Helsinki-visa oli vaikea

Vain harva osoittautui Helsingin Uutisten lukijakilpailussa Helsinki-tietäjäksi. Kiperiksi osoittautuneisiin kysymyksiin oikein vastanneiden kesken arvotut EM-kisalippupaketit menivät Ulla Peräkorvelle ja Milma Miettiselle.

Oikeat vastaukset:

1. Helsingin kirjamessut on jo paikkansa vakiinnuttanut tapahtuma. Milloin kirjamessut järjestettiin ensimmäisen kerran? Vuonna 2001.

2. Länsiväylää pitkin pääsee Helsingistä Kirkkonummelle. Itäväylää pitkin puolestaan ajetaan Sipoon halki Porvooseen. Mutta missä ihmeessä kulkee Koillisväylä? Aasian pohjoispuolitse Atlantin valtamereltä Tyynellemerelle.

3. Helsinkiä on luonnehdittu kirkkojen kaupungiksi. Montako luterilaista kirkkoa ja kappelia löydät pääkaupungista? Noin 50.

4. Helsinkiin muutetaan ympäri maata - joskus kaukaakin. Montako henkeä Helsinkiin on 2000-luvulla muuttanut Suomen pohjoisimmasta kunnasta, Utsjoelta? Puolenkymmentä.

5. Mikä ihmeen kotimainen sarvipää seisoo Luonnontieteellisen museon edessä? Hirvi.

6. No mikäs huima laite mahtaa olla Linnanmäen suosituin vempele? Vuoristorata.

7. Linnanmäen avajaisissa vuonna 1950 esiintyi muuan suosittu yhtye. Mikä? Delta Rhythm Boys.

8. Mitä ylioppilaat pukevat Kauppatorin laidalla seisovalle Havis Amanda -patsaalle vappuisin? Valkolakin.

9. Kiasma on Helsingin keskustassa sijaitseva nykytaiteen museo. Mutta mitä kiasma tarkoittaa biologiassa? Kromosomien yhtymäkohtaa.

10. Missä kummassa sijaitsee Helsingin pohjoisin kohta? Koillis-Helsingin Puroniityssä.

Written by:

Ota yhteyttä