Piilota X Palauta

Töölönlahdella muotoillaan takalistoa - katso video!

Paikalliset Kommentoi

Töölönlahden lenkkipolun varrelle ripotellut neljä heräteliikuntapaikkaa vihittiin käyttöön viime viikolla. Kahdenkymmenen välineen kokonaisuuden tarkoitus on aktivoida kaikenikäisiä ohikulkijoita ja lenkkeilijöitä liikkumaan ja harjoittamaan lihaksistoa.

Helsingin kaupungin liikuntajohtaja Anssi Rauramo iloitsee, kun liikuntaviraston haave ”heräteliikuntapaikasta” toteutui vihdoin.

– Hanke törmäsi aina erilaisiin vastuksiin. Kaupunki on itsekin tehnyt sen toteuttamisen vaikeaksi. Se ei ole halunnut perinteisiä kuntoilulaitteita. Nyt nämä eivät ole perinteisiä, Rauramo kertoo.

World Desing Capital -vuosi mahdollisti 300 000 euroa maksaneiden välineiden rakentamisen.

 

Heräteliikuntarastit

Töölönlahden eteläkärki: tikasseinä, vatsa- ja selkäpenkki, penkki, tasapainoaskelmat ja -puomisto sekä interaktiivinen opastaulu

Töölönlahden sillan eteläpuoli: riipuntakehät, tasapainoaskelmat

Linnunlauluntien ranta: tasapainopuomisto, vatsa- ja selkälihakset, opastaulu

Hesperianpuisto: punnerrustangot/hyppely, riipuntakehät ja tikasseinä

Porukka tulee kuitenkin ruuvimeisselit kädessä”

– Olen miettinyt, kun olen tässä juossut, että tästä puuttuu jotakin, WDC Helsingin johtaja Pekka Timonen sanoo.

 

Hän innostuu kokeilemaan vatsalihastensa pitävyyttä yhdessä MTV3:n uutisankkurin Pirjo Nuotion kanssa.

Idean isä on Design Reform oy:n toimitusjohtaja Reijo Markku, joka vaihtoi vuonna 2006 Los Angelesissa taksin kävelyyn ja bongasi telineitä, jollaiset halusi myös Helsinkiin.

Paikalle saapunut Markun ystävä, muusikko Pepe Willberg aikoo testata rastit myöhemmin.

– Porukka tulee kuitenkin ruuvimeisselit kädessä, Willberg epäilee.

Muun muassa ruostumatonta terästä ja betonia käyttämällä on pyritty ennaltaehkäisemään ilkivallan jälkiä.

Kahdelta pisteeltä löytyvään interaktiiviseen opastauluun voi rekisteröityä käyttäjäksi ja saada samalla ohjeita ja palautetta treenistä.

Kolmikielinen taulu pyytää lähettämään palautetta liikuntavirastolle, sillä välineiden prototyyppejä on tarkoitus muokata palautteen perusteella.

Finlandia-talon takaa löytyvässä ykköspisteessä voi tehdä kaikkein monipuolisimpia harjoituksia. Pisteet ovat olleet ennalta liikuntaviraston liikunnanohjaajien testissä juuri monipuolisuuden takaamiseksi.

Töölönlahden sillan eteläpuolen pisteen käytössä opastava Riitta Ahlsten sanoo, että joku kekseliäs roikkui riipuntakehässä jaloistaan ja teki vatsalihasliikkeitä. Tavoitteena onkin, että liikkujat keksisivät uusia tapoja käyttää välineitä.

Design my ass
KOMMENTTI

Jussi Vehkasalo

Toimituspalaverissa tuli esille, että designvuoden merkeissä voi nyt muotoilla itseään Töölönlahden rannalla. Asian kuultuani mainitsin, että ”Design my ass”.

Lausahduksella on parikin merkitystä.

Töölönlahden laitteilla voi sananmukaisesti muotoilla takapuoltaan houkuttelevammaksi. Kiinteä, aistikkaasti värähtelevä takapuoli on ilmainen ilo kaikille, varsinkin kesäaikaan, jolloin se on paremmin esillä.

”Design my ass” -lauseen voi ymmärtää myös niin, että designvuosi alkaa jo tulla ulos korvista. My ass -ilmaisu englanninkielisen lauseen lopussa ilmaisee epäuskoa asiaan, joka ilmaisua edeltää. Se voi myös tarkoittaa, että edellä mainittu asia on huono juttu.

Siis designia siellä täällä. Laadidaa. Ketä kiinnostaa?

Katso video. Vie hiiri kuvan päälle ja klikkaa play-nappulaa. Liikunnanohjaaja-toimittaja Heli-Maria Wiik kokeilee uusia kuntoilulaitteita. Kuvaus: Lotta Kvist

Käyttäjän Lotta Kvist kuva
Lotta Kvist

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu