Piilota X Palauta

Helsinki muuttui kaatopaikaksi – katso kuvat

Paikalliset 2 Kommentoi

Helsingin roskaisuus tökkää silmään, kun lumet ovat lähteneet. Helsingin Uutisiin on viime viikkoina sadellut lukijoiden ottamia kuvia töhryisestä ja roskaisesta Helsingistä. Maastosta ja teiden varsilta löytyy kaikkea huumeruiskuista huonekaluihin.

– Tämä on ympäristörikos, huomauttaa lukija pesukoneesta, ja vanhoista vaatteista, jotka on kipattu tien varteen Mellunmäessä.

– Muutin vuoden vaihteessa Siilitielle ja lumien sulettua huomaisin karmaisevan todellisuuden asuinympäristössäni, kirjoittaa puolestaan herttoniemeläisasukas.

– Huolestuin todella ympäristön kunnosta ja alueella leikkivistä lapsista, hän jatkaa.

Nainen ihmettelee, miten taataan leikkipuisto Hillerin lasten turvallisuus, kun viereinen kalliometsikkö vilisee huumeruiskuja.

Marian sairaalan törkyisen edustan kuvannut lukija puolestaan toteaa, että näky oli niin hätkähdyttävä, että moni pysähtyi sitä ihmettelemään.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri otti keskiviikkona kantaa roskaongelmaan.

– Saattaa kuulostaa pieniltä asioilta, mutta roskien kerääminen on juuri se asia, josta näkyy, miten ihmiset kaupunkia rakentavat, Sauri tähdentää.

Hän toivoo, että ihmiset huolehtisivat jälkiensä siivoamisesta myös vappuna.

– Ihmiset kokoontuvat vappuna Kaivopuistoon. Kuinka suuri osa sinne viedystä tavarasta jää kaupungin koneiston hoidettavaksi, Sauri kysyy.

Pääkaupunkiseudun yhteiset kevättalkoot jatkuvat 25. toukokuuta asti. Talkoisiin voi ilmoittautua 27. huhtikuuta asti rakennusviraston asiakaspalveluun 09 310 39000, maanantaista torstaihin kello 8.15–16 ja perjantaina kello 9–15.

Siivoustalkoissa siivotaan yleisiä alueita kuten metsiköitä, puistoja, puronvarsia ja teiden pientareita. Talkoolaiset saavat kaupungin ja talkoolaisten väliseltä yhteyshenkilöltä jätesäkkejä ja roskapihtejä lainaksi siivoustyötä varten. Kaupunki huolehtii myös roskien poisviennistä.

Viime vuonna talkoisiin osallistui yli 30 000 kaupunkilaista ja roskia kerättiin pois 63 000 kiloa.

2 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

25.4.2012 15:26

Törkyisyys, graffitit ja katujen kusijäljet kertovat kotikasvatuksen puutteesta, täydellisestä piittaamattomuudesta omaa ja muiden hyvinvointia kohtaan sekä myös huomattavan alhaisesta koulutustasosta ja typeryydestä.

27.4.2012 09:41

En aio siivota yhtäkään revittyä roskista, jota on tonkinut joku maahan päästetty EU-mustiainen. Hoitakoon nuorisolautakunta tai muu suvaitsevainen asiansa, jonka on itse aiheuttanut.

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu