Piilota X Palauta

Jakki-tursas ennustaa Suomelle kiekkokultaa

MM-kiekko Kommentoi

Ei syytä huoleen, sillä suuri oraakkeli, Helsingin Sea Lifen tuorein tulokas meritursas Jacques on puhunut. ”Jakille” annettiin altaaseensa neljän jääkiekon MM-välierämaan liput, joista sen toivottiin valitsevan voittajan.

Jakin valinta oli erittäin selvä, sillä heti Suomen lipun ilmestyessä altaaseen, se tarrasi siihen hurjasti kiinni kaikilla lonkeroillaan. Tursas retuutti lipun mukanaan jopa pesäkoloonsa asti ja suorastaan taisteli vastaan, kun Sea Lifen henkilökunta yritti ottaa siltä lippua pois.

Muiden välierämaiden lippuihin Jakki tunsi lähinnä häilyvää mielenkiintoa, eikä takertunut niihin missään vaiheessa.

Jakki saapui Helsinkiin viime viikolla Ranskan rannikolta ja se nimettiin kotiseutunsa mukaan. Ranskaa ei tänäkään vuonna semifinalistien joukosta löydy. Hyvä niin, sillä kuka tietää olisiko kotiseuturakkaus johdatellut Jakin ennustustuloksia liikaa. Pienen alkuarastelun jälkeen Jakki on kotiutunut Sea Lifeen hyvin. Pienikokoinen Jakki on vilkas ja kekseliäs mustekala.

Meritursaat, kansanomaisesti mustekalat, ovat hyvin älykkäitä ja pystyvät ratkomaan visaisiakin ongelmia, kuten avaamaan purkkeja ja tarttumaan esineisiin. Merieläimeksi poikkeuksellisen älykkään tursaan ennustajankyvyt eivät myöskään ole tuulesta temmattuja. Ennustaja-mustekaloja on Sea Life -akvaarioissa tavattu ennenkin. Oberhausenissa Paul-mustekala ennusti kesällä 2010 Espanjan maailmanmestaruuden jalkapallossa. Paul oli MM-jalkapalloennustuksissaan muutenkin tietäväinen ja nautti suurta arvostusta jalkapallonystävien keskuudessa.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.