Kotiviljelmät lisäävät kannabiksen käyttöä

Nuoret aloittavat kannabiskokeilun jo 11-12-vuotiaina. Kuvan henkilöt eivät liity uutiseen.

Maria Kokljuschkin

Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) mukaan nuorten kannabiksen käyttö on lisääntynyt Helsingin alueella. Jo 40 prosenttia alle 35-vuotiaista on ainakin kokeillut elämänsä aina huumausainetta. HDL:n palvelualueen johtaja Pekka Tuomola uskoo, että kannabiskäytön lisääntyminen johtuu kotiviljelmien yleistymisestä.

– Kotona kasvatetaan kannabista entistä enemmän ja sen myötä huumeen saatavuus on helpottunut. Rakennusfirman edustajat ovat kertoneet, että he ottavat korjausbudjeteissa huomioon mahdolliset vesivahingot, jotka aiheutuvat kannabiksen kotiviljelmistä.

Tuomolan mukaan kotiviljelmät on kannabiksen käytön lisääntymisessä ongelmista vaikein.

– Kannabiksen kotiviljelmät eivät päädy poliisin tietoon, ja puuttuminen on hankalaa.

Toinen syy käytön lisääntymiseen on nuorten oma asenne kannabikseen. Monet ajattelevat, että kannabis ei ole niin vaarallista kuin tupakka tai alkoholi.

– Eräs äiti kertoi, että hänen lukioikäinen lapsensa oli vaihtanut alkoholin kannabikseen. Nuoret myös kokevat kannabiksen sen laittomuuden takia uhkana; yhteiskuntahan ei heitä määräile, HDL:n johtaja Tuomola kertoo.

Suuri osa nuorista käyttää kannabista satunnaisesti. Haittavaikutukset eivät silloin ole niin hyvin nähtävissä nuorelle itselleen.

– Kun olen keskustellut nuorten käyttäjien kanssa, he ovat huomanneet muistin heikentymistä. Opiskelijat myöntävät, että se vaikuttaa koulunkäyntiin.

Tuomola pitää vanhempien roolia erityisen tärkeänä siinä vaiheessa, kun lasten käsitys huumeista muokkautuu. Koulujen huumevalistukset eivät Tuomolan mukaan ole ratkaisu.

– Ne vain lisäävät nuorten kiinnostusta huumeisiin. Vanhempien asenne ratkaisee paljon. Minkäänlaista huumausaineiden käyttöä ei saa hyväksyä lapselta ja tietämys huumausaineista auttaa puuttumaan lapsen poikkeavaan käytökseen.

Written by:

Vera Miettinen

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

"Nuori saattaa myös näyttää kiinnostustaan kannabisaiheisiin ostamalla tuotteita, joissa esiintyy aiheisiin liittyviä kuvia. Vanhempien tietoisuus on tärkeää. Eihän muuten voi herätyskellot soida, jos aikuinen ei tiedä, miltä kannabiksen kukka näyttää, Seger kertoo."

Eli nyt kaikki vanhemmat ostamaan kukkaa jotta tiedätte miltä se näyttää.

Onko näiden valistajien oma tietoisuus aiheesta tosiaan näin hukassa, niissä tuotekuvissa on useimmiten hamppukasvin lehti.

kukkaa poltetaa... (ei varmistettu)

"Vanhempien asenne ratkaisee paljon. Minkäänlaista huumausaineiden käyttöä ei saa hyväksyä lapselta ja tietämys huumausaineista auttaa puuttumaan lapsen poikkeavaan käytökseen." Suurin osa vanhemmista ei edes tiedä kannabiksesta juuri mitää muuta kuin sen että se on huumausaine. Jos vanhemmat ihmiset ottaisivat selvää kyseisestä kasvista nii luultavasti hekin suosittelisivat mielun kannabista kuin alkoholia.

Eme (ei varmistettu)

Älä nyt sekoile! Kahvista ei mee jengalle! Naurettava uho läppä! Kannattaa lopettaa noi vertailut ja tilastojen kyttäilyt muutenkin! ihan sama! Kannabis on kannabista ja se siitä. Sopii jollekkin ja jollekkin ei, hyvin yksin kertaista. Kannatan kyllä ehdottomasti dekriminalisointia!

Vanha pössis (ei varmistettu)

Irti aivoista ry yrittää henkitoreissaan syöttää edelleen samaa valhetta ja mantraa että kannabis olisi se kauhein huume, muistakaa että kun kannabis laillistetaan tämä irti aivoista ry:n toiminta loppuu kokonaisuudessaan. Kaikki huumevalistusryhmät jotka nostavat palkkansa MEIDÄN maksamista verorahoista tarvitsevat kannabista enemmän kuin kukaan muu koska heidän toimeentulo perustuu vain ja ainoastaan kannabiksen mustamaalaamiseen. Olette loisia ja valehtelijoita, kaikki teidän toiminta tulisi lopettaa ja rahat ohjata järkevämpään toimintaan. Te olette täysin hyödyttömiä!

10*42 (ei varmistettu)

Kyllä "asiantuntijat" on taas päässy irti kahleista ja täysin vailla totuuspohjaa olevaa propangaa suolletaan ulos niin että reikään sattuu.

Tätä taulukkoa kun katsotte tarkasti niin ei ole vaikeaa huomata mikä on se vähähaittaisin päihde.

http://www.thl.fi/fi_FI/web/neuvoa-antavat-fi/paihteiden-riippuvuus-vert...

Kun nuoriso on tullut järkiinsä ja haluaa valita teknisen liuottimen ja luonnollisen vaihtoehdon välillä ajatellen omaa terveyttään ja hyvinvointiaaan niin tämä meidän pahoinvointi valtio ja hallitus haluaa lopettaa sen heti. Eihän täällä kukaan saa voida hyvin ja nauttia elämästä, H-merkintää vaan rekisteriin ja syrjäytetään yhteiskunnasta heti ennenkuin edes siihen on päässy sisään.

Onko siinä mitään järkeä, kysyn vaan. EI OLE!

Kannabiksen laittomuus aiheuttaa maailmalla ja suomessa niin paljon pahaa ettei mitään järkeä.

Kannabiksen depenalisointi tai dekriminalisointi on AINOA OIKEA RATKAISU.

WhiteRhino (ei varmistettu)

Kannabiksen käyttö on vaarallista vaikka sitä kuinka puolustelisi ja se johtaa lähes aina voimakkaampien huumeiden käyttöön. Jos puolustaa kannabiksen käyttöä, puolustaa samalla järjestäytynyttä rikollisuutta. Kannabiksen laillistamisen sijaan pitäisi selvittää mikä ajaa ihmisiä itsetuhon tielle koska se ei ole tervettä. Kun se asia selviää, voidaan narkomaanit ohjata hoitoon päästäkseen irti pakkomielteestä.

Rikolliset vankilaan (ei varmistettu)

Kannabiksen käyttö ei ole vaarallista vaikka vertaat mihin, jopa aspiriinin käyttöön kuolee Usassa yli 20 000 joka vuosi. Kannabiksen käyttöön ei kukaan koskaan.

Porttiteoria on kumottu. Alkoholi on se porttihuume nro 1. ja kieltolaki on porttiteorian kaiken alku ja juuri.

Kun puolustaa toimimatonta kieltolakia, puolustaa silloin aina järjestäytynyttä rikollisuutta. Ja tämä on se teidän portti -> nämä kaverit kun eivät kysele ikää ja tarjoavat häikäilemättä niitä oikeita kovia huumeita jollei kannabista ole.

Ihmiset ovat käyttäneet päihteitä niin kauan kuin tällä telluksella ovat asuneet. Kannabis on vanhin ja eniten käytetty "luonnuontuote". Ja kyllä kannabiksen käyttäjien arvomaailma on terveellisemmällä pohjalla kuin tuon laillisen huumeen alkoholin käyttäjien.

Narkomaani ja kannabis sanaa ei voi käyttää samassa lauseessa ja asiayhteydessä koska niillä ei ole mitään yhteyttä.

Hoitoon ohjaus vs. syyllistäminen ja rikosoikeudellinen seuraamus, Portugalissa missä kaikki huumeet on dekriminalisoitu niin hoitoon ohjaus toimii kuten koko huumepolitiikka. Suomessa annetaan vaan ruoskaa, sakot, vankeutta ja päälle H-merkki ja olet syrjäytetty yhteiskunnasta kenties jo nuorena ennenkuin pääsit siihen edes sisälle.

Suomen päihdepolitiikka ei toimi, kieltolaki ei toimi missään.

Ota haaste vastaan "Rikolliset vankilaan"

WhiteRhino (ei varmistettu)

Rikolliset vankilaan (nimimerkki): "Jos puolustaa kannabiksen käyttöä, puolustaa samalla järjestäytynyttä rikollisuutta."
Voisitko mahdollisesti perustella tätä näkemystä hieman tarkemmin?

Jos ajateltaisiin ihan alusta asti. Ensin pitää tottakai kysyä, mikä on ns. "Järjestäytyneen rikolisuuden" (JR) yhteys kannabikseen? Voidaan varmasti olla samaa mieltä siitä että kannabiksen myynti on yksi JR:n monesta rahanlähteestä. Jos nyt sitten kuvitellaan sellainen tilanne missä kannabis olisi laillista kasvattaa, pitää hallussa ja käyttää, niin eikö ole loogista ajatella että tällä muutoksella poistetaan yksi JR:n rahalähteistä, ja tästä taas seuraisi loogisesti että hän joka on kannabiksen laillistamisen puolesta olisi JR vastaan?
Tietenkään tällaista johtopäätöstä ei yleispätevästi voi tehdä koska laillistamisen kannalla voi olla monta motiivia, mutta sivuvaikutus varmasti jollain tapaa koskettaa JR, onhan tuon kasvin kasvattaminen, myyminen jne. "rikos".

Sitä en tosin ymmärrä miten valtio on ottanut tehtäväkseen suojella minua itseltäni. Kyllä minä pystyn vahingoittamaan itseäni riippumatta siitä mitä laki tai kuka tahansa muukaan sanoo.
Miten ylipäätään voi olla rikos vahingoittaa jotain mitä itse omistat? Jokainenhan omistaa itsensä, miten muuten itse voi omistaa ylipäätään mitään jos omistaja ei ole oma?

W (ei varmistettu)

Tämä artikkeli on taas niin huhhuh. Ensimmäisenä pistää silmään.

"Jo 40 prosenttia alle 35-vuotiaista on ainakin kokeillut elämänsä aina huumausainetta."

Jos mukaan laskettais kaikki huumausaineet, myös alkoholi ja tupakka, niin luku taitais olla n. 100 prosentta.

"Tuomolan mukaan kotiviljelmät on kannabiksen käytön lisääntymisessä ongelmista vaikein. – Kannabiksen kotiviljelmät eivät päädy poliisin tietoon, ja puuttuminen on hankalaa."

Siis mistä ongelmasta? Järjestäytyneestä rikollisuudesta? Useimmat näistä kotiviljelijöistä ovat ihan tavallisia ihmisiä eivätkä mitään rikollisia. Heidän vainoaminen on paitsi moraalitonta myös poliisin voimavarojen haaskausta.

"Toinen syy käytön lisääntymiseen on nuorten oma asenne kannabikseen. Monet ajattelevat, että kannabis ei ole niin vaarallista kuin tupakka tai alkoholi."

Ja tutkijat on samaa mieltä. Katos vaan alkaa se nuoriso olla fiksumpaa kun vanha polvi :) internetin myötä totuutta on yhä vaikeampi pimittää.

"Koulujen huumevalistukset eivät Tuomolan mukaan ole ratkaisu."

No eihän siellä muuta kun pissitä ihmisiä silmään. Ei ihme ettei vanhemmatkaan tiedä huumeista mitään kun ei siitä missään kerrota rehellisesti. Näytetään vaan pelottelu filmejä.

"– Ulkoisia muuttuvia seikkoja voivat olla laihtuminen, makean nälkä tai jatkuva yskä ja nuha."

Ja vielä loppukevennykseksi hauska kuvaus miten tunnistan huumeita käyttävän nuoren. Tadaa! Tai sitten voit laihtua kun kulutat enemmän kaloreita kuin syöt. Makean nälkä voi olla ihan vaan nälkää tai jos ei syö tasapainoisesti. Jatkuva yskä ja nuha voi olla merkki allergiasta. Itsellä on muuten ollu nämä kaikki oireet.

Täällä on muuten yllättävän paljon hyviä kommentteja tullu :) Jännää et miten valistunutta internet kansa on tässä asiassa.

Tomi Helminen (ei varmistettu)

Vanhempana seuraan kuinka 15 vuotiaani on kohta vuoden kannabispolttelun seurauksena koukussa tähän "lievään" huumeeseen. Lapsi osasi tosi taitavasti vedättää vanhempaansa. Koulupoissaolot lisääntyivät ja käytös muuttui huomattavasti. Makeanhaju leijui eteisessä eikä ymmärtänyt mistä on kysymys. Kun asia tuli tietoisuuteen niin sen jälkeen ymmärsi monet kummalliset tarinat ja kuviot mikä liittyy tähän. Yllätyksenä tuli miten moni sitä polttelee ja joidenkin vanhemmat tietävät, mutta eivät ota sitä vakavasti. Lapsi on tällä hetkellä laitoksessa ja odottaa jatkopaikkaa. Jatkopaikassa yritetään tukea kannabiksesta irti pääsyyn sekä tästä sosiaalisesta valtavasta verkostosta, jossa kannabis liikkuu. Olemme tavallinen perhe eikä kotona ole päihteet mallina.

Vastustan huumeita (ei varmistettu)

Miten tuo koukussa olo ilmenee?
Miksi ihmeessä pitää 15v lapsi laittaa laitokseen?
Ei hyvää päivää, katse peiliin mitä sieltä näkyy?
Mistäs olet "tutkinut" asioita että osasit yhdistää kannabiksen käyttöön?

Tämä haiskahtaa todella makeasti ihryn propagandalta jälleen kerran.

WhiteRhino (ei varmistettu)

Ihan totista totta on tarina. Lapsi on tullut kotiin ja laitokseen pilvessä. Huumeseulat kertovat että tulos on kannabis positiivinen. Viime viikolla otti hatkat ja poltteli 2 päivää.
Peiliin on tuijotettu paljon. Suomessa ei ole muuta hoitoa alaikäiselle, kuin laitos. Hyvä Suomi!
Koukussa tarkoittaa, että pakko saada lisää pilveä, kun ei kestä psyykkisiä ja fyysisiä oireita! Kannabis aiheuttaa mm. unihäiriöitä, ruokahaluttomuutta, hikoilua, palelua, agressiivista käytöstä, lähimuistin heikkenemistä, koulussa keskttymisvaikeuksia ym.

Vastustan huumeita (ei varmistettu)

15 vuotias ei mielestäni enää ole mikään lapsi vaan nuori ja nuorilla on nuorten kasvukivut ja mielialat.

Olisitko tyytyväisempi tai onnellisempi jos "lapsesi" tulee kotiin räkäkännissä kyttiksen kyydissä tai kenties ei tule kotiin ollenkaan vaan on sammunut talvella hankeen?

Tuo sun koukussa juttu on just tota ihry sontaa kuin suoraan sivuilta kopioitu. Suosittelen että etsit jotain totuudenmukaisempia informaatiota tarjoavia sivuja.

http://www.thl.fi/fi_FI/web/neuvoa-antavat-fi/paihteiden-riippuvuus-vert...

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/eu-raportti-kannabis-tupakkaa-...

http://www.tusky.fi/uutiset/294-asiantuntijat-kertovat-totuuden-kannabik...

Monesti pakkolaitoshoito ei auta vaan hän inhoaa teitä varmasti enemmän ja se ajaa taas häntä yhä syvemmälle suohon. Toivottavasti olen väärässä tässä tapauksessa.

Kannabiksen pitkäaikais käytössäkin nuo oireet ovat niin pieniä että suurella osalla päivittäisistä kahvin juojistakin kokee paljon nopeammin ja pahempia vieroitusoireita "päänsärky" ja tunne että pakko saada kahvia.

Minulla on yksi pitkäaikainen ystävä joka on käyttänyt MS-taudin oireensiinsa kohta 5 vuotta lähes joka päivä ja varmasti 4-5krt sen määrän päivittäin mitä poikasi viikossa, hän on sanonut että joskus kun on käyttämättä viikon esim. lomalla ollessa niin pari päivää on ollut nukahtamisvaikeuksia eipä juuri muuta.

Linkki erään MS-potilaan blogiin http://mspotilas.blogspot.com/p/tietoja_09.html

http://www.aviisi.fi/artikkeli/?num=5%2F2012&id=c5ff3bc

Mutta siitä olen kanssasi samaa mieltä että mitkään päihteet eivät sovi nuorille ja kehittyville aivoille.

Silti moninverroin haitallisempia ovat viina, imppaus, lailliset lääkkeet ja varsinkin bentsot ja subut.

WhiteRhino (ei varmistettu)

On se kumma kun ainakaan mä en oo mitään oireita saanut kun oon ollu muutamia päiviä polttamatta, ja viikottain on tullut polteltua muutaman vuoden ajan, enkä koe haittavaikutuksia ollenkaan, sillä olenhan urheilija.

Esa (ei varmistettu)

Voimia 15-vuotiaan vanhemmille. Tuossa iässä polttelun aloittaminen voi olla henkisesti vaikeaa ja lapsen kanssa asiasta keskustelu on varmasti vaikeaa. 15 -vuotiaana kun pitää stressata yläasteen jälkeistä koulutusta, kaverisuhteita ja omaa tulevaisuutta, niin päihteiden tulo kuvioihin sotkee varmasti ajatuksia. Minullakin oli mahdollisuus kannabiksen polttoon 15-vuotiaana mutta nyt lähes 15 vuotta myöhemmin voin sanoa että onneksi en aloittanut niin nuorena. Nyt kun on elämä raiteilla - on vaimo, lapset, auto, asunto ja työpaikka - on mukava ottaa hatsit ja rentoutua vaikka hyvän elokuvan ääreen. Mieluummin poltan kukkaa kuin juon viinaa kavereiden kanssa. Hauskaa voi olla ilman viinaakin. Vielä kun pääsisin tupakasta eroon..! Mielestäni päästään terveillä ihmisillä ei ole pelkoa kannabiksen "haitta"vaikutuksista. Kohtuus kaikessa.

kesälomaa odote... (ei varmistettu)

Se että ihmiset ympäri maailmaa on todella pahasti koukussa tupakkaan, ni yleisesti siitä ei välitetä, mutta jos on koukussa kannabikseen, ni sehän se on aivan kauheeta! Erohan näiden välillä on suuri, koska tupakan satunnais poltto on todella hankalaa jäämättä koukkuun, mutta kannabiksen satunnais poltto onnistuu ihan kevyeen! Eihän kukaan halua ruokatunnilla vetää pilveä, mutta röökille on päästävä. Autoilen viikottain, mutta en aja pilvessä. Tupakkaa poltin ennen missä vaan, autossakin, mutta onneksi olen lopetannut sen shaiban vetämisen, vaikka olikin todella vaikeeta!

ps. Koukku on huono sana!

Ramppe (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun