Piilota X Palauta

Naku-uimalan sekapäiviksi tulee uima-asupakko

Paikalliset 2 Kommentoi

Remontoidussa Seurasaaren naku-uimalassa palvotaan aurinkoa ja polskitaan kesällä myös sekavuoroissa.

Uimalassa ei kuitenkaan saa nakuilla naisten ja miesten yhteiskäyttöpäivinä, vaan keskiviikkoisin ja sunnuntaisin on uima-asupakko.

Helsingin liikuntalautakunta päätti uimalan uusista käytännöistä 15. toukokuuta.

Uusi linjaus johtuu siitä, että liikuntavirastoon on vuosien varrella tullut runsaasti yhteydenottoja uimalan käyttöjärjestelyistä. Uimalan naturismia ja sukupuolten toisistaan erottamista kannattavat vanhat käyttäjät ovat tahtoneet säilyttää uimalan käytön entisellään. Ei-naturistit taasen ovat hekin halunneet mahdollisuuden kokea Helsingin ainoan säilyneen meriuimalan tunnelma.

Nyt uimala saadaan laajemman käyttäjäkunnan piiriin. Päätöksen perusteluissa mainitaan myös, että Seurasaaren uimala on ainoa naturistien uimapaikka Helsingissä, missä miehet ja naiset ovat erillään, eikä tätä mahdollisuutta tule lopettaa. Itäisellä Pihlajasaarella on naturisteille varattu yhteiskäyttöalue.

Samalla liikuntavirasto otti uimalan hoitaakseen tulevana kesäkautena, ennen remonttia uimala oli Helsingfors Simsällskapin hoidossa, sitä ennen sitä hoiti Helsingin Uimarit.

Remontissa korjattiin uimalan sisätiloja sekä rakennettiin uimalan ensimmäiset vesivessat.

Uimalan kesäkausi alkaa 4. kesäkuuta ja jatkuu 12. elokuuta asti. Uimala on avoinna joka päivä kello 10–18, ranta on valvottu.

Lisää aiheesta: 
2 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Jussi Vehkasalo kuva
Jussi Vehkasalo

Kommentit

29.7.2012 11:21

En oikein ymmärrä Seurasaaren uimalaa. Alastonpäivinä sinne ei kannata mennä, koska sukupuolten keinotekoinen erottelu romuttaa koko luonnollisuuden, vapauden ja hyväksytyksi tulemisen tunteen. Yhteispäivinä taas ei kannata mennä, koska mille tahansa rannalle voi mennä uimapuvussa ilmaiseksikin. Miksi Helsingin (ja koko pääkaupunkiseudun) ainoa oikea naturistialue on hankalasssa paikassa saaressa?

30.5.2013 16:59

Toivotaan, että kaupunki hinauttaa Pihlajasaaren vaikka kauppatorin rantaan, niin ei nimimerkin "Luonnollisesti" tarvitse nähdä itse yhtään vaivaa ;) Minä taas ymmärrän oikein hyvin Seurasaaren uimalan toiminnan: kaikkea ei tarvitse tasapäistää. Itselleni on sama otanko aurinkoa bikineissä vai alasti. Tärkeintä on rauha, jonka seurasaaren eristetty alue tarjoaa ja siitä olen valmis maksamaan. Asun Helsingin keskustassa enkä omista kesämökkiä. Niin paljon kuin rakastankin kotikaupunkiani, kaipaan kesäisin rauhaisaa paikkaa missä voin uida, ottaa aurinkoa, lukea kirjaa ja juoda välillä kahvit, ilman että tarvitsee pelätä juoppoja tai kuunnella kovaäänistä musiikkia tai jatkuvaa mekastamista, kuulen sitä työni puolesta ihan riittämiin. Ainoa rauhallinen kesänviettopaikka itselleni on uimala, menen sinne aina kun on mahdollista. Tunnelma on kuin yleisessä saunassa: leppoisaa ja kiireetöntä. Jos joku ihmettelee "keinotekoista" sukupuolten erottelua, sitä voi mielestäni verrata uimahallien samanlaiseen "keinotekoiseen" sukupuolten väliseen erotteluun. Kaikkea keinotekoista kaihtaville sopii Pihlajasaari ja tavalliset uimarannat sopivat niille, jotka haluavat riehakkaampaa rantaelämää. Helsingin keskustassa on myös ihana uimastadion, eikä tarvitse lähteä mihinkään saareen asti ;) On pelkästään hyvä, että jokaiselle on jotakin, suurin osa vieläpä täysin ilmaista. Nautitaan kesästä ja kesäisestä Helsingistä.

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu