Lääkäriliitto: Kuntalaisten päästävä lääkäriin kolmessa päivässä

Lääkäriliiton mielestä kuntien on taattava perusterveydenhuollon palvelut kuntalaisten lähellä ja toimiva perusterveydenhuolto takaa parhaiten kustannustehokkaan hoidon.

Suurin osa perusterveydenhuollon palveluista on lähipalveluita, jotka on lääkäriliiton mukaan tuotettava lähellä kuntalaisia. Liiton mukaan kuntalaisten tulisi päästä myös kiireettömissä asioissa terveyskeskuslääkärin vastaanotolle kolmessa arkipäivässä.

Liitto näkee, että hoitoonpääsy perusterveydenhuoltoon taataan lisäämällä siellä työskentelevien lääkärien määrää. Lääkäriliitto painottaa myös, että kuntien vastuulla on järjestää terveydenhuollon palvelut niin, että lääkärimäärä vastaa kuntalaisten palveluntarvetta.

– Kunnat voivat järjestää terveydenhuollon palvelut monella tapaa. Nyt tarvitaan uusia vaihtoehtoja terveydenhuollon palvelutuotantoon, esimerkiksi kokeilemalla ennakkoluulottomasti uusia tuotantomalleja. Kilpailu tehostaa toimintaa ja parantaa asiakaspalvelua. Monipuolinen palvelutuotanto mahdollistaa lääkäriresurssin täysimääräisen hyödyntämisen julkisten terveyspalvelujen tuotannossa, Lääkäriliiton puheenjohtaja Raija Niemelä toteaa.

Lääkäriliiton mukaan terveyspalvelujärjestelmän muutokset ovat välttämättömiä, jotta riittävät palvelut voidaan turvata kuntalaisille.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Periaatteessa pitäisi päästä lääkäriin, jopa Espoossa, mutta käytäntö on että yli 3kk kestää pääsy.
Tämä on Suomen passiivista eutanasiaa, kun et pääse lääkäriin, hiljalleen kuolet tautiin.
Vanhusten hoitolaitoksissa myös tätä eutanasiaa harjoitetaan. Ei hoideta (viikko intervallihoidossa) ei pesty ei mitään. Moraalittomuus on vallalla, joten ei ketään vaivaa jos jätetään hoitamatta, siitähän sitten kuolevat, eikä kenenkään tarvitse tehdä mitään. Ja rahaa säästyy.
Mihin menet Suomen terveydenhuolto?

sananen (ei varmistettu)

2,5kk odotin lääkärille pääsyä. Todettiin vakava pitkäaikais-sairaus. Ihme, kun vielä tässä nakuttelen. Kiitos vaan asiallisesta hoidosta sen 2,5kk kestäneen testikauden jälkeen. Halvin kuntalainen on edelleenkin se kuollut kuntalainen.
Näin Vantaalla 2012. En uskonut vielä alle 50-vuotiaana kuuluvani ongelmajäteryhmään, vaan onhan se nyt uskottava.

Myy (ei varmistettu)

Myy, vaikka "uskoisitkin", niin älä suostu, pistä hanttiin ja kovasti.
Siellä teilläpäinkin on sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja ja vara sellainen.
Ja hoitoon pääsyä estettäessä, se on soitto terveyskeskuksen ylilääkärille.
Näistä henkilöistä se taisto on aloitettava.
Voimia sinulle ja rohkeutta kaikille puolustaa itseään ja läheisiään.

Ei kivi sydämiä (ei varmistettu)

Soitto paikalliseen arvauskeskukseen ja poppamiehelle aikaa varaamaan.
Hurraa seuraava vapaa-aika löytyisi 6 viikon kuluttua.
Sitten olis voinut mennä päivystykseen istumaan 3-5 tunniksi.

Että näin.Tällä kertaa oli mentävä yksityiselle ilmoittautumaan ja 15 min odottelun jälkeen olin
poppamiehen juttusilla.Se maksoi sitten 50€ josta sai kelakorvauksena takaisin muutaman euron.

Sairas.Sairaamp... (ei varmistettu)

yleensä nykyään on, että terveyskeskuslääkärille saa ajan kuukauden- kahden sisällä. en enää ihmettele, miksei meillä vantaalla lääkärit pysy. en minäkään olisi erikoissairaanhoidon lääkärien nokittavana. jos talääkäri kirjoittaa lähetteen erikoissairaanhoitoon. niin siellä potilasta pidetään narrina. teidän tapauksessanne asialle ei voi tehdä mitään. voin kirjoittaa särkylääkettä ja siihen suojalääkettä, että vatsa kestää, mutta kukaan ei välitä miten pää kestää jatkuvaa särkylääkkeiden syöntiä, kun maalaisjärki sanoo, että asialle voi tehdä jotain jos hoidetaan kokonaisuutta ja otetaan selville, mikä oikeesti vaivan ja kivun aiheuttaa eikä vain hoidella oiretta summittain vain vähän naureskellen neuroottinen ilkeä ikävä vammainen, joka ei ymmärrä, että kerran rampa aina rampa, tyhmäkun on niin kärsiköön olkoon kotona eikä liikkuko mihinkään niin pysyy kunnossa, eikä tarvii häiritä meitä suuria lääkäreitä, jotka oomme jumalasta seuraavia ja tiedämme kaiken kunhan vähän vääntelemme ja kääntelemme.

ärtynyt (ei varmistettu)

Näin työssäkäyvänä voi kommentoida, että perjantaiaamulla kahdesalta tilasin netistä yksityiseltä työpaikkalääkäriajan ja olin kymmeneltä jo lääkärin vastaanotolla. Tiesin että minulla on sama köhä kuin talvellakin ja penisiliinikuuri, jonka sain talvella, tehosi muutamassa päivässä. Se mikä yhteiskunnan kansalaisena ihmetytti että minun olisi pitänyt käydä taasen samat laporatorikokeet kuin aikaisemminkin, mutta osasin nyt kieltäytyä niistä ja sain reseptin ilman laprakokeita. Toinen ihmetyksen aihe oli että saman yksityislääkäriaseman toinen läkäri kirjoitti aivan saman Orionin lääkkeen kuin ensimmäinenkin, mutta Orion ei ole tätä lääkettä enää vuosiin valmistanut. Heräsi kyllä epäillys että Orionilla on jonkinlainen yhteys näihin yksityislääkäriaseman lääkäreihin, onneksi apteekissa oltiin ajan tasalla korvaavien lääkeiden suhteen. Toinen epäillys tuli noista laprakokeista, lienee vamaakin melkoinen tulonlähde noille yksityisille lääkäriasemille.

tavallinen tuunari (ei varmistettu)

Omalla kohdallani Lääkäriliiton toive täyttyi ainakin hyvin. Kun pääsin puhelimella läpi, olisin päässyt jo seuraavana päivänä lääkärin vastaanotolle, mutta se päivä oli jo aiemmin sovittu muuhun, joten sain sitä seuraavaksi päiväksi ajan.
Tähän asti kaikki menikin hyvin. Kyseessä oli vain pieni kosmeettinen haitta, joka olisi pitänyt poistaa. Nyt sitten viivyttely alkoi. Sain ajan Jorvin plastiikkakirurgille kuukauden kuluttua. Sen jälkeen ultraäänikuvaukseen taas kuukauden kuluttua. Varsinainen kirurginen operaatio tapahtui sitten toukokuun lopussa.
Terveysasemalla olleen lääkärin toiminnasta en valittaisi pätkääkään, sillä hän teki paljon muuta kuin mitä itse asia olisi tarvinnut - kuunteli keuhkot ja sydämen jne. Siitäpä sitten syntyi toinen sivujuoni, kun "pumpussa" kuului ylimääräisiä lyöntejä. Niinpä sain passituksen vielä Peijaksen kardiologille. Nyt tosin muutaman päivän päähän tuosta Jorvin operaatiosta, mutta ensimmäinen tilaisuus oli jälleen vain asian kartoittaminen eli mitä "pumpulle" pitäisi tehdä. Sain uuden ajan heinäkuun puolivälin kieppeille seurantalaitteen asentamista varten vuorokaudeksi. Nyt puolestaan sain ajan heti seuraavaksi päiväksi rasituskokeeseen, mutta kun on kesäaika ja lomat, niin lääkäri soittaa sitten kun tulee lomilta eli joskus elokuun alussa.
Näin saattaa yhdestä pienestä kosmeettisen haitan esittämisestä terveyskeskuksessa syntyä melkein puolen vuoden rumba käsittäen kaikkiaan kolme käyntiä Jorvissa ja kolme käyntiä Peijaksessa. Kummatkin sattuvat olemaan vielä 20-30 km:n päässä kotoa ja täysin eri suunnissa.
Kaiken kaikkiaan terveyspalvelut kyllä tuntuvat pelaavan, kunhan jaksaa olla kärsivällinen.

Freelancer

Kävimpä minäkin yksityisellä terveysasemalla ja homma hoitui,ei ollut ruuhkia.
Paikalla oli myös näitä africasta tulleita pakolaisia.
Kaupungin maksusitoumuksella siellä kävivät,ettei tarvinnut jonottaa.
Kannattaa ryhtyä pakolaiseksi ,niin ei tarvitse jonottaa ja odottaa pääsyä lääkärin vastaanotolle.

lahjomaton virkamies (ei varmistettu)

Mistä tiedät että ovat pakolaisia??? ehkä heillä on töitä ja tienaavat niin että voivat mennä yksityiselle! Olen Afrikalainen, menen yksityiselle ja vien lasteni yksityiselle silloin kun tarvi, minulla on työpaikkaa, eli saan palkkaa ja maksan veroja! Miski yksityislääkäri tarkoitettu olisi vain suomalaisille? Monet meistä ulkomaalaista pysytyvat itse maksaa!

miksi monet ova... (ei varmistettu)

Miksi olivat pakolaisia?
Lueppa edellinen viestini,vai onko lukemisen ymmärtämisessä vaikeuksia.
Vastaus,koska olivat vastaanotolla kaupungin maksusitoumuksella ja kaupungin maksusitoumusta ei saa muut kuin pakolaiset.

lahjomaton virkamies (ei varmistettu)

Lahjomaton virkamies on siis lahjottu levittämään henkilösuojan piiriin kuuluvia asioita. Olen kyllä ennenkin osannut epäillä nykyajan virkamiehiä (mask.) löyhäsuisuudesta, ja nythän tuli oikein yhden yksityisyyden suojan murtajan ikioma tunnustus mustaa valkoisella. Kannattaisi kaupunginlakimiehen vähän haistella perään.

Viime aikojen uutisten mukaan ovat lahjattomat virkamiehet tutkineet naapureittensa, karpaasien, auereitten ym. salassa pidettäviä tietoja ja niitä levitelleet kaikkien tiedoksi. Näin se virkamiesten maine loataan.

asiaihminen (ei varmistettu)

Iltalehdessä on tänään 11.6 uutinen siitä, että Varkauden sairaalassa sairaanhoitajana työskennelleen henkilön epäillään katselleen yli 200 henkilön potilastietoja ilman hyväksyttävää syytä. Viran- ja toimenhaltijat levittävät ihmisten sairauksia ja taloutta koskevia tietoja.

aitonainen (ei varmistettu)

Noita potilastietojen urkintatapauksia sattuu silloin tällöin.
Samoin löytyy joskus sairaaloiden ja terveyskeskusten roskalaatikoista potilastietoja.
Siellähän ne ovat kaiken kansan luetttavina.
Näin hyvin meidän tietomme ovat salassa.

P.O.Tilas (ei varmistettu)

Kaukana on taas asiaihmisen kirjoitus asiasta.
Henkilösuojalain piiriin ei kuulu ,jos vastaanotolla ollessaan huomaa,että lääkäriin on menossa väkeä kaupungin maksusitoumuksella,kun sillä vielä itse retostellaan.
Kaupungin lakimies voi hyvin tutkia myös nämä asiaihmisen perättömät puheet ja ohjata asiaihminen valkotakkisten talutettavaksi.

