"... ei tee sitä!
(Ehkä asennevammoja on monenlaisia)

25.4.2012 11:53

jos kerran tarvetta ravintoloitsijalla eläinten ruokintaan maksusta ,voi saman tien ilmoittaa ettei tarvetta maksavista ihmisasiakkaista , no näinä aikoina kaikkea epätoivoistakin koitettava ennen ovien sulkemista -siitähän tästä kyse

25.4.2012 11:54

Miksi koirien pitäisi olla hiljaa ja liikkumatta ravintolassa, eihän ihmisenkään tarvitse. Koira on aivan samassa asemassa ravintolassa kuin ihminenkin, tosin ilman maksukykyä. Elämme sentään suvaisevaisessa Suomessa 2000-luvulla.

25.4.2012 12:42

mitähän mieltä Päivi Räsänen olisi, kun taas tällainen hurjaakin hurjempi epäkohta demokratiamme hampaankolossa
ps. minä rakastan koiria, koiraa ei karkotettu paratiisistakaan

25.4.2012 13:10

"Noin pahoja koira-allergikkoja ei...blaa...blaa". Meidän viisihenkisestä perheestä löytyy kaksi. Sanos ääneen itse kirjoittamasi lause: "Koiranomistajia....demokratia toteutuu.... kun koiraIHMISTEN tarpeet otetaan huomioon". Häh? Kai sinä, koiraIHMINEN olet tähänkin asti saanut syödä ravintolassa? Minäkin, allergiaIHMINEN olen siihen toistaiseksi kyennyt. Nyt on kyse sinun lemmikkiELÄIMESTÄ ja sen kuvitelluista tarpeista.

Sorry nyt vaan, mutta olen aina ollut ja tulen olemaan ihmisen puolella. Varsinkin lasten. Jos jokupäivä se lääke keksitään, joka pysyvästi salpaa allergiareaktiot, voidaan meillekin lemmikkiELÄIN hankkia. Se ei kuitenkaan koskaan tule olemaan lähellekkään yhtä tärkeä kuin omat tai muiden lapset tai yksikään tuttu tai tuntematon ihminen! Jopa sinä, koiraihminen, olet ihmiseksi laskettava, lemmikkisi ei.

25.4.2012 14:14

Aasiassakin koirat pääsevät ravintoloihin, tosin kokin käsittelyn jälkeen lautasilla.

25.4.2012 15:58

Tämä koirat ja ravintolat on jokin uusi hienostelun laji, jota harrastetaan kun ollaan Pariisisssa käyty katukahvilassa, ja nähty jonkun kadehdittavan rikkaan rouvan siellä nauttivan kahvikuppostaan taskukokoisine koirineen. Sitten tullaan Suomeen ja vaaditaan koiria ravintoloihin, että päästäisiin pää keikkuen esiintymään samalla tavalla joka Pariisissa on hienoksi todettu.
Mietin vain niitä tuulipukukansalaisia saksanpaimenkoirineen sun muine rähisevine boxereineen, jotka haluavat lemmikkinsä kyttäämään toistenkin syömistä. Ei hyvä.

25.4.2012 17:51

Nykyisin siedätyshoitoa koira-allergiaan ei pääsääntöisesti anneta julkisen terveydenhuollon puolella mm. säästösyistä. Jos maailma olisi oikeudenmukainen, hoitoa tarjottaisiin kaikille halukkaille, ja kustannukset katettaisiin koiraveron tuotolla.

Mutta koska maailma ei aina ole oikeudenmukainen, koiranomistajat vaativat itselleen lisää oikeuksia välittämättä siitä vahingosta, jonka he harrastuksellaan allergisille aiheuttavat.

Vammaisryhmät, joiden vamma ei haittaa valtaväestöä, ovat hyväksyttyjä. Koirille allergiset ovat kiusallisen näkyvä ja suuri ryhmä. Koirille allergiset ovat nyky-yhteiskunnan spitaalisia, jotka koiraharrastajat haluavat työntää pois häiritsemästä normaalien ihmisten elämää.

25.4.2012 19:35

Eihän kukaan normaali ihminen mene Espoon ravintoloihin niin miksi tälläistä mekastusta.Juoppojen koirat ehkä tulee mukaan vaikka Satulinna ravintolaan.Tuskin edes allergikko voi näissä Espoon ravintoloissa kulkea siellä on kyllä kirpput ja täit ja vaikka mitkä hajut läsnä ja Helsingin paremmat ravintolat ei koiria sisään päästä nin turha murista koko juttusta.

25.4.2012 19:38

En todellakaan voi käsittää tätä juupas-eipäs-riehumista. Ihanko olette täysi-ikäisiä kaikki?
Se, että koiria saa tuoda ravintolaan, on todellakin arkea mm. niinkin fiinissä maassa kuin Itävallassa. Olen monesti istunut paikallisessa Bierstubessa, ja naapuripöydän alla on rauhallisena pötkötellyt koira omistajiensa hörppiessä virvokkeita. Olin myös ostoksilla wieniläisessä tavaratalossa (vrt. Stockman), ja siellä iloinen kultainennoutaja kulki käytävällä omistajansa kanssa. Eikä oltu lemmikkiosastolla. Koira taisi vielä olla kaupassa ihan ilman talutinta!
Täällä Suomessa minusta on ollut huvittavaa, ettei koiraa ole saanut tuoda ravintoloiden ja kahviloiden terasseille. Sen sijaan se on pitänyt jättää aidatun alueen toiselle puolelle. Nyt kun säännöt ovat nyt viimeinkin muutuuneet, aion varmasti kahvitella terasseilla hyvin käyttäytyvän koirani kanssa. Ulkonahan siitä ei ole haittaa edes allergikoille. Ja vielä niille, jotka tässä ketjussa ovat vaatineet koiranpitokieltoa taajamiin: Dream on!

27.4.2012 13:27

Ehkä siellä sinun hienossa Itävallassasi asuu paljon fiksumpia ja sivistyneempiä ihmisiä kuin Suomessa, tämä koskee siis myös koiranomistajia. Eli kaikki eivät suostu vallatonta tai kouluttamatonta, hermonsa helposti menettävää koiraansa mukaan ottamaan, ei varsinkaan tavarataloon ilman talutinta. Suomessa tästä koiranomistajan itsekritiikistä on todisteena lukuisat koirien päällekarkaukset ja oikeusjutut.

Ravintola- ja pubireissut eivät todella ole se paikka minne viedään lemmikit! Eivätkä ne kuulu ainakaan kadun varteen tai yksin nyhjöttämään säässä kuin säässä vailla suojaa ja turvaa, ilman valvontaa.

Eikö sinulta todella riitä myötätuntoa ihmisille, koirapelkoisille tai varsinkaan sellaisille jotka ovat allergisia? Turhaan kyselen, jotkut nyt ovat vain sellaisia, itsekkyyteen ja omaan erinomaisuuteensa kasvaneet.

25.4.2012 21:09

Hyvät koiranomistajat,

Olisiko teidän mielestä OK, jos säädettäisiin laki, joka antaa ravintolanpitäjälle oikeuden kieltäytyä tummaihoisen palvelemisesta? Koska näitä ravintoloita olisi niin vähän. Koska tummaihoinen voi aina mennä toiseen ravintolaan. Tai jäädä kotiin.

Tiesittekö te, että allergiat ovat ylihygieenisessä pohjolassa paljon suurempi ongelma kuin Keski-Euroopassa?

Se, että Keski-Euroopan vanhoissa ”sivistysmaissa” on joitakin vähemmistöjen oikeuksia polkevia käytäntöjä, ei tarkoita sitä, että käytännöt pitäisi saada meille. Eräiden todella vanhojen sivistysmaiden käytäntöihin kuuluu uskottomien naisten kivitys. Pitäisikö tämäkin käytäntö saada meille, kun olemme tässäkin suhteessa niin moukkia?

Koiranomistajien oikeuksien lisääminen tuo mukanaan todella vaikeita moraalisia ja taloudellisia ongelmia: Siirretäänkö koirille allergiset eläkkeelle, jos töissä sallitaan koirat? Pitäisikö allergiset luokitella vammaisiksi, koska eivät enää voi tasavertaisesti osallistua yhteiskuntaan? Pitäisikö koira-allergiaa hoitaa julkisista varoista, niin kuin muitakin sairauksia?

Ainut asia, josta olen tämän keskustelun koiranomistajien kanssa samaa mieltä, on terassit. Jos esim. pulut saa käydä terassin pöydällä tarpeillaan, ei hyvin käyttäytyvä koira muuta tilannetta pahemmaksi.

25.4.2012 21:56

Vähän eri asia verrata silkkaan rasismiin perustuvaa käytäntöä siihen, saako koiran tuoda mukanaan ravintolaan vaiko ei.
Yksityinen yrityshän valitsee asiakkaansa. Mikäli koirat saavat tulla ravintolaan syömään omistajansa kanssa, niin selväähän se on, etteivät allergikot tule sinne syömään - ainakaan samaan aikaan. Mikäli allergikko näkee ravintolaan mennessään, että bulldoggi syö nurkkapöydässä pihviä omistajansa kanssa, niin allergikko valitsee toisen ravintolan. Simple as that. Varmaan olisi allergikon kannalta viisaampaa valita se toinen ravintola pysyvästi.

Samaa mieltä olen siitä, ettei koirien tuomista töihin tule sallia yleisesti missään tilanteessa. Tokihan sen koiran voi tuoda sinne näytille, ihan samalla tavalla kun lapsiakin tuodaan töihin näytille. Ravintolaa on helppo vaihtaa, työpaikkaa taas... noh.

Kotoa löytyy kaksi koiraa, enkä kyllä itse toisi niitä mukanani ravintolaan. Äänestäisin myös jaloillani, mikäli ravintolan asiakasmäärä olisi 50-50 koiria ja omistajia.

25.4.2012 22:27

Harvoin menen ravintoloihin, paitsi perheen saamilla lahjakorteilla.
Tähän asti ei ole nelijalkaisia näkynyt ruokailuseurana, toivottavasti
ei vastakaan. - Kun olen koiraperheissä vieraillut, niin jokaista suupalaa
kahvipöydässä vahtaa anovasti ihmisen paras ystävä. Mieluiten söisin
kahvipullani hyvällä omallatunnolla.

25.4.2012 22:42

Olipa pistämätön kirjoitus nimimerkiltä "Allerginen eläimille, ei ihmisille"!

26.4.2012 08:17

Siedätystä koirille yritettiin. Siitä seurasi helvetillinen puolivuotinen. 1000 kertaa laimeampia aloituspiikkejä, kuin normaalisti, otettiin kahden viikon välein. Joka kerta laukesi vakava allergiareaktio, tarvittiin vahvat lääkkeet, lapsi joutui pois koulusta sairastamaan happimaski päässä kotisohvalle. Kun pääsi jälleen tolpilleen, olikin jo seuraavan siedätyspiikin vuoro. Kuten sanottu, kaikille ei samat temput tepsi. Lopussa oli lapsi, äiti ja lompakon sisus siinä vaiheessa, kun todettiin yrittämisen olevan järjen vastaista.

Suomalaisilla on ihmeen huono itsetunto, kun pitää aina verrata, että: "Ulukomailla sitä ja ulukomailla tätä...". Ei täällä sitten ole ihan omaa, järkeväksi katsottua kulttuuria tässäkin asiassa? Ainako pitää nöyristellä johonkin ilmansuuntaan ja pyrkiä olemaan, niinkuin he? Terasseille voi pistäytyä sen koirankin kanssa, jos sekä koira että omistaja ovat käyneet edes alkeellisimman käytöskoulutuksen. Ei sisätiloihin.

26.4.2012 10:32

Oxford english ihmettelee ensin
juupas-eipäs -riehumista ja osallistuu sitten itse siihen antaumuksella:)

26.4.2012 10:42

Heino asia, että ihmisen paras ystävä koira pääsee vihdoinkin myös Suomessa ravintolaan.

26.4.2012 14:28

Islannin pääkaupungissa ei suvaita koiria alkuunkaan. Sinne en aio mennäkään.
Asuessani englantilaisessa slummissa muistan pubien ovilla useinkin lukeneen "not foreigners allowed", menin sisään vaikka olin foreigner, sisätiloissa oli myös koiria, mutta Englantihan ei ole sivistysaluetta, vaikka hyvin tulimme juttuun keskenämme.

26.4.2012 14:39

Esihistoriallisina aikoina ja vielä keskiajallakin eläimet ja ihmiset asuivat samoissa tiloissa. Keskiajalla myös jätteet heitettiin suoraan ikkunasta kadulle. Hygienia oli niihin aikoihin todella huonoa ja kulkutaudit tappoivat ihmisiä. En toivo niitä aikoja takaisin.

26.4.2012 15:20

Mahtavaa! Maltan tuskin odottaa kesalomallani tullessani Porvooseen kaymaan etta paasen maralle koiralle haisevaan ravintolaan syomaan ja nyppimaan koiran karvoja ateriastani! Onhan se hyvalle ruoalle tuoksuva ravintola varmastikin nykyaikana aivan liian yliarvostettua.

26.4.2012 17:02

Mieluiten minäkin menen ravintolaan parhaan ystäväni kanssa. Hän on nainen.

26.4.2012 18:27

Kaikesta päätellen luvassa on miellyttävä terassikesä. Kaikki nyreämieliset istuvat valitsemassaan ravintolassa, jonka ovella lukee, että täällä ei suvaita suvaitsevaisuutta. Luvassa on kauniita säitäkin niille, jotka aurinkoista kauniina pitävät.

27.4.2012 09:19

Tässä(kin) keskustelussa olen jäänyt ihmettelemään onko suvaitsevaisuus ja ihan-kaikki-käy -asenne sama asia. Että suvaitsevaisuuden nojalla millään ei ole mitään väliä. Entä onko mitään mitä suvaitsevaisenkaan ei kuulu sietää? Terveyssyyt kuten allergia ei näytä olevan riittävä peruste esittää rajoituksia muiden käyttäytymiselle. Asuuko suvaitsevaisuus aina muissa ihmisissä, että muiden on sopeuduttava kaikkeen mikä minua sillä kertaa huvittaa?

27.4.2012 09:29

Enemmän koiria vähemmän allergiaa ja todistettu juttu.

27.4.2012 15:23

Tutkimuksia voi tulkita niin tarkoitushakuisesti, jos se on oma etu.

Mutta tässä pari todellista faktaa:

Epähygienia (varsinkin suolistoperäiset bakteerit) vähentää allergioiden kehittymistä vastasyntyneillä lapsilla.

Allergian kehittymiseen tarvitaan altistus allergeenille.

Paras tapa vähentää vastasyntyneen lapsen riskiä sairastua koira-allergiaan, on antaa lapsen mönkiä mullassa ja välttää koirakontakteja.

Aikuisena ei epähygienia enää auta vähentämään allergioita, mutta altistuminen koira-allergeeneille saattaa puhkaista piilevän allergian.

27.4.2012 09:44

suo siellä, vetelä täällä, kesä kuitenkin kaikilla, halusi tai ei

27.4.2012 09:49

Tämä on nyt asian sivusta , mutta olkoon. Minulla on 2 kissaa, joten niiden karvoja on vaatteissani siellä sun täällä. Käytän kuitenkin julkisia kulkuneuvoja. Pitäisikö minun pysyä niistä poissa, etten aihauttaisi allergista reaktiota vieressä istuvalle? Häh?

Keravalla kantapubissani käy silloin tällöin ihana dobermanni, joka kiertää pöydästä toiseen ja jota taputellaan ja ihastellaan ja kutsutaan viereen. Sisätiloissa. Ihanaa!

27.4.2012 14:20

En usko että yksikään Rajamäkeläinen kuppila uskaltaa ottaa koiran kanssa sisään tulevia asiakkaista.
Muutettuani Helsingistä Rajamäkeen en ole ollut uskoa silmiäni koiranomistajien käyttäytymisen tiimoilta.
Kaupungissa (lähes) jokainen jätös kerätään pussiin ja roudataan roskikseen mutta kylässä jossa nyt asun, on asfaltti täynnä koirankakkakasoja.
Mitäs jos koiralle sattuisi vahinko ravintolassa? Olisiko kommentti omistajalta "sehän maatuu" tai "kannattaa katsoa missä kävelee"?

28.4.2012 18:37

Koirien ravintolaetiketistä tuli mieleen koiran ruokkiminen ja omistajan etiikka yleensä. Täällä Nukarilla juoksentelee jo toista vuotta irrallaan musta ilmeisesti lintukoira (en tunne rotuja, mutta vaikuttaa vähän saksanseisojalta), jonka selkänikamat törröttävät nahan läpi. Ravitsemustilan huomasin vasta tänään, kun ajoin koiran ohi kosketusetäisyydeltä. Eläin oli irrallaan Rauhaniementiellä.

Ymmärtääkseni hyvin ruokitun ja hoidetun koiran selkäranka ei näy turkin läpi niin, että joka nikaman voisi laskea; tällä koiraparalla näin on. Se vaikuttaa säyseältä, mutta säntää milloin mistäkin esim. pimeällä jonkun pihasta tielle säikyttämään ohikulkijan. En muuten pidä siitä, että eläin on irti nyt pesimäaikaan, saati muulloinkaan, meillä kun omat lemmikit ulkoilevat kytkettynä ja sikäli avuttomina pihassamme. Vieras musta koira on juossut usein pihamme läpi, vaikka sen varsinainen tukikohta lieneekin vähintään satojen metrien, ellei kilometrien päässä.

Jos nyt joku koiran tunnistaa, voisi joko huomauttaa omistajalle siitä, että eläin on aliravittu, tai ilmoittaa kunnan eläinlääkärille vaikka nimettömänä asiasta. Minä en osaa koiria käsitellä kun on kokemusta vain kissoista, eikä tuolla koiralla taida olla edes pantaa, josta sen saisi kiinni.

Tarkoitan koiran parasta; omistaja ei ole tilanteen tasalla eikä ilmeisesti tunne eläinsuojelulainsäädäntöäkään. Jos eläintä ruokkii liian vähän tai väärin tai jos siltä epää lääkärin hoidon, syyllistyy eläinsuojelurikokseen. Nämä asiat on helppo korjata, jos tahtoo.

30.4.2012 16:21

Allergiset älkööt enää vaivautuko ravintoloihin :(

1.5.2012 00:23

Itse olen kahden koiran omistaja, sekä ravintoloitsija. Olin kyllä häkeltynyt moisesta uutisesta, en itse ota sisätiloihin mitään eläimiä, terassiltakin kielsimme, sillä olut tuntuu maistuvan joskus liikaakin, parhaimmillaan oli 10 koiraa terassilla leikkimässä. Juomakuppeja sekä ruokakuppeja en hankkinut koirille vaan ihan ihmisten ruokailuun, sitä oli joskus asiakkaan vaikea ymmärtää. Vaikkakaan tuo lakimuutos ei herätä
kielteisiä ajatuksiakaan. omaan ravintolaani en halua, henkilökunta säästyy paljolta.

1.5.2012 09:50

Vapaa maa vapaa valinta.Koska monet inhoo koiria niin muistuttaisiin että monelle koira on,hyvää lenkki seuraa,muutenkin seuraa,lähes perhejäsen,hyvä harrastus eri kilpa ja ei kilpa muodoissa,hyvä työkoirana ja työtehtäviin joskus jopa lyömätön,omalta kohdalta paras harrastus on koira ja voin kertoa että harrastuksia on ollut ja on monenlaisia muitakin.Ravintolaan ei vie koiraani mutta ei se mua häiritse jos joku näin tekee.

1.5.2012 11:35

Tyttärelläni on kaksi 2 irlanninsusikoiraa. Ei kyllä tulisi mieleenkään mennä näiden kanssa
ruokaravintolaan. Yläpuolelta pöydän syövät kaiken, mikä siinä tarjolla. Harrastukset erikseen.

1.5.2012 17:31

Tulevaisuudessa minipossun saavuttaessa koiran kaltaisen aseman lemmikkinä, sille
on myös laadittava oma ravintolaetiketti esimerkiksi niin, että se saa syödä vain isännän/
emännän kanssa samasta kaukalosta, ettei muiden ravintolavieraiden ruokahalu häiriinny. Röhkiminen ja muu kommunikointi vieraisiin kaukaloihin on sallittu vain, jos
isäntä/emäntäkin niin tekee. Isännän/emännän mennessä ulos tupakoimaan on myös
possun mentävä ulkotiloihin sille varattuun omaan karsinaan.Ravintolaillan venyessä
myöhään, saattaa joskus käydä niin, että sikaa ja isäntää/emäntää on vaikea erottaa
toisistaan. Väärinkäsitysten ja niistä aiheutuvien harmien välttämiseksi kannataa
ravintolan henkilökunta kouluttaa erottamaan ihmiset eläimistä ja toimimaan koulu-
tuksessa saamiensa ohjeiden mukaan.

2.5.2012 08:25

Isännän/emännän ja lemmikkisian toisistaan erottaminen tulee olemaan helppoa. Kumpaankin istutetaan yhteisin tiedoin varustettu siru ja ravintolan sirulukijalla ratkeaa kumpi on kumpi. Selvää on, että jos koirat jotenkin poistuisivat kuvioista niiden tilalle tulisi pian jotain muuta. Sitten keskustelu ja ongelmien kanssa tuskailu alkaisi alusta. Suosittelen koiraa havitteleville valmennuskurssiksi Tamagochi-lelua, mitä pitää viihdyttää kuten oikeaa eläintä. Jos sen kanssa jaksaa peuhata vaikka pari vuotta niin sitten voi kyetä kantamaan vastuun myös koirasta/kissasta/minipossusta.

1.5.2012 19:38

R I B oikeassa. Mennään takaisin vapaaseen hommaan. Kukin mitäkinharrastaa silläviisiin

1.5.2012 19:52

Allergioihin on ihan turha vedota tässä keskustelussa. Ravintolat ovat täynnä hajusteita, joille yhtä monet (ja usein samat) ihmiset ovat allergisia kuin koirille, mutta kuka on valmis kieltämään niiden käytön ravintoloissa? Ei, allergikoille ja astmaatikoille sanotaan että ei ole mikään pakko mennä ravintolaan, jos ei hajusteita kestä. Eikö saman pitäisi koskea koira-allergisia? Varsinkin kun on valittavissa ravintoloita, joihin koiria ei päästetä, mutta ainakaan minä en vielä ole kuullut ravintolasta, jossa hajusteet olisi kielletty...

2.5.2012 09:32

Sillee...Tiinut ja muut pissikset ei vaan kykene ajattelemaan omaa napaansa pidemmälle.
"Allergioihin on turha vedota". Voi jeesus ja talikynttilät! Koiran nahasta irtoaa hilsettä, hilse koostuu proteiinista. Tämä proteiini herkistää hitaasti, mutta varmasti sille herkät ihmiset. Reaktiot voivat olla rajujakin. Kaikenmaailman lemu- ja löyhkäosaston hajusteet ovat myös ongelma. Aiheuttavat lähinnä hengenahdistusta ja silmien ja nenän vuotamista. Hajuvedet eivät jää leijumaan tiloihin, kun lemuaja poistuu. Koiran hilseen proteiini jää.

Reseptisi on siis: Kun kerran kärsitte allergioistanne, on ihan oikein että kärsitte niistä vielä enemmän ja rajummin, koska mulla on koira. Eikö? Ei tietenkään allergikkojen tarvi mennä ravintoloihin...työnantajakin varsin hyvin tajuaa, että kokouksen voi pitää muuallakin? Täältä minun näkövinkkelistä katsottuna tiinut koirineen ovat ne, jotka voivat jäädä ravintolan ulkopuolelle. Pysyvästi.

2.5.2012 11:39

Allergia- ja astmaliiton allergianeuvojan mukaan allergikolla ei välttämättä tule ravintola-aterian syömisestä mitään, vaikka koira olisi kauempanakin. Eläinpöly leviää ravintolassa kaikkialle. (HS 25.4.)

2.5.2012 15:26

tiinulla ei muuten ole koiraa kun on itse allerginen sekä niille että hajusteille eli ei missään tapauksessa voi käydä ravintolassa syömässä ... Että silleen, Myy-ystäväiseni!

6.4.2013 09:01

Moppe murkinalla.Hyvältä maistuu:D

http://www.iltalehti.fi/iltvluontojaelaimet/20130405022462414_v6.shtml

7.4.2013 02:19

Kyllähän ne koirat kuuluu ulkopuolelle yleisissä tiloissa, eri asia on jos koira pysyy kuosissaan esim. ulkoterassilla kesäaikaan. Silloinkaan kukaan ei halua sen tulevan syliin kun syöt, mutta hyvin käyttäytyvä koira on ihan jees siinä patiolla...

Ei kai nyt kukaan kuvittele, että tää koirahomma menis putkeen sisäravintoloissa? No, ehkä jos ovessa lukee ISOLLA: koirat tervetulleita! Silloin allergikko voi kääntyä muuhun raflaan ja sesse kerjätä rauhassa...joku tuolla muuten sanoi hyvin, että aikas usein allergikot tekee oireistaan melkoisen draaman, niinkuin se nyt olis pääasia! Senkin vaivan voi hoitaa omassa mielessään eikä tarvitse mainostaa koko yhteiskunnalle erikoisominaisuuttaan!!!

7.4.2013 14:17

koira on se pienin ongelma ravintolassa,olisi muuten varmaankin ainoa jolle saa tarjoilla,päihtyneelle kun ei saa

8.4.2013 12:06

Itse koiran omistaja, en todellakaan halua koiria ruokaavintolaan sisälle.
Jotenkin ne menevät vielä terassin pielessä, jos omistaja juo sen yhden, mutta ei sekään ole koiran paikka.
Allergisille sen verran, että viereisessä pöydässä voi olla vaikka kuinka pahasti koiranhilseelle altistunut ihminen, pahasti allerginen saa siitä jo oireet, mutta sellaisilla onkin lääkkeet siihen ongelmaan.
Nykyaikana kun jostain syystä lähes kaikki on jollekin joko allergisia tai muuten vaan yliherkkiä, on allergikortti tässä keskustelussa aivan turha.
Koirat, kissat eivätkä muutkaan lemmikit kuulu ruokaravintolaan .
Ihan näin vanhempana voisin niille pikkulapsillekin laittaa jonkin takarajan, ihan vaan mukavuussyistä niin lapsen kuin muiden asiakkaiden. Pieni lapsi ei kuulu sinne ravintolan leikkinurkkaukseen enää 22 jälkeen.

8.4.2013 21:44

Pohtijalle tiedoksi, että allergialääkkeet kyllä helpottavat oireita, mutta eivät poista niitä. Tilanne on sama kuin esimerkiksi flunssassa: kuuma juotava kyllä auttaa, mutta silti olet sairas.

Ehkä tehokkain allergialääke on tabletteina syötävä kortisoni. Kuuri pitäisi aloittaa pari päivää ennen altistumista allergeenille. Lisäksi kortisonilla on hyvin ikäviä sivuvaikutuksia. Ei oikein kuulosta reilulta, että allergisen pitäisi suunnitella ravintolailtaa pari päivää aikaisemmin aloittamalla kortisonikuuri!

8.4.2013 22:38

Laskeskelin, että kevätkummun kävelysuoralle kertyi koiranjätöksiä talven mittaan noin 2000kg. Nyt lumien sulaessa nämä jätökset ovat vellinä pitkin jalkakäytävää. Siitä ne kulkeutuvat kauppojen lattioille, autojen lattiamatoille ja kenkähyllyihin kotona ja pölyn mukana keuhkoihin. Olisi koiranomistajien syytä pitää puhdistustalkoita pari kertaa viikossa, jos vaikka oppisivat noudattamaan sääntöjä.

9.4.2013 15:56

On se vaan hassua kuinka Suomessa joka toinen on allerginen- näistä taitaa puolet olla eläinvihaajia jotka allergiaan vedoton vaativat itselleen erioikeuksia.

Mennäänpä Saksaan ja minne tahansa muualle Eurooppaan - siellä lemmikit ovat pidettyjä ja saavat kulkea ihmisten mukana melkeinpä missä tahansa. Ei ole valittajia ja allergikkoja huutamassa suureen ääneen kuinka heillä menee elämä pilalle.

Toki meillä on oikeasti allergisia ja on tottakai selvää ettei pidä lemmikkejä viedä heidän lähelleen. Mutta mistä se johtuu, että juuri täällä Suomessa on paljon allergisia? Lapsemme eivät enää altistu ja näin saa vastustuskykyä esim. eläinpölyä vastaan. Suomalaiset ovat erkaantuneet eläimistä, moniko lapsi tai nuori on eämänsä aikana koskettanut tai edes nähnyt esim. lehmää tai possua? Elämä täällä on liian steriiliä ja ahdasmielistä :(

9.4.2013 18:38

Allergioiden yleisyys Suomessa johtuu korkeasta hygieniasta. Allergioita voitaisiin vähentää lisäämällä ihmisten altistumista bakteereille ja muille mikrobeille.

Altistuminen allergeeneille (siitepöly, eläinpöly ym.) ei suojaa allergioilta, vaan päinvastoin herkistää eli lisää allergioita.

Koira-allergioiden yleisyyden kannalta pahin mahdollinen yhdistelmä on nykyinen käytäntö, jossa ihmiset altistuvat puhtaissa tiloissa koiran allergeeneille.

Monille tahattomasti koirille altistuville allergikoille ratkaisu olisi siedätyshoito. Kyseessä on kuitenkin raskas ja kallis hoito, johon ei edes saa KELA-korvausta kuin harvoissa erityistapauksissa. Olisi luonnollista, että kustannukset katettaisiin ongelman aiheuttajilta, eli lemmikkikoirien omistajilta. Kustannus olisi muutaman kympin vuodessa koiraa kohti.

10.4.2013 10:08

Allergialääkkeiden olemassaolo ei ole mikään peruste koirien tuomiselle ravintoloihin. Vai pitääkö allergisten ja yhteiskunnan maksaa lääkekulut siksi, että jotkut haluavat syödä julkisella paikalla karvaturrinsa kanssa samasta kupista? Sekin on syytä muistaa, että lääke on elimistölle vieras aine sivuvaikutuksineen.

10.4.2013 10:17

Vai että ihan koirien omistajien pitäisi maksaa allergisten siedätyshoito!! =))) Johan vitsin murjaisit!!
No nyt vaan kaikki maitotilalliset maksamaan maidon aiheuttamien allergioiden hoidossa ja kissan omistajat kanssa, unohtamatta viljakasvien viljelijöitä ja hajuvesitehtailijoita ai niin, mutta ,miten ihmeessä me luontoäiti saadaan maksamaan siitä että kehtaa kasvattaa puita ja kasveja joista joku voi saada oireita.... hmmmm vedetään koko luonto nurin että meidän allergiset voi elää normaalielämää.
Kaikkea tämä maailma näemmä kylvääkin... hohhoijaa.

10.4.2013 10:32

"Vai että ihan koirien omistajien pitäisi maksaa allergisten siedätyshoito!!"

Missä kirjoitin noin?

10.4.2013 10:37

Monille tahattomasti koirille altistuville allergikoille ratkaisu olisi siedätyshoito. Kyseessä on kuitenkin raskas ja kallis hoito, johon ei edes saa KELA-korvausta kuin harvoissa erityistapauksissa.
Olisi luonnollista, että kustannukset katettaisiin ongelman aiheuttajilta, eli lemmikkikoirien omistajilta. Kustannus olisi muutaman kympin vuodessa koiraa kohti.

Kerro ihmeessä mitä tuo sitten tarkoittaa? itse ymmärsin sen juuri niin kuin tuossa lukee. Selvennä ihmeessä jos olen väärässä.

10.4.2013 10:40

Ja aiheuttaako ongelman siis SINUN allergian koiranomistaja, niin kuin kirjoitat?
(ongelman aiheuttajilta, eli lemmikkikoirien omistajilta).
Voit vapaasti myöskin tuonkin selventää.

10.4.2013 10:42

Nimimerkki tietoa siis noin kirjoittaa joten hä nvoi vapaasti kommentoida.
En suoraan sinulle kirjoittanut vaan kommentoin ketjuun vain tuon TIETOA nimimerkin asiaa.

10.4.2013 11:03

Tämä selvä. Ketjun perään kommentoitaessa jonkun muun kuin viimeisen kirjoittajan tekstiä syntyy helposti väärinkäsityksiä, kuten nytkin. Niitä voi yrittää välttää joko lainaamalla tekstiä tai vastaamalla ketjussa siihen kohtaan jota kommentoi. Se onnistuu viemällä hiiri kommentoitavan tekstin alla olevan nimimerkin oikealle puolelle ja painamalla vastaa-linkkiä, esim:

Pohtija (nimimerkki) » vastaa » ilmoita asiattomaksi » linkki tähän kommenttiin

Kieltämättä tämän keskustelufoorumin käyttöliittymässä on parantamisen varaa.

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu