Piilota X Palauta
 
 

Kaksi pikaluottoyhtiötä sai roimat uhkasakot

Paikalliset Kommentoi

Markkinaoikeus on määrännyt pikaluottoja tarjoaville J.W. -Yhtiöille ja OPR-Vakuudelle markkinointikiellot 50 000 euron uhkasakolla.

Lisäksi OPR-Vakuus on määrätty maksamaan aikaisempaan markkinointikieltoonsa liittyvän 50 000 euron uhkasakon. Kumpikin yhtiö on markkinoinut pikaluottoja lainvastaisesti.

J.W -Yhtiöiden Reissuluottoa ja OPR-Vakuuden Pikavippi.fi:tä markkinoitiin tuhansilla kadunvarsimainoksilla useilla kymmenillä paikkakunnilla runsas vuosi sitten. Mainoksissa ei kerrottu lainkaan laissa vaadittuja tietoja tai ne kerrottiin niin pienellä tekstillä, että niitä ei käytännössä pystynyt lukemaan.

Kummankaan yhtiön markkinointitapa ei täyttänyt kuluttajansuojalain vaatimuksia selkeistä ja helposti havaittavista tiedoista.

Kuluttaja-asiamies kielsi vuosi sitten maaliskuussa OPR-Vakuutta jatkamasta markkinointia, jossa ei kerrota kaikkia lain vaatimia tietoja selkeästi ja helposti havaittavalla tavalla. Kieltoa tehostettiin 50 000 euron uhkasakolla.

OPR-Vakuus kuitenkin jatkoi kiellosta huolimatta lainvastaista markkinointia. Kuluttaja-asiamies vaati, että markkinaoikeus tuomitsee yrityksen maksamaan 50 000 euron uhkasakon ja pitää yritykselle määrätyn kiellon edelleen voimassa korottaen uhkasakon määrää.

J.W –Yhtiöt puolestaan sai huhtikuussa 2011 markkinaoikeudelta väliaikaisen kiellon jatkaa tai uudistaa lainvastaista markkinointia. Kieltoa tehostettiin 50 000 euron uhkasakolla.

toimitus
 

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.