Piilota X Palauta

Lukioon valmistava koulutus onnistui hyvin Vuosaaressa

Paikalliset Kommentoi

Vuosaaren lukiossa on saatu lupaavia tuloksia ensimmäisestä maahanmuuttajanuorten lukioon valmistavasta koulutuksesta. Viime elokuussa käynnistyneen koulutuksen aloitti 11 maahanmuuttajataustaista helsinkiläisnuorta, joista kahdeksan pääsee hyvin todennäköisesti lukioon.

– Syyslukukaudella opiskelijat onnistuivat hienosti korottamaan peruskoulun arvosanojaan. Kevätlukukaudella kaikki ovat saaneet kokeilla muutaman lukiokurssin opiskelua. Suoritetut kurssit luetaan myöhemmin hyväksi, jos pääsee lukioon, kertoo ryhmän ohjaaja Katja Mannerström.

Kaksi opiskelijaa huomasi lukuvuoden aikana haluavansa mieluummin ammatilliseen koulutukseen ja ovat sinne myös hakeneet. Yksi opiskelija on hakenut sekä lukio- että ammatilliseen koulutukseen.

 Erityisen tyytyväinen Katja Mannerström on ryhmän suomen kielen taitojen paranemiseen.

Lukioon valmistava koulutus maahanmuuttajille jatkuu ensi lukuvuonna Vuosaaren lukiossa.

– Koulutuksessa on paljon opinto-ohjausta ja elämänhallintaa. Herättelemme myös kiinnostusta akateemisiin opintoihin eri tavoin, ohjaaja Katja Mannerström kertoo.

Hakuaika on 6.7.–7.8.2012. Koulutukseen voivat hakea maahanmuuttajataustaiset nuoret, joiden ensisijainen jatko-opintopaikka on lukio ja joilla on peruskoulun päättötodistus. Tarkemmat tiedot löytyvät opetusviraston yhteishakusivulta www.ysinjalkeen.fi > Toimi > Jos et saa paikkaa.

 

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.