Piilota X Palauta

Siilitien tappajakoirien omistajat oikeuteen - Tahvo-koiran omistaja vaatii 7 000 euron korvausta

14 Kommentoi

Helsingin käräjäoikeus aloitti tänään käsittelyn Siilitien tappajakoirien omistajien rikosvyyhdistä. Kihlakunnansyyttäjä vaatii noin 50-vuotiaalle miehelle ja hänen 19-vuotiaalle pojalleen eläintenpitokieltoa sekä koirien menettämistä valtiolle.

Vyyhdin purkautuminen alkoi  huhtikuussa, kun nuoremman syytetyn Aku-niminen rottweiler tappoi Tahvo-koiran Herttoniemen koirapuistossa. Syyttäjän vaatimuksien lisäksi Tahvo-koiran omistaja vaati 5 000 euroa henkisestä kärsimyksestä sekä 2 000 euron korvausta koiransa arvon mukaisesti.

Tahvo-koiran omistajan lisäksi koirapuistossa ollut mies vaati rottweilerin omistajalta laittomasta uhkauksesta korvaukseksi 200 euroa. Epäilty oli uhrin mukaan uhkaillut häntä väkivaltaisesti.

Tahvo-koiran kuoleman lisäksi käsittelylistalla oli neljä muuta rikosta. Oikeudessa kuultiin useita todistajia. Heistä osa oli itse joutunut myös uhkailun kohteeksi.

Noin vuosi sitten toista rottweilerin omistajaa eli isää kohtaan tehtiin ensimmäinen rikosilmoitus. Asianomistajan mukaan koira oli purrut häntä neljästi taloyhtiön pihalla. Asianomistajalla oli ollut pieni Petu-niminen koira sylissä, joka sai myös puremahaavoja. Uhri kertoi oikeudessa, että epäiltyn koira ei ollut kytkettynä. Asianomistaja vaatii henkisestä kivusta, kärsimyksestä ja pelosta 3 000 euron korvausta. Uhri kertoi oikeudessa kärsivänsä muun muassa selkäkivuista puolen vuoden ajan.

Oikeudessa kuultiin myös Siilitien Siwa-myymälän työntekijää asianomaisena. Hän oli tehnyt miestä vastaan rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta. Epäilty oli esiintynyt asianomistajan mukaan myymälässä päihtyneenä ja koira oli ollut mukana. Kehotuksista huolimatta epäilty ei poistunut kaupasta ja asiasta tehtiin rikosilmoitus. 

Viikon päästä  tapauksesta epäilty oli uhkaillut asianomistajaa kaupan ulkopuolella usuttamalla rottweilerin hänen kimppuunsa. Myyjä oli päässyt piiloon kaupan takana olevaan varastoon. Asianomistaja ei esittänyt korvausvaatimuksia.

Oikeus antaa yhtenäisen tuomion ensi viikon maanantaina.

 

14 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Vera Miettinen kuva
Vera Miettinen

Kommentit

23.5.2012 18:38

Toivon , että maanantain päätös "kaikkia" koiria ja tässä tapauksessa siilitien asukkaita kohtaa oikeuden mukainen. Oikeudessa en ollut, mutta voin kuvitella ylimielisen sekä päihtyneen omistajan ja pojan oikeudessa. Toivon, että korvaukset saavat kaikki sitä hakeneet, vaikka ulosoton kautta kun ovat syytetyt työssäkäyviä (oma yritys)

24.5.2012 00:29

kiitos. Oikeus taisikin tapahtua. Ylimielisiä todellakin olivat.Tauolla pullo kiersi ringissä ja balalaikka soi,siis vastaajien puolella. Herttoniemen vasikat olivat kuulema joukolla mukana. Kuuntelin vain kun puhelivat keskenään tupakalla ollessaan. Nousipa karvat pystyyn. Sormi ja käsimerkkejä oli myös käytössä niin paljon et vanha ei niit kaikkii ees ymmärtäny,ehkä hyvä niin.

23.5.2012 20:06

Tuollaisen koiran käyttö uhkaukseen ja väkivaltaan ei ero juuri ampuma-aseen käytöstä. Toivottavasti koirien väärinkäyttäjät saavat ehdottoman vapausrangaistuksen.

24.5.2012 00:19

Jep,oikeassa olet,on muitakin kuin pyssy ja puukko millä voidaan uhkailla ja aiheuttaa ns.vastapuolelle paineita,paniikkia ja pelkotiloja. Sama pätee myös moniin ihmisiin jotka yrittävät tai haluavat hallita toista ihmistä. Onneksi kaikkiin se ei pure.

23.5.2012 20:45

Toivottavasti tässä käy hyvin ja hyvä voittaa pahan. Koirat ovat olleet vain harmiksi omistajineen herttoniemessä.

24.5.2012 00:33

Kiitos. Joskus kiitos on yhtä sanaton kuin suru....

23.5.2012 20:53

Vastustan kaikkea väkivaltaa! Toivottavasti viranomaiset ymmärtävät tapahtumien vakavuuden ja reagoivat asiaan rnyt iittävillä tuomioilla sekä vahingonkorvauksilla. Myötätuntoni ihmisille ja koirille, jotka ovat joutuneet kohtaamaan tätä mieskaksikkoa ja heidän koiriaan jatkuvan pelon ilmapiirissä sekä osanottoni koiransa hyökkäyksessä menettäneelle Tiinalle.

23.5.2012 23:56

Sydämellinen kiitos teille kaikille jotka olitte tänään mukana oikeustalolla,sekä teille jotka olitte ajatuksissanne mukana pääsemättä paikalle. Kiitos toimittajalle Helsingin Uutisista kun jaksoit väsymättä seurata oikeudenkäyntiä. Melkein kolme kaunista ja rikasta vuotta sain Tahvon tuntea.vain pari päivää niin oltaisiin vietetty kolmevuotispäiviä. Niin ei kuitenkaan tapahtunut. Tahvon "MUMMINA" voin kuitenkin vain todeta,että oli se loistava poika. Kuorsasihan tuo,pissi matolle,keikutteli päätään juustoa tai herkkupalaa kerjätessään ja petasi sänkyä minkä ehti. Nuoli naaman märäksi ja ratsasti alakerran koiralla lumihangessa joka on Hovawarth.(jere) Oli siinä nauramisen paikka kun iso koira ottaa pikkuisen nuoskalumesta ylös ja puskee selkäänsä tuodakseen turvaan. Oli se aikamoista haipakkaa. Tahvo osasi myös hymyillä,silmät säkenöi ja korvat heiluivat mielialan mukaan. Voi kuinka sitä pehmeyttä ja lämpöä kaipaankaan. Ei mene päivääkään etten Tahvoa kaipaisi. Odotin niin innolla seuraavaa Tahvon vierailua luokseni,hankin uusia leluja ja suunnittelin eväsretkeä joenvarteen,sorsien ruokkimista,pikkuisten nokkosten keräilyä ja korvasienien etsimistä. Vaan toisin kävi. Sain surullisen lapsen,maansa myyneen ja vitosen saaneen,kuten sanonta kuuluu. Sydämeni särkyi,vanhan naisen sydän särkyi. Avuttomuus,pahinta kaikesta. Onneksi on ystäviä jotka auttavat häntä,kun oma äiti meni kyykkyyn. Kiitos teille kaikille jotka omaavat ison ja hellän sydämen.

24.5.2012 02:20

Syytetyt valitettavasti vaikuttavat sellailta tyypeiltä, joille tuomio ja joku eläintenpitokielto ovat vain haaste. Toivottavasti olen väärässä...

24.5.2012 07:36

Ehkä eivät eläinpitokieltoa usko, mutta onneksi "me" siilitiellä olemme niin suuri yhteisö ettei ainakaan pääkaupunkiseudulle kannata jäädä jos uuden koiran ottaa.

25.5.2012 08:50

vanhempi mies on jänishousu kun ei näyttänyt naamaansa.

25.5.2012 09:24

No eihän sillä ole munaa näyttää nassuunsa, kun ei ole koiraansa mukana. Mitäs sitten tekee, kun koirat otetaan pois? Tuleeko siitä mammanpoika?

25.5.2012 22:41

Uskon, että tulee oikeudenmukainen tuomio ja paha saa palkkansa. Jaksamista menehtyneen koiran ihmisille! Hienoa, että olette jaksaneet kaiken keskellä tuoda asian julkisuuteen. Toivottavasti joku päättäjäkin seuraa tätä (ja muita vastaavia tapauksia) ja ymmärtää laittaa stopin hulluudelle, että kuka vain "hullu" voi hankkia ison koiran ilman minkäänlaista osaamista ja ymmärrystä.

26.5.2012 12:23

Vaan eipä lopu Siilitien koettelemukset tähän ,on siellä muitakin pelottavia koiria takavarikossa. Toivotaan ,että siellä pysyvätkin!!

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.