Mitä tulee virkamiesten ja etenkin naisten juoruiluihin ja perättömien puhumiseen,niin sinä riittää tutkimista myös asiaihmisen hörhöilyjen johdosta.

lahjomaton virkamies (ei varmistettu)

Eihän tämä "virkamies" ole ollenkaan lahjaton, kun taitaa "africasta" tulleiden pakolaisten kielen ja ymmärtää näiden retostelun "kaupungin maksusitoumuksella". Nostakaamme siis tötsiämme tälle kielinerolle satujen kertojalle ;)

asiaihminen (ei varmistettu)

Lahjomaton virkamies osaa kyllä lukea toisin kuin asiaihminen ,koska käsissä levitellään ihan vieressä suomenkielistä maksusitoumusta.
Jostain syystä nämä maksusitoumukset ovat vielä ihan suoimenkielisiä.
Toisekseen nämä asiakkaat kylläkin puhuvat ihan hyvää englantia,jota asiaihminenkin kuuntelee sujuvasti.

lahjomaton virkamies (ei varmistettu)

Ettäkö eivät "african" pakolaiset olekaan kieli- ja lukutaidottomia ;) Vai että on oikein mustan ihmisen vieressä virkamies aikaansa viettänyt, on aikoihin eletty! Eikö aikuista miestä hävetä satuilla?

asiaihminen (ei varmistettu)

Tämä asiaihminen se vasta kummallinen on, kun vain hänen sanomansa on totta, kaikki muut valehtelevat ja satuilevat. Hän , vaan puhuu asiaa ja tietää kaikesta kaiken!
Muilla ihmisillä ei saisi olla mitään asiaa keskustelussa, eikä mielipiteitä joista hän ei pidä!!

Minä vaan (ei varmistettu)

Saisikin jonkun maksusitoumuksen, jos tulee joskus jotain... Hemmetin hyva, etta on tallainenkin mahdollisuus viela olemassa.

................... (ei varmistettu)

Kyllähän se asiaihmisen satuilu ihmetyttää jo muitakin lukijoita.
Vai on asiaihmisellä jotain mustia vastaan,kun niin kovasti ihmettelee jos joku mustan miehen vieressä istuu.

Minä en tosin ole missään väittänyt,että kyseessä olisi ollut musta,mutta taitaa olla tämä asiaihminen vallan rasisti,kun kaikkia afrikkalaisia mustiksi nimittää.

lahjomaton virkamies (ei varmistettu)

Olipa kerran yksityislääkärin vastaanotolla lukuisia "african" pakolaisia, jotka retostelivat englanniksi suomenkielisillä maksusitoumuksillaan. Kuin Agatha Christien kertomuksesta he yksi kerrallaan maksusitoumus kätösissään katosivat, ja jäljelle jäi vain yksi valkoihoinen "african" pakolainen kera maksusitoumuksensa. Sen pituinen se.

Jokainen lahjattoman tavoin suuntautunut löytää tätä aikuisviihdettä scriptoilta, hommafoorumeilta ym. puklaussivustoilta, jotenka nämä sivustot voisi ihan hyvin julistaa näistä satuiluista vapaaksi, eikös vain?

asiaihminen (ei varmistettu)

Komea kertomus ja satuilua asiaihmiseltä jälleen.
Jää jopa Agatha Cristine toisekisi Asiaihmisen rinnalla.
Asiaihmisen aikuisviihdettä parhaillaan.
Sitä en tiennyt,että Asiaihminen pyörii hommafoorumeillakin ja kirjoittelee myös puklaussivustoillakin.
Uutta tietoa taas Asiaihmisestä.

lahjomaton virkamies (ei varmistettu)

Täällä etelä Espoossa se vasta surkuhupaisaa pallottelua on, jos pyytää aikaa terveyasemalta lääkärille vastaus tulee: ei oo mee yksityiselle, vastaan :niin meenkin, mutta, kun asia on niin, että on saatava lausunto julkiselta puolelta vammaisen kuntoutusta varten KELA:lle.
KELA:lle ei kelpaa yksityislääkärin lausunto? Palloile siinä, sitten terveyskeskuksen, yksityislääkärin ja kelan väliä, joka siunaama vuosi. Aivan uskomatonta byrokratiaa kelalta ja kaupungilta. Asiat pitäisi tehdä selväksi ja yksinkertaiseksi, koska vammaisen hoitaminen on muutenkin uuvuttavaa ja sitten täytyy vielä leikkiä virkaansa hoitavien kanssa kissaa ja hiirtä!! Hyssälänkö keksintöä tämäkin kiusa???

Xantippa (ei varmistettu)

Niin kilpailu voi olla hyvää mutta liian usein kilpailu saa aikaan sen
että se haittaa toimintaa, aiheuttaa kuluja sitten toista kautta kun
työt seisoo sen takia kun pitää noudattaa sopimuksia hankinnoissa.

Jäävuorenhuippu (ei varmistettu)

Lääkäriliiton pitäisi ensijaisesti käsittääkseni huolehtia, että terveysasemille ja yleensä julkiselle puolelle löytyy lääkäreitä; ettei yksityinen "rahastuspuoli" haali kalliisti koulutettuja lääkäreitä "ilmaiseksi". Kierre on valmis: kun terveysasemalla on vähän lääkäreitä, heidät ajetaan loppuun ja sitten he haluavatkin jo päästä yksityispuolelle "lepäämään".

Heliva (ei varmistettu)

Jos tuo lahjaton feikki-virkamies-otus ei olisi meikäläistä vienyt syrjäpolulle, olisin itse asiassa kääntänyt syyttävän sormeni nimenomaan Lääkäriliittoa vastaan. Lääkäriliitto on pahan alku ja juuri. He päättävät, miten paljon lääkäreitä koulutetaan eli he spekuloivat tuotannon niukkuudella. Jos yliopistojen koulutuksessa lekurituotanto on jumissa ja sen seurauksen lekurien saatavuus niukka, niin tyhjästä on paha nyhjästä.

asiaihminen (ei varmistettu)

Suomessa on lääkäreitä enemmän, kuin koskaan aiemmin, mutta terveyskeskuksessa harva lääkäri viihtyy, jos viisiminuuttia per. asiakas, niin on tahti sitä luokkaa, ettei itseään kunnioittava lääkäri kauan viihdy, vaan hakeutuu yksityiselle puolelle (lepäämään).
Ja toiset haluavat yksityiselle tienaamaan.
Me tarvitsisimme ns. maalaislääkäreitä, jotka tuntevat potilaansa, tulevat tarvittaessa kotiinkin, sekä haluavat paneutua potilaisiinsa.
Meillähän oli 70-luvun alussa kotiin tulevat lääkärit, mutta kaatui kalliisiin taksikuluihin. Nyt on asiat toisin joka lääkärillä on ajokortti ja auton voi ottaa kaupungilta juuri tällaista käyttöä varten, kuten kotihoitokin.
Tämä olisi kokeilemisen arvoinen asia, helpottaisi mm. lapsi- vammais- vanhus- ja
infektiopotilaita joiden on kohtuuttoman raskasta raahautua terveysasemille, jonkun reseptin kirjoittamista varten.

Xantippa (ei varmistettu)

Syynä lääkärikatoon terveyskeskuksista ovat huonot työolosuhteet, mikä tarkoittaa mahtavan suurta työtaakkaa. Asiakkaita olisi tulossa ovista ja ikkunoista. Se on päivää,pikahoito ja näkemiin. Samaa asiakasta tuskin enää uransa aikana näkee. Eli mitään hoidon jatkuvuutta ei juuri ole. Lisäksi epäilen, että säästöbudjetti estää jatkotutkimuksia, laboratoriokäyntejä ja varsinaisia potilaiden hoitotoimenpiteitä. Lääkärietiikka harvoin sietää kauan tämänkaltaista työntekoa.

Pohdiskelija (ei varmistettu)

Juurikin lekurien niukkuus johtaa liian suureen potilasmäärään per lekuri. Lääkäreitä pitää kouluttaa vähintään yhtä paljon kuin perushoitajia, ja jopa alkaa löytyä lääkäreitä aina Utsjoelta Hankoon saakka. Nyt lääkäreitä on niin vähän, että he saavat periä päivän käynnistä jossain perähikiällä mansikoita. Millä kurjistuvalla kunnalla on varaa maksaa näiden riistokapitalistien vaatimuksia?

asiaihminen (ei varmistettu)

Mielenkiintoisin yritykseni varata aikaa terveyskeskukseen oli ajanvarauksessa vastanneen henkilön tivaama diagnoosi vaivastani. Vastasin hänelle, etten ole saanut minkäänlaista lääketieteellistä koulutusta enkä sen vuoksi pysty itse diagnosoimaan vaivaani ja juuri sen takia olisinkin nyt kiinnostunut varaamaan ajan lääkäriin. En saanut aikaa enkä ole sen kokemuksen jälkeen lääkäriin pyrkinytkään. Onneksi olen suht'koht terve tyyppi ja googlaamalla löytyy pikkuvaivoihin paljon tietoa eri maiden verkkosivuilta. Täytyy luottaa itsehoitoon ja siihen, että jos joku vakavam tauti iskee, ehkä ambulanssi veisi sairaalaan....

