Piilota X Palauta

Cheer-naisille MM-pronssi

Urheilu Kommentoi

Suomen naisten maajoukkue on voittanut pronssia cheerleadingin maailmanmestaruuskilpailuissa. Maatamme edusti HAC:n Elite.

Naisten maajoukkue palautti suomalaiset kahden vuoden tauon jälkeen mitaleille naisten cheer-sarjassa onnistuneella suorituksellaan. Kulta meni odotetusti moninkertaiselle maailmanmestarille ja kisojen isäntämaalle USA:lle. Hopeaa vei Norjan joukkue.

– Mahtavaa, päivä meni hyvin ja valmistautuminen kisaan onnistui erinomaisesti. On hienoa lopettaa pitkä projekti tähän hetkeen ja pronssimitaliin, kuvailevat naisten cheer-joukkueen valmentajat Eeva Ventilä ja Maria Wahlroos.

Sekajoukkueiden cheer-sarjassa Suomi oli Euroopan paras maa ja sijoittui viidenneksi. Funky Team Gorillaz onnistui ohjelmassaan loistavasti ja paransi viimevuotista sijoitustaan kahden sijan verran. Todella kovatasoisen sekajoukkueiden cheer-sarjan mitalit jaettiin USA:lle, Puerto Ricolle ja Taiwanille.Suomen cheertanssimaajoukkue Funky Dance Team sijoittui tanssisarjassa viimevuotiseen tapaan viidenneksi. Myös sarjan kärki muodostui samoista maista kuin viime vuonna. Kulta meni USA:lle, hopea Japanille ja pronssi Mexicolle.– On erittäin hienoa, että Suomi palasi mitalikantaan naisten cheer-sarjassa. Yksikin mitali näin kovassa kilpailussa on jo huippusuoritus. Voimme olla pronssista erittäin ylpeitä, toteaa Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Heli Kaskela.

Pienryhmien sarjoissa Suomi jäi tällä kertaa mitalien ulkopuolelle. Maailmanmestaruutta paristunt-sarjassa puolustaneet Funky Teamin Mija Schrey ja Mika Pennanen jäivät vain 1,5 pisteen päähän MM-mitalista ja sijoittuivat neljänneksi. Suomalaisten ohjelman vaikeustaso oli selkeää kärkitasoa, mutta pisteet jäivät alhaisemmiksi muutaman virheen takia.

Naisten ryhmästunt-sarjassa Suomi jäi Golden Spirit joukkueella 12. sijalle.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.