Piilota X Palauta

Lutkamarssi palkittiin ”ainutlaatuisena feministisenä toimintana”

Paikalliset Kommentoi

Viime vuoden elokuussa järjestetty Lutkamarssi on saanut Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaineen myöntämän Kristiina 2012 -palkinnon. Palkinnon jakajat kiittelevät Lutkamarssin järjestäjiä ainutlaatuisesta feministisestä toiminnasta. Helsingissä, ja Turussa ja Tampereella järjestetty marssi toi näkyvyyttä sukupuoleen, valtaan ja väkivaltaan liittyville kysymyksille, joista Suomessa yhä edelleen vaietaan.

Mielenosoitus sai lähes 7 000 osanottajaa ja keräsi erilaisia ihmisiä raiskauksien ja väkivallan vastaisen teeman taakse. Se herätti runsaasti julkista keskustelua puolesta ja vastaan, mutta iloisessa hengessä.

SlutWalk-liike sai alkunsa Kanadasta viime vuonna. Torontolainen poliisi totesi yliopistossa opiskeleville naisille, että he voivat omalla pukeutumisellaan ja käytöksellään vaikuttaa siihen, tulevatko raiskatuiksi. Naisia syyllistävää puhetapaa vastustavat mielenosoittajat valtasivat kadut ensin Kanadassa.

Vuoden Kristiina -palkinto kantaa sukupuolentutkimuksen oppiaineen edeltäjän Kristiina-instituutin nimeä, ja se myönnetään vuosittain sukupuolentutkimuksen tunnetuksi tekemisestä ja sukupuolen perusteella tapahtuvan syrjinnän ja eriarvoisuuden vähentämiseksi tehdystä työstä.

Palkinto myönnetään nyt 12. kerran.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.