Autokoulun keskeyttänyt ei ollut valeoppilas – nyt puhuu toinenkin pettynyt nainen

Autokoulu Dynamic Drivingin entinen oppilas Niia Lintala on tyrmistynyt koulun omistajan väitteistä, että hän olisi valeoppilas. Dynamic Drivingin johtaja Juha Kuokkanen väittää Iltalehden haastattelussa, ettei Lintala olisi ollut lainkaan koulun oppilaana.

Lintala kiistää Kuokkasen väitteet. Lisäksi Kuokkanen kertoi aiemmin Helsingin Uutiset -lehden toimittajalle muistavansa Lintalan autokoulusta.

Lintala kertoo nyt jättäneensä koulun jo ensimmäisen teoriatunnin jälkeen.

– Meidän piti ensimmäisellä tunnilla täyttää ilmoittautumislomake, mutta siitä emme koskaan saaneet kopioita, Lintala harmittelee nyt.

Autokoulua ei myöskään tarvinnut maksaa etukäteen päästäkseen tunnille, vaan laskujen kerrottiin tulevan myöhemmin kotiin.

Lintalan mielestä opettajan käytös oli jo ensimmäisellä tunnilla niin epäasiallista, ettei hän halunnut jatkaa koulussa. Hän kävikin asiasta sähköpostinvaihtoa autokoulun toimistopäällikön Harri Kuokkasen kanssa.

Helsingin Uutiset oli haastatellut edellistä uutista varten nimettömänä myös Anna Aholaa, joka kertoo nyt kokemuksistaan omalla nimellään julkisuudessa.

Ahola ehti käydä autokoulua pitkälle Dynamic Drivingissa ennen kuin kyllästyi asiattomaan käytökseen – muutamaa ajotuntia ennen koulun päättymistä.

Aholan teoriaopettajana toimi Juha Kuokkanen ja ajo-opettajana koulun eräs toinen opettaja.

– En oppinut siellä mitään. Ajoimme aina samoja reittejä. Ajo-opettaja räpläsi jatkuvasti iPadiaan eikä seurannut ajoani. Kun tein pienen virheen, hän haukkui minua puusilmäksi, Ahola kertoo.

Aholan mukaan opettaja ei pystynyt kertomaan, mitä hän teki väärin, vaan totesi ylimalkaisesti, että ”kyllä sinun pitäisi jo tietää”, Ahola kertoo.

– Teoriatunneilla Kuokkanen kiroili koko ajan ja heitti rasistisen kommentin. Lisäksi hän kertoi asiattomia esimerkkejä, Ahola jatkaa.

Helsingin Uutiset kertoi viime viikonvaihteen numerossa neljän eri nuoren naisen kokeneen Dynamic Drivingin ajo-opetuksen asiattomaksi.

Jutun julkaisun jälkeen lehti on saanut yhteydenoton, jossa kerrotaan samankaltaisista kokemuksista kyseisessä autokoulussa.

Written by:

Ossi Kurki-Suonio

Ota yhteyttä