Piilota X Palauta

Poliisi: autoja pysäyttelevät rahankerjääjät uusi ilmiö

Paikalliset Kommentoi

Poliisin mukaan Helsinkiin on rantautunut uusi ilmiö, jossa ulkomaalaiset rahankerjääjät pysäyttelevät jalankulkijoiden lisäksi myös autoja.

–Aiemmin tänä vuonna tai viime vuonna ei ole ollut yhtäkään tämänkaltaista tapausta. Rahanpyytäjät keksivät koko ajan uusia tapoja ja tuntuu, että vain mielikuvitus on rajana, kertoo rikoskomisario Jouni Niskanen.

Helsingin poliisin tietoon on tullut kaksi tapausta, joissa ulkomaalaiset ovat pysäytelleet ajoneuvoja ja ovat pyytäneet rahaa polttoaineeseen, laivamatkaan, ruokaan tai muuhun vastaavaan. He ovat antaneet rahojen vastineeksi arvottomia rihkamakoruja väittäen niitä aidoiksi kultakoruiksi.

Sekä Kehä I:llä että Hämeentiellä tekijät olivat viittoilleet tien varressa ohiajaville autoilijoille. Uhrit olivat ajatelleet, että huitojat ovat avuntarpeessa, ja pysähtyivät siksi tien varteen.

– Rahat on saatu puhumalla, väkivaltaa tai uhkailua ei ollut käytetty. Pysähtyneiden ajoneuvojen kuljettajat olivat halunneet auttaa pulassa olevaa, Niskanen kertoo.

Tekijät saivat rahaa muutama sata euroa kummassakin tapauksessa.

Poliisilla ei ole tietoa, ovatko tekijät mahdollisesti Helsinkiin majoittuneita romanisiirtolaisia. Rahaa tien poskessa pyytäneet kuljettajat ja matkustajat ovat olleet liikkeellä ulkomaille rekisteröidyillä ajoneuvoilla.

– Epäillyistä ei ole tässä vaiheessa muuta tietoa kuin, että asiaa selvitellessä on tullut viitteitä, että he olisivat Itä-Euroopasta, Jouni Niskanen sanoo.

Poliisi kehottaa autoilijoita olemaan pysähtymättä ja antamatta rahaa tuntemattomille henkilöille. Helsingin poliisi tutkii tekoja petoksina.

– Jos näkee ulkomaalaisia huitomassa tien poskessa apua ja haluaisi auttaa, niin kannattaa soittaa hätäkeskukseen. Varsinkaan ei kannata alkaa hieroa kauppoja, Niskanen jatkaa.

Käyttäjän Jani Jakonen kuva
Jani Jakonen

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.