Piilota X Palauta

Romanit ja kaupunkilaiset leiriytyvät Senaatintorille

Paikalliset 63 Kommentoi

Romanisiirtolaisia tukevat kaupunkilaiset leiriytyvät yhdessä romanisiirtolaisten, Vasemmistonuorten ja Vapaa liikkuvuus –verkoston kanssa Senaatintorille perjantaista 11. toukokuuta sunnuntaihin 13. toukokuuta.

Leiriytymällä he osoittavat mieltään Helsingin kaupungin romanivastaisia toimia vastaan.

Mielenosoitus vaatii Helsingin kaupunkia luopumaan romanien oleskelun häiritsemisestä Helsingissä ja järjestämään romaneille inhimilliset majoitusolot.

– Kaupungin johto on jo pitkään yrittänyt karkottaa romanit Helsingistä purkamalla leirejä. Viime kesänä poliisi hääti leirejä erityisenaktiivisesti kaupungin pyynnöstä. Olemme nähneet että tämä linja on hölmö. Köyhyys ei katoa katukuvasta häätämällä. Mitä nopeammin Helsinki ottaa järjen käteen ja järjestää paikan missä romanit ja muut köyhät asunnottomat voivat leiriytyä sen parempi meille kaikille, arvioi kaupunginvaltuutettu Thomas Wallgren (sd).

SYSTEMAATTISTA SYRJINTÄÄ

Romanien ihmisoikeuksien edistäminen on Amnesty Internationalin toiminnan painopisteitä Euroopassa. Euroopan unionin alueella elää noin 10–12 miljoonaa romania. He ovat monessa maassa merkittävä vähemmistö, esimerkiksi Romaniassa romaneja on noin 10 prosenttia väestöstä.

Systemaattinen syrjintä ja rasistiset asenteet pitävät Amnestyn mukaan yllä romanien köyhyyttä. Heidän työllistymisensä on erittäin vaikeaa. Laittomia pakkohäätöjä tapahtuu jatkuvasti eri puolilla Eurooppaa. Romanilapsia sijoitetaan edelleen perusteettomasti erityiskouluihin ja heitä syrjitään opetuksessa.

– Amnestylla ei ole yksinkertaisia ratkaisuja liikkuvien romanien tilanteeseen. Pyrimme vaikuttamaan viranomaisiin mm. Romaniassa laittomien pakkohäätöjen lopettamiseksi. Uudenlainen yhteistyö suoraan romanien kanssa on vahvistanut näkemystä, että romanien syrjintä on EU-maiden yhteinen ihmisoikeushaaste, sanoo Amnestyn Suomen osaston ihmisoikeustyön johtaja Päivi Mattila.

Euroopan ihmisoikeuskomisaari Thomas Hammarberg kritisoi helmikuussa ilmestyneessä raportissa EU-maita laajalle levinneestä romanivastaisuudesta.

Hammarbergin mukaan monissa Euroopan maissa romaneilta ja kiertolaisilta puuttuu perustavat ihmisoikeudet ja he joutuvat järkyttävän rasismin kohteiksi.

– Helsinki ei voisi nyt nousta näyttämään positiivista esimerkkiä muille Euroopan suurkaupungeille, ehdottaa Eetu Viren Vapaa liikkuvuus -verkostosta.

Viikonlopun aikana Senaatintorilla pitävät puheenvuoron muun muassa kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto (vihr) ja Anna Kontula (vas).

Esiintymässä ovat muun muassa Yona, SuperJanne, Niko ja Tapsa sekä Jaakko Laitinen ja väärä raha.

Lauantaina järjestetään muun muassa taiteilija Kaisa Salmen Kukkia ja kerjääjiä -tapahtuma. Siinä osallistujat kerjäävät rahaa romanisiirtolaisille ja helsinkiläisille asunnottomille ja romanit antavat kukkia ohikulkijoille.

Lauantai-iltapäivänä järjestetään romanien oikeuksia koskeva keskustelu.

 

Romanikatusoittajat ja Kimmo Pohjonen Äitienpäiväkonsertissa

Haitaritaiteilija Kimmo Pohjonen on tavannut romanialaisia soittajia romanien päiväkeskus Hirundossa ja Helsingin kaduilla. Näiden tapaamisten pohjalta on syntynyt ilmaiskonsertti, joka toteutetaan Esplanadin lavalla Helsingissä sunnuntaina 13. toukokuuta kello 19.

Espan lavalle nousee Romanian romaneja, jotka ovat tänä keväänä soittaneet Helsingin kaduilla. Pohjosen kanssa esiintyy kaksi nais- ja viisi miessoittajaa: Elena ja Ion Luca, Ilie Sile, Robina ja Dumitru Stanciu, Mircea Alecu sekä Călin Marian.

– Olemme Suomessa soittaaksemme musiikkia. Äitienpäivän konsertissa haluamme esittää sitä teille suomalaisille, sanoo Călin Marian.

– Minua ottaa päähän se, kuinka vihamielisesti Euroopan köyhimpään kansanosaan suhtaudutaan Suomessakin. Empatiaa riittää kyllä kaukana tapahtuvien katastrofien uhreille, mutta kun omaan naapurustoon tulee köyhiä ihmisiä, heihin suhtaudutaan vihamielisesti. Romaneja ei pidä töniä, Kimmo Pohjonen sanoo.

– Haitari soittimena yhdistetään romaneihin ja se on myös oma instrumenttini. Yhdessä soittaminen tuntui minulle luonnollisimmalta tavalta kommunikoida romanien kanssa. Toivon, että konsertti lisää helsinkiläisten suvaitsevaisuutta romaneja kohtaan ja osoittaa, että näitä ihmisiä ei tarvitse pelätä, Pohjonen toteaa.

Pohjonen, romanialainen tulkki ja Amnestyn edustaja loivat ensin kontakteja romaneihin ja levittivät ajatusta yhdessä soittamisesta. Sekä Pohjosen että Amnestyn tavoitteena oli saada esiintyjäjoukkoon soittajia Helsingissä olevista eri romaniryhmistä, sekä naisia että miehiä ja eri-ikäisiä ja tasoisia soittajia.

63 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

10.5.2012 16:23

Eipä tule ainakaan helpolla mitään yhtä pöljää mieleen kuin senaatintorille leiriytyjät. Toivottavasti viikonloppuna sataa rankasti.

10.5.2012 17:18

#$%&** . Ei mulla muuta tähän oikein tulekaan mieleen.

10.5.2012 17:26

Suomessa lakia ja järjestystä ylläpitävät virkamiehet ovat täysin pellejä.

10.5.2012 17:32

Onnea Helsinki, uusi low cost matkailun kiintotähti on syntynyt!
Kisaturistit ja mediaväki välittävät ilosanoman nettiin ja edelleen maailman low cost matkailijoille jo viikonlopun aikana.

10.5.2012 17:47

Voi jukoliste tämä se vielä puuttuu.Ettäs kehtaavat oikein innostaa romaneja anarkiaan. Kiitos vaan, rikollisuus eikun lisääntyy!

10.5.2012 18:05

Vasemmistonuoret ja Vapaa liikkuvuus -verkosto toteutavat tässä Pajusen ja Helsingin Kokoomuksen toiveen matkailijamäärien kasvusta.

10.5.2012 18:13

Avatkaa nyt ne rajat lopullisesti ja ajetaan tämä maa perikatoon laakista. Ei tässä ole enää mitään järkeä. Se nyt näköjään on Suomen kansa valittu laittamaan Romanian(kin) ongelmat ojennukseen. Integroidaan tänne vielä joku 50 miljoonainen kiinalainen sorsittu kansanosa. Kohta tulee verokarhullekin karvanlähtö. Rahat loppuu tähän hyysäämiseen.

10.5.2012 20:27

Nyt jos koskaan on viimeiset hetket alkaa puolustaa maata. Mitä tekee Puolustusvoimat? Ei yhtään mitään! Mielestäni tässä on aika lailla maanpetturuuden merkkejä olemassa kun poliitikot eivät tee mitään ja armeijakaan ei yhtään mitään. Armeija pitäisi kutsua paikalle jotta saataisiin maahantunkijat pidätettyä ja poistettua maasta!

10.5.2012 22:00

Täysin samaa mieltä asiasta, kohta ne jo kantaa Iso-Putinin kuvia mukanaan. Eikö tästä kommunistien hyysämisestä koskaan päästä tässä sarvikuonojen maassa. Meillä on omia huolia ihan tarpeeksi onko nämä nykyhörhöt sokeita vai nuppiko umpiluuta? Että meillä täytyy kaiken keskellä vielä alkaa hyysätä Romanian mustalaisia. Keitä ne seuraavaksi tänne vetää elätettäväksi? Ei Suomi kestä tallaista touhua kyllä nyt pitää jonkun tahon vaikka armeijan ottaa järeämmät otteet!!!

10.5.2012 21:42

Sori nyt vaan mutta eikö Anna Kontula ja Outi Alanen ole politikkoja.Kyllähän he tekevät,oikein pitävät puheen romanialaisten puolesta ja että majoitusta pitää järjestää kaupungin taholta.Sairasta sairasta.... 90% suomalaisista vastustaa kerjäämista ja tämän porukan oleskelua Suomessa.Käsittämätöntä että olemme valinneet nämä ihmiset eduskuntaan ja kaupunginhallituksiin edustamaan meitä suomalaisia ja meidän arvoja.

11.5.2012 08:49

Syksyllä on vaalit ja valitaan kaupunginvaltuustot ja hallitukset.
Äänestäjien on hyvä muistaa myös tämä asia kun raapustaa numeroa äänestyslappuun ja
muistaa myös käydä äänestämässä.
Yhdenkään kaupungin kukkaro ei pysty maailmaa pelastaa.
Omissa asioissa riittää tehtävää aivan tarpeeksi.

11.5.2012 18:57

"Sori nyt vaan mutta eikö Anna Kontula ja Outi Alanen ole politikkoja."
Kyseessä ovat uustaistolaiset.
Tshekkoslovakian miehityksen (1968) jälkeen Suomen kommunistit jakaantuivat Neuvostoliiton myötäilijöihin ja Neuvostoliittoon kriittisesti suhtautuviin.
Kommunistien myötäilysiipeä johti Taisto Sinisalo, minkä vuoksi heitä nimitettiin taistolaisiksi.
Kulttuuriväen ja yliopisto-opiskelijoitten piiristä hörhösuuntautuneet uskoivat sokeasti propagandan Neuvostoliiton ihanasta ja oikeudenmukaisesta valtiosta ja niinpä heikäläiset muodostivat taistolaisliikkeen 1970 -luvulla.

Nykyajan uustaistolaiset joittenkin vihreitten ja vasemmiston poliitikkojen johdolla uskovat, että Balkanin romanien ongelmat helpottuvat ja ratkeavat, kun romanit sankoin joukoin lähtevät muualle Eurooppaan kerjäämään, katusoittajiksi, romunkerääjiksi ja pihistelemään tavaroita. He uskovat myös, että romanit lähtevät vapaaehtoisesti näille matkoille, ja että romanien tulevaisuus paranee näillä keinoin.

Todellisuudessa balkanilainen järjestäytynyt rikollisuus pakottaa sikäläiset romanit Euroopan kiertueille ja ansiot menevät järjestäytyneelle rikollisuudelle (http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home.nsf/pages/DD246162688C7D9CC22578A2003E4724 ). - Jotkut romanit pakotetaan prostituoiduiksi. Tästä oli äskettäin lehtijuttu (http://www.lansivayla.fi/keskustelut/107887).
Eivätkä Balkanin romanit tule Suomeen elämään vapaaehtoisesti kurjissa olosuhteissa. Esim. n. 10 henkeä saunamökissä ilman vessaa (http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/99332-hometalossa-majaileva-romanijoukko-oudoksuttaa-naapurei...). Tai elämään siten, että etsivät ruokaa roskapöntöistä.

10.5.2012 21:49

vasemmistonuorilla varmaankin löytyy kotoaan tilaa majoittaa tämä pieni ryhmä, voivat vaikka tehdä peiniä kotiaskareita majoitusta vastaan siivousta ym.

10.5.2012 22:10

Vasemmistonuoret ja vapaa liikkuvuus hörhöt, viekää noi romanit kotiinne ja hyysätkää niin paljon, kun haluatte. Älkä tuoko niitä yleisille paikoille kansalaisten riesaksi ja oikean turistin pelotteluksi. Elättäkää niitä niin katsotaan kauanko kukkaronne kestää, niiden säkit on pohjattomia!!!

10.5.2012 23:49

Tässä huomaa kenelle tätä maata pedataan. Oman kiinteistön omistajat nöyryytetään perin pohjin .Eipä ole laki kaikille sama.

11.5.2012 01:21

Vasemmistoliiton nuorilla ja vapaan liikkuvuuden- verkostolla on näköjään ylimääräisiä euroa runsaasti käytettävissä kyseiseen toimintaan. Minulla eikä Helsingin kaupungilla ei ole. Kannatan myös ajatusta. että tämäntyyppiseen toimintaan osallistujat majoittavat kyseiset romanian romaanit omiin koteihinsa. Ei Helsingin kaupungilla ole minkäänlaista velvoitetta majoittaa tai huoltaa kyseisiä henkilöitä, koska hehän ovat Suomessa vain "turisteina".

11.5.2012 05:38

"Lauantai-iltapäivänä järjestetään romanien oikeuksia koskeva keskustelu."
HALOO! JOS ne on kerran turisteja,niin turistilla PITÄÄ olla RAHAA jotta voi selvitä maassa...niin muistan lukeneeni jostain, oiskos ollut tullin sivuilla!

11.5.2012 07:14

Ministeriainesta
Valtion tukemaa poliittista nuorisotoimintaa ei pidä väheksyä. Muistelkaapa missä tehtävissä esim. Koijärven aktivistit vaikutavat tänä päivänä.

11.5.2012 15:40

Olet kuule Kettunen melkoinen ketunhäntä kainalossa. Näinhän se menee ensin nuorena hörhönä uhotaan täyttä hevonpaskaa ajattelematta nenäänsä pitemmälle ja samaan aikaan aletaan kerätä omaa hyvinvointia ja "vanhuudenturvaa". Katsokaa sinne radikaaliaikaan, kun Tuomioja oli joukkioineen "kivittämässä" Shaahia ja Shaahitarta, kun ne niin huonosti kohtelee kansaansa! Sitten Shaahi saatiin maanpakoon ja tilalle tuli Khomeini. Ja sen seurauksena pallokentällä teloitettiin Persian naisia!! Että antakaa valta höröhöille niin pahaa on jälki!!

11.5.2012 07:38

Mennään me ensin ulkomaille ja harrastetaan ihmiskauppaa ja kerjäämään ja sitten järjestetään mielenosoitus niin katsotaan miten käy. Suomessa vas, vih ja muut hörhöt halailee toreilla ja tukee lain suomaa toimintaa.

11.5.2012 08:16

Vasemmistonuoret ja muut hyysääjät voivat lähteä sinne Romaniaan puolustamaan näitä "vähäosaisia". Viekää romanit sinne mukananne, älkääkä tulko enää takaisin.
Eikö päättäjät ja viranomaiset todellakaan voi lopettaa tätä pelleilyä? Puuttuuko halual vai kykyä?

11.5.2012 08:33

Apu siellä on nimenomaan lähempänä.Vas ja vih ja mm.Kimmo Pohjonen voivat siellä pysyvästi saada hyvää aikaa noille romaneille.Helppo täällä on huudella ja mennä takaisin kotiin ja jättää huolet muille.Tyypillistä vastuutonta toimintaa.

11.5.2012 08:37

Romaanit ovat mm arvostelleet suomalaista ruokaa! En tiennytkään että he ruokailevat ravintoloissa.Arvostelleet mm meitä kylmiksi ihmisiksi.No miksiköhän.Huutelevat suomeksi.vi..tu rasisiti ja lainaavat tavaraa pihoista ja etuseteleitä postilaatikoista.Ei voi kun ihmetellä miksei eräät näe todellisuutta.

11.5.2012 08:45

Eikö olisi aika keskittyä omien nuorten elämän kehittämiseen,olisi työsarkaa lähempänäkin. Eipä vas eikä vih tanssi niiden eteen toreilla.Nuorissa on tulevaisuus ei romanian romaneissa.

11.5.2012 15:57

Et oikeammassa voisi olla, kuka ja koska vasemmistohörhöistä olisi todella ajanut suomalaisen nuoren asiaa tai osoitellut mieltänsä syrjäytyneiden nuorten puolesta. Tuntuu maanpetokselta tällainen toiminta.

11.5.2012 09:13

Nyt on muotia ottaa esille Avohoitolat sekä Romanian romaneiden itsensä hankkimat ongelmat. Veronmaksajien edut, asuinmukavuudet on siirretty sivuun näiden ed mainittujen kustannuksella.

11.5.2012 10:43

Jippii.Saatiinhan me niitä maksavia turisteja tänne.Tätähän kokoomus ja Pajunen halusi.Nyt vaan lisää rakentaa asuntoja,koska nämä ovat niitä potentiaalisia veronmaksajia.Veikkaanpa ,että näistä moni haluaa muuttaa Suomeen ja perustaa pienyrityksiä ja palkata suomalaisia työttömiä töihin.EU ja schengen siis toimii.

11.5.2012 11:01

Eikös nämä Romanian romanit olisi tarvinnut sitä Guggenheim museota esim yöpymisiin joten oilisi ainakin ollut jotain käyttöä sillekin.
Ei nämä ongelmat vaaleja ratkaise.Viranomaisilla ja politikoilla on oma järkkymätön kantansa mitä ei näillä kirjoituksilla muuteta.Me ollaan häviäjiä.Yksi puolestapuhuja menee meistä ohi ja se ääni kuuluu.Valitettavasti.

11.5.2012 19:20

Helsingin kaupunginhallituksessa Guggenheim -hanke kaatui niukasti 8-7 (http://yle.fi/uutiset/helsingin_kaupunginhallitus_torppasi_niukasti_guggenheimin/6079255).
Mutta tapaus osoitti, että Helsingin johdossa on paljon poliitikkoja, joita on helppo höynäyttää kalliisiin ja melko hyödyttömiin projekteihin - ainakin, jos on kyse veronmaksajien rahoista.
Nyt sitten romanien Euroopan kiertueista hyötyvät tahot ovat löytäneet kourallisen poliitikkoja, jotka ovat valmiita julkisuudessa tukemaan romanien Euroopan kiertueita.

11.5.2012 13:05

Ihanaa, ei ollut raitilla tänään yhtään hanurinvääntäjää eikä kyykkämummoa,persaluspussi ja muki oli vaan jäänyt kirkon lähellä olevan puun alle kun kyykkä oli kiiriuhtanut junaan ja senatintorille.

11.5.2012 13:22

Ylempänä on uutinen ettei vanhainkodin asukkaat pääse ulos nauttimaan keväästä kun ei ole henkilökuntaa/ulkoilluttajia. Mitä tekee virheät ja vasurit, itkevät ettei romani"turisteja" hyysätä tarpeeksi. No on nyt ainakin tiedossa ettei edellämainitut ole äänestäjien asialla, vaan tukevat rikollisuutta/kerjäämistä.

11.5.2012 16:11

Mitä sitä vassarinuori tai viherpiipertäjä nyt vanhuksista tai muista heikossa asemassa olevista välittää. Kuka sitä nyt suomalaisesta vanhuksesta tai vammaisesta alkais huolta kantaa, ei anakaan vassari. Kommunistimaasta sen olla täytyy, sitten punalippu liehuu!! Ja esikuvana Lenin ja Stalin kansan ja tsaarin murhaajat!!

11.5.2012 15:54

Miten hemmetissä romaneja hyysätään. Saavuimme perheemme kanssa laivalta Helsinkiin ja laivassa oli kaksi Romani kerjäläisnaista vain kasattavat muovipenkit, huivit päässä ja huonot vaatteet päällä ja heidän mukanaan kaksi upeasti pukeutunutta miestä jotka kovaan ääneen hissi-aulan syvennyksessä ennen maihin nousua puhuivat heille kovaan ääneen ja naiset vain nyökkäilivät. Miehillä oli salkunnäköiset laukut molemmilla ja naiset ilman matkatavaroita ainoastaan ne vaatteet yllä ja likainen muovijakkara. Selkeästi heidän on pakko kerjätä ympäri eurooppaa kun kerran on varaa kuljettaa Silan laivalla naisia. Törkeää ja sitten luullaan että he tarvitsevat apua ei vaan he kerjäävät rikkaille ja itse saavat vain jämät onko tämä oikein ei. Nyt kyllä tuetaan rikollisuutta joka ei todellakaan ole oikein pitäisi enemmän ottaa asioista selvää mihin ne rahat menevät. Kyllä siinä usea perhe ihmetteli ko.toimintaa................. Takaisin kerjäläiset kotimaihinsa ja apu niille joille se kuuluu siellä omassa kotimaassa, täällä avuntarvitsijoita on paljon!!!!!

11.5.2012 16:34

Kai nämä turistit myös siivoavat jälkensä, etenkin minkä ikinä nurkan, pusikon tai porraskäytävän ottavatkaan käyttöön vessaksi.

11.5.2012 17:05

Ei hyvää päivää Saatana.... pitäisi varmaan ihan asunnot järjestää iloisille katu-muusikoille... lyödä siihen päälle pari tonnia kuussa toimeentulotukea. Kreikkalaisiakin olisi tulossa pilvin pimein, ja kyllähän tänne vielä somaleitakin sopisi...

11.5.2012 18:29

Lainaus jutusta: "Mielenosoitus vaatii Helsingin kaupunkia luopumaan romanien oleskelun häiritsemisestä Helsingissä ja järjestämään romaneille inhimilliset majoitusolot."

Minä vaadin romaneita luopumaan kaupunkilaisten ahdistelusta, varastamisesta, ihmiskauppaan rinnastettavasta prostituutiosta, jättämään vanhuksemme rauhaan, jne.
Myös vaadin EU-turistien itse hoitavan majoituksensa kuten muutkin tänne saapuneet turistit.

11.5.2012 19:04

Riittää kun vilkaisee tätä palstaa kilometrin päästä niin selviää, että Vapaa liikkuvuus –verkoston vaatimus rasismin lopettamista on perusteltu. Rasismi on todella lyönyt itsensä läpi. Suomi on muuttumassa vaihtoehdottomaksi, häpeälliseksi monokulttuuriksi. Yksikään yllä olevien törkypuheenvuorojen esittäjä ei uskalla esiintyä omalla nimellä. Ylläpidon pitäisi poistaa kaikki puheenvuorot. Lähes joka toinen pitäisi asettaa vihaa lietsovista puheistaan rikosvastuuseen.

Kannustan sekä lähimmäisestä että ympäristöstä vastuunsa tuntevia kansalaisia vastustamaan kasvavaa sosiaalista eroarvoisuutta ja ympäristötuhoa. Jos ei halua mennä tukemaan romanisiirtolaisia (11.-13.5.), kortensa voi kantaa kekoon ottamalla osaa 15M ja Occupy-liikkeen koolle kutsumaan kansainväliseen 12M-mielenosoituspäivään huomenna lauantaina (12.5.), jolloin kansalaiset kokoontuvat Helsingin Paasikivenaukiolle open mic –hengessä. Torikokouksen valtaamalla Kansalaistorilla alkaa klo 18.00 kaikille avoin, päihteetön, musiikkipitoinen toritapahtuma.

Keskiviikkona 16.5. klo 15.30 on mahdollista ottaa osaa MUMMO PAPPA WALK –mielenilmaukseen. Omaiset, ystävät, hoitajat, mummut ja papat järjestäytyvät Kampin Palvelukeskuksessa protestikulkueeksi, joka etenee (hitaasti) klo 16.00 Mannerheimintietä pitkin Eduskuntatalolle, jossa open mic. Mukaan oma banderolli, kyltti ja/tai rollaattori.

Huomaan lukevani Vantaan Sanomien mielipidepalstaa yhä harvemmin. Sosiaalinen paine on tehnyt tehtävänsä. Kukaan ei uskalla sanoa testosteronia ja kelvotonta ajattelua uhkuville sammakkoprinsseille, että roska on ainoastaan roskaa. Ei mitään muuta.

Jouko Kämäräinen
Vastaava päätoimittaja, Elonkehä-lehti
Torikokous – Occupy Helsinki
Kansalaisaktivisti
Vantaa

11.5.2012 20:32

Occupy ? Voi helvt. Onko naurettavampaa sakkia enää olemassakaan. Menkää töihin.

11.5.2012 21:32

Mistä ihmeen rasismista tässä puhutaan, eihän tämä kerjäläisten järjestyssäännön vastaisen leiriytymisen estäminen ole mitään rasismia tai "romanien vastaista toimintaa", kyseessä on normaali järjestyksenpitotoiminta ja leiriytyminen ei ole sallittua kenellekään. Se olisi rasismia jo yhdelle vähemmistölle annettaisiin sellaisia oikeuksia joita ei ole muilla.

Ei jonkun Jouko Kämäräisen väite rasismista tee järjestyksenpidosta rasismia, vaikka kovasti hän niin toivoisi. Pikemminkin tällainen ihmisten leimaaminen rasisteiksi on rikos ja toivottavasti joku tekeekin tutkimuspyynnön poliisille näiden rasismiväitteiden esittäjistä.

12.5.2012 14:23

Joukolle tiedoksi, että jos ei siedä meitä tällä palstalla niin häipyy täältä lopullisesti vaikka Romanian perukoille, kulku on vapaa. Sinä se vasta rasiti olet, kun oman maan kansalaisilta haluat kieltää sananvapauden!! Katso peiliin hörhö!

11.5.2012 19:35

On vaan ihmeellinen asia että kaikki kritiikki joka kohdistuu " siirtolaisiin" on jonkun mielestä rasismia.Enemmistö suomalaisista ei halua elättää kerjäläisiä verovaroin.

11.5.2012 19:45

Viherpiipertäjät niitä suvaitsemattomia ovat. Eivät hyväksy yhtään eriävää mielipidettä omastaan. Jos et ole vegaani niiin olet rasisti.

12.5.2012 14:33

Juu ja lista on pitkä, tuli tässä mieleeni, että täytyy myöskin olla likainen niin silloin on oikein hyväksytty! ! Peseminen kuluttaa niin kamalasti ja suuri jalanjälki jää!!
Lentäminenkin on kielletty muilta paitsi viherpiiperöiltä itseltään!!!!

11.5.2012 20:43

Hyvä Jouko & Co,
on olemassa vähäosaisia ja järjestäytyneen rikollisuuden uhreiksi olosuhteiden pakosta ajautuneita vähäosaisia. Vähäosaisista huolehtimista pidetään kulttuurissamme tunnetusti arvossa. Mutta tämän tietää myös järjestäytynyt rikollisuus. Rikollinen on myös aina keksinyt keinot hyödyntää tällaisia tilaisuuksia.

Rahankeräysrikoksissa on Suomessa perinteisesti käytetty välikäsinä esimerkiksi puhelinmyyjiä ja yleisesti hyväksyttyjen keräyskohteiden, kuten sotaveteraanien ja pelastushelikopterien nauttimaa arvostusta.

Suomessa vielä vieras, mutta maailmalla hyvin yleinen järjestäytyneen rikollisuuden käyttämä keino hyödyntää tätä kansan avokätisyyttä on vähäosaisien häikäilemätön alistaminen rikoksen välikappaleiksi. Kiristys, uhkailu, väkivalta, ihmiskauppa kaikissa muodoissaan, henkirikoksiakaan pois sulkematta, ovat tämän järjestelmän arkipäivää.

Rikos on tänään liiketoimintaa. Kun rikos kannattaa, toimintaa kannattaa jatkaa ja laajentaa uusille markkinoille, myös Suomeen. Rikoksentekovälineenä käytettäviä kielitaidottomia ja kaikin tavoin puolustuskyvyttömiä vähäosaisia kuljetetaan organisoidusti ympäri eurooppaa tekemään työn likaisin osuus. Tämä kaikki on mahdollista kansainvälisen lainsäädännön kehittymisen hitauden ja kansainvälisen yhteistyön puutteiden ansiosta.

Olen kuluneen vuoden aikana antanut avustusta useisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin kohteisiin. Järjestäytyneen rikollisuuden uhrien asemaa en kuitenkaan pysty kohentamaan lantteja antamalla, tai mieltä osoittamalla. Päin vastoin pahentaisin sitä, koska aina kun liiketoiminta kannattaa jossakin, kadulle kyykytetään heti entistä useampia orjia.

11.5.2012 20:48

Riittää kun vilkaisee Helsingin keskustaa ja Senaatintoria kilometrin päästä. Se on muuttunut slummiksi.

12.5.2012 01:40

Ei tuonne kaupunkilaiset leiriydy, vaan rikollisten hyysääjät.
Viime vuonna romanian romanit tekivät yli 3500 rikosta mistä jäivät kiinni.

12.5.2012 04:57

Jouko Kämäräinen
Vastaava päätoimittaja, Elonkehä-lehti
Torikokous – Occupy Helsinki
Kansalaisaktivisti
Vantaa
Jos he kerran ovat turisteja maahan saapuessaan, Vapaa Liikkuvus-liikkeen kutsumina, miksi ette itse hoida heitä, järjestä tiloja, kun he kerran ovat"vieraitanne"...ja siinä ei ole mitään rasismia jos varastelevia ja ryösteleviä ja ihmisiä kauppaavia laitetaan kuriin. Niin sanoo Suomen laki noista puuhista.
JA turisteilla kuuluu olla rahaa oleskelunsa aikana, eikös vaan, miksi heillä ei ole? Ja kuinka köyhä ihminen VOI matkustaa puoli Eurooppaa...kysyn vaan, matkustaminen kun ei ole halpaa.
Kysyn vaan.

12.5.2012 11:27

Melkein jokainen tässä on samaa mieltä kuin Hitleri .Häpeän olla suomalainen.

12.5.2012 14:46

Kuule häpeä sinä, vaan itseäsi! Aikuistuessasi ja jos satut tulemaan järkiisi niin todella häpeät, ettet tullut ajatelleeksi hölmöjä puheitasi. Hitlerillä ei ole mitään tekemistä näiden asioiden kanssa. Jokaisen kansan velvollisuus on puolustaa oman maansa etuja ja rajoja. Jos niin ei tehtäisi meno olisi, kuin villissä lännessä, ihmiset eläisivät, kuin pellossa. Kyllä meidän suomessa täytyy pitää yleistä järjestystä yllä, vaikka kuinka häpeäisit.

12.5.2012 11:58

Voi herrrreguuuud sentään että ihan hävettää olla suomalainen,mieti nyt mitä johtopäätöksiä sinun kannattaisi tehdä... jos ei sytytä niin ehdotukseni on,harkitse vakavasti muuttoa vaikka Romaniaan,siellä voit sitten taltuttaa häpeäsi.Ja vielä, vie kaikki kaverisi häpeämästä mennessäsi. Luulen että me tavalliset Virtaset kestämme sen menetyksen.

12.5.2012 12:56

Eiköhän hyysääjät tuo ne kohta Espoon toreille, kun vielä toiset järjestävät ruan jakoa. Kohta ei kannata tehdä itsensä eteen vaan odottaa valmista. Ei hyvältä näytä, onneksi on kohta kuntavaalit.

12.5.2012 13:26

Eduskunnan sisäpihalla olis rauhallinen leiripaikka näille romaneille ym kiertolaisille
ja vasen/vihreillä lyhyt matka työ paikalta syöttämään ja juottamaan ja päätä silittä
mään ym ym?

12.5.2012 14:03

Jopas oli leiri. Alle 10 ihmistä ja kaikki taisi olla suomalaisia. Ketään ei näyttänyt kiinnostavan.

12.5.2012 14:05

Köyhyys ei kuulemma katoa katukuvasta häätämällä. Vielä vähemmän se katoaa sillä, että suomalaiset hölmöt oikein houkuttelemalla houkuttelevat kerjäläisiä Helsinkiin. Järki pitäisi tosiaan ottaa käteen, kuten kaupunginvaltuutettu Thomas Wallgren esittää.

12.5.2012 15:33

Eikö juuri Wallgren ehdottanut että pitää järjestää asuntoja ja toimeentuloa suomalaisten veronmaksajien kustannuksella.Minulla taas on sellainen usko että mitä enemmän aiheesta melutaan ja nimenomaan tosiasioilla sen suuremmat mahdollisuudet on että virkamieskunta jolla on valtaa vihdoinkin heräisi ja veisi asia eteenpäin Brysselin ja EU parlamenttiin.Hyysäämällä ja vaikenemalla asiat ei muutu näiden ihmisten kohdalla.Ja kaikenlisäksi tämä sinisilmäisyys että kyykkämummot ja risaiden hanurienrevittäjät pystyis 10€ päivätienestillä maksaa matkansa , oleskelunsa ja lisäksi ylläpitää kuljetusfirman prässihousumies kaartia.Ei niillä tuloilla prässihousumiehet rakenna luksutaloja eikä ajele luksusautoilla Romaniassa.
Heurekan parkkipaikalla tänään ainakin 11 autoa parkissa,osa enemmän tai vähemmän ruosteen raiskaamia ja niistä 9 varustettuna huonokuntoisilla nastarenkailla:Autot hajapysäköity jotta ei tulisi häätö leiriintymisestä.Sitä yhtä pakua lukuunottamatta kakissa autoissa suomalaiset rekkarit.Eilisen virkavallan käynnin myötä oli ainakin roskat siivottu.Mitä hyysärien mielestä pitäisi tehdä,sossu ostamaan uudet renkaat..uudet autot ja ehkä matkailuvaunut ettei tarvitsisi petivaatteita pöllyttää autojen takapenkill.

12.5.2012 16:18

Ei pitäisi olla vaikea tajuta, että mitä enemmän näitä kerjäläisiä paapotaan, sitä runsaslukuisemmin tänne tullaan. Ja lentoliput varmaan taas talveksi kotiin.

12.5.2012 22:46

Nämä vasemmistonuoret vaativat yhteiskuntaa paapomaan kerjäläisiä, jotta kun ulkomaisia toimettomia paapotaan, niin suomalaistenkin toimettomien paapominen näyttää jo paljon oikeutetummalta, ja vasemmistonuoret voivat elellä työtä tekemättä sosiaalituella, vasemmistojärjestöjen valtiontukirahoilla ja usein melko varakkailta äideiltään saamilla rahoilla. Vanhempien pitäisi lopettaa lastensa hysääminen ja antaa lasten tulla toimeen omillaan; nuoret, terveet aikuiset joutaisivat töihin. Liian läpinäkyvää, että valitetaan jostain älyttömästä asiasta, ja tehdään siitä elämäntapa, jota käytetään perusteena yhteiskunnasta huolehtimisesta laistamiseen.
Samoin tulisi laittaa liian rikkaat ja heidän lapsensa töihin. Kansalle on kertynyt liikaa toimeliaisuutta vähentävää varallisuutta, työstä pitäisi saada palkkio.

13.5.2012 09:13

Jos kerjäminen hyväksyttään ammattiksi ja järjestään paremmat leirintymis olosuhteet niin meillä on kohta satoja tuhansia kerjäjiä Suomessa.Miettikääpä sitä.

13.5.2012 13:54

Niin katosi leiri, kuin ilmavaiva Saharaan. Espallakaan ei näkynyt yhtään hanurinrääkkääjää.

13.5.2012 18:52

Ne mihinkään kadonnu. Matarin talo pursuaa niitä.

13.5.2012 19:01

Peräävät OIKEUKSIA mitkäs sitten ovat heidän velvollisuudet!
Kerjääminen, varastaminen, rasismi huudot??? Kuka ne tänne on pyytänyt?
Vastaus: Rikollisjoukkojen tuomat kerjäläiset.

13.5.2012 19:56

Ihmiset joilla ei aikaisemmin ole ollut mitään tekemistä Suomen kanssa tulevat vaatimaan oikeuksiaan kuin tyhjästä.En ymmärrä tätä lainkaan.HERÄTKÄÄ älkääkä antako mitään...

15.5.2012 08:19

ihme aate tuo vasemmisto. eihän tässä ole enää järjen häivääkään.
turistilla tulee olla varat yöpymiseen. ei minulla ole varaa matkustaa ympäri eurooppaa, miten näillä köyhillä on ?
olen nähnyt kun purkautuvat hienot vaatteet päällä uudesta katubemarista ja kiskovat ryysyt niskaan. sairasta !
rajat kiinni ja äkkiä !

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu