Piilota X Palauta

”BB-Miia kuulostaisi pirun hyvältä ja luontevalta”

Viihde 1 Kommentoi

Miia Räikkönen astelee torstaiaamuna kello 8.40 sisään Koskikadun Cumuluksen pääovesta.

Topakat askeleet, huoliteltu ulkonäkö ja saapuminen tapaamiseen 20 minuuttia etuajassa ovat viesti.

– Mä haluan olla ajoissa näyttääkseni, kuinka tosissani olen.

Nuori nainen on ensimmäinen tosi-tv-sarja Big Brotherin Tampereen haastattelutilaisuuteen päässeistä ympärivuorokautisen kameraseurannan kohteeksi haluavista.

Viittä vaille valmiista ilmastointiasentajasta ja Siwan kassasta into näkyy kauas. Hakukertakin on 22-vuotiaalle tamperelaiselle jo neljäs.

– Ethän sä voi mennä epävarmana sinne. Aina pitää vetää täysillä. Mä olen yltiöpositiivinen pirtsakka hölöttäjä, Miia paljastaa hakustrategiansa.

Jännitettävää riittää, sillä pelkän todennäköisyyslaskennan pohjalta prosentit ovat pienet. Tänä vuonna Big Brotheriin haki netissä noin 2 500 ihmistä. Ensimmäisiin haastatteluihin pääsi mukaan muutama sata.

Haastattelukierroksen jälkeen vajaan parinkymmenen taloon pääsevän täytyy läpäistä vielä muun muassa ryhmähaastattelu, uudet yksilöhaastattelut ja lääkärintarkastus. Myös rikosrekisteri syynätään ja perhetilanteesta puhutaan ammattilaisten kanssa.

– Mulla ei ole mitään estettä mennä syksyllä BB-taloon. Olen sinkku, eikä kukaan jää odottamaan. Työtkin ovat järjesteltävissä.

 

Joko tuotanto ei ole tajunnut sitä, kuinka hyvin sopisin BB-taloon tai sitten mä en ole vain istunut sinne valittuun ryhmään.”

Tuotantoryhmän haastattelu kestää muutaman minuutin. Miia ei osaa sanoa, oliko se hyvä vai huono merkki.

 

Formaattikuri on tiukka. Haastattelun menosta ei voinut kertoa kenellekään, eikä haastatteluhuoneessa puhutusta saa hiiskua mitään. Paperit vaitiolovelvollisuudesta on allekirjoitettu. Toimittajakin saa haastattelun vain tuotantoyhtiön poikkeusluvalla.

Aikaisempien vuosien putoamiset Miia on analysoinut moneen kertaan. Teorioita on kaksi.

– Joko tuotanto ei ole tajunnut sitä, kuinka hyvin sopisin BB-taloon tai sitten mä en ole vain istunut sinne valittuun ryhmään.

Aiemmilla kerroilla ohjelmaan päässeestä ryhmästä putoaminen on sattunut ja jopa katkeroittanut, myöntää nuori veteraanihakija.

– Mulla on ollut paha mieli, kun olen nähnyt onnekkaat taloon päässeet. En ole silti voinut olla katsomatta sarjaa.

Otsikkojakin nainen on jo makustellut. BB-Miia kuulostaisi nuoren naisen mielestä ”luontevalta ja pirun hyvältä”.

Pelkkä julkisuuteen pääseminen ei Miian mukaan motivoi. Pirkkalassa lapsuutensa elänyt nainen on varma, että BB-taloon pääseminen on jopa kasvattava kokemus.

– Siellä oppisi itsestään paljon. Mä olen normaalisti melkoinen päällepäsmäri, ja tuolla pitäisi oppia olemaan osana ryhmää.

Jos Räikkösen Miiasta ei tule taaskaan BB-Miiaa, on tosi-tv-uran jatkosuunnitelma jo olemassa.

– Haen viidennen kerran. En antaisi itselleni anteeksi sitä, että jättäisin hakematta.

Kuka on ollut mielestäsi kaikkien aikojen paras BB-hahmo? Ota kantaa!

Mitä nopeammin pois, sen varmemmin taloon

Ensimmäisen haastattelun pituudesta ei voi tehdä päätelmiä siitä, kuka pääsee BB-taloon, sanoo Big Brotherin pääohjaaja Kim Sainio.

– Jostain syystä ihmiset huolestuvat, mitä lyhyemmän ajan haastattelu kestää. Lähes kaikki BB-voittajat ovat päässeet pois puolesta puoleentoista minuutin haastattelun jälkeen.

Sainion mukaan näppituntumaa ovat kehittäneet noin 6 000 haastateltua Big Brother -tarjokasta.

Tampereella tuotantoryhmä haastatteli 30 kiinnostavaksi katsottua nettihakijaa. Koko maassa haastatellaan muutama sata noin 2 500 nettihakijasta.

Aiemman seitsemän tuotantokauden aikana Tampere on ollut hyvä BB-kaupunki.

– Tampere on ollut meille ykköskaupunki. Täällä on paljon mielenkiintoisia ihmisiä, jotka pystyvät tuottamaan jotain kehyksessä viihde, analysoi Sainio.

1 kommentti Kommentoi
Käyttäjän Petteri Mäkinen kuva
Petteri Mäkinen

Kommentit

8.5.2012 10:29

Siis tamperelainen kassaneiti joka haluaa oll BB-Miia. On Uusimaalla jutunputetta. Hävetkää'

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu