”Ruiskuja ja neuloja” – Occupy-leirin purkajat yllättyivät

Helsingin kaupungin työntekijät löysivät neuloja ja ruiskuja purkaessaan Occupy Helsinki –telttaleiriä Kansalaistorilla. Asiasta kertoo Helsingin Uutisille Helsingin kaupungin rakennusviraston osastopäällikkö Pekka Henttonen.

Leirin purkamisesta ja siivoamisesta vastasi Helsingin kaupunki. Purkamishetkellä leirissä oli vain yksi ihminen. Operaatiota turvasi myös poliisin partiot.

Kaupungin tiedottajan Lauri Hännisen mukaan kaupungin työntekijät ilmoittivat löydöksestä kovaan ääneen, ja myös poliisi havaitsi sen. Ylikomisario Seppo Kujala kertoo, että poliisi alkaa selvittää tapausta.

– Eri puolilta kaupunkia löytyy paljonkin ruiskuja, mutta eivät ne jälkikäteen aiheuta toimenpiteitä. Tietenkin on kaupungin työntekijöiden kanssa selvitettävä, ovatko ruiskut jotenkin yksilöitävissä, pohtii Kujala.

Rakennusvirasto vei Occupy Helsinki –liikkeen leiriytymisvälineet Staran varastoon Jätkäsaareen, mistä omistajat voivat ne noutaa.

Leiristä koitui vahinkoa myös viime vuonna istutetulle nurmikolle. Vahingon arvioidaan olevan 6 000 euron suuruinen. Henttosen mukaan kaupunki ei ole vielä päättänyt, aikooko se hakea korvauksia leiriytyjiltä. Hän kertoo, että kyse on pitkälti siitä, voidaanko vahingontekijät yksilöidä ja osoittaa korvausvaatimus heille.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit (18)

Kommentit

Naurettavan iso juttu tehty tästä leirin purkamisesta. Tai ymmärtäisin jos se olisi iso juttu siltä kannalta miten kaupunki rajoittaa ihmisten mielenosoitusoikeutta, mutta että jostain pienestä nurmikkopläntistä jaksetaan kitistä lähes loputtomiin. Ja nyt ihmisille on ilmeisesti tullut yllätyksenä, että Stadissa on narkomaaneja, jotka käyttävät suonensisäisiä huumeita ja etsiytyvät paikkoihin joissa ovat näkösuojassa?

Vai pitäiskö tässä olla kuuliainen mediaa seuraava kansalainen, joka ryhtyy heti ajattelemaan, että nämä aktivistit itse ovat tuolla piikittäneet itseään päivästä toiseen ja sitten jaelleet haastatteluja eri lehtiin (eivät tosin valtamedian, koska valtamediaa ei kiinnosta muu kuin Venäjän hajoitetut mielenosoitukset)?

hoh-hoijaaaaaa (ei varmistettu)

MItenkähän kun tuntuu, että hoh-hoijaa ei ole ihan oikeassa opettaessaan, että leirissä asui toiset ja huumeita käytti jotkut ihan toiset... Ne vaan jotenkin osasi tuoda ne ruiskut ja mutt sinne vetelehtijöiden leiriin...

Ihan totta, juu. :-)

kimmo (ei varmistettu)

Jaa, mutta sä sen sijaan osaat suoralta kädeltä sanoa, että nää aktivistit oli tuolla vaan pistämässä neulaa suoneen? Kaikille avoimessa tapahtumassa, jossa poliisit vieraili harva se päivä. Ja tämän väitteen tueksi sulla olikaan mitä..? Omat ennakkoluulot?

Enkä sanonut uskovani, että tonne joku on jotain ruiskuja tuonut. Ei varmasti ole. Se vaan on tyhjillään ollessaan, varsinkin yöaikaan, ollut loistava paikka narkomaaneille piikittää itseään rauhassa ja katseilta suojassa.

hoh hoijaaaaaa (ei varmistettu)

Torikokous on koko toimintansa ajan ollut julkilausutusti ja avoimesti päihteetön mielenosoitus, ja sen toimintaan on osallistunut ihmisiä vauvasta vaariin ja akateemisesta duunariin. Sen ovat kaikki torilla käyneet voineet itse todentaa. Yksittäisen, mielenosoitukseen liittymättömän neulan nostaminen uutisaiheeksi on miekkarin tarkoituksellista lokaamista, joka on suunnattu niille, jotka eivät tiedä paremmin. Samoin puheet nurmikon kunnostuksen kustannuksista. Olemme tarjoutuneet nurmikkoa kunnostamaan, mutta meille on kerrottu ettei tarvitse, koska kunnostus menee saman urakan piikkiin.

Aktiiivi (ei varmistettu)

ensinnäkin nurmikko jo kasvaa..ei ole tuhottua nurmikko aluetta!! ja sitten.. kukaan ihmistentorilla oleva aktivisti ei käytä huumeita..kaikki tilaisuudet ovat olleet päihteettömiä...veikkaan että ruiskut ovat jonkun asunnottoman narkomaanin jäljiltä..tai sitten ne on laitettu sinne tahallisesti..surullista että media tarttuu tähän eikä kaikkeen siihen hyvään mitä olemme saaneet aikaiseksi...

KaliAkka (ei varmistettu)

Todella säälittävää, että Kaliakan kaltaiset aktivistit tuomitsevat kaikki asunnottomat narkomaaneiksi. Tämän kaltaista suvaitsemattomuutta joutuu kohtaamaan joka päivä ihmisiltä, jotka jeesustelevat olevansa hyviä mutta todellisuus on toista.
Leiriläisten kannattaa katsoa peiliin ja myöntää ongelmat, jotka heidän omasta toimistaan on koitunut kaikille.

Lasipati (ei varmistettu)

Siis ymmärränkö oikein, että Helsingin Uutiset ei ole kirjoittaneet koko mielenosoituksesta mitään yli puolen vuoden aikana, ja nyt he otsikoivat isosti jostain yksittäisestä ruiskusta, joita - kuten ylikomisario mainitsee - löytyy puistoista eri puolilta Helsinkiä. Eihän Helsingin huumeongelma ole näiden mielenosoittajien vika. Kyllä tämä uutinen kertoo mielestäni enemmän Helsingin Uutisista kuin näistä mielenosoittajista, jotka muuten omalla nettisivullaan kertovat että mielenosoitus on alusta asti ollut päihteetön ja tulee sellaisena jatkamaan. Mitä muuten sekin kertoo lehden linjasta, että neulasta ei ole kysytty mitään mielenosoittajilta itseltään.

Sosiaaliohjaaja... (ei varmistettu)

Oletteko ihan aidosti niin sokeita, että luulette Torikokouksen "omilla toimillaan" aiheuttaneen tai tuoneen Helsinkiin huumeongelmat? Torikokous oli avoin paikka, johon kuka tahansa sai tulla keskustelemaan omista tai maailman ongelmista. Se että paikalle tuli usein alkoholisteja, narkomaaneja, mielenterveysongelmaisia, kodittomia ja muuten syrjäytyneitä ihmisiä kertoo siitä, että yhä useampi helsinkiläinen on tässä tilanteessa - ja vailla apua. Nämä ihmiset olivat olemassa jo ennen Torikokousta, ja tulevat olemaankin ellei politiikan suuntaan tule muutosta. Mutta pääasiahan toki on, ettei nurmikko kellastu eikä Musiikkitalossa käyvä eliitti joudu tekemisiin roskaväen kanssa.

nuori duunari j... (ei varmistettu)

Mielenosoittajat ja occupy hki vastustaa huumeita ja on myös osoittanut huolestuneisuuttaan, suhteessa päihdepolitiikkaan, joka on todella sairaalloisen vääristelyjen ja ennakkoluulojen syövyttämää, yleinen asenneilmapiiri on propagandistien myrkyttämää. Katukuvassa näkyy vakavat seuraukset juuri alkoholista ja lääketeollisuuden tuottamien huumeiden osalta. Kaikki mielenosoittajat eivät ole täysin yksimielisiä siitä mikä olisi terveempää päihdepolitiikkaa, mutta minä sanon että kannabiksen laillistamisella olisi paljon tervehdyttäviä vaikutuksia, nyt sen sijaan ihmisten psyykettä muutetaan lääkkeillä ja alkoholilla niin että tällaisesta ihmisestä tulee todella arvaamaton turvallisuus riski ympäristölle. EI, kenenkään ei kuuluisi käyttää suonensisäisiä huumeita, miksi tämä ongelma tuntuu vain kasvavan. neuloja löytyy niin lasten leikkipuistoista kuin kadulta, vessoista, miksi ei muka myös siis teltoista. Nämä ovat sairaan systeemin ilmiöitä, olisiko joidenkin päättäjien aika katsoa peiliin.

torttu (ei varmistettu)

HS, häpeäisitte. Teidän uutisista tulee enemmän ja enemmän tabloidmaisia. Tiedätte itsekin IHAN hyvin, että tuo paikka on keskeisellä paikalla ja että porukka ei vahdi joka sekuntti yöllä onko ulkona joku piikittelemässä itseään vaiko ei.

Kevin Gibbs (ei varmistettu)

Okkupai Helsinki mai ääs. Se, että muutama hipsteri osoittaa mieltään jenkeissä saa Suomessa paikalliset sosiaalipummit telttailemaan kaupungin keskustassa vastustamassa mitä? Sitä, että asuvat maassa, jossa sosiaaliturva mahdollistaa elämäntapatrippailun ilman riskiä? Vastustamassa sitä, että poliisit huolehtivat surkeiden hippienkin turvallisuudesta?

Get a haircut and get a real job.

johtaja (ei varmistettu)

..mikä johtaja :D ,
ei, kyseessä ei ollut jenkki brändin seuraaminen, vaan todellisten aktiivien samanaikainen aktivoituminen ja vastuunkantaminen ympäri mailmaa, jotta ihmiset tulisivat tietoisiksi loisivista johtajista, jotka paitsi näpistelevät rehellisten ihmisten rahoja, myös tekevät parhaansa kaikkinaisen epäsovun ja orjuutuksen lisäämiseksi. on tainnut jäädä pää vetävään käteen, sitä sitten kelpaa potkiakkin siellä yläkerran pummien kanssa.

torttu (ei varmistettu)

En ymmärrä tätä näkökantaa, minkä mukaan huumeruiskuja löytyy kaikkialta ja niin myös tietenkin okkultismi-leiristä. Ongelmille täytyy tehdä jotakin; iankaikkinen hyväksyminen ja hyväntahdonsokeus ei ole koskaan auttanut ketään nousemaan jaloilleen. Ei ehkä kannattaisi ottaa kaikkiin asioihin kantaa jos on juuri käynyt pihalla "ottamassa kantaa huumeiden laillistamisen puolesta". :)

Duubi (ei varmistettu)

Pitihän toi arvata et jollain noi on päänsä sekasin vetäny.Niin typerää touhua koko hiton Occupyhyy.Menis oikeasti osoittamaan mieltä Kiinaan tai Pohjois-Koreaan,missä on oikeita ongelmia.Ainiin kun se on niin vaarallista verrattuna hyysärimaa Suomeen.

ent hippi (ei varmistettu)

Eikö ne ole niitä Helsingin kaupungin narkkareille ilmaiseksi jakamia ruiskuja. Mitä ihmeellistä siinä on, että huumerikosten esiintyvyyttä edistetään tällä tavalla? Stadissa on sellaiset poliitikot.

Roskasakin jäljiltä jää aina roskia.

huuuko (ei varmistettu)

Ihmiset, jokta nyt väheksyvät sosiaaliseen eriarvoisuuteen ja ympäristötuhoon pureutumista, ovat toista mieltä 10 tai 20 vuoden kuluttua. Öljy- ja maakaasuresurssien raju väheneminen ja toisaalta kulutuksen raju kasvu kehittyvissä maissa pukkaa yhtälöstä ulos jakojäännöksen: lirissä ollaan. (Jo pelkästään lihansyönin hurja kasvu Kiinassa on glogaali ongelma. Ja niitä riittää.)

Mikäli sattuisi ihme ja itseensä käpertyneet, kuluttamisen sairastuttamat keskiluokkaiset suomalaiset edes hiukan raottaisivat silmiään, he havaitsisivat, kuinka sekä rahatalouden että palkkatyön rakenteet murtuvat vauhdilla myös Suomessa. Tämän päivän (kyseenalaisesti) hyvinvoiva keskiluokka on huomisen työttömien armeija. Sen aisoissa pitämiseen tarvitaan tiukka komentotalous.

Yhteiseen muottiin pakottavaa monokulttuuria kutsutaan fasismiksi. Kun laiskalta ajattelulta ehditte, katsokaa ympärillenne!

Jouko Kämäräinen
Vastaava päätoimittaja, Elonkehä-lehti
Torikokous - Occupy Helsinki

Jouko K (ei varmistettu)

Komppaan Kämäräistä. Ihmisten arvot ja arvostukset muuttuvat ja suuntaavat yhteiskuntapolitiikkaa uudelleen. Muuttuvat arvot johtavat yhteiskuntien muutoksen, joskin yleensä hitaasti. Yhteiskuntarauha voi järkkyä, muurit murtua ja diktatuurit kaatua yhdessä yössä tai yhden teon seurauksina, mutta uuteen vakaaseen kurssiin pääseminen voi hyvinkin kestää nuo 10-20 vuotta. Ken elää se näkee.

Ja huumeneuloja voi löytää omitakotitalon pihatakin, vaikka talossa asuisi vain yksinäinen ysikymppinen mummu.

asiaihminen (ei varmistettu)

Jouko on kyllä täysin oikeassa. Kansalaisten tulee viivästelemättä perustaa leiri jonnekin pihalle ja soitella siellä kitaraa, sillä se on ainoa tapa saada jotain konkreettista aikaan. Muistakaa kuitenkin säilyttää omakin kämppä; sinne voi mennä nukkumaan jos ulkona vaikka tuulee liikaa.

jepu (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun