Piilota X Palauta
 
 

Munkkiniemeen ei nouse wau-arkkitehtuuria - katso kuvat!

Paikalliset 2 Kommentoi

Huimat visiot saivat tehdä tilaa maltillisille ratkaisuille Koneen entisen pääkonttorin suunnittelukilpailussa. Munkkiniemen puistotie 25 -arkkitehtuurikilpailun voitti ehdotus Park Ave.

Koneen entisenä pääkonttorina tunnettu rakennus on tarkoitus muuttaa asuinkäyttöön ja rakentaa sen lähelle uusia asuintaloja. Arkkitehtuurikilpailun voittaja on Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n ehdotus Park Ave.

Palkintolautakunnan arvion mukaan voittaneen ehdotuksen vahvuuksia ovat kaupunkikuvallinen kokonaisote, vanhaan kaupunginosaan sopeutuva, mutta selkeästi tätä aikaa edustava uusi arkkitehtuuri, pääkonttorirakennuksen ilmeen kunnioittaminen sekä ammattitaitoisesti ja huolella ratkaistut asuntopohjat. Uudisrakennus sijoittuu luontevasti kaupunkirakenteeseen puistoväylän varteen vanhan asuinkerrostalon linjaan.

– Voittaneessa työssä kokonaisuus on tasapainoinen sekä kiinteistön tilankäytön että kaupunkikuvan kannalta, kuvaa asemakaava-arkkitehti Annukka Lindroos Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta.

Kilpailun tarkoituksena oli löytää kaupunkikuvallisesti merkittävään paikkaan arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen kokonaisuus, joka on ratkaistu esteettisesti, kaupunkikuvallisesti, toiminnallisesti ja teknisesti laadukkaasti ja toteuttamiskelpoisella tavalla.

– Munkkiniemen alue on arvostettu ympäristö ja Koneen entinen pääkonttori on ainutlaatuinen, kaupunkikuvallisesti merkittävä rakennus. Halusimme kilpailun avulla kutsua suunnitteluun parhaita mahdollisia osaajia, toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja ja Auratum Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Matti Äijälä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä kilpailun herättämään kiinnostukseen ja ehdotusten monipuolisuuteen, Äijälä toteaa.

Voittaneeseen Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n työryhmään kuuluvat Jyri Haukkavaara, Jukka Linko, Tapio Saarelainen, Jaakko Sutela, sekä avustajat Samuli Ellä, Karoliina Hautalahti, Jussi Jansson, Jussi Kähkönen ja Hans Nevanperä.

Kilpailun toisen sijan sai Anttinen Oiva arkkitehdit Oy:n ehdotus Puistossa. Kolmanneksi sijoittui Lassila Hirvilammi arkkitehdit Oy:n ehdotus Kruunu.

Kilpailun järjestivät rakennuksen nykyinen omistaja Auratum Asunnot Helsinki Oy yhdessä kaupunkisuunnitteluviraston ja Suomen arkkitehtiliitto Safan kanssa. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 30 ehdotusta. Alueen asemakaavaa muutetaan kilpailutuloksen pohjalta. Asemakaavaluonnosta on tarkoitus esitellä yleisölle syksyllä 2012.

2 kommenttia Kommentoi
toimitus
 

Kommentit

7.5.2012 18:04

Ei Helsinkiin WAU:ta rakenneta, koska olemme niin vaatimattomia. Lisähöysteenä ikuinen vastustus kaikkea uutta kohtaan. Liian hieno on liian hienoa meille.

8.5.2012 09:14

Ruma ja tylsä. Vaikuttaa siltä että koko arkkitehtuurikulttuuri on aivan hakoteillä. Nämä pelkistetyt lasi-, metalli- ja sementtikuutiot eivät voi miellyttää suuren joukon silmiä. Jopa se vanha koneentalo on kaunotar verrattuna tähän. Ei ihme jos kaikesta valitetaan kun kaikki uudet luomukset vain ovat rumia.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.