Piilota X Palauta

Mies ovisyvennyksessä saattaa olla parittaja

Paikalliset 1 Kommentoi

Helsingin kaduilta seksin löytäminen etenkin viikonloppuiltaisin on yhtä helppoa kuin ennenkin, etenkin Kampista Eerikinkadulta ja sen tuntumasta. Kevään koittaessa ja terassikauden alkaessa käynnistyy sesonki Helsingin prostituoiduillakin.

Lauantai-iltana Yrjönkadulla asiakkaita etsiskelevä keski-ikäinen Tanja kertoo tuntitaksakseen 150 euroa, mutta tiputtaa sen 130 euroon.

– Voimme mennä asuntooni Eerikinkadulla. Siellä on vain kissani, nainen yrittää.

Kielteisen vastauksen saatuaan Tanja siirtyy kolmen muun venäläisnaisen seuraan. Kaikki ovat keski-ikäisiä.

Kampissa sijaitseva yökerho kuhisi vielä viime syksynä prostituoituja, mutta nyt se on lähes tyhjä, vaikka kello on 00.30 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Toiminta siirtyy taas kadulle

Helsingin Uutiset kertoi elokuussa Kampin seksinmyynnistä, joka oli keskittynyt kahteen yökerhoon.

Yökerhoista ilmiö valui kaduille, joilla öisin päivysti useista maista tulevia prostituoituja.

Poliisista kerrottiin elokuussa HU:lle, että avoin seksikauppa ravintoloissa oli johtamassa puntarointiin yökerhojen jatkoaikaluvista ja anniskeluoikeuksista.

Lokakuussa aluehallintovirasto tekikin päätöksen, jonka mukaan Eerikinkadulla ja Ratakadulla sijaitsevat seksiravintolat menettivät jatkoaikalupansa, ja joutuvat lopettamaan anniskelun vastedes kello 1.30.

Ravintoloissa meno onkin rauhoittunut, mutta kesän tullessa prostituutio siirtyy jälleen näkyvämmin kaduille. Mukana on myös paritusta.

Aluehallintoviraston rankaisutoimet näyttävät tehonneen. Viime vuoden lopulla aluehallintovirasto lyhensi näkyvän prostituution vuoksi yökerhon anniskelulupaa ja aukioloaikaa kahdella tunnilla.

Esityksen rankaisutoimista teki Helsingin poliisi.

Yökerhon kaikki striptease-tanssijat ovat virottaria. He houkuttelevat miesasiakkaita privaattiin sylitanssiin, joka maksaisi 80 euroa.

– Riisun itseni alasti, mutta asiakkaalla pysyvät vaatteet päällä, Liisiksi esittäytyvä virolaistanssija ohjeistaa.

– Seksiä en myy. Sitä ei kannata edes mankua, hän lisää.

Yön edetessä huomio alkaa kiinnittyä nuoriin miehiin, jotka seisoskelevat ovisyvennyksissä näennäisen toimettomina.

Voin soittaa sinulle naisen, jos haluat.”
Etenkin heitä on Eerikinkadulla. Välillä he puhuvat puhelimiinsa.

Ehkä he ovat sutenöörejä? Aivan oikein.

– Kyllä, minä voin soittaa sinulle naisen, jos haluat, ovisyvennyksessä värjöttelevä mies kertoo englanniksi.

Minkämaalaisen naisen?

– Romanialaisen.

Mies kertoo, että tunti seksiä maksaisi 150 euroa. Nainen tuotaisiin paikalle autolla ja seksi hoidettaisiin joko asiakkaan luona tai yksityisasunnossa ”Kampin tienoilla”.

1990-luvun alussa katuprostituutio rehotti Helsingissä etenkin Aleksin Kiven kadulla Kalliossa. Asialla olivat naiset Venäjältä ja Virosta.

Kuluneen talven aikana on Aleksis Kiven katu kokenut pienimuotoisen uuden tulemisen, kun jotkut Balkanin naiset ovat alkaneet tarjota siellä palvelujaan.

Seksistä maksetaan kuin etelänmatkasta

Sami LotilaInternetin välityksellä tapahtuva ”nettiprostituutio” on kasvanut räjähdysmäisesti pääkaupunkiseudulla.

Samalla ovat kasvaneet taksat. Tunti maksaa 250–300 euroa eikä tinkimisen varaa näytä olevan. Kokonaisesta yöstä pyydetään 800–1 000 euroa.

Internetistä löytää kymmeniä Helsingissä maksullista seksiä välittäviä sivustoja. Mukana on naisia kymmenistä eri maista.

Bahamasaarilta tullut Jane kertoo mitoikseen 65/165 ja listaa litanian palveluitaan. Niiden joukkoon kuuluu baby treatment eli asiakas saa tekeytyä vauvaksi.

Omalla nettisivullaan päiväkahviseuraa tarjoava 23-vuotias suomalaisnainen haluaa puolesta tunnista 150 euroa.

– Olen hoikka ja kaunis. En tingi hinnasta. Etsi Eerikinkadulta, jos haluat halvemmalla, hän kuittaa tinkimisyritykseen.

Seksiä vakituisesti ostavat miehet vaihtavat netissä kokemuksiaan. Esimerkiksi etukäteen ”varausmaksua” pyytävistä huijareista varoitellaan.

1 kommentti Kommentoi
Käyttäjän Sami Lotila kuva
Sami Lotila

Kommentit

5.5.2012 14:52

No johan nyt! Kenellä on tommoset rahat?

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu