Piilota X Palauta

Helsinkiläiset juhlivat rennosti kaupungin nimikkopäivää - katso kuvat!

Paikalliset 2 Kommentoi

– Katsos, tässä pyörässä on puuvanteet, huikkaa Baanaa pitkin ajava Martti Lopanus. Hän on tulossa Malmilta ja menossa Narinkkatorin pyöräilytapahtumaan näyttämään polkupyörää.

Maamme-merkkinen polkupyörä on valmistettu 1910-luvulla Turussa, ja Martti Lopanus on saanut sen 60-vuotislahjaksi. Hän omistaa 16 erilaista polkupyörää.

– Tällä on kevyempi ajaa kuin modernilla 7-vaihteisella, mies vakuuttaa. Pyöräilykilometrejäkin kertyy vuodessa 10 000. Hänellä on tapana ajaa vanhalla pyörällä naisystävän luo Saloon. Matka kestää noin kahdeksan tuntia.

–Helsinki-päivänä avattu Baana on Lopanuksen mielestä todella hyvä ja hieno. Baanaa saa ajaa autoilta rauhassa.

– Pahin paikka on Hämeentie. Sinne pitäisi ehdottomasti saada pyörätie, Martti Lopanus ehdottaa.

 Tyylikkäät ladyt ja muutama herrakin on lähdössä hurmaavalle hattukävelylle keskustan läpi Espalle. Rauni Heljolla on okran värinen, tumman harson koristama hattu ja Pekka Virtasella olkihattu.

Rauni Heljo tunnustaa pitäneensä hatuista koko ikänsä. Hän omistaakin 40 hattua ja sen lisäksi vielä myssyjä ja lippiksiä.

– Tämän hatun ostin toistakymmentä vuotta sitten kirpputorilta. Kun näin hatun, ihan jähmetyin ja ajattelin, että tuon haluan. En edes kysynyt hintaa. Hattu maksoi sata markkaa, joten olihan se kirpputorilöydöksi aika kallis, Heljo kertoo.

Pekka Virtasen mielestä olkihattu sopii mainiosti kesään ja erityisen hyvä se on helteisenä päivänä golfkentällä, koska materiaali on hengittävää.

– Tänä kesänä aion käyttää paljon enemmän hattuja ja mekkoja kuin ennen, Rauni Heljo sanoo. Hattukävelyn jälkeen he aikovat mennä vielä hattutanssiaisiin.

Airi Kaarne on on pukeutunut sinisen eri sävyihin.

– Soinnutan hatun leninkiin huivin avulla. Kaupungilla ei taatusti tule toista samanlaista hattua vastaan, hän selvittää.

Kauppatorilla oman aikansa rikkain nainen Aurora Karamzin ja keisarinna Aleksandra Fjodorovna kertovat, millaista oli Helsingissä heidän aikanaan.

Ranskatar Marcelle Delquini keimailee Havis Amandan patsaalla. Hän sai aikoinaan toimia kuvanveistäjän mallina. Turistit kuvaavat kaunotarta innokkaasti.

Tyylikäs hattumeri on ehtinyt Esplanadin puistoon.

– Saanko laittaa kuvan facebookiini, hattupää kysyy kuvatessaan toiselta hattupäältä.

– Tämä on ihanaa, osallistumme varmasti seuraavaankin tempaukseen. Ja uuden hatun kanssa, Sinikka Salo ja Terttu Sorjonen vakuuttavat.

Molemmat naiset ovat ammatiltaan kampaajia ja käteviä käsistään. Sinikka Salo on muokannut hatun kokonaan uusiksi ja kääntänyt lierit ylöspäin. Terttu Sorjonen tunnustaa, että hänen pinkki hattunsa ja asunsa on räväkintä, mitä hänellä on vuosikymmeniin ollut.

– Hatut ja naisellinen vaatteet saisivat taas tulla muotiin, Raili Lajunen toivoo.

Lastenhoitajana työskentelevällä naisella on tapana hauskuuttaa päiväkodin lapsia ja käyttää töissä hattuja ja näyttäviä koruja.

Millaista on nuoren elämä ilman työtä, asuntoa ja rahaa? Kela ja karenssi tulivat tutuiksi Ruttopuiston Monopoli-pelissä.

– Sain pelissä työpaikan, mutten vielä kämppää. Mietin, kannattaako työn ottaa vastaan, kun palkka on vain 600 euroa ja Kelasta saa 400. Peli oli tuntui realistiselta, koska olen itsekin ollut joskus työtön, Heidi Aro miettii.

2 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Anneli Tuominen-Halomo kuva
Anneli Tuominen-Halomo

Kommentit

13.6.2012 11:12

Mutta missä on Pamela Tola ja muut viidakon tähtöset, siis "lehden" vakiouutisia?

16.6.2012 20:16

Harmi, että ostin itselleni viime vuonna 60-vuotislahjaksi uuden 7-vaihteisen Helkaman. Kyllä silläkin ajaa Kilometrikisassa yli 10000 km, mutta 100-vuotias pyörä olisi kevyempi.

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu