Piilota X Palauta
 
 

Stockmannin muutto luo tasapainoa Itikseen

Paikalliset 1 Kommentoi

Itiksessä käydään kauppaa muutostöiden keskellä, mutta keskuksen kävijämäärä on pysynyt ennallaan. Muutostyöt mylläävät kauppojen paikkoja melkoisesti.

Kauppakeskuksessa toimivan K-supermarketin vuokrasopimus nykyisissä tiloissa on päättymässä ja kauppa sulkee ovensa viimeistään lauantaina 9. kesäkuuta loppuunmyynnin jälkeen.

Kauppapaikasta luopuminen ei harmita Keskon pääkaupunkiseudun aluejohtajaa Antti Palomäkeä, koska Keskolla on vieressä kehitteillä noin 50 000 kerrosneliömetrin hanke. Suunnitelmissa on muun muassa uuden Citymarketin rakentaminen.

– Lisäksi metroradan varrella on monta K-supermarkettia. Myllypuron ostoskeskuksessa avattu K-supermarket palvelee sen alueen asiakkaita, Herttoniemessä on suosittu Hertta ja Kaisaniemeen avataan pian uusi supermarket, Palomäki luettelee.

Keskon toiveena on kuitenkin löytää tulevaisuudessa pieni myymälätila Itiksestä metron suuaukon läheltä.

Stockmannin siirrolla kasvatetaan kauppakeskuksen toisen pään houkuttelevuutta.”
Itiksessä satsataan nyt kauppakeskusjohtaja Kirsi Feirikin mukaan erityisesti viihtyisyyteen. Itiksestä tulee selkeämpi ja siellä on helpompi liikkua. Itikseen tulee myös uusia liikkeitä.

– Sopiva vaihtuvuus on tärkeää, koska se pitää kauppakeskuksen kuluttajien silmissä houkuttelevana, Feirikki sanoo.

Pasaasin pysäköintitilojen kohennus on Itiksessä kohta kokonaisuudessaan valmis.

Bulevardilta entiseltä Eurokankaan paikalta löytyvät nyt Partioaitta, lastenvaateliikkeet Polarn O. Pyret ja Jesper Junior sekä BR-Lelut. Pikku Bulevardin uudistus on loppusuoralla ja sinne sijoittuvat muun muassa Pentik, Iittala ja Marimekko.

Tällä hetkellä Bulevardin ja Pasaasin yhdistävä Diagonaali on suljettu ja kulku on ohjattu vaihtoehtoisille reiteille.

– Ensimmäisen kerroksen tilat uudistetaan ja vesikatolle rakennetaan uutta liiketilaa. Työ näkyy kauas, koska työtä varten on pystytetty iso torninosturi, kertoo kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo Itiksen omistavasta Wereldhave Finland Oy:stä.

Kun tarvittavat luvat saadaan kuntoon, alkaa kauppakeskuksen uusimman osan Piazzan rakentaminen Stockmannia varten.

– Myymälätilaa tulee suunnilleen saman verran kuin nyt eli 13 000 kerrosneliömetriä. Nykyinen Stockmannin liiketila jaetaan pienemmiksi liiketiloiksi.

Itiksen asiakasvirrat ovat suurimmat metron sisäänkäynnin liepeillä. Stockmannin siirrolla kasvatetaan kauppakeskuksen toisen pään houkuttelevuutta. Tavoitteena on, että Stockmann avaa ovensa uudessa paikassa joulumarkkinoille 2013.

– Muutostyöt jatkuvat vielä senkin jälkeen niin, että koko uudistus on valmis syksyllä 2014, Risto Seppo mainitsee.

Vaikka K-supermarket Itäkeskus pian sulkeekin ovensa, asiakkaita ei Risto Sepon mukaan pakoteta ostoksille supersuuriin marketteihin. Stockmann Herkku, S-market ja Lidl jäävät palvelemaan ruokaostoksia tekeviä asiakkaita.

K-kaupan tilalle muuttaa Itiksessä jo toimivia liikkeitä.

Terveysaseman käytössä olevat tilat vapautuvat myös pian, kun Myllypuron keskusterveysasema loppukesällä avaa ovensa. Risto Sepon mukaan tiloihin tulee todennäköisesti yksityisiä terveyspalveluja, mutta vuokrasopimuksia ei ole vielä tehty.

1 kommentti Kommentoi
Käyttäjän Anneli Tuominen-Halomo kuva
Anneli Tuominen-Halomo
 

Kommentit

8.6.2012 23:11

Kohentuuko tässä muutoksessa vain sisätilat, vai koskeeko myös julkisivua tämä remontti?

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.