Piilota X Palauta

Lauantaina alkava Jukola uhkaa ruuhkauttaa Hakunilaan vievät tiet

Paikalliset 2 Kommentoi

Jukolan viesti Vantaan Hakunilassa tulee olemaan isoin Jukola, joka on tähän mennessä järjestetty. Suunnistajia sinne on tulossa noin 17 000.

Tapahtuma tuottaa järjestäjille muutenkin raskaasti liikennöidyllä alueella omat haasteensa. Se vaatii kärsivällisyyttä omalla autolla paikalle tulevilta ja muuten siellä päin liikkuvilta.

Järjestävä organisaatio on pohtinut mahdollisia ongelmia parin vuoden ajan tehden yhteistyötä Vantaan kaupungin kanssa. Lisäksi Vantaan kaupunki on perustanut erillisen Jukola-työryhmän.

– Ne asiat, joihin voidaan vaikuttaa, on nyt saatettu loppuun. Yhtäkään kiveä ei ole jätetty kääntämättä. Hakunilan sijainti toki aiheuttaa ruuhkautumisriskejä, toteaa Vantaan kaupungin perustaman työryhmän ryhmänjohtaja Veli-Matti Kallislahti.

– Työryhmä on kokoontunut säännöllisesti viimeisen puolentoista vuoden ajan. Päälle tulevat pienemmät työryhmät, jotka ovat kokoontuneet erikseen pohtimaan näitä asioita, Kallislahti jatkaa.

Jukolan järjestäjien ja Vantaan kaupungin lisäksi liikennesuunnittelussa ovat olleet mukana Ely-keskus ja poliisi.

Hakunilan sijainti ja etenkin Kehä III:n läheisyys ovat olleet järjestäjille suurimmat haasteet. Pääkaupunkiseudun tiheä tieverkosto antaa onneksi myös mahdollisuuksia liikenteen ohjaamiseen muutamaa eri reittiä pitkin Hakunilaan.

– Me emme voi tehdä minkäänlaisia väliaikaisia liittymiä kilpailun ajaksi. Olemme koittaneet tehdä opastukset niin, etteivät kaikki tule yhdestä tuutista Hakunilaan, kertoo liikenneasioista vastaava Kari Kangasmaa.

– Bussit kulkevat etelästä ihan eri reittiä kuin henkilöautot. Pohjoisesta tulevat opastetaan jo Keravan kohdalla pois moottoritieltä. Meillä on parkkipaikka pellolla, jonne voidaan ottaa autoja sisään kahta kautta, Kangasmaa valottaa.

Kangasmaa varoittaa Kehä III:n olevan Hakunilan kohdalla ruuhkainen. Liikennevalo-ohjatut risteykset tullaan hoitamaan liikennepoliisin ohjauksella.

– Toivoisin, että Kehä III:a normaalisti lauantaisin käyttävät ajaisivat Jukolan aikana jotakin vaihtoehtoista reittiä, Kangasmaa sanoo.

– Täytyy myös muistaa, että tunnin matkan sisällä kisakeskuksesta asuu 2-2,5 miljoonaa ihmistä. Kauniilla säällä osa heistä saattaa tulla paikan päälle haistelemaan kisatunnelmaa ja nauttimaan päivästä, Kangasmaa lisää.

Järjestäjien toiveena on, että mahdollisimman moni käyttäisi julkista liikennettä kilpailupaikalle saapumiseen. Linja-autovuoroja on lisätty viikonlopulle ja bussien liikennöinti jatkuu läpi yön.

– Tällaista automäärää ei ole Hakunilassa koskaan ennen ollut, Kangasmaa muistuttaa.

2 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Aleksi Riikonen kuva
Aleksi Riikonen

Kommentit

14.6.2012 10:56

Nyt kaikki ulos piknikille ja kannustamaan!

16.6.2012 09:01

Liian suuri massa tapahtuma pitäis jotain rajaa asettaa,luonto ja linnut kärsii ym ym?

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.