Tervaskanto (ei varmistettu)

Kela korvaukset pitää poistaa yksityisiltä lääkäriasemilta,siinä yksi lääke näin alkuun?
Pitäis myös kieltää Hussin lääkäreiden sukkulointi yksityis sektorilla?

Eko (ei varmistettu)

Eko, no ei kyllä varmasti pidä poistaa kela korvauksia yksityiseltä, kun niitä on lisättävä, että kansalaiset saavat lääkärin avun tarvittaessa.
Sairas ihminen ehtii kuolla jos on pakko odottaa terveyskeskuslääkärille aikaa.
Pakko se on jokaisen kuntalaisen ulottuville tuoda sairauden hoito, kerran yhteiskunta ei pysty hoitamaan.

Suomalaiset rin... (ei varmistettu)

Espoon Matinkylän terveysasemalle ei aikoja edes saa, vastaus on, soitamme kun aikoja saa, mutta menee yli kolmekuukautta, jolloin mahdollisesti aikoja saa, eli edes aikoja ei voi varata, näin hyvinvointi Suomessa. olisiko vanhusväestön ja sairaiden elimointi, niinkuin Saksanmaalla aikoinaan.

Köyhät ja sairaat kyykkyyn

Pettynyt Matink... (ei varmistettu)

Taas tehdään virheitä Matinkylän terveysasemalla.
Jos lääkärinaikaa ei ole antaa, niin terveysaseman on laitettava soittaja listalle!
Eli soitto terveysaseman ylilääkärille ja kerrottava asia.
Tuleepahan ainakin tietoon ei voida sanoa, ettei tiedetty, niin minä teen.

Ei kivi sydämiä (ei varmistettu)

Kiitos Antero Krekolalle HS:n Mielipidekirjoituksesta 30.6. ""Espoon terveydenhoito ei toimi"! Ei tarvitse ihmetellä pitkiä jonoja yleensä eikä sydänpotilaiden kohdalla erityisesti. Kuvattu tilanne on ollut arkipäivää jo vuosia ja kyseessä on lääkärikunnan kyvyttämyys tiimityöhön ko. yksikössä sekä puuttuva johtajuus! Asia on ollut tiedossa, mutta potilaiden/läheisten annetaan edelleen kärsiä ja hoitajat asetetaan todella kiusalliseen välikäteen. Kenen tehtävä puuttua, kenen vastuu, ja koskahan tapahtuisi viimein muutosta?

saapa nähdä (ei varmistettu)

Kappas, kuinka keskustelu aiheesta on hyytynyt! Ei ole kuulunut vastausta Antero Krekolan kirjoitukseen Jorvin Sairaalan taholta. Länsiväylässä ollut kuvaus Samarian sydänpotilaan hoidonsaannnista (-saamattomuudesta) pöyristyttää myös - siinäpä realismia Lääkäriliiton vaatimuksiin kuin myös Espoon terveydenhuollon velvoitteisiin vastata vaatimuksiin!

saapa nähdä (ei varmistettu)

Laatujohtamisen professori Paul Lillrank tutki aikanaan Tapiolan terveyskeskuksen toimintaa ja tuli siihen tulokseen, että tehokkuutta voitaisiin lisätä 20% aivan pienillä toimenpiteillä. Lieneekö ongelmana se, ettei poliittisesti valitun johdon eväät riitä näihin toimiin.
Poliitikkojen tietoisuus ehkä paranisi, jos kaupungin työterveyshuolto toteutettaisiin terveysasemilla eikä erillisessä yhtiössä, missä he eivät törmää näihin ongelmiin.

hallintoalamainen (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun