Piilota X Palauta

Kaisa Leka nimettiin Vuoden pyöräilijäksi

Paikalliset Kommentoi

Porvoolainen sarjakuvataitelija ja graafikko Kaisa Leka, 33, on valittu Vuoden 2012 pyöräilijäksi.

Kampin Narinkkatorilla maanantaina julkistetun valinnan perusteluna ovat aktiivinen pyöräilyharrastus, pyöräilyn puolesta puhuminen ja kirjoittaminen sekä toimiminen inspiroivana esimerkkinä arkipyöräilyyn ja pyörämatkailuun.

Leka sanoo olevansa todella innoissaan valinnastaan. Hän toivoo voivansa inspiroida mahdollisimman monia muitakin hyppäämään pyörän päälle niin arjessa kuin lomillakin.

– Minulla ei ole jaloissani pullistelevia pohjelihaksia vaan proteesit, mutta pyörämatkoilla tärkeintä ei olekaan lihasvoima vaan sinnikkyys.

Hänen pyörämatkansa ovat ulottuneet muun muassa Muurmanskiin, Jäämerelle, Islannin ympäri ja Costa Ricaan.

– Pitkillä matkoilla saa kerrankin keskittyä pyöräilyyn, ja löytää polkemisen rytmin ja ilon. Levoton mieli löytää tien päällä rauhan, ja ylämäissä hikoillessani voin kerrankin tuntea olevani läsnä hetkessä. Näitä meditatiivisia hetkiä olen yrittänyt kuvata pyöräilyaiheisissa sarjakuvissani, Leka kertoo.

Leka on sarjakuvissaan kuvannut humoristisella otteella suomalaisen pyöräilijän arkkityyppejäkin. Aiemmin tänä vuonna Suomen sarjakuvaseura myönsi Lekalle Puupäähattu -palkinnon.

Vuoden pyöräilijän nimeää Suomi Pyöräilee -yhteistyötoimikunta, jossa on mukana useita järjestöjä ja yhdistyksiä sekä liikenne- ja viestintäministeriö.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.