Savolaisviikinkien Harald avasi City-käytävässä

Hedvig Hienohelma (Heidi Widell), Tani Jalo (Waltter Immilä) ja Saaga Säihkysilmä (Maria Vilmunen) tarkistivat, että lounasveneen tarjottavat olivat valmiina asiakkaita varten.

Jussi Vehkasalo

Oulun Harald-ravintolasta Helsinkiin avuksi tullut Freija Hemaiseva (Heidi Pagani) ja Tyyra Tuulikello (Marjo-Riitta Alatalo) ottivat vieraita vastaan.

Jussi Vehkasalo

Haraldin sisustuksessa on tavoiteltu viikinkihenkisyyttä.

Jussi Vehkasalo

Kabinetteihin mahtuu enimmillään 20 asiakasta.

Jussi Vehkasalo

Kuopiolaistaustainen Viikinkiravintola Harald -ketjuravintola avasi ovensa myös Helsingissä.

Harald-brändin mukaan sisustettu ravintola löytyy, kun nousee City-käytävästä kierreportaita pitkin kakkoskerrokseen.

Harald on yksi niin sanotun Tallbergin liiketalon ja sen yhteydessä olevan City-käytävän uusista toimijoista.

Talon liiketiloja on laajennettu, ja elämysruokaravintolaksi itsensä luokittelevan Haraldin naapuriksi on tulossa amerikkalainen Hard Rock Cafe -ketju.

– Tuohon seinän taakse se on tulossa. Sehän on meille ihan loistava naapuri, muotoilee Viikinkiravintola Haraldin kehitysjohtaja Raine Verho.

Haraldin sisustuksella on pyritty luomaan jonkinlaista viikinkikylämäistä tunnelmaa. Sisustuselementteinä on käytetty muiden muassa airoja, seinille kiinnitettyjä eläinten päitä sekä puuta ja kiveä.

Juomat nautitaan lasien sijaan keramiikkakupeista.

Henkilökunta on pukeutunut viikinkipukuihin ja heidän rinnassaan komeilee viikinkinimi.

 

Omaan viikinkinimeen sai vaikuttaa.”

 

– Omaan viikinkinimeen sai vaikuttaa. Minun nimeni syntyi yhteistyön tuloksena, ilmoittaa Hedvig Hienohelma alias Heidi Widell.

Haraldissa käyskentelivät myös esimerkiksi Tyyra Tuulikello, Freija Hemaiseva, Saaga Säihkysilmä ja Ljuf Lempeä.

Myös ruokalistan annosten nimet noudattelevat viikinkiteemaa.

– Pääkaupunkiseudun valloitus on saanut odottaa osittain siksi, että halusimme löytää parhaan mahdollisen sijainnin. City-käytävä on myös turisteille helppo löytää, Verho kertoi Helsinkiin tulon taustoista.

Ensimmäiset Haraldit perustettiin Tampereelle ja Turkuun 1990-luvun lopulla, sittemmin paikka on löytynyt Kuopiosta, Jyväskylästä, Lahdesta ja Oulusta.

Helsingin ravintolaan mahtuu kaiken kaikkiaan parisataa asiakasta, kabinetteihin mahtuu maksimissaan 20 asiakasta molempiin.

Written by:

Jussi Vehkasalo

Ota yhteyttä