Piilota X Palauta

Boombox keräsi kokoon Suomi hip-hopin aateliset – katso kuvat!

Paikalliset 2 Kommentoi

Pääkaupunkiseudun suurin hip-hop tapahtuma Boombox tarjosi paikalle kerääntyneelle festivaaliväelle vaihtelua niin artistien kuin säänkin suhteen.

Ensimmäistä kertaa Helsingin Suvilahdessa järjestetyn tapahtuman monipuolisuudesta kertoi se, että samana päivänä lavalle nousivat esimerkiksi kevyistä urheiluräpeistään tunnettu JVG ja vahvasti kantaaottavaa musiikkia tekevä Julma Henri & RPK.

Kaksipäiväisessä festivaalissa esiintyivät edellä mainitun kaksikon lisäksi Stig, Elokuu, SMC Lähiörotat, Notkea Rotta, Jätkäjätkät, Paleface, Lord Est, Puhuva Kone, Teflon Brothers, Uniikki, Cheek, Gasellit, Fintelligens, Steen 1 Orkestra, Ruudolf, Redrama, Eevil Stöö & DJ Kridlock, Kajo & KosolaKuningassoundi, BrädiRuger Hauer, Petos, OG Ikonen, Timo Pieni Huijaus, Gracias, Mikael Gabriel, Kemmuru ja Noah Kin.

Yleisö sai avajaisperjantaina nauttia ajoittain kovastakin helteestä, kun taas päätöspäivänä lupaavan alun jälkeen festivaali vietettiin pilvisessä ja tuulisessa säässä ja ajoittaisten tihkusadekuurojen armoilla.

Boomboxin päättänyt Paleface fiilisteli paikan päällä alueen tunnelmaa.

– Etenkin nuo alueelle tehdyt graffitit lämmittävät. Paikalle on saatu aivan legendaarisia tekijöitä kuten Trama ja Fer, joiden töitä on hienoa katsella.

– On myös mahtavaa, että se älytön Stop Töhryille – kampanja päättyi ja voimme paremmin nauttia tästäkin taiteenmuodosta, Paleface toteaa.

Pääkaupunkiseudulle ja muuallekin Suomeen on tänä vuonna noussut nimenomaan uusia hip-hop festivaaleja. Boomboxin lisäksi esimerkiksi Vantaalla järjestettiin kesän alussa ensi kertaa Rentofest.

– Tämä kertoo mielestäni siitä, että Suomi hip-hop on vakiinnuttanut paikkansa, mikä taas houkuttaa järjestäjiä tekemään tällaisia tapahtumia. Toivottavasti kaikille riittää asiakkaita, Paleface pohtii.

2 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Toni Tervo kuva
Toni Tervo

Kommentit

18.6.2012 19:52

MISSÄ MAHTOI TAPAHTUMA OLLA

19.6.2012 09:23

Helsingin Suvilahdessa.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.