Elokuva-arvio: Johnny Deppin karismaa kankaan täydeltä

Tim Burton jatkaa yhteistyötä Johnny Deppin kanssa tuomalla kulttimainetta nauttivan goottitelevisiosarjan elokuvaksi.

Warner Bros Ent

Tim Burtonin ohjaama Dark Shadows on kaksituntinen vampyyrifantasiaelokuva, joka pohjautuu Yhdysvalloissa vuosina 1966-1971 esitettyyn, kulttimainetta nauttivaan goottitelevisiosarjaan.

Johnny Deppin pääroolittama elokuva alkaa lyhyellä alustuksella vuoden 1772 tapahtumiin. Tuolloin Deppin esittämä Barnabas Collins oli vielä menestynyt liike- ja naistenmies, kunnes teki elämänsä virheen: särki Angelique Bouchardin (Eva Green) sydämen. Mutta koska Angelique oli todellisuudessa noita, oli hänen kostonsa julma. Hän muutti Barnabaksen vampyyriksi ja hautasi miehen elävältä.

Siirtymä ajassa 200 vuotta eteenpäin tuo haudastaan vapautuneen Barnabasin takaisin elävien kirjoihin. Maailma on kuitenkin kahdessa vuosisadassa muuttunut, minkä mies saa tuta hakeutuessaan sukulaistensa hallinnoimaan kummalliseen kartanoon.

Kartanoon on vastikään pestautunut myös kaunis ja salaperäinen kotiopettajatar Victoria (Bella Heathcoate), jota Barnabas ryhtyy kosiskelemaan, mutta auttamattoman vanhentunein metodein. Kapuloita Barnabasin aikeiden rattaisiin laittavat myös vinksahtaneet sukulaiset sekä miehen elämään jälleen ilmestyvä Angelique-noita. Lopputaisteluissa mitellään, kuka päihittää kenet voimassa ja oveluudessa, sekä voiko vampyyri rakastaa ihmistä, vai onko tulevaisuus sittenkin pedattu kahdelle toistensa kaltaiselle.

Dark Shadows kuljettaa kiehtovaa fantasiajuontansa tyylillä ja taidolla, mutta vielä sitäkin herkullisemmaksi nousevat tarinan henkilöhahmot, joiden roolituksessa on onnistuttu kerrassaan täydellisesti. Tarinan toinen toistaan kummallisempien hahmojen tulkkeina nähdään äärikarismaattisia näyttelijöitä, joiden osallistuminen kerrontaan on aukottoman vahvaa ja ilmiömäisen verevää. Erittäin upeaa jälkeä ovat tehneet myös elokuvan lavastajat ja puvustajat, joiden kädenjälkeä saa henkeään haukkoen ihailla kohtauksesta toiseen.

Kokonaisuutena Dark Shadows on esteettinen helmi sekä hauska pitävä ja sitä tarjoava elokuva, jota voi suositella kaikille (K12) elokuvataiteen ystäville.

DARK SHADOWS (2012)

Lajityyppi: Draama, kauhu, trilleri

Ohjaaja: Tim Burton

Pääosissa: Johnny Depp, Eva Green, Michelle Pfeiffer, Jonny Lee Miller, Chloë Grace Moretz, Helena Bonham Carter, Gulliver McGrath, Bella Heathcote, Jackie Earle Haley, Christopher Lee

Kesto: 1h 53 min

Ikäraja: 12

Written by:

Teija Varis

Ota yhteyttä