Piilota X Palauta

Koiraihmiset pelastavat eläimiä kaduilta ja toisten hampaista

Viihde 161 Kommentoi

Toukokuun lopussa perustettu eläinsuojeluyhdistys Kulkurit ry päätti aloittaa uuden yhdistyksen, sillä kasassa oli toimiva porukka, joka halusi samoja asioita. Jäsenillä oli jo valmiiksi kokemusta kodittomista ja kaltoin kohdelluista eläimistä ja niiden auttamisesta.

Yhdistyksellä on yhteistyötahot Virossa ja Romaniassa. Eläimille etsitään uusia koteja Suomesta, autetaan paikan päällä sterilointi-, ruoka-, ja eläinlääkärikuluissa sekä yritetään vaikuttaa paikallisten asenteisiin. Missiona on saada kulkukoirien ja -kissojen määrä vähenemään.

– Tehokkain tapa on sterilointien tukeminen. Romaniassa on arvioiden mukaan jopa yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa. Virossa noin 10 000, ja siellä asiat ovatkin parantuneet viime vuosina, kertoo tuusulalainen Katariina Kaasinen, yhdistyksen jäsensihteeri.

 

Virossa kodittomia kissoja on huomattavasti enemmän kuin koiria. Romaniassa kulkukissoja on vähemmän, koska ne päätyvät monesti koirien suihin.

Kulkurit järjestää eläinten tuonteja Suomeen. Sen ohella järjestetään erilaisia tapahtumia, joilla tehdään yhdistystä tunnetuksi ja saadaan kerättyä varoja toimintaan.

– Yhteistyötarhat, joista eläimet tuodaan, löydettiin alun perin internetistä, otettiin selvää ja käytiin paikan päällä katsomassa. Nyt yhteistyötä on tehty jo vuosia, sanoo Kaasinen.

 

Kaasisella on ollut omia eläimiä jo parikymmentä vuotta. Nyt kotona on kasvattajalta ostetun koiran Muskan lisäksi koirat Niilo ja Bella, sekä kissat Pörrö ja Pesonen. Niilo on tuotu Virosta, eikä sen iästä ole tietoa.

– Kun Niilo tuotiin pari vuotta sitten, eläinlääkäri arvioi silloin, että koira on reippaasti yli kymmenenvuotias, Kaasinen sanoo.

Kaasinen on matkaamassa itse Romaniaan ensimmäistä kertaa kesäkuun lopussa.

Millainen ihminen sitten soveltuu löytökoiran omistajaksi?

– Tavallinen maalaisjärkinen ihminen, joka on kuitenkin valmis tekemään töitä. Usein koirat sopeutuvat kuitenkin hyvin Suomeen, mutta aluksi pitää varata paljon aikaa uuden koiran kanssa, Kaasinen neuvoo.

Miten löytöeläin saadaan Suomeen?

Yhdistyksen verkkosivuilla on ilmoituksia koirista ja kissoista. Kun sopiva omistaja löytyy koiralle tai kissalle, siirto voi alkaa.

– Ensisijaisesti etsitään koiralle kotia eikä omistajalle koiraa, Katariina Kaasinen rescueyhdistys Kulkurit ry:stä kertoo.

Eläimestä tehdään ennakkoilmoitus Eviralle, ja ennen lähtöä Suomeen eläimelle tehdään lähtötarkastus sen matkustuskelpoisuudesta.

Eläin saa maahantulomääräysten mukaisesti mikrosirun, rabies-rokotuksen, heisimadotuksen ja passin sekä lisäksi 4-rokotuksen ja ulkoloishäädön. Romaniasta tulevilta koirilta testataan viisi Romaniassa yleisintä sairautta. Jos niistä yksikin on positiivinen, koiraa ei tuoda Suomeen.

Eläimet pyritään steriloimaan. Romaniasta koirat lentävät yleensä paikallisen eläinsuojelijan kanssa Suomeen, jossa yhdistyksen edustaja on vastassa uusien omistajien kanssa. Virosta eläimet tulevat autokyydillä ja lautalla yhdistyksen edustajan mukana. Prosessissa menee noin kuukausi. Uudelle omistajalle koiran tuonti maksaa noin 400 euroa.

161 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Anni Alentola kuva
Anni Alentola

Kommentit

13.6.2012 19:15

Miten tämän uuden yhdistyksen nettisivut voisi löytää? En millään haulla löytänyt niitä.

13.6.2012 19:33

Vai että vielä koiriakin romaniasta.. hohhoijaa.

6.2.2014 21:16

Kuka pelastaisi ihmiset koiran hampaista? Lakihan kertoo että koira on pidettävä kytkettynä ja omistajan vastuulla on korjata jätökset. Mikä hemmetin etuoikeutettu ryhmä nämä koiranomistajat ovat? Vai eikö järki riitä omiin lapsiin kun ne ovat älykkäämpiä kuin vanhemansa?

13.6.2012 19:35

Löytyi helposti, mutta näkyvät oleva vielä tekemättä:
http://www.rescueyhdistyskulkurit.com/

Ps. toimittajalle, www-osoite AINA mukaan.

13.6.2012 21:36

Ei maailma Romaniaan lopu, nyt hihat heilumaan ja pelastamaan kaikki Afrikan koirat !

14.6.2012 09:51

Katkeruus on paha vaiva. Näkee kaiken niin kielteisenä ja hyviä asioita ei maailmassa näekään.
Toisten hyvät teotkin muuttuvat katkeran mielessä kielteisiksi asioiksi. Get a life. Kierrä Suomea, matkusta muualla, näe maailmaa, tapaa erilaisia ihmisiä. Loppuu kitiniä, ehkä.

26.6.2012 10:43

Aina on helpompaa parantaa maailmaa kaukana kuin lähialueella...

13.6.2012 21:45

Ei ongelmaeläimiä kiertoon, ei Suomesta eikä muualta. Räksyttävät ongelmaeläimet aiheuttavat eläivihaa - ei se ole eläinrakkautta pienimmässäkään määrin!

13.6.2012 21:52

Myös koirien rekisteröintimaksu esim. 100 € sekä koiravero, esim. 100 € ensimmäisestä, seuraavat 150 € (oikeudenmukainen ekovero) käyttöön kaikissa kunnissa ja kaupungeissa.

15.6.2012 02:06

Mikäs olisi sitten oikeudenmukainen ekovero jokaiselle ihmiselle? 150 000?
Jos hankit lapsen, niin maksat sitten ekoveroa 150 000?

Jos autoilet, niin voit kymmenkertaistaa tuon ekoveron.

15.6.2012 09:58

Jo on "eläinystävien" eläirääkkäys mallissaan. Koirat 1000 x arvokkaampia kuin ihmiset?

20.6.2012 04:09

Ihminen saastuttaa elämänsä aika varmaan miljardi kertaa niin paljon kuin koira tai kissa!

Siksi ihmisen pitäisi maksaa PALJON suurempi ekovero.

14.6.2012 01:17

koiraihmiset - ihmiskoirat - canis lupus - homo homini lupus

14.6.2012 07:59

Ensin tänne tunkee Romanian mustalais & kerjäläis laumat,sitten tänne haalitaan niiden kulkukoirat & kissat,varmaankin seuraavaksi tänne haalitaan niiden hevoset .

Onko tämä yhdistys taas joku viherpiipertäjien maailmanparannus lahko.

14.6.2012 11:53

ja olisikohan mitenkään pois suljettua antaa nukutuspiikki koirille joita ei haluta, nyt kulkukoiran vaarana joutua ns. tappelukoiraksi ( jos ei jo ole ollut ). Olisi joissakin tapauksissa inhimillisempää ja huomattavasti halvempaa kuin rahdata koira joka on jo valmiiksi säikky ja pelokas Suomeen.

15.6.2012 02:16

Kannattaa ottaa asioista selvää, ennen kuin kommentoi!

Kaikki kodit haastatellaan tarkasti, kaikki halukkaat eivät saa koiraa.
Näissä yhdistyksissä vapaaehtoistyötä tekevät ihmiset ovat olleet vuosia mukana, ja
tietävät kyllä mikä on milloinkin paras ratkaisu. He tietävät myös maahantuontisäännökset yms. todella tarkasti.

Tuodaanhan Suomeen rotukoiriakin koko ajan eri maista, ihan yksityisten toimesta.
Niitä koteja ei välttämättä mitenkään valikoida, raha ratkaisee. Myös tappelukoiriksi :(

23.11.2013 19:53

VK 7, olisko mitenkään mahdollista antaa sulle nukutuspiikki, niin päästäisiin taas yhdestä besserwisseristä eroon

14.6.2012 12:06

Voi että ihmiset olette pikkusieluisia ja ahdasmielisiä. Miten hemmetissä se on teiltä pois jos toiset ihmiset haluavat auttaa eläimiä Suomen rajojenkin ulkopuolella? Miettikää välillä muutakin kuin omaa napaanne, tai jos ette kykene, niin pitäkää ainakin ääliömäiset kommentit itsellänne.

14.6.2012 12:08

Eikö Suomessa ole jo ihan tarpeeksi omasta takaa,näitä hylättyjä & kaltoinkohdeltuja
lemmikkielämiä.Tarviiko niitä vielä tänne roudata ympäri eurooppaa,
Siellä niitä kyllä riittää.Tiedä vielä mitä tauteja ne tulevat tänne levittämään.

Elikkä on taas perustettu oikein yhdistys toisen yhdistyksen perään.
Onkohan tämäkin uusi yhdistys jonkun XXX puoluetta lähellä oleva tukiyhdistys.

Sitten ollaan kinumassa kaikenmaailman avustuksia kunnalla,että homma toimisi.

19.6.2012 19:54

Näin on. Suomessa on kymmenittäin uutta kotia etsiviä koiria! Kaiken ikäisiä, rotuisia ja kokoisia. Jos pelastettaisiin ensin ne...?

Onko jotenkin hienompaa, kun voi sanoa, että koira on "pelastettu" jostain Virosta? Tehdäänkö tätä Suomeen tuontia ihan oikeasti vilpittömästi koirien hyväksi? Vai haluaako uusi omistaja vaan itselleen uuden sulan hattuunsa?

Viedään se apu sinne ulkomaille paikan päälle hoitotarvikkeina ja ruokana, ja steriloidaan/kastroidaan koiria! Hoitoapuakin tarhoilla varmasti otetaan vastaan.

19.6.2012 20:04

Ota selvää toimivien yhdistysten toiminnasta ennenkuin huutelet tietämättömyyttäsi avun viemisestä paikanpäälle. Ehkäpä ymmärrät sen jälkeen kun luet EDES nämä artikkelit. Tai sitten et. http://koirienystavat.com/fi/yhdistys , http://koirienystavat.com/fi/romanian-koirat , http://koirienystavat.com/fi/projektit

20.6.2012 18:31

Kannattaa ottaa selvää yhdistysten toiminnasta, ennen kuin tulee tänne neuvomaan mitä pitää tehdä :D

Kastrointeja/sterilointeja on tehty jo lähes 10 vuotta, samoin viety ruoka- ja muuta-apua paikanpäälle. Sairaat hoidetaan ja agressiiviset lopetetaan. Koteja ei ole näille leikatuille monessakaan maassa tarpeeksi.

Suomalaisten pitäisi kyllä ihan itse tajuta leikkauttaa koiransa, typerää puhua vahinkopennuista Suomessa. Pentutehtaat Suomesta saadaa karsittua vain niin, että niistä ei osteta.

20.6.2012 04:04

Kunnat, tai mikään muukaan julkinen taho eivät tue valitettavasti näitä eläinsuojeluyhdistyksiä, vaikka syytä olisi, koska ne auttavat myös paljon suomalaisia eläimiä, ja sitä kautta ihmisiä. (vrt. vanhusten auttamiset kissakatraidensa kanssa yms.)

Kaikki työ tehdään ilman korvausta, omalla vapaa-ajalla, täysin yksityisten lahjoitusvaroin. Eläinlääkärimaksut sterilointeihin, rokotuksiin yms. ovat melkoiset.

14.6.2012 12:17

Varsin tarkan seulan joutuvat kaikki muualta Suomeen tuotavat eläimet käymään läpi. Passissa tulee olla merkintä riittävän ajoissa annetuista rokotuksista ja tarttuvia tauteja sairastavia ei saa tuoda. Keskimäärin nämä rescuekoirat ovat terveempiä kuin jalostetut rotukoirat, jotka ihmiset ovat jalostaneet ulkonäkömieltymysten vuoksi rakenteellisesti viallisiksi ja periytyviä sairauksia kantaviksi. Onneksi on yhä enemmän ihmisiä, jotka antavat kodin sitä tarvitsevalla sen sijaan, että tukevat pentutehtailua. Rescuekoirat myös steriloidaan, koska ei haluta, että eläinten määrä lisääntyy.

15.6.2012 02:09

Tuo on kyllä totta, puhdasrotuiset ovat nykyään todella sairaita:(

Osoitan syyttävän sormeni kasvattajiin, jotka ahneuksissaan teettävät pentuja liikaa!

Ja myös Kennelliittoon!

14.6.2012 12:26

Pari päivää sitten oli lähellä.ettei Kanneljärven opiston kohdalla käynyt pahasti. Suurikokoinen koira,ilmeisesti rodultaan saksanseisoja ,ajoi peuran autoni eteen. Sama koira on ilmeisesti pyörinyt myös pihapiirissämme useamman kerran. Nyt on kyllä koirien kiinnipitoaika,jotenka joku katsoo oikeudekseen rikkoa lakia. Koiran aiheuttaman vahingon tietenkin omistaja joutuu korvaamaan. Kyllä olisi nyt näillä hyysäreillä täällä kotimaisemissakin hommia. Eikös se oma pesä pitäisi putsata ensin?

14.6.2012 12:49

Täällä sitä taas kitisee ihmiset, jotka eivät takuulla itse auta eläimiä eivätkä ihmisiä millään tavalla. On vain MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ. Kivat teille, jatkakaa samaan malliin...

14.6.2012 13:09

Kunnat tai valtio eivät millään tavalla ole mukana näissä rescue-yhdistyksen tukemisessa -kaikki varat tulevat yksityisiltä ihmisiltä.
Suomessa eläinsuojelutoiminta pitäisi olla paljon avoimempaa ja läpinäkyvämpää, tapauksista pitäisi kertoa huomattavasti enemmän, kuten eläinkohtaloistakin(tietysti niin ettei ihmisen yksityisyydensuoja vahingoitu, mutta tapauksia joista voisi kertoa avoimemmin on todella paljon), samoin kuin nämä ulkomaisten rescuejärjestöjen ihmise tekevät. Ihmiset tahtovat tietää millaisia ongelmat ovat ja mihin lahjoitettavat rahat menevät -monesti jopa mille eläimelle. Suomessa liikaa tehdää eläinsuojeltyötä pienellä porukalla johon ei ole mahdollista päästä sisälle, tuntu siitä että on mukana eläinsuojelutyössä suomessa ei ole kovin voimakas, jos se jää siihen että maksaa jäsenmaksun ja toiminnasta tulee satunnaisesti joku kertomus joka kertoo vähän paljonko eläinlääkärikuluihin menee tms. eikä yksilöiden tarinoita ja kohtaloita lainkaan.
Nämä ulkomaiset menestyy siksi, että ihmiset tahtovat kuulla niitä tarinoita, nähdä kuvia ja luottaa siihen, että omat lahjoitukset menee tärkeään eläimen mahdollisesti pelastavaan työhön.

14.6.2012 13:12

Kiitokset ihanille eläinrakkaille ihmisille jaksamisesta pelastaa eläimiä kurjista oloista! Olette arvokkaita vaikkakin täällä dorkat kitisee ja nillittää negatiivisuutta täynnä. On olemassa myös meitä muita ihmisiä jotka ymmärtävät sen että halutaan auttaa hädässä olevia eläimiä omalla kustannuksella ja tuoda edes vähän lohtua kovia kokeneiden eläinten elämään, yksikin pelastettu koira/kissakamu on voitto. Tottakai myös kotimaista koirien pelastustyötä tarvitaan ja siihen on kyllä resurssitkin olemassa, minä mm teen vapaaehtoistyötä löytöeläintalolla. Kiitokset vielä työstänne, panostuksestanne ja jaksamisestanne.

14.6.2012 14:19

testeistä huolimatta rabies , leishmaniaasi ja monet muut vaaralliset taudit tulevat väistämättä Suomeen näiden pelastettujen koirien mukana. Koirien Sosiaalistumiskausi on lyhyt- jos pentu on elänyt kulkukoirana pentuikänsä, sen on hyvin vaikea tottua korikoiran tavoille, vaikka yrirys olisi kuinka hyvä. Voi kun ihmiset keskittyisivät pitämään ja kouluttamaan edes omat kotikoiransa niin ettei niistä tulisi pelkopurijoita tai alistettuja zombeja- toivottamat ja sairaat koirat olisi armeliasta lopettaa eikä kerätä pyhimyksenkehää oman päänsä päälle :-( Pitää muistaa, että tie helvettiin on kivetty hyvin aikomuksin :-((

18.6.2012 19:28

Yhtälailla nuo taudit kulkeutuvat niistä ympäri maailmaa tuotavista rotukoirista! Ja mitä tulee sosialistumiskauteen, saa tulla tänne tapaamaan vaikka mun romanian tuonteja ja veikkaan että moni moni muukin ex-katukoiralle kodin antanut olis valmis avaamaan ovensa sinulle että pääsisit katsomaan miten "epäsosiaalisia" nämä ovat! Moni naapurin puudelikin on hemmetin paljon epäsosiaalisempi ja huonokäytöksisempi! Tiesitkö muuten, että koirat elävät hetkessä??! Ja sellainen ihminen joka ei vaivaudu antamaan koiralle aktiviteetteja ja liikuntaa, saakin kärsiä "kasvattamastaan" aikapommista ja pelkopurijasta, vika EI OLE KOIRAN vaan sen kaksjalkaisen siellä hihnan päässä. Ja ostakoon nämä zombi-koiria "tekevät" sen bemarin munansa jatkeeks koiran sijaan, vähenisi hurjasti Suomesta nämä "pitovaikeus" koirat. Herra varjele kaikkia maailman koiria tällaisilta aivottomilta asioista tietämättömiltä ihmisiltä! Ottakaa selvää asioista!! Ja suuri Kiitos rescue-yhdistykset työstä jota teette <3

23.6.2012 17:29

Olen paljolti samaa mieltä kanssasi. Ensin pitäisi hoitaa nämä oman maan eläimet (ihmiset). Sitten muut maat, jos resursseja on. On niin ikävää nähdä ulkomailta tuotuja koiria, joiden kurjuudet näkyvät päällepäin. On jalkaa klenassa, silmä puhki, häntä typistetty ym.

7.7.2012 04:46

Ai on niin kurjaa katsella ulkomailta tuotuja koiria, joiden "kurjuudet" näkyy päällepäin, kuule ne koirat ovat onnellisia, kun pääsevät pois, ei ne kurjuuksiaan enää ajattele, älä sinäkään ajattele tai edes katsele noin...

7.7.2012 12:18

Nimimerkit erica ja bic. Oman maan eläimistä pidetään tarhoilla ja kokonaisuudessaan hyvää huolta, aina on tietty näitä aivottomia jotka täälläkin alentuvat rääkkäykseen ja laiminlyönteihin. Ja satutko sinäkään tietämään noista resursseista joilla yhdistykset toimii?? Ilmeisesti et, koska silloin tietäisit että ne toimivat TÄYSIN vapaa-ehtoisten tekijöiden ja VAPAA-EHTOISTEN lahjoittajien turvin, senttikään ei ole sinun kukkarostas kuule pois,!! Mikä sinä olet määrittelemään esim. 1 jalkaisen tai 1 silmäisen koiran onnellisuuden?? Oletko koskaan sattunut katsomaan videota esim. onnettomuudessa tai pahoinpitelyssä raajansa menettäneestä koirasta, joka nauttii operaatiosta toivuttuaan leikeistä täysin rinnoin ilman mitään ongelmaa? Eiköhän se kuulle päällepäin näy, että nauttivat elämästään juuri sellaisena kuin ovat, toisin kun ihmisillä, koirilla on hetkessä elämisen taito!! Sairaita koiria EI edes anneta adoptioon, jos koiralla on joku vamma, joka on hoidettavissa niin että koira voi elää sen jälkeen täysipainoista koiran elämää, se hoidetaan kuntoon tarhalla ennenkuin pääsee adoptioon, mutta vasta kun on toipunut. Lopetetaanko ihminen jos siltä menee toinen silmä tai jalka vai annetaanko sille mahdollisuus?? Pikkusen nyt järkee hei ja asiaan perehtymistä ennen typerää kommentointia. Ja hännän typistyksestä: sitä harjoitetaan vielä tietyissä maissa ja rotukoirilla!!! Omalta koiraltani taas jouduttiin aikanaan amputoimaan pätkä häntää kun vammautu ja olisi mennyt muuten kuolioon. Olisiko pitänyt koko "kurja" koira lopettaa siksi hä???? Kuinka monta "kurjaa ulkomailta tuotua" olet muuten tavannut??????? Taudeista vielä: Rotukoiria tuodaan maahan ihan yhtälailla kasvattajien toimesta, mikä sen sanoo ettei niistä tule tauteja häh????

9.7.2012 11:55

Varmaan suurin osa ihmisistä sellaisia, jotka hoitavat eläimet kunnolla, eivätkä rakenna naapurustoon yli 10 eläimen eläinystävätarhaa.
Sitten on niitä ylirakkaita, joilla eläimet on jo tunnevamma. Siitä kärsii läheiset ja lähiympäristökin. Omia ihmissuhteita paikataan elämillä. Pitäisi auttaa mutta miten? Eläin on hyvin hoidettuna kiitollinen, ei puhu pahaa sanaa - taistelu murrosikäisten ongelmien parissa unohtuu.

24.6.2012 21:50

olen tismalleen samaa mieltä kanssasi. Kannattais kysyy eläinlääkäreiltä heidän kantaa asiaan, uskonpa etteivät ole hirveen innostuneita asiasta. Ja totta on että aina pääsee läpi sellaisia tauteja ja loisia joita meillä ei välttämättä edes tunneta niin milläs niitä sit hoidetaan????

14.6.2012 14:22

Siitä vaan roudatkaa tänne ne kaikki 2-3 miljoonaa romanian kapista rakkia.

http://www.koirienystavat.com/sivut/fi/tiedote-260511

18.6.2012 19:31

Voi, ilomielin!!! Jos ois valtaa niinkuin on mieli, niin näin kävisi. Siinä sivussa hämmentäisin mustaan aukkoon sinun mentävän kolon mistä voisit kätevästi lähteä kahtelemaan maailmaa vähän kauempaakin kun oman navan vierestä.

14.6.2012 15:15

Ikävän paljon tietämättömiä ja asiattomia kommentteja täällä. Kannattaisi tutustua Suomen tilanteeseen, ennen kuin menee sättimään Kulkurien kaltaisia yhdistyksiä. Faktahan on, että koirien tilanne Suomessa on valtavan hyvä: täällä ei ole kulkukoiria, ja kodittomia koiria on erittäin vähän. Jos täällä joudutaan lopettamaan koiria, se tehdään inhimillisin keinoin. Romanian kaltaisissa maissa koira joko pahoinpidellään, näännytetään tai kidutetaan kuoliaaksi tai sille annetaan myrkkypiikki sydämeen, minkä seurauksena koiraparka kuolee hitaasti ja tuskissaan kouristellen.

Koira on koira, oli se syntynyt mihin maahan tahansa. On todella hienoa, että nykyään yhä useampi koiranhankkija päätyy adoptoimaan koiran sen sijaan, että ostaisi "uuden" kasvattajalta tai pentutehtaasta. Turvallisen adoption mahdollistaa asiantunteva yhdistys, kuten tästä lehtijutustakin ilmenee.

24.6.2012 11:28

Eläinsuojeluyhdistys on ihan loistava asia, mutta et taida tietää, miten paljon Suomessa on huonosti hoidettuja koiria? Tämä, mitä kerron on faktaa. Yksi, kaksi koiraa kerrostalossa. Perhe töissä. Ulkoilutus 2 kertaa päivässä ja kotona koira/koirat ovat päivät kylpyhuoneessa. Ei edes ikkunaa.
Olen itse koiranomistaja ja tehnyt "tutkimustyötä" koiranomistajien keskuudessa.
Jos ihminen ei osaa hoitaa koiraansa, niin miksi vielä ulkomailta tänne kärsimään?
Kannatan, että eläinsuojelijat yrittävät puuttua tähänkin asiaan.

14.6.2012 15:18

Eläinsuojeluyhdistysten tilat pursuilevat uutta kotia kaipaavista ihan kotimaisista löytöeläimistä ja nämä raahaavat kovalla rahalla katurakkeja Romaniasta? No, mikäs siinä jos ei elämässä muuta sisältöä ole.

19.6.2012 20:08

Mikä on oman elämäsi sisältö? Mistä kohtaa toisten halu auttaa valitsemaansa kohdetta on sinulta pois?? Tuskin olet ikinä mitään mihinkään lahjoittanut tai auttanut mitään heikompaa elollista. Hyvää elämää vaan sinne oman navan ympärille.

14.6.2012 15:29

Suomessa ei yksikään eläinsuojeluyhdistys pursuile kodittomia koiria.

Kulkukoiria auttavat yhdistykset eivät luonnollisestikaan oleta ratkaisevansa muiden maiden kulkukoiraongelmaa adoptoimalla, vaan voimavaroja keskitetään koirien sterilointiin paikan päällä - se kun on tappamista tehokkaampaa, kuten ilmenee myös tuosta CCCP:n ystävällisesti laittamasta linkistä. Mutta jos joku haluaa adoptoida koiran ulkomailta, miksi tätä valintaa pitää paheksua?

Oletteko te paheksujat koskaan tuominneet yhtä voimakkaasti niitä tuhansia ihmisiä, jotka eivät anna kotia ulkomaiselle eivätkä suomalaiselle kodittomalle vaan ostavat koiran kasvattajalta tai pentutehtaasta? Kannattaisi vähän miettiä, ennen kuin puhuu.

19.6.2012 20:00

Ei pursuile ei, sillä jonkin ajan kuluttua (2-4 kk saapumisesta) yhdistykseen tuotu koira lopetetaan.

Ei yhdistyksillä ole resursseja pitää kaikkia koiria loputtomiin. Ns. keskikokoa isommille "ongelmakoirille" (=kouluttamaton) ei ole kysyntää, eli uutta kotia EI LÖYDY.

7.7.2012 13:21

Mihin yhdistykseen tuotu??????? Voi hyväntähen että panee naurattaan tuollanen TÄYSI TIETÄMÄTTÖMYYS!!! =D =D Kuules FAKTA; MENE HEL***N KIIRUUSTI OTTAMAAN ASIOISTA SELVÄÄ ENNENKUN NOLAAT ITTEÄS ENEMMÄN NOILLA SÄÄLITTÄVILLÄ KOMMENTEILLA!

14.6.2012 17:05

Luulisi, että jokaiselle halukkaalle koiraa tarvitsevalle löytyisi koira( tai kissa) suomalaisesta löytöeläinkodista, joita on ympäri Suomen. Minua ei kiinnosta mihin kukakin omat rahansa käyttää, mutta näitä kotimaan avun tarvitsijoita on niin eläimissä kuin ihmisissäkin. ikävää kun kotimaisia lemmikkejä lopetetaan kun niiden aika on täyttynyt löytöeläintarhassa.

14.6.2012 17:15

Ni_na: Kerrotko missä Suomalaisessa löytöeläinkodissa olisi esim. minulle pieniä koiria?

18.6.2012 19:35

Kuinka monella suomalaisella löytöeläintalolla olet käynyt? Kuinka paljon niissä asustaa porukkaa? Suomessa löytö ja kodittomien eläinten tilanne on luxusta verrattuna esim. Romaniaan. Hyvät kotimaiset ihmiset, steriloikaa ne kissanne alkajaisiksi!

20.6.2012 03:57

Missähän suomalaisessa löytöeläintarhassa koiria lopetetaan?

Ensinnäkin niissä on koiria todella vähän, ja vain todella agressiiviset ja sairaat lopetetaan.
Muille etsitään uusi koti.

Itse kävin kaikki löytötarhat läpi kun etsein itselleni koiraa. Koiria niissä oli todella vähän, ja nekin todella isoja, enkä sellaista voinut ottaa. Viron koiratarhalta löysin keskikokoisen ihanan koiran hyvän yhdistyksen kautta, ja olen todella tyytyväinen! Koirani on tervepäinen, oppi heti sisäsiistiksi ja on ollut terve.

Kotimaisia tai ulkomaisia pentutehtailijoita en ikinä tule kannattamaan yhdelläkään eurolla!
Suosittelen jokaista ottamaan tarkasti selvää mistä koiransa ottaa. Eläinsuojeluyhdistys on hyvä vaihtoehto!

14.6.2012 20:36

Minä päädyin lopulta sitten hankkimaan kissan Hyvinkään eläinsuojeluyhdistykseltä, kun ensin olin aikani vehdannut yhden kissayhdistyksen kanssa eikä siitä hommasta vaan tullut mitään. Kyse oli virolaisista löytökissoista ja jotekin tuntui siltä, kun ne olisivat vartavasten käyneet Virosta nappaamassa löytökissan aina tarpeen mukaan. Outoja löytökissoja, kun olivat niin kesyjäkin, oma suomalainen kissani ei ollut kovin kesy tai ei ainakaan antanut/anna koskea itseään vaikkei ole edes ulkoa pyydystetty vaan haettu jonkun kodista.

14.6.2012 22:34

Aika hurja arvio tuo 10 tuhatta koditonta koiraa virossa? Onkohan nyt vähän liioteltu? Pitäisikö apu suunnata ensisijaisesti sinne, jos siellä on jo noin iso ongelma?

18.6.2012 19:36

Luku on oikea. Tiedoksesi; Romaniassa kodittomia koiria on n. 3 miljoonaa. Päälle kissat ja kaltoinkohdellut työhevoset ja aasit.

14.6.2012 22:40

Kyllä on kummallista suhtautumista ihmisiin jotka auttavat eläimiä. Mitä väliä on, onko koira Romaniasta vai Suomesta jos sillä ei kotia ole. Minä ainakin hattua nostan näille ihmisille jotka jaksavat välittää reppanoista joilla asiat on todella huonosti. Omanikin ovat olleet kulkukoiria, eikä niissä mitään vikaa ole ollut. Ei ne mitään häirikkökoiria ole, vaan kodittomia.

14.6.2012 22:47

Naapuri on hommannut virosta 3 koiraa ja 6 kissaa.
On aikamoinen eläintarha kerrostalohuoneistossa 3 H +K +WC + Parveke. 76m/2

15.6.2012 00:31

Pari vuotta sitten koiraa hankkiessa tutustuin Suomen kodittomiin koiriin Hesyn nettisivuilla. Kaikissa luki,että kodin tulee olla omakotitalossa.Omakotitaloa minulla ei ollut,joten koira täytyi ostaa muualta.Myös suurin osa esim. Apulassa kotia etsivistä tarvitsee omistajan mukaan omakotitalon,mitä monella ei ole tarjota.Tällöin katse suuntautuu rescue yhdistyksiin,jos/kun koiraa ei haluta ostaa kasvattajalta.

Mutta tosiaan Suomessa tilanne muuhun maailmaan verrattuna on hyvä koirien ja muiden eläinten suhteen.Meillä ei kaduilla ole kulkukoiria,ja löytökoiria on muihin maihin verrattuna erittäin vähän.Löytökoiratkin hoidetaan hyvin ja niille on yksilöinä varmasti enemmän aikaa kuin tarhoilla ulkomailla.Ulkomailla koirat elävät ulkona suurissa laumoissa,talvisin pakkasella vailla kunnollista suojaa.

Kissoja täällä kuitenkin riittää ja niistä jokaiselle varmasti löytyisi se oma rakas myös täältä kotimaasta.Toki se on jokaisen oma valinta,mistä kissansa ostaa.

Kotia yksityisesti etsiviä koiria on tietty valtavasti mutta moni kokee haluavansa koiran yhdistyksen kautta jossa tuki/vastuu on ilmeisesti taattu koko koiran eliniän ja ongelmissa ollaan valmiita auttamaan/etsimään uutta kotia.
Toki yhdistystenkin toiminta/suhtautuminen (vanhojen,sairaiden,arkojen) koirien suhteen on toisinaan hieman yliampuvaa eikä aina ehkä ajatella koiran parasta mutta pääsääntöisesti ihmiset ovat olleet tyytyväisiä yhdistyksiin.

Myös Hesyn maine on hieman karissut viime vuotisten kissojen lopetus tapausten vuoksi.Koskaan itselleni ei selvinnyt kumpi puhui totta,Hesy vai kansalainen kissojen suhteen,jolloin muillakin uutta löytöeläintä hankkiessa voi myös tämän vuoksi katse suuntautua muillakin ulkomaille.

(Hesy voisi myös mielestäni toimia hurjan paljon näkyvämmin Suomessa,samoin muut löytöeläin yhdistykset,enemmän tapahtumia,tietoa,tiedotteita,kampanjoita ym. toimintaa siis näkyvämmäksi esim. lehdissä olleista kodittomista kissoista ihmisillä herää mielenkiinto,joskus kun näitä tarinoita on lehdissä ollut,on koteja ollut tarjolla heti paljon ja kaikki lehti jutut herättävät ihmisten mielenkiinnon)

15.6.2012 02:33

Hienoa! Toivotan kaikkea hyvää uudelle yhdistyksellenne! Upeaa, että vielä nykyään löytyy ihmisiä, jotka uhraavat vapaa-aikansa vapaaehtoistyölle!
Ja eläinsuojelutyö on todella sitä, missä apua tarvitaan!
Kiitos välinpitämättömien, typerien ihmisten, jotka eivät vie eläimiään steriloitavaksi, vaan antavat niiden lisääntyä kaduilla ilman asianmukaista hoitoa. Puhumattakaan karmeista pentutehtaista, joita löytyy kyllä Suomestakin. Joskus hävettää niin paljon olla ihminen.

Näille arvostelijoille heitän haasteen: oletko koskaan auttanut mitenkään eläinsuojelutyössä? Jos et halua auttaa ulkomaisia eläimiä, niin kotimaisia voit auttaa. Eläinsuojeluyhdistyksillä on täyttä kissojen kanssa, ja upeita kesyjä kotikissoja joudutaan lopettamaan, kun koteja ei ole tarpeeksi.
Auttaa voit vapaaehtoistyöllä, tai lahjoittamalla ruokaan tai eläinlääkärikuluihin. Jos tiedät vanhuksen, jolla on leikkaamattomia tai sairaita kissoja, niin tarjoudu viemään edes yksi niistä leikattavaksi, auta madotuksissa, ruokinnassa ja hoidossa. Jos on hyvin sairas eläin, niin silloin paras eläinsuojeluteko on lopetus, eläinlääkäri kyllä kertoo koska se on paras vaihtoehto.

Onneksi Suomessa ei paljon löytökoiria ole, keltaiset pörssit yms. ovat täynnä pentutehtailijoiden ilmoituksia, niistä ei ikinä kannata lemmikkiä ottaa. Jos haluat antaa kodin koiralle tai kissalle, niin eläinsuojeluyhdistys on oikea osoite, tulee se eläin sitten Suomesta tai ulkomailta. Se on myös tae siitä, että et kannata pentutehtailua. Jos taas ostat paperillisen rotukoiran, niin valitse kasvattaja tarkkaan, sinulla on oikeus nähdä missä olosuhteissa koiria pidetään ja millainen pentujen emä on. Paperitonta rotukoiraa älä osta ikinä, koska silloin saat koiran pentutehtaasta, tai sairailla koirilla teetetyn pennun!

15.6.2012 09:27

"The Only Way for Evil to Triumph, is for Good Men to Do Nothing" - Edmund Burke

15.6.2012 09:42

Käsitys sekarotuisten rotukoiria paremmasta terveydentilasta perustuu siihen, että sekarotuisia ei tutkita niin perusteellisesti, eikä niiden tutkimustuloksia julkaista avoimesti, kuten rotukoirien tulokset julkaistaan Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä. Sekarotuisia ei myöskään vakuuteta yhtä laajasti, eikä hoideta. Kennelliitto on tehnyt kymmeniä vuosia työtä perinnöllisten vikojen ja sairauksien ohjelmalla ja pyrkinyt selvittämään rotukoirien perinnöllisiä sairauksia ja vastustamaan niitä. Ymmärrättehän varmasti kaikki, että kaikki koirat ovat jonkin rotukoiran jälkeläisiä, miten ne siis voisivat olla sen terveempiä? Sekarotuisen koiran luonneominaisuuksista on aivan mahdiotonta ennustaa mitään, päinvastoin kuin rotukoiran. Tämä johtuu luonnollisesti siitä, että ei ole mitään tietoa minkä jälkeläinen se on.

Romanian ja muidenkin maiden katukoirista huomattava osa on pentutehtaista myymättä jääneitä ja hylättyjä koiria. Rescuekoiratoimintaa tukee pentutehtailua Romaniassa.

20.6.2012 03:22

Nyt olet ihan hakoteillä. Rescuetoiminta nimenomaan vastustaa pentutehtailua.
Rescuekoirista ei makseta mitään, joten miksi joku niitä tehtailisi? Pentuja täytyy ruokkia ja
hoitaa, jos niitä meinaa myydä, ja silloin niistä on saatava myös rahaa.

Rescueyhdistykset myös tekevät paljon valistustyötä eläinten hoidosta kouluissa jne.

Rescueyhdistykset auttavat myös ihmisiä, lastenkodeille ja katulapsille on viety vaatteita, leluja jne.

15.6.2012 09:56

Itse ajattelen asian niin, että tarjoan kodin mieluummin vaikka sitten ulkomailta kotoisin olevalle löytökoiralle kuin maksan satoja euroja sekarotuisesta pennusta Suomessa. Juttu ei ole kiinni rahasta vaan periaatteesta.

Se on toki totta, että löytökoiran kanssa saa varautua työntekoon ihan kuten niiden kotimaistenkin kultamussukoiden kanssa. Mitäs ne kurittomat rakit koirapuistoissa, kaduilla ja kerrostaloissa ovat - kaikkiko ulkomaantuonteja?!

15.6.2012 11:41

Mainiota toimintaa - pelkkä "hyvä tahto" ei riitä; täytyy tuntea vastuu elikoista. Naapuriini on otettu 2 sekarotuista ulkomailta. Niitä ei jakseta/viitsitä juoksuttaa lenkillöä, vaan ne räksyttävät koko ajan ulkona ollessa. Ts Isäntäperhe kotiutuessaan laskevat elukat pihalle naapureiden iloksi ja porttivahdiksi; ei väliä, kuka liikkuu tiellä: ihminen koran kanssa tai ilman, rattaat, fillarit, kaikki käy haukuttavaksi. Tosi kiva meille, jotka myös haluaisimme nauttia kesän rauhasta pihalla.. nyt on hävinneet linnut ja oravat...ja kohta naapurisopu.

16.6.2012 21:39

Tämä on asian ydin!

20.6.2012 03:26

Tottakai koira haukkuu, sehän on sen työ;)

Mikäs pihanvahti se on, joka ei ilmoita jos vieras tulee pihaan?

Enemmän haittaa on kuitenkin naapuruston lapsista: jatkuva metelöinti, istutusten tärveleminen, varasteleminen, tupakan tumppeja yms. roskia joka puolella!
Eivätkö vanhemmat opeta lapsille mitään käytöstapoja nykyään?!

22.6.2012 18:54

Koirat hyökkäävät ja pelästyttävät maantiellä kulkijoita, (ei pihallemenijöitä) koska aitaushäkki on laitettu maantien viereen, ei kauemmas puolen hehtaarin tontille, vaikka paikkoja olisi!

23.6.2012 12:53

Hohhoijaa... että ihan pelästyttävät... Hankkikaa elämä.

15.6.2012 13:28

Tuo mustavalkoinen näyttää kissalta, mutta aika iso?

15.6.2012 13:57

Näyttäisi sivut löytyvän osoitteesta www.kulkurit.fi

Täällä jotkut vihjasivat, että yhdistykset tekee bisnestä ja saa helppoa rahaa tuomalla söpöjä koiria, ja samalla tukee pentutehtaita. Kyllä se noissa yhdistyksissä menee niin, että niistä koirista maksetaan ainoastaan kulukorvaus eli mitä kuluja on tullut koiran rokotuksista, lääkitsemisestä, lennosta, steriloinnista jne. Eli ei siitä kellekään taskuun jää mitään ylimäärästä. Ei tätä eläinyhdistykset tee rahan takia vaan ihan muista syistä.

15.6.2012 19:13

Hävettää näiden "suomalaisten" kommentit. Mitään eikä ketään saa auttaa, "hoidetaan ensin suomalaiset". Mutta oletteko koskaan antaneet PENNIÄKÄÄN yhdellekään suomalaiselle eläinsuojeluyhdistykselle? Jos ette niin pitäkääpä ne suunne kiinni. Teillä ei ole yhtään varaa neuvoa miten muut käyttävät itse ansaitut rahansa.

18.6.2012 19:06

Asiaa! Juurikin näin!!

16.6.2012 00:11

Järkyttävää miten pahantahtoisia ihmiset on. Kapiset piskit ynnä muut kommentit. Kehtaatteki. Ja muuten toi naapureista kirjottelu ei juurikaan auta, voisitteko ilmoittaa ongelmasta oikeaan osoitteeseen? Joku joka voisi katsoa onko asiat ok. Ja niin useimmat koirat räksyttää ainakin joskus, ihan sama mistä maasta kotoisin. Mitähän helppoa rahaa nämä yhdistyksen tyypit saavat? Voisiko kertoa lisää se joka tänne kommentoi?

16.6.2012 12:01

Ne, jotka olette sitä mieltä, että kyllä meillä omasta takaakin autettavia ihmisiä löytyy: auttakaa itse. Jos nimittäin autettavat ovat samanlaisia räksyttäjiä ja irvailijoita kuin nämä kommentoijat täällä niin auttamisenhalu loppuu lyhyeen.

Kukin antaa apuaan sinne, minne se kelpaa v*****lematta ja minkä kokee tärkeäksi. Onko ihmisten eläinrakkaus pois jonkun hyvinvoinnista?

Mitä ylipäätään toisten ihmisten asiat kuuluvat näille persuhenkisille?

16.6.2012 19:22

"Mitä ylipäätään toisten ihmisten asiat kuuluvat näille persuhenkisille?"
Kunnallisvaalit ovat pian - jo ensi syksynä ja vaalikampanja on näköjään jo alkanut!
Kukaan näistä lemmikkieläimille parempaa kohtelua halunneista eikä heidän vastustajistaan ole ilmaissut puoluekantaansa.

18.6.2012 18:16

"Mitä ylipäätään toisten ihmisten asiat kuuluvat näille persuhenkisille?"

Ovatko nämä Romaniasta tänne koiria rahtaavat sitten viherhenkisiä?

Valitettavan usein nämä ulkomailta "autetut" koirat päätyvät virkavallan toimesta suomalaisiin eläinsuojeluyhdistyksiin.

18.6.2012 19:41

"Valitettavan usein nämä ulkomailta "autetut" koirat päätyvät virkavallan toimesta suomalaisiin eläinsuojeluyhdistyksiin." Mistä näin päättelet?????

16.6.2012 17:42

Voi helkkari-vielä nyt koiria ulkomailta kun kotimaassakin on ylitarjontaa.Ensiksikin toivoisin koiraa hankkivalle pakollisen koira-ajokortin,että voitas seuloo nää munanjatkeeksi koiria hankkivat tyypit huisin nevadaan.Ei oo mitenkään hupaisaa,kun naapuristossa on osaamattomissa käsissä suskoira ja koko asuinalueen pikkutenavat pelkää pienen henkensä puolesta-poliisit joutuvat vain toteemaan,et kun ei ole tapahtunut vielä mitään niin ei voi kun ohjeistaa omistajaa.Just-mitähän pitää tapahtua?Eikö se ettei koiraa kyetä pitään omalla piha-alueella aiheuta mitään toimenpiteitä?Juu,toki koiran omistaja lupaa ja vannoo että asiat nyt muuttuvat-mut annas olla kun tilanne on ohi-kaik jatkuu yhtä huoleti kuin ennenkin-nauraa käkötetään vain ihmisille joita huolestuttaa.Onko reilua että 3v lapset pelkäävät kotitiellään ja vanhemmat kulkevat sydän syrjällään?Hoidetaas nyt nää egonjatke tyyppien koirat vaikka venäjälle-tehään vaik vaihtokauppoja-otetaa sielt marsuja tilalle nii kaikil on hyvä mieli.Kuten eräs purruks tullut koiraihmine etelästä totesi:häneltä ei sympatiaa tipu egoisteille joilla on isoja koiria omaa mieltään jatkamassa!!Huolehditaan ensin omat asiat kuntoon ja roudataa kirppusäkkejä sit lisää rajantakaa.Ja joo-on niitä kulkukoiria kiva pelastaa ja hieno homma et niin tehään-mut meil on iha oikeesti hiton paljo koiria suomessaki!!Pelastetaan ne ensin ja hei-pelastetaan lapset ja vanhukset ja itämerikin samas rytinäs.

17.6.2012 17:27

"koiria munan jatkeeksi"...Kannattaa varmaan tutustua ensin eri yhdistysten koira tarjontaan ja sitten puhua munan jatkeista..ellei sitten koe , että esim. viisikiloinen pieni kiltti koira on jatke :)))))))) Kyllä ihmiset on ennakkoluuloisia ja TYHMIÄ. Nimittäin nämä tuomitisjat!!! Onnea ja menestystä kaikille eläimiä auttaville yhdistyksille . Älkää antako urpojen lannistaa!!!

18.6.2012 00:07

Iso osa löytökoirista on kuitenkin suuria,varsinkin Venäjän ja Viron koirat.Mutta eivät ulkonäöllisesti sellaisia joita hankitaan "munan jatkeeksi",ei todellakaan.Ja naiset ne noita koiria enimmäkseen hankkivat tai ovat puolison luvalla hankkimassa ja käsittääkseni naisella on ainakin erään yhdistyksen foorumin mukaan perheessä se lopullinen sana,millainen koira hankitaan.

18.6.2012 17:47

Naapurissakin on viisi kiertopalkinto-ongelmakoiraa. Usein jatkuvaa räkätystä. Suuri koira hyökkää tarhan sisällä hirveällä rähinällä, kun kulkee ohi maantiellä. Pieni tyttö pelästyi ja huusi yli puolituntia tapauksen jälkeen. Eräässäkin talossa naapurikylässä on n. 3000 m2 tontilla yli 12 kotieläintä. Onneksi alle viisi on hevosia...

18.6.2012 18:06

Mitenkä tämä liittyy Romaniasta tai Virosta tuotuihin koiriin? Tiesitö että ei räkytys haavaa tee? Ja tiesitkö että koira jolla on tylsää kun omistaja ei keksi sille tekemistä, keksii sitä tasan tarkkaan itse. Oletko selvillä mistä nämä koirat on? Ja se on niin, että koiran kuin koiran saa vihaiseksi, se syy vain on 99,9% AINA siellä hihnan toisessa päässä mistä löytyy vain 2 jalkaa.! Ja väitän että ulkomailta adoptoivat ihmiset ovat valmiita tekemään koiransa kanssa paljon enemmän työtä ja näkemään vaivaa kuin sellainen, joka ostaa hetken mielijohteesta munanjatkeeksi ison rodun pennun, jota ei sitten suurin surminkaan kertakaikkiaan osaa kasvattaa. Siten on näitä annetaan pitovaikeuksien vuoksi- koiria keltaiset palstat pullollaan. Kehotan pikkuisen perehtymään asioihin ennenkuin syytää sontaa hyvää tekevien ja eläimiä tuskaiselta kuolemalta pelastavien ihmisten niskaan ja niiden kadulta luojan kiitos pelastettujen koirien niskaan. Jos oma sydän ei ole avara ja empatia puuttuu, ei tätäkään voi sitten ymmärtää.

20.6.2012 09:43

Johtuiskohan tylsyys siitä, ettei työn, perheen ja yli 10 muun eläimen takia aika riitä viriketoimintaan. Jos kilometrin säteellä on vaikkapa 30 koiraa, on se yhteislauluna jo melko konsertti. Samoin, jos kissaystävä -naisella on yli 100 kissaa? Eihän se ole väärin. Eihän...

20.6.2012 12:44

Niin varmasti johtuu, ja silloin koirat eivät ole oikeissa ihmiskäsissä. Ja se ei ole koiran syy. Ja 30 konsertoivaa koiraa kertoo ettei siellä ihan muillakaan ole virikkeet hallussa. Jokainen koira haukkuu, se on ihan fakta ja thats it, häiritsevänä pitäisin itse monta tuntia putkeen jatkuvaa yhtenäistä kuorolaulantaa, muu vain on normaalia koiran elämää. Onko 100 kissalla olot kunnossa? Jos ei, ilmoita HETI kunnaneläinlääkärille! 1 leikkaamaton uroskissa ja yksi steriloimaton naaraskissa pystyvät jälkeläisineen 6 vuodessa tuottamaan 420000 kissaa. Ja kun ihmiset ei suomessakaan tajua leikkuuttaa, niin siksi on löytöeläintalot pullollaan!

21.6.2012 09:15

100 kissan mummola tuli tietoon lehden ja virkavallan kautta. Ongelma oli juuri hallisematon, villiintyneen kissakannan raju lisääntyminen. Mutta heti saa piipertäjien vihat, jos näihin ongelmiin joku puuttuu...

23.6.2012 16:19

"Piipertäjät" tasan haliuavatkin että juuri näihin puututaan. Liian usein kynnys ilmiantaa on liian korkea ja sitten onkin jo satapäin isompi ongelma.

18.6.2012 17:57

Ei voi kun naureskella noille tietämättömien ihmisten kommenteille =D =D Ottaisitte edes asioiden oikeasta laidasta selvää; eläinten tilanne Romaniassa ym. ennenkuin heittelette ilmoille noin ällistyttävän typeriä kommentteja ja perusteluita. Ja, onko se teiltä pois, jos monellakin ihmisellä täällä Suomessa ja muualla maailmassa on sitä katoavaa luonnonvaraa eli empaattisuutta ja avara sydän, nämä ominaisuudet varmasti teiltä skeptiset kommentaattorit kadonnut jo lapsiveden mukana. Ottakaa selvää ennenkuin huutelette ja pitäkää turhat ja kertakaikkisen urpot mölyt siellä ihan sen oman pienen navan ympärillä, se on nimittäin se minne asti teillä se näkö vain ja ainoastaan riittää.

18.6.2012 20:32

"Matkalla ensimmäistä kertaa Romaniaan kesäkuun lopulla", niinkuin tavallista eri ideologien into yleensä hiipuu alkuinnostuksen jälkeen, kun varsinaisen työn pitäisi alkaa...syynä "varojen puute"

18.6.2012 21:53

Adoptio on järkevää, kunhan se tehdään asiantuntevan yhdistyksen kautta. Yhdistyksen vastuu ei lopu koiran koko elinaikana. Uusien yhdistysten perustaminen vaikuttaa olevan jo trendi ja pakostakin huolettaa kuinka kauan ihmiset jaksaa ennen kuin alkuinnostus loppuu. Sekä Romaniasta ja Virosta tuo koiria jo useampi pidempään toiminut hyvä yhdistys, miksi pitää perustaa uusia. Keskittämään voimanne yhteen, saatte enemmän aikaan. Tai uusien yhdistysten kannattaisi ensin kokeilla yhdistysten pyörittämistä ja keskittyä vain varainkeruuseen, ennen kuin aletaan adoptiotoiminta jossa on isot vastuut. Onko tämä uusi yhdistys rekisteröitynyt Eviran Traces systeemiin missä pitää rescuejärjestöjen olla? Ei löydy kyllä Eviran hakukoneesta. Kuinka muuten on adoptio-ohjelma suunniteltu sillä sen pitää kattaa usea asia ja ulottua vuosien päähän, niin kauan kuin eläin saattaa elää. Nettisivuilta ja Facebookista ei löydy myöskään mainintaa että yhdistyksellä olisi rahankeräyslupa vaikka varoja on tarkoitus kerätä?

Sielä Romaniassakin kannattaa vierailla useamman kerran ennen kuin alkaa sieltä adoptiotoimintaa harjoittamaan. Tietämystä ja kokemusta tarvitaan, pelkkä halu auttaa ei riitä. Mikä on tämän yhdistyksen tuntemus todellakin koirista, jos ollaan sitä mieltä että kuka tahansa maalaisjärkinen sopii löytökoiran omistajaksi? Kannattaa tutkia asiaa niiden rescueyhdistysten sivuilta joilla on vuosien kokemus adoptiotoiminnasta, he eivät tätä mieltä ole. Millä ammattitaidolla tämän yhdistyksen valitsevat adoptioperheet jos itsellä on kokemusta yhdestä Virosta tuodusta koirasta ja kohdemaissa ei ole edes ennen tutustumassa käyty tarhoilla?

Malttia siihen hommaan, keskittyvää muihin asioihin pari vuotta ennen kuin adoptiotoiminnan aloitatte! Ja ihmiset, adoptoikaa, mutta tehkää se yhdistysten kautta joilla on kokemusta asiasta, ei vain sokeaa halua auttaa, mutta myös tietoa, tukiverkostot omistajille, ja adoptiot hoidetaan vastuullisesti ja lain mukaan.

20.6.2012 03:44

Et tainnut lukea juttua kunnolla?

Yhdistyksen ovat perustaneet henkilöt, jotka ovat olleet toiminnassa muissa yhdistyksissä jo useita vuosia, osa jo lähemmäs 10 vuotta. Ja kohdetarhat, adoptiot yms. ovat jo todella tuttuja.

Tottakai yhdistys kirjautuu Eviran Traces:iin, onhan yhdistyksen toimijoilla jo paljon kokemusta Tracesista. Ja keräyslupa myös haetaan, mutta sitä ei saa yhdessä päivässä.

On hyvä juttu, että yhdistyksiä on monta, jokainen pystyy keskittymään tiettyihin apua tarvitseviin paikkoihin, eikä yhdistys paisu liian suureksi.

Hieno juttu, osaavat ihmiset ovat laittaneet yhdistyksen alkuun! Toivotan heille kaikkea hyvää, tällaisia ihmisiä jotka tekevät auttamistyötä palkatta saa hakea, olette kullan arvoisia! <3

19.6.2012 10:53

"Eräässäkin talossa naapurikylässä on n. 3000 m2 tontilla yli 12 kotieläintä. Onneksi alle viisi on hevosia..."

Jumankäkä, minulla on n. 3000 m² tontilla yli 100 eläintä ja lisää olen hankkimassa. Se ei kuulu sinulle tai kenellekkään muullekkaan moniko noista on akvaariokaloja :-p

Jos eläimensä hoitaa hyvin ja ne hankkii harkiten, ne saa hankkia vapaasti valitsemastaan paikasta. Mielummiin minäkin ottaisin koiran Romaniasta kuin Porvoon omasta koiratehtaasta, Romaniasta saa ainakin kohtuuhintaisen ja todennäköisesti myös terveen, eikä tarvi raahata 7vk ikäisenä pois emolta.

20.6.2012 09:35

En hyväksy myöskään koiratehtaita millään muotoa!

20.6.2012 09:46

Onko niistä yli 4 hevosia?

19.6.2012 18:57

Entisestä koirafanista on tullut koirien omistajien ja koirien inhoaja kahdesta syystä.: 1) koirankakat kävelyteillä ja postilaatikolla, 2) pieni koira puri salakavalasti sääreen (pelkuruuttaan, huonosti kasvatettu?). Perustakaa koirien omistajien kasvatusyhdistys ennenkuin alatte haalia tänne lisää huonosti kasvatettuja/kaltoinkohdeltuja eläimiä.

20.6.2012 03:48

Mutta mistä saadaa lasten vanhemmille kasvatusyhdistys, joka neuvoisi miten lapsille opetetaan edes alkeellisia käytöstapoja?

Huutavat, roskaavat, rikkovat ja varastelevat lapset eivät ole saaneet kotonaan minkäänlaista kasvatusta?

Kaikille ihmisille pitäisi tehdä jonkilainen luonnetesti ennenkuin heillä olisi oikeus lisääntyä, jos eivät läpäise, niin pakollinen sterilointi!

20.6.2012 09:18

Rinnastat ihmiset ja koirat? Kannattaa aloittaa se sterilointi itsestäsi.

20.6.2012 18:11

Ehkäpä kannattaisi aloittaa sterilointi sinusta?
Et varmaan ymmärtänyt, että ekoverolla tarkoitetaan luonnon saastuttamista, ja siinä ihminen on se suurin syntisäkki. Jos et näin helppoa asiaa ymmärrä, niin en kannata lisääntymistä sinulle.

20.6.2012 18:38

Nimimerkki ÄPNIIN, toivottavasti aloitat steriloinnin itsestäsi!

Varmasti on Suomessa enemmän haittaa huonosti kasvatetuista lapsista kuin koirista!
Sosiaalitapauksiakin ihmisissä täällä riittää, tulevat monella tavalla meille veronmaksajille kalliiksi! Lastenhankkiminen pitäisi tehdä luvanvaraiseksi, niin että edes jonkinlainen älykkyystesti olisi läpäistävä. Nykyään tyhmimmät sikiävät eniten.

Huonosti kasvatetut lapset ja nuoret varastelevat, rikkovat ja roskaavat ja metelöivät! Niiden vanhemmat olisi pitänyt steriloida!

19.6.2012 19:04

Jos tuomitset kaikki koirat sen perusteella, että omistaja ei kerää jätöksiä ja kaikki omistajat yhden huonon kokemuksen perusteella, on maailmasi melkosen ahdas.

19.6.2012 19:50

Koirienystavat.com

20.6.2012 08:43

Kohtele hyvin: kotiasi, lastasi, aviopuolisoasi, naapuriasi, lähimmäistäsi, itseäsi, luontoa, kotieläimiäsi ja kaikkia eläimiä, kasveja... rakasta, kunnioita, arvosta, pidä hyvää huolta. Älä tuhoa hyviä asioita, vaan rakenna, yhdistä, sovittele. Eikä se ole keneltäkään pois, eihän !

20.6.2012 11:26

Ehkä kannattaa tarjota ilmaista sterilisointia myös Romanian ja Bulgarian kulkuihmisille.

Kyllä Suomi on liian rikas tällä hetkellä. Ennen kuin siitä tulee taas köyhä ja sairas, kukkahattutädit saastuttavat maan kaikeilla maailman taudeilla kulkueläimistä ja kulkuihmisistä. Ihmiskauppa, paritus, omaisuusrikokset ovat vasta alkua.
Kun vapaaehtoinen rahan antaminen loppuu, tänne sijoitetut vihollisjoukot ottavat osansa väkisin.

20.6.2012 18:21

Tämä nyt ei suoranaisesti liity eläinsuojeluun, mutta oikeassa olet siinä, että kannattasi Suomenkin viedä apua romanialaisille ihmisille paikanpäälle, juurikin ehkäisyneuvontaa ja sterilointeja. Eikä ottaa romanialaisia tänne. Tämä on myös useimpien eläinsuojelijoiden mielipide.
Mieluummin niitä kodittomia eläimiä tänne, ja tietysti sterilointeja romaniassa eläimille, kuten nyt jo tehdäänkin. Eläimet ovat moneen kertaan eläinlääkärin tarkastamia, ennen kuin ne Suomeen tuodaan, ja eläinlääkäri tekee paperit jokaisesta eläimestä Eviran Traces-järjestelmään. Rescue-koirat eivät tuo Suomeen yhtään sen enempää tauteja kuin ulkomailta ostetut rotukoirat tai ulkomailla näyttelyissä käyvät.

20.6.2012 20:49

Maailmassa miljoonia eläimiä puutteessa/ huonolla hoidolla. Miksi Suomen pitäisi hoitaa
tämä homma? Täällä jossain Pohjolassa? Miten ne ihmiset koko maailmassa? Sekö myös
meidän hommamme? Hoidetaanko koko maailman ihmisten hoito täällä meillä? Millä
rahoilla ja resursseilla? Oman maan veronmaksajat etusijalla.

20.6.2012 21:12

Ei Suomi hoidakkaan, yksittäiset asialle vihkiytyneet ja eläimiä vapaaehtoisesti auttaa haluavat hoitavat ihan omilla resursseillan. Yhdistykset toimivat vapaaehtoisien avustuksien voimin, sentin senttiä ei verorahoja tähän touhuun tuhlata. Se ei siis ole keneltäkään muulta pois kuin sitä haluavalta. Ja Suomessa niinkuin monessa, monessa muussakin maassa on adoptiotoimintaa, eläimiä adoptoidaan ympäri maailmaa, tietäisit jos ottaisit asioista selvää. Sinun kallisarvoisia lantteja ei kukaan tällä toiminnalla vie, saat laittaa ne ihan oman navan somistamiseen. Mites ihmiset koko maailmassa? Niin. Syötkö lihaa? Tiesitkö että yhden lihakilon tuottamiseen tarvitaan 7-16 kiloa viljaa tai soijaa. Tällä ruokkisi jokaisen maailman nälkää näkevän. Mieti sitä.

20.6.2012 21:29

Olen juuri muuttanut Sipooseen ja pari seikkaa tuntuu olevan hukassa sipoolaisilta koirien omistajilta. En ole ennen kohdannut yhtä aggressiivisesti käyttäytyviä omistajia. Oma koirani on sosiaalinen, mutta en näe tarpeelliseksi päästää sitä haistelemaan vastaantulevia koiria. Päätän itse milloin koirani pääsee peuhaamaan muiden koirien kanssa ja olen kouluttanut koirani kohtaamaan lenkillä muut koirat nätisti. Yhtäkään koiraa ei koskaan pidä päästää haisteluetäisyydelle ilman omistajan lupaa! Ei hihnassa eikä vapaana.

Sipoossa törmää melkein viikottain iholle tuleviin irtokoiriin. Jos koiralla ei ole luoksetulo hallinnassa, sitä ei pidetä irti. Piste. Mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää? Vaikka oma koirasi olisi miten kiltti, mistä voit tietää ettei toinen pure, jos sen päälle tullaan yhtäkkiä? Etenkin pienien koirien omistajat eivät tunnu tajuavan, että on täysin turha itkeä "tappajakoirien" kieltämisestä, jos oma koira on tullut purruksi sen takia, että se on vapaana mennyt kytkettynä olevan ison koiran iholle. Minäkin lyön, jos joku käy yllättäen päälle! Päästämällä koiran luvatta toisen koiran päälle voi pahimmillaan aiheuttaa toiselle koiralle ikuisen remmiräyhäämisongelman, joka ei ole aivan helposti korjattavissa.

Jokainen vastuuntuntoinen koiranomistaja kerää paskat hoidetuilta alueilta, joihin btw kuuluvat myös lenkkipolut. Jos koiraa pitää vapaana, se on kohteliasta kytkeä kun vastaan tulee muita ihmisiä tai koiria.

Lyhyen Sipoossa asumisen aikana olen saanut valitettavan huonon kuvan sipoolaisista koirista ja etenkin niiden omistajista. Täällä maalla tuntuu koirakuri ja koirien (perus)koulutuskin olevan harmittavan huonolla mallilla. Itsekin koiranomistajana saa usein hävetä muiden "koirallisten" käytöstä.

21.6.2012 09:27

Entäs kun naapurin kissa ja koirafarmi käyttää viereistä naapurin tonttia WC:nä. Ilmeisesti siksi, että esimerkiksi kissa on perinteisesti siisti eläin, eli kaivaa kuopan tarpeilleen, peittää sen ja vielä tarkistaa - tuliko asia hyvin hoidettua! Mutta ongelma on siinä, kun eläinystävien tontilla ei ole enää yhtään puhdasta paikkaa, johon tehdä siististi tarpeensa. Silloin eläimet siirtyvät naapurin tontille kasvimaille, kukkapenkkeihin ja lasten hiekkalaatikkoon. Tuontieläimillä Suomen talvi tuo omat haasteensa, sillä maan ollessa jäässä eläinten WC-käynnit siirtyvät naapurin autokatokseen, jossa on kuivaa, hyvää hiekkaa!

21.6.2012 10:23

Luin jostain tutkimuksesta, että pk. seudulla on noin 800 000 koiraa. Suuri osa näistä
ulkoilutetaan päällystetyillä kaduilla josta sadevedet menevät puhdistamatta läheiseen
vesistöön. Ei tietysti mitään ongelmaa vesistöissä? Tähänkö pitää vielä haalata lisää koiria
ulkomailta? Ne eivät sieltä lopu Suomeen tuomalla. Eikä muukaan kurjuus ja hätä ulko-
mailta tällä toiminnalla. Ihmiset mukaanlukien.

23.6.2012 12:49

Korpraali on varmasti ihan etunenässä auttamassa heikompiosaisia eläimiä ja ihmisiä kun tietää noinkin "laajasti" rescue-toiminnasta. Ja vertaa paska versus rikottu pullo. Kummasta OIKEESTI on enemmän harmia??!!

23.6.2012 17:21

Kengät jalassa kyllä enemmän vituttaa astua paskaan ja kantaa sitä kenkien mukana himaan. Ja useimmin on oma koirani astunut paskaan kuin lasinsiruihin! Ei ole kamalan mukavaa kun koira kantaa tassuissaan paskaa sisälle! Yo. kommenttisi kertoo aika paljon sinusta koiranomistajana, joten kiitos vaan kun pilaat muidenkin koirienomistajien maineen jättämällä paskat mihin sattuu! Suomessa on koiria aivan liikaa ja joku koira-ajokortti olisi todellakin paikallaan. Moni koiranomistaja on aivan pihalla koirankoulutuksesta ja paskojen kerääminenkin tuntuu olevan ylivoimainen tehtävä. Tämä mielipiteeni on vain vahvistunut kun näitä kommentteja lukee.. Ryhdistäytykää koiraihmiset!

23.6.2012 22:50

Tekeekö se paska monen sadan euron reissua eläinlääkäriin?? Ei. Sen voi kätevästi pestä pois, eriasia on jos se oma nenä on niin vieraantunut pehmeän teknologian hajusta että sitä ei pysty tekemään. Ja tiedoksesi maineen pilaamisesta; mä asun 80 ihmisen kylässä ja kerään koirani paskat kylätien varresta tasan tarkkaan talteen. Ja jos pussi unohtuu, potkin ne mehtään ja pesen kenkäni kotona. Typeryyttä on yleistää. Lasinsiru tuli maksamaan 400 euroa, pesu muutaman sentin.

21.6.2012 20:46

Laitetaan kotieläimet verolle. Korvamerkitään tuotosta vähintään puolet kärsivien lasten ja vanhusten auttamiseen!

22.6.2012 00:35

Minä ainakin adoptoin kaikki seuraavatkin koirat ulkomailta, parempia koiria saa hakemalla hakea. Ja täälä te pikkusieluiset räkättäjät räksytätte taas ja ihmettelette, ETTÄ OIKEIN ULKOMAILTA. tsiisus..ottakaa selvää asioista ennen ku kirjottelette yhtään mihinkään. Terveisin, hermot menee.

22.6.2012 00:38

Laitetaan tietämättömät ihmiset verolle. Korvamerkitään ne ja otetaan niiden tuotosta vähintään puolet kärsiville koirille.

22.6.2012 19:00

Nehän on jo verolla, niinkuin tietävätkin... tulet huomaamaan sen aikanaan...

23.6.2012 10:14

Ovatko koirat korvamerkittyjä ja verolla? Mielestäni eivät kumpaakaan. Miksi ihmiset sitten?
Paljonko KOIRAT pelkästään maksavat erilaisia veroja? Missä ne kuljettavat/säilyttävät
korttejaan /lompakkoaan? Mikä niiden SOTU/ym tunnus? Kaikki nämä peliin ennenkuin
lainlaatijat hyväksyvät nämä koira-avioliitot. Joista tietysti asiaankuuluvat lehtijutut kuvi-
neen. Tässä eräitä tapahtumia katsellut viime tunteina. KOIRAT pääasiassa näiden tapahtu-
mien häiritsijöinä. RÄYH, MURH, HAU!

24.6.2012 22:34

Koira on KOIRA!!!!!!!! Se on omistajansa vastuulla. Ja mitä nyt liittyy koirien pelastamiseen jotkut koira-avioliitot?? En tajua taas. Kuinka paljon saamattomia ihmisiä on valtion ja kuntien vastuulla ja kuinka paljon koiria? Teidän negatiivisten murjottajien ei ole pakko auttaa, mutta ne jotka haluavat niin antakaa nyt herranjumala heidän tehdä työtään ilman tämmöstä ainaista arvostelua ja negatiivisuutta.

30.6.2012 01:48

Jos joku valittaa, että pitäisi hoitaa Suomen koirat ennen ulkomaan koiria, niin pitäisköhän ihan nämä valittajat sitte mennä valittamaan sinne mistä näitä ongelmia piisaa, eli kotimaan koirakenneleihin? Sieltähän nämä kaikki kotimaan kodittomat tulevat!! IHAN SUOMALAISTEN IHMISTEN TUOTTAMA ONGELMA TOISIN KUIN ULKOMAAN KATUKOIRAT! 80% maailman koirista on kodittomia, 20% on oma koti, niin miksi ei saisi auttaa siellä missä ongelma on suuri? Tyhmää olisi kuluttaa hyväntekevien ihmisten varoja korjaamaan kenneleiden tuottamia ongelmia kun voi keskittyä vähentämään katukoiria esim. Romaniassa sterilointiohjelmien avulla. Meitä hyväntekeväisyyttä harrastavia on, kuten näistä kommenteista voi huomata, kuitenkin vain rajallinen määrä... TE, jotka valitatte, voitte itse perustaa yhdistyksen ja alkaa kuluttamaan energiaanne tuottoisten kenneleiden aiheuttaman ongelman korjaamiseksi täällä kotimaassa! Me muut autamme viattomia, kadulle syntyneitä koiria. Eläinrakkaus ei tunne rajoja maiden välillä <3

30.6.2012 09:24

Sitten seuraavaksi tänne,vielä näitä riittää,kaikkia kulkukoiria ei vielä ole päästetty päiviltä.
Ukrainassa homma hoidetaan näin.

http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/lokakuu/jalkapallon-julmempi-puoli

1.7.2012 21:37

Eräs skitsofrenian ilmentymä tuoki: "Menkää ja pelastakaa kaikki maailman koirat!"

Paljon on kärsiviä elämiä, koiriakin koto Suomessa. Paneutukaan hullut ja höperöt heidän elämänsä korjaamisiin!

1.7.2012 23:29

Kuinka montaa Suomalaista saati ulkolaista kärsivää eläintä tai ihmistä olet ikinä itse auttanut? Onko se sinulta pois jos joku haluaa auttaa joko Suomessa tai ulkomailla? Olet itse typeryyden ilmentymä, se selviää kommentistasi, kuulut itse siihen ihmisosastoon, kenen pitäisi korjata jotain omassa elämässään ja itsessään. Siitä niität mitä kylvät.

2.7.2012 10:25

Mitenkähän nämä ulkomaan koirien pelastajat hoitavat esim omat vanhuksensa?
Ovatko nämä läheiset vaikkapa laitoksessa toisten hoidettavana? Taikka lapset kunnallisessa
päivähoidossa? Sillävälin kun nämä maailmanparantajat haahuilevat pitkin maailmaa jonkun koiran perässä. Ja jos ei ole perhettä, voi toteuttaa itseään vaikkapa vapaaehtoisessa vanhus-
työssä kotimaassa. Siinä toiminnassa saa myös hyvän mielen. Kokemusta on.

2.7.2012 15:35

Kuka väittää ettei "koirien pelastajat" hoitaisi yhtälailla omia lapsiaan ja vanhuksiaan? Yhtä lailla heillä on oikeus lastensa päivähoitoon kun muillakin Suomalaisilla. Vapaa-ehtoistyö eläinten hyväksi on sydämen asia, ja näillä sydämellisillä ihmisillä on tasan arvot kohdillaan jokaista elävää olentoa kohtaan. Samaa ei voi sanoa teistä skeptisistä, asiaan paneutumattomista huutelijoista. Ja edelleen; ONKO SE TEILTÄ POIS JOS JOKU HALUAA AUTTAA VALITSEMAANSA KOHDETTA????? Auta sinä siellä minkä koet omaksi jutuksi ja anna meidän muiden hoitaa haluamaansa sarkaa maailman parannuksen osalta. Ja, se että henk koht tuen eläinsuojelujärjestöjä, ei ole esteenä sille etten lahjoita aikaani tai rahaani myös ihmis-saralle tärkeäksi näkemääni kohteeseen. ANNETAAN KAIKKIEN AUTTAA TAVALLAAN JA LOPETTAKAA TÄMÄ ELÄINTEN AUTTAJIEN PIIKITTELY!! PS: etkö todellakaan tunne lähipiiristäsi yhtäkään jolla olisi halu auttaa eläimiä??????

2.7.2012 14:57

Koira miehen korvikkeena?

2.7.2012 16:47

Kuka piikitellyt tai muutenkaan? Hieman kiihkoilulta nuo eräät mielipiteet. Ihmetyttää vaan
nuo ulkomaanmatkat. Jotka maksaa jossain muodossa ties mitä. Kysymys kuuluu: miksi nuo
"pelastusmatkat" vievät ulkomaille? Onko jossain joku ns. äijänsaatana joka maksaa nuo
pelastusmatkat ulkomaille? Siis nämä koirien?

2.7.2012 17:11

Piikitellään auttamishaluisia aika rankalla kädellä, vedetään asiattomia "verorahoillamme pelastetaan maailman koirat" ja "parempi tappaa"- kommentit ovat täysin asioista tietämättömien ja vain omasta navastaan välittävien pahansuopia sammakoita. Emme me eläimiä auttavat piikittele toisaalle aikaansa ja apuaan suuntaavia, päinvastoin, olemme onnellisia että ihmiset ylensäkkään haluavat auttaa, oli taho mikä hyvän. Pelastusmatkat vie ulkomaille, koska siellä avun tarve on hyvin akuuttia (katso esim. www.koirienystavat.com). Suomessa on euroopan mittakaavassa niillä harvoilla löytöeläimillä sentään inhimilliset olot. Ja äijänsaatana saattaa olla yksi niistä vapaaehtoisista joiden lahjoitusten turvin nämä matkat tehdään, tai sitten se menee auttamishaluisen omasta kukkarosta. Adoptiot maksaa adoptoija itse (hinta sisältää koiran rokotukset, madotukset, EU-passin, erilliset verikokeet joilla poissuljetaan tarttuvat sairaudet, steriloinnin, sekä koiran lentolipun, kaikki kulut siis) Ei ole se kenenkään verorahoista senttiäkään pois, kaikki hoidetaan vapaaehtoisten avulla.

2.7.2012 18:25

Eikö avuntarve myös Suomessa ole tarpeen? Miksi ulkomaille tämä kaikki? Ihmisille, vanhuk-
sille, kaikille näille. Tämän hyväksyn. Suomeen.

2.7.2012 19:23

Kuten sanoin, kullakin on vapaus valita tukemisensa kohde, eikä se ole keltään muulta pois. Kaikki eivät halua tukea samaa asiaa, onneksi. Äänestäjillä on valta valita arvojensa mukainen edustaja Suomessa, eläimillä ei ole tätä ääntä, Suomessa sentään hyvä tilanne, maailmalla ei. Siihen, pitävätkö poliitikkojen suuret ja kauniit lupaukset esim. vanhusten olojen parantamisesta ja määrärahoista paikkansa valitsemisen jälkeen, en ota kantaa, alkaa vain savuta korvissa.

3.7.2012 15:52

Nimimerkki Kuntalainen 1: "Ihmisille, vanhuk-
sille, kaikille näille. Tämän hyväksyn. Suomeen."

Ei kenenkään, joka käyttää omaa aikaansa ja omaa rahaansa kodittomien koirien auttamiseen, tarvitse muiden hyväksymisiä kysellä. Kun itse vien marsuni eläinlääkäriin ja maksan ison laskun, se on minun asiani. Jos ei olisi marsua, tai marsu ei sairastuisi, en käyttäisi niitä rahoja kuitenkaan teidän "hyväksymäänne" tarkoitukseen.
Usein muuten he, jotka hoitavat eläimensä hyvin, hoitavat hyvin myös lapsensa ja vanhuksensa. Ja silmät ovat usein auki myös naapurien vanhusten tarpeisiin.
Se raha, joka Romanian tai Viron koiriin syydetään, ei tosiaan ole siltä vanhusten palvelutalolta pois. Ne, jotka näin pelkäävät, voivat toki laittaa omat auto-, vaate-, asunto- ja lomamatkarahansa vaikkapa täysimääräisesti vanhustyöhön, jos se sattuisi mieltä helpottamaan.

3.7.2012 11:39

Minulla on puhdasrotuinen, ihmisten kaltoin kohtelema, kuulemma osaamaton ongelmakoira. Koira joka on jo monta kotia kiertänyt nuoreen elämäänsä nähden.

Minä väitän, että minun ihana saksanpaimenkoirani on kaikista minulla oleista koirista paras.

Joku kirjoitti:

Ei ongelmaeläimiä kiertoon, ei Suomesta eikä muualta. Räksyttävät ongelmaeläimet aiheuttavat eläivihaa - ei se ole eläinrakkautta pienimmässäkään määrin!

Monesti ongelmat ovat juurikin siellä hihnan toisessa päässä!!

Olen itse 'uudelleen kouluttanut' ja opettanut koiran luottamaan ihmisiin (ainakin minuun...)

3.7.2012 12:42

Juurikin näin! Syyttäkää ihmiset sitä omaa lajitoveria, älkää koiraa siitä, että se hihnan toinenpää, eli se ihminen siellä, ei ole osannut/viitsinyt/halunnut kohdella koiraansa oikein! Ja kiitos Nainen70 kun olet antanut tälle surkean elämän eläneelle uuden mahdollisuuden OIKEAAN koiran elämään, upeaa! <3 =) Koira on koira, elävä, älykäs ja tunteva olento, oli se sitten Suomesta, Romaniasta, Thaimaasta, Saksasta tai vaikka Chanasta!!

5.7.2012 13:10

Olisi korkea aika lehdistössä ja mediassa ottaa huomioon ja saattaa ihmisten tietoon todellista ihmisen ystävän käytöstä.

Oma sheltti koira oli tuolloin kaksi ja puoli vuotias. Koira oli flekissä ja olimme keskellä ei mitään. Siis korvessa jossa meni hiljainen tie.

Koirani pysäytti minut kesken kotimatkan. Ihmettelin ääneen että mikä nyt on kun siihen jalkoihini änkeät. Samaan aikaan metsästä edestäni sivulta loikkasi vanha ja todella häijyn näköinen susi.

Sitä koirani minulle kovasti kertoi ja hyvä kun pysähdyimme. Susi juoksi ensin kohti. Sitten metsään päin. Soitin kaupunki naisena 112, teen.

Sain aivan selkeät ja rauhoittavat ohjeet miten käyttäytyä ja hiljakseen uskalsin liikkua eteenpäin.

Kun useiemmat lenkkeilijät joita varomme ja joita kohtaan koetamme olla ihmisiksi( koirani pelkäävät juoksevia jalkoja ) ja jokainen tietää sen joka on hiukankaan vanhempi ja kokeneempi ihminen,

että koira lähtee juokseman mukana ellei ole varovainen niin....

.kaikesta huudosta pahasta mielestä sauvojen heiluttelusta huolimatta ; juuri se koira on voinut olla ihmisen suuri apu hätä tilanteessa-.

Täällä on niin paljon meitä ja niin kovin vähän oikeaa luonnon rauhaa. Minusta näyttää ja kuulostaa huutava ja raivoava ihminen siltä että

pois kaikki muut täältä että saan olla edes jossain rauhassa. ...lenkkipolut ja metsäpolut esm.

Surullista mutta totta. vai miten asiaa näette muut

10.7.2012 09:23

Voisikohan verrata tuota puuhailua "...pelastakaa kaikki maailman koirat"

meidän niin rakkaiden politiikkojemme puuhailuun?

Nyt he syytävät miljardin toisensa jälkeen köyhän Suomen kansalaisten vähiä euroja - - pelastaakseen euromaiden rikkaita maita ja niiden raharikkaita pankkeja.

10.7.2012 14:53

Uimapuku; joo, kyllä voi. ISO ero on siinä, että koiria "roudataan" ja pelastetaan täysin vapaaehtoisten lahjoittajien ja pelastajien voimin, kun taas politikot syytävät meidän verorahat maailmalle kysymättä kansan mielipidettä että joutasko lopukii lanttis vaikka Kreikkaan tai Honoluluun. Politikkojen päätösten vuoksi meidän kukkarot kevenee TAHTOMATTAMME, eläinten auttajat keventävät kukkaroaan pelastettavien hyväksi TÄYSIN VAPAAEHTOISESTI ja se ei ole keneltäkään muulta pois.

10.7.2012 23:24

Kysytäänkö naapureilta, jos sinne rahdataan ulkomailta vaikkapa kolme ongelmakoiraa kiertoon?

10.7.2012 17:20

Näitä molempia hommia kutsutaan "kolpalisaatioksi". TÄYSIN VAPAAEHTOISESTI.

10.7.2012 21:31

Pelastakaa maailman koirat. Vaan jättäkää meidät ihmiset edes rauhaan!

10.7.2012 22:55

Millä tapaa on tullut STTK:n rauhaa häirittyä? Itsehän tänne nokkasi työnsit. Peace.

10.7.2012 23:21

Koiria voidaan "pelastaa" vapaaehtoisin voimin ja rahoin. Mutta ne sen jälkeiset melu, pelko, päästöt / paskatus/km jäävät naapureiden maksettaviksi häiriöinä! Koska elämethän ovat ihania. Ei synnytetä eläinvihaa suomalaisten tai ulkomaisten ongelmakoirien kierrätyksellä.

11.7.2012 02:12

Mikään koira ei ole alkujaan ongelma. Ongelma on se ongelmainen ja ymmärtämätön ihminen siellä hihnan toisessa päässä, juuri se, joka ei osaa antaa koiralle sen tarvitsemaa kasvatusta eikä osaa kerätä niitä paskoja. Ja edelleen kysyn; kuinka monta ulkomailta tuotua "ongelmakoiraa" olet tavannut? Saat tulla vaikka heti tapaamaan minun kahta karvakuonoa. Etkö tiedä, että koirat ovat haukkuvia olentoja, olleet jo vuosituhansia? Hanki korvatulpat jos ei korvasi kestä normaaleja maailman ääniä ja tee niistä "naapurin ongelmakoirista" eli ongelma-ihmisistä valitus, älä täällä purnaa ja yleistä. Ja ymmärrä nyt hyvä kansalainen että sen ongelman aiheuttaja on siellä hihnan toisessa päässä oleva 2 jalkainen, ei se koira!!

11.7.2012 11:47

Riittää 2 ulkomaankierrätystä, kun sijainti on riittävän lähellä!

11.7.2012 09:18

Tulimme tuossa Haukkuni kanssa aamukävelyltä. Tietysti tapani mukaan keräsin hänen kakkansa muovipussiin ja ne sitten yht kunnallisen roskien keruun palveluun.

Surullista, paljon näimme keräämättömiä koirankakkoja. Ällöttävää sekin, kun nytkin noita tuhrunaamaisia, silmät nurinpäin päässä kulkevia,
heitä tuli vastaan ja sanoivat, että koirankakat talteen!

Miksi eivät uskalla sanoa niille, jotka eivät keräile koiriensa kakkoja! Räkyttävät puolustuskyvyttömän näköiselle!

Mutta , vaikka olen poikkeuksellisen kiltti ihminen - kerään koirankakat, hellin ja hoivailen Haukkuani. Hän saa paljon liikuntaa. Annan hänelle terveellistä ruokaa jne.

En ole , en sitten ollenkaan, en ole sen ajattelun takana, että " ....... pelastakaa kaikki maailman koirat". Jo koto Suomessa olisi sillä saralla paljon töitä. Tekemistä ja työmaata piisaisi.

Paljon, hyvin paljon on puutteellisen hoidon ja ravinnon takia kärsiviä koiria Suomessa. Esim. monet alkoholistiveljeni ja -siskoni antavat höyryissään koirainsa kärsiä.

En ole myöskään ole äänestämiemme : Kattaisten, Urpilaisten, Soinien, Ihalaisten jne... ihailija. Siksi se, kun syytävät meidän suomalaisten vähiä euroja todella rikkaille euro -aluelaisille.

Ei minulta ainakaan ole kysytty mielipidettä, että jaetaanko suomalaisten vähät eurot ökyrikkailla Välimeren rantojen ihmisille?

11.7.2012 12:49

P-holan lupsuttaja, kirjoitit: "paljon, hyvin paljon on puutteellisen hoidon ja ravinnon takia kärsiviä koiria Suomessa. Esim. monet alkoholistiveljeni ja -siskoni antavat höyryissään koirainsa kärsiä.". Kyllä. Näitä vatipäitä löytyy ihan joka kolkasta maailmaa. ja se, että se jatkuu, johtuu vain ja ainoastaan siitä, että ihmiset eivät PUUTU näihin!!!! Voivotellaan että voi voi kun oli kurjan näköinen koira sillä, varmasti pahoinpidellään, mutta MITÄÄN ei tehdä!!! Miten olis vaikka soitto poliisille?? Eläinlääkärille?? Eläinsuojeluvalvojalle??? Onko se niiiin hemmetin vaikeeta??? Ja APUA sanoo suomalainen puskista huutelija, jos on kyseessä NAAPURI joka pitää eläimiä huonosti; EIHÄN SIITÄ HERRANTÄHEN VOI PUHUA KUN MENEE NAAPURISOPU!! En tohi ilmottaa mihinkään" ajattelee "viisas" kansalainen ja pitää tiedon itsellään jakaakseen sen myöhemmin esim tällaisella keskustelupalstalla. Ja silloin on yleensä myöhästä sen naapurin eläimen kannalta. MEISTÄ JOKAISELLA ON OIKEUS JA VELVOLLISUUS PUUTTUA ELÄIMEN LAIMINLYÖNTIIN!!! Jos henk koht törmään eläinten kaltoinkohtelu tapaukseen, puutun siihen välittömästi ja piste. Tirvon vaikka henk koht turpaan jos eläimen etu sitä vaatii. Herikompien puolella. Nyt ja aina.

(niille jotka nyt meinaavat tähän mussuttaa että ei ihmisistä välitetä, koiria hyysätään.. tiedoksi; jos näen jonkun kohtelevan lasta kaltoin, tirvon nekkiin niin että nenä löytyy takaraivolta. Suomeksi: Olen KAIKKIEN HEIKOMPIOSAISTEN PUOLELLA, ROTUUN TAI LAJIIN KAHTOMATTA!! )

11.7.2012 10:14

Haloo: kiitos sinulle kauniista vastauksestasi.

Minä en ole tähän ikään mennessä ongelma koiraa nähnytkään. Enkä mitään muutakaan kotieläintä. Toistan yhä, jotta ongelma on ihmisessä - ei eläimessä.
Etenkin koiralla on muisti erittäin hyvä, se ei koskaan unohda kärsimäänsä pahaa. Mutta oppii elämään sen kanssa oikean ihmisen avulla. Työtä se vaatii, mutta on sen arvoista. Minun koirani ei edes kävellyt kunnolla kun tuli minulle. Oli ensimmäiset 4 vuotta pidetty pienessä häkissä. Olisittepa nähneet, kuinka jalat menivät ristiin - kuin kännisellä. Ei minkäänlaisia lihaksia. Korvat aivan verillä. Kynnet kuin kotkalla, ei ilmeisesti koskaan leikattu. Pikkuhiljaa saatiin lihaksia, nyt etenee kuin susi konsanaan. Korvat ovat olleet ok, kun saa hyvää ja sille sopivaa ruokaa. Kynnet on vihdoin saatu kuntoon.
Koira valvoo vierelläni, kun olen sairas. Koirani kyllä puollustaa tonttiamme, ja minua lenkillä jos vaara uhkaa. Kerran olimme Ilveksen kanssa silmätysten lenkillä. Koira hätääntyi, mutta pysyi vierelläni tiiviisti.
Väitän, jotta koirani on viisaampi kuin moni tuntemani ihminen!

11.7.2012 15:47

Haloo todella aktiivinen: "Tirvon nekkiiin, tirvon vaikka henk koht turpiin tms." Nenä löy-
tyy takaraivolta ynnä muuta. Hei Haloo, hakeudu hoitoon, onko lääkkeet kohdallaan? Jos
tällä asenteella kohtaat kanssakulkijasi, olet varmaan vaikeuksissa. Miten pärjäät ulko-
mailla kun haet koiria? Tirvotko nokkiin joka kerta, kun näet huonosti kohdellun koiran?
Veikkaan että suunsoittoa kaikki tyynni. Olet agressiivinen kouhottaja, et sovellu minkään-
laiseen kansainväliseen toimintaan. Etkä edes eläinten auttamiseen Suomessa. Väkivalta
tai sillä uhkaaminen ei sovellu tähänkään toimintaan. Mieti hieman, mitä kirjoitat. Eläinten
hyvinvointia ei auteta väkivallalla uhkaamisella.

11.7.2012 19:32

Herra korpraali, tiedoksesi; koska tälläkin palstalla monen on vaikea käsittää normaalia kirjoitusta ja sitä, kuinka tärkeää eläinsuojelutyössä on aukaista suunsa jos sitä näkee, on tapanani käyttää hyvinkin herättävää kirjoituskieltä. En ole väkivaltainen, ja kiitos kysymästä, lääkitykseni on hyvin kohdallaan, ja kyllä, puollustan sanallisesti agressiivisesti heikompiosaisia, käytännössä täysin lain sallimin keinoin ilman veren lennätystä. Tässä maassa hyssytellään asioita ihan liikaa. Jos rääkkääjillä (sekä ihmis että eläin) olisi edes uhka kunnon rangaistuksesta, tällainen olisi paljon harvinaisempaa.

12.7.2012 12:24

Haloo: Kanssasi täysin samaa mieltä. Eläinrääkkäjille sama kohtalo, kuin rääkätylle - se olisi minun mielestäni oikea tuomio. Minunkin koirani ex-isäntä istuisi pienessä häkissä kesäkuumalla ilman vettä ja varjoa... Eiköhän sitä jokainen oppisi paremmin kunnioittamaan ihmisiä, eläimiä ja elämää!

13.7.2012 15:00

Miten tuo liittyi rescue-koiriin tai eläinsuojeluu? Ja jokaisen oma asia mihin rahansa laittaa.

14.7.2012 10:26

Hyvää että koirista välistä puhutaan, kirjoitetaan, kiinnitetään ja osoitetaan koiriin mielenkiintoa.

Ihmisen selvitymishistoriassa koira menee mielestäni edelle hevosesta. Joten kunnioitusta koiran kuuluu siksikin saada.

Tänään koira on edelleen korvaamaton monissa palvelu-työtehtävissä. Sokean opaskoira on siitä kaunein esimerkki.

Mutta, monenlaista turhalta "kouhotukselta" vaikuttavaa on koiramaailmassa. Sitä mieltä mie olen. Esim "....pelastakaa kaikki mailman koirat". Sehän on mahdoton juttu ajatuksenakin.

Toki surkeasti kärsivät huonolla hoidolla ja ravinnolla olevat koiraparat. Sääliksi käyvät Suomen, Romanian, Namibian, Sao Paulon, Koreoiden jne... kärsivät koirat.

Tarpeettomalta , turhalta vaikuttavaa ovat esim koirain häät, vaikka ne varmasti kivoja ovat monille.

Usein on sitä, että monien liiat, ylimääräiset rahat ovat lähteneet toisten taskuista tavalla tai toisella.

16.7.2012 10:09

Erinomaisia, hyviä näyttelijöitä ovat Grönlandin rekikoirat.
Antavat sellaisen kuvan, että ovat iloisia, hyväntuulisia.
Hymyssä suin vetävät rekejään.

Mutta, todellisuudessa ne ovat kärsiviä koirapoloja!

19.7.2012 17:27

Tuossa "koirain pelastamisessa" taitaa olla eniten vain julkisuushakua.

Asialla ovat vain kylmät tunteettomat, joita ei koirain hyvinvointi tai pelastaminen kiinnosta pätkääkää.

Se ei olekaan heille sydämen asia.

20.7.2012 10:30

Mistä sinä voit tietää, että asialla olevat eivät välittäisi koirien hyvinvoinnista jne? Voinen paljastaa, että tunnen henkilökohtaisesti tässä jutussa haastateltavan ja siskoni kuuluu kyseisen järjestön perustajajäseniin, lisäksi olen tutustunut myös muutamaan muuhun järjestön vastuuhenkilöön ja he kaikki ovat omistautuneita sekä omille koirilleen, että kulkukoirien olojen parantamiseen ja auttamiseen.

21.7.2013 20:04

Koskahan tästä jenkkiformaatista tehdään suomiversio.
Kun kaikista sieltä tulevista ohjelmista pitää vääntää vielä oma kamala formaatti.

Jos tämä ei ole eläinrääkkäystä,niin mikä sitten.

Koirien turkit vätjätään kemikaaleilla ja höystetään hajusteilla.

5D Dokumentti Puunatut Puudelit.

http://i6.aijaa.com/b/00022/12467465.jpg

Toivottavasti ei täällä mennä tälläiseen hulluuteen.

23.7.2013 05:03

Kyllä ihminen on hauska. Kaikesta ja kaikista tuntuu olevan juuri se oikea mielipide ja annas olla, jos joku on toista mieltä.
Jokainen tekee elämällään mitä lystää, niin kauan kuin se ei häiritse muita, niin antakaa nyt ihmeessä näiden ihmisten tuoda niitä koiria jos ne kerran ovat heille noin tärkeitä.
Jos ihminen haluaa rahaansa ja aikaansa laittaa eläimiin, niin ei se kuulu kenellekkään. Tuskin heitäkään kiinnostaa muiden harrastukset.
Mielipiteitä saa olla, mutta tämän asian keskustelu on saanut aika erikoisia käänteitä.

31.7.2013 08:51

Eläinrääkkäystä vai ei.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013073017312056_uu.shtml

31.7.2013 11:05

Niin, Kissojen omistajat voisivat olla myös Mäntsälän kylissäkin, niin fiksuja, että leikkaisivat ne pihalla elelevät kissansa, eivätkä teetä niitä pentuja joka vuosi lapsien iloksi, vaikka ne kissanpennut ovatkin niin söpöjä. Nämä vapaana olevat kissat tekevät haittaa niin naapureille kuin muille eläimille puhumattakaan siitä, että näiden kissojen hoito on jäänyt vähän retuperälle.
Maalla on kissoja aina ollut vapaana ja onkin, ei siinä mitään, mutta fiksut pitää huolen niiden lisääntymisestä ja terveydestä.
Terkkuja vaan sinne yhden kylän kissatehtailijalle! =)

20.10.2013 10:08

Näin Romaniassa meinataan päästä kulkukoirista eroon.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201310190005146_ul.shtml

21.10.2013 17:02

Jo, hyvin kauan on kaikki asiat hoidettu "poliittisin perustein". Minkalaista olisi hoitaa koirain adoptointiki poliittisin perustein? Alkaisko tulla hyvää vai huonoa tulosta?

25.11.2013 18:16

Tuossa naapurikorttelissa on kiinalainen ravintola, ne ostaa sun ongelmakoiras pois ja tekee siitä herkullista ruokaa, NAM NAM :))))

25.11.2013 19:43

Ja hyvän aterian päälle vielä saa koiran-nahka kintaat + karvahatun.

6.2.2014 17:21

Näin toimitaan Putinin valtakunnassa kulkukoirien ja kissojen kanssa.

http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-1288650543496.html

6.2.2014 19:50

Ohjeetkin on mukamas annettu.
Oliskohan suoraan punaisentorin varrelta.
Raakaa touhua,jos pitää paikkansa.

http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-1288650620175.html

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.