Piilota X Palauta

Elokuva-arvio: Romantikot pelkäävät, ettei vaan tapahtuisi mitään

Viihde Kommentoi

 

Ranskalaiskomedia Anonyymit romantikot on tarina kahdesta herkkyytensä kanssa helisemässä olevasta ja ”ongelmaansa” vertaisryhmästä apua hakevasta aikuisesta, jotka suklaa yllättäen yhdistää.

ANONYYMIT ROMANTIKOT
Les émotifs anonymes (2010)
Lajityyppi: Komedia, romantiikka
Ohjaaja: Jean-Pierre Améris
Pääosissa: Isabelle Carré, Benoît Poelvoorde
Kesto: 1h 20 min
Ikäraja: 7

Angelique (Isabelle Carré) on intohimoinen ja taitava suklaamestari. Ujoutensa vuoksi hän on kuitenkin valmistanut suklaata salaa omassa keittiössään, ja jujuttanut jopa suklaata myyvää kauppiasta herkun todellisesta alkuperästä. Kun suklaakauppias äkillisesti kuolee, joutuu Angelique hakemaan töitä suklaatehtaalta.

Suklaatehtaan johtajan Jean-Renén (Benoit Poelvoorde) kerrotaan olevan työntekijöilleen häijy. Mutta häijyllä miehellä on arkaakin arempi salaisuus: hän pelkää ihmisiä, varsinkin naisia. Kun Jean-Renén terapeutti antaa miehelle tehtäviä, joiden tarkoituksena on päästä peloista, alkaa mies toteuttaa niitä suklaatehtaan uuteen myyntineuvottelijaan Angeliqueen.

Ujon parivaljakon tutustuminen etenee kangerrellen toisin kuin suklaatehtaan alamäki, joka kiihtyy vauhdilla. Konkurssin partaalla Angelique ottaa ohjat käsiinsä, ja uusilla resepteillä valmistettu suklaa saavuttaa nopeasti suosion. Mutta kuinka käy Angeliquen ja Jean-Renén? Voiko kahden yliherkän ihmisen suhde toimia?

Anonyymit romantikot on herkällä otteella ohjattu ja helisevästi näytelty romanttinen komedia, jossa ranskalaisuus näkyy, kuuluu ja tuntuu. Temaattisessa keskiössä on ihmissuhteen solmimisen inhimilliset esteet, joiden ylittämisestä tehdään sekä liikuttavaa että koomista katsottavaa.

Liian syvälle ihmissuhteiden suohon tai toiseen keskeiseen teemaan, suklaanvalmistuksen saloihin, ei vajota, vaan kerronnassa säilyy viihdyttävän kepeä ote.

Jean-Pierre Améris’n ohjaamaa elokuvaa voi suositella niin ranskalaisen elokuvan ystäville kuin kaikille eurooppalaisesta romanttisesta komediasta innostuville, sukupuoleen katsomatta.

Käyttäjän Teija Varis kuva
Teija Varis

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu