Karppaus on out – nyt tulee aineeton ruoka

Olen epäluotettavilta tietolähteiltä kuullut korviini, että puistattava ruoka-ainesekoilu nimeltä karppaus on lopullisesti down ja out.

Todelliset elämän edelläkävijät ja suunnannäyttäjät satsaavat nyt aineettomaan ruokaan ja mielikuvasyömiseen.

Aineettomasta ruoasta ja mielikuvasyömisestä on kuulemma tullut Amerikassa tosi iso hitti ihan hetkessä.

Juttu menee niin, että kaupasta tai ravintolasta ei osteta ruokaa, mutta niissä vierailemalla ja maksamalla asiakas saa silti ostamisen elämyksen.

Nälän tunteella ja ostamisen kokemuksella on suora yhteys aivokurkiaisen kautta. Näin minulle kertoi oma syväkurkkukontaktini, eräs espoolainen ravintoterapeuttikonsultti.

Jo se, että aivot ja sitä kautta koko elimistö saa signaalin ruoan ostamisesta, riittää tyydytykseen useimpien henkilöiden kohdalla.

Aivojen mielihyväkeskusta siis tavallaan pikkuisen huijataan.

Teko-ostamisessa ei pitäisi tänä maailmanaikana olla mitään outoa. Onhan tekonauruunkin jo totuttu: suuri osa ihmisistä tekonauraa jatkuvasti.

Mielikuvasyömisen puolesta puhuu myös joukko ravintola-alan ammattilaisia laajalla rintamalla.

Syynä on se, että heistä on tuntunut turhauttavalta kehittää asiakkaiden vaatimuksesta yhä vain kevyempiä salaatteja.

Nyt ei pitäisi enää olla valittamista: uudenlaisissa no food -ravintoloissa eteen ei tuoda edes tyhjää lautasta. Tarjolla on vain erilaisia laatuvesiä.

No food -ravintolat ovat lopullinen ratkaisu ja vastaus ihmisille, jotka haluavat ravintolakokemuksen, mutta eivät ruokaa.

Nämä ravintolat sopivat kaikille kilojaan tarkkaileville eli ”kilahtaneille”, kuten ravintoterapeuttikonsulttipiireissä vitsaillaan.

Tähän kuluttajajoukkoon kuuluu nuoria naisia sekä jo pulskiksi päässeitä, hieman vanhempia trendikkäitä miehiä.

Innolla odotan ensimmäisiä pop up -muotoisia no food -ravintoloita, joissa ihanan innovatiivisesti yhdistyy kaksi huipputrendikästä superilmiötä.

Uskokoon ken haluaa.

Written by:

Jussi Vehkasalo

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Mihin sitä vettä tarvitaan? Minä voin perustaa ravintolan, jossa ei tarjoilla mitään. Tietysti hyvään hintaan! Asiakas voi kuvitella kaiken, paitsi laskun.

okram (ei varmistettu)

Hieno kirjoitus hienosta aiheesta! Vihdoinkin dieetti, joka todella toimii ja joka pelastaa ihmiskunnan. Hienon dieetin tunnistaa myös siitä, että sen keksijä tekee läjäpäin rahaa. Taidankin vetäistä yhden mielikuvamunkin heti aamupalaksi!

TapiolanBalotelli (ei varmistettu)

Kirjoitus on hyvä, huvittava. Kuitenkin käy mielessä nämä elämän tosihahmot, nälkäänäkevät ja ilman omaa tahtoaan Auschwitch-dieetille päätyneet.
Länsimainen mässinki, joulu joka päivä, on johtanut siihen että puolet kansasta kuolee liikaan syömiseen. On vielä (-kin) paljon maita, jossa puolet kansasta kuolee liian vähään syömiseen, nälänhätään.

Onko tässä mitään järkeä ja miten voisi entistä paremmin tasata luonnon antia?

Myy (ei varmistettu)

Hienoa, kun otit esille tuon minuakin aina tuskastuttaneen ilmiön, että muut mässää itsensä
ylisuureksi ja jotkut mailamassa näkevät nälkää.
Yksi juttu tässä mielikuvaravintolassa olisi, jos ko. ravintoloiden tuotosta puolet menisi suoraan näille aliravituille ihmisille.
Ihmisten ahneudessa ja epärehellisyydessä, vain on se vaikeus miten tällainen toteutettaisiin? Mutta olisiko tässä ideaa? Ainakin asiakkailla olisi varaa tämänkaltaiseen hyväntekeväisyyteen. Itse annan useammalle säätiölle ja SPR:lle säännöllisesti avustusta
jotka menevät sinne missä kiirellisin tarve kulloinkin on.

Xantippa (ei varmistettu)

Mullapa on lompsassa virtuaalirahaa, jotka juhannuksena tuhlaan virtuaaliruokaan.

Itse idea on vanha. Tilapäisesti täydelliseen vuodelepoon sidottuja potilaita on tutkittu ja ne, jotka tekevät pötköllään virtuaalisia jumppaliikkeitä eviään liikauttamatta, nousevat aikanaan vuoteesta lihakset paremmassa kunnossa kuin verrokkiryhmä, joka kuluttaa punkan pohjalla aikansa esim. telkkua töllöttämällä.

Omiakin aivoja voi hämätä. Jos totinen torvensoittaja laittaa lyijykynän poikittain suuhunsa, kynänvarsi pakottaa suupielet ylös valehymyyn, jolloin kasvolihaksista lähtee hermosoluja pitkin aivoihin viesti siitä, että nyt tyyppi on iloinen. Sen seurauksena aivot alkavat tuottaa onnellisuus-hormooneja ja ao. koehenkilö on tyytyväinen ja hymyilevä kotvan aikaa, vaikka poistaa lyijykynän suustansa. Kokeiltu on ja hyväksi havaittu :D ja homma toimii myös toisinpäin tietävät ikäviä asioita jauhavat kiukkuiset ihmiset :(

asiaihminen (ei varmistettu)

Täytyy jauhaa, kun ei kokonaisena voi niellä. Mitens on, laitetaanko se lyijykynä suuhun pitkittäin vai poikittain? Kokeilin poikittain, niin suu loksahti ammolleen. Nimimerkki Tiedosta kiitollinen.

Tiedosta kiitollinen (ei varmistettu)

Arvoisa nimimerkki Tiedosta kiitollinen! Poikittain poikittain ja siis läheiseen ja lämpimään kosketukseen suupielten kanssa, jolloin huulet puristuvat nenän alla yhteen ihan luonnostaan. Jos arvoisalla nimimerkillä on elämänkumppani lähistöllä, kokeen voi toteuttaa hänen kanssaan yhdessä ja vaihtaa vaikutelmia. On myös syvennyttävä tekemään empiirisen kokeen tuloksista oikea analyysi, ettei hairahdu tekemään väärästä analyysistä vääriä johtopäätöksiä. Homma nimittäin toimii, suosittelen!

asiaihminen (ei varmistettu)

Poikittain laitettaessa lyijykynän pituus on ratkaisevasta merkityksestä. Kokeilimme parin sentin mittaista kynää kumpikin, mutta siinä kävi niin että lyijykynän pää meni nenänreikään. Pitempi malli taas ei mahdu suuhun. Tai sitten täytyy suun olla todella suuri kuin krokodiilillä. Oletko varma, ettet tarkoittanut pitkittäin? Pitkin poikin siis.

Tiedosta kiitollinen (ei varmistettu)

Sanansa syömisellähän suomalaiset poliitikot ovat pärjänneet jo pitkään eli tässä on kyse vanhan kansan konstin uudesta tulemisesta.

Kerberos (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun