Puistobluesin uusi puheenjohtaja lupaa: John Fogertyn keikalla soivat crossover-hitit

CCR:n keulahahmo John Fogerty yhtyeineen nähdään Puistobluesin pääesiintyjänä.

.

Puistobluesin uusi puheenjohtaja Miikka Porkka on nähty myös lavajärjestyshommissa, bändikuskina ja logistiikan vastaavana.

.

Järvenpään Puistoblues 2012 -festivaalitapahtuma tarjoaa tänä vuonna todellista historian havinaa, kun lauantaina 30. kesäkuuta lavalle nousee CCR:n keulahahmo John Fogerty yhtyeineen.

– On upeaa, että nyt pitkän odottelun jälkeen saimme legendaarisen John Fogertyn pääesiintyjäksi Vanhankylänniemeen. Luvassa on iso määrä isoja hittejä, jotka soivat edelleen sukupolvelta toiselle, sanoo Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry:n uunituore puheenjohtaja Miikka Porkka.

Hyvinkäällä asuvan Miikka Porkan taustahistoria Puistobluesia ajatellen alkoi vuonna 1994, kun hän osallistui kaverin ehdotuksesta talkoolaisena festarin järjestämiseen. Aluksi Porkka oli mukana lavajärjestyshommissa ja sitten bändikuskina. Tämän jälkeen bändikuljetuksien esimiehenä ja vuodesta 2002 lähtien logistiikan vastaavana.

Tällä tiellä siis ollaan.

– Mukava meininki ja elävä rytmimusa tekivät rokkariin vaikutuksen. Hallituksessa olen toiminut neljättä vuotta. Valintani uudeksi puheenjohtajaksi tuli melkoisena yllätyksenä. Hieman jännittää, koska niin paljon on tullut uutta omaksuttavaa. Yhdessä ainutlaatuisen talkooväen kanssa pyrimme tekemään taas ikimuistoisen Puistoblues-tapahtuman, 38-vuotias Porkka lupaa.

 

Toisille blues voi olla filosofinen ja jokapäiväinen elämäntapa.”

 

Miikka Porkka kolahti syvemmin roots-musiikkiin edesmenneen kitaristilegenda, laulaja/lauluntekijä Gary Mooren innoittamana. Puistobluesin kautta Porkka solmi myös lämpimän kaverisuhteen Mooren kanssa. Tätä kautta tulivat B.B.Kingit, John Lee Hookerit ja muut diggailun kohteet.

– Blues on rytmimusiikin alkulähde. Tasoja ja vivahteita löytyy varmasti jokaiselle. Toisille blues voi olla filosofinen ja jokapäiväinen elämäntapa, Miikka Porkka toteaa.

Muita esiintyjiä tämän vuoden Puistobluessin pääkonsertissa ovat Honey B. T-Bones, "Paperboy Reed" ja Los Lonely Boys. Blueskadulla esiintyvät muun muassa 22-Pistepirkko, Pepe Ahlqvist, Bianca Morales, Jari Rättyä & Käärmekeitto, Jon Mosey. Kakarabluesissa musisoinnista vastaavat muun muassa Pentti Rasinkangas & Ohilyönti.

Klubeilla nähdään Paleface, Sami Saari, SF-Blues, Ronski Gang sekä Los Bastardos Finlandeses.

Järjestyksessään 35. Puistoblues järjestetään Järvenpäässä 27.kesäkuuta–1. heinäkuuta.

Kommentit

On taas yks semmonen festari, johon invat ei oo tervetulleita. Ei varmaan pääse siinäkään suhteessa Järvenpää ikinä Pori Jazzin tasolle, jossa invoille omat parkkipaikat, katsomot ja vessat. Ja ei muuten musiikillisellakaan tasolla voi puhua näistä kahdesta edes samalla viikolla. Pori on tsiljoona kertaa parempi. JOKA SUHTEESSA! Poriin on liputkin Järvenpäätä halvempia.

Järjestelyihin pettynyt inva

Siellä on Forgetya perkeleen paljon kovempia artisteja kuten Los Lonely Boys ja Honey B. And The T-Bones. Fogerty on punaniska perusrockia yksioikoisesti vääntävä puuduttava artisti. En ole ikinä käsittänyt koko CCR touhua, eivätkö sen diggarit ole koskaan kuulleet oikeaa roots-musiikkia?

Vapaudente

Niin... Fogerty nyt sattuu olemaan elävä legenda, joka myisi koko tapahtuman vaikkapa ihan yksinään. Losista en ole koskaan kuullutkaan ja Honeytä en kuuntelisi humalassakaan.

Partamooses

Siellä on Forgetya perkeleen paljon kovempia artisteja kuten Los Lonely Boys ja Honey B. And The T-Bones. Fogerty on punaniska perusrockia yksioikoisesti vääntävä puuduttava artisti. En ole ikinä käsittänyt koko CCR touhua, eivätkö sen diggarit ole koskaan kuulleet oikeaa roots-musiikkia?

Vapaudente

Lukekaapa tänän päivän Hesarin arvio Puistobluesin pääkonsertista. Se vain osoitti, että kovimmat kehut sai Honey B. And The T-Bones. Sinulle Partamooses; oletko kuunnellut mitään muuta kuin Hurriganeseja?

Vapaudente

Onko -Vapaudente- esim. Aija Puurtisen porukka ja John Fogerty muka jollaillailla toisensa poissulkevia artisteja? Itse ainakin pystyn sujuvasti kuuntelemaan ja diggaamaan molempia, niin uskomattomalta kuin se sunkaltaisestas puritanistista voi tuntuakin. Mutta ehkä säkin vielä iän karttuessa ymmärrät, että tollanen "MINUN arvostamani musiikki on sitä Ainoaa Oikeaa, muut on ihan kakkapaskaa" -mentaliteetti on sanoinkuvaamattoman lapsellista ja typerää! Mutta kyllä sä voit mun puolesta huoletta nyrpistellä nenuliasi Porijatseissa pikkusormi suorana viiniä lillittäen.

PS: Hurriganes nyt vaan on se suomalaisen rockin Kivijalka! Monien muiden ohella...

Toinen partamooses

Nyt käsitit väärin tai minä käsitin väärin; kirjoitit että Honeyta en kuuntelisi humalassakaan. Nyt tuo sinun viimeinen kommenttisi on ristiriidassa ttuon edellisen kanssa. Lopetin Pori Jazzissa käymisen sen jälkeen kun se paisui paskantärkeäksi megatapahtumaksi eli tuo sun heittosi meni mun kohdaltani hutiin. Mieluiten kuuntelen elävää musiikkia klubiolosuhteissa, jossa saa aidon kosketuksen artisteihin ja niitä hyviähän löytyy paljon eri musiikin tyylilajeista. Mutta on toki sellaisiakin, joita kuunnellessa tuntee myötähäpeää. Ei meillä näytä siis asioista olevan erimeilisyyttä, hyvää musiikkikesää sinulle.

Vapaudente

"Partamooses" ja minä, "Toinen Partamooses" siis eri henkilöitä...
Mutta pääasia, että konsensus löytyi! Mainiota musiikkikesää!

Toinen partamooses