Piilota X Palauta

Poika ja isoisä hengityskoneessa – ”Erittäin traaginen tapaus”

Paikalliset 10 Kommentoi

Vantaan Myyrmäessä eilen junan alle jääneet 2,5-vuotias poika ja hänen 55-vuotias isoisä makaavat tällä hetkellä hengityskoneessa Töölön sairaalassa. Molempien tila on vakiintunut.

– Heidät pidetään tarkoituksella unessa ja hengityskoneella taataan riittävä hapensaanti. Tämän kaltaisten vammojen hoidossa tämä on normaali toimenpide, sanoo ylilääkäri Jarkko Pajarinen.

– Molempien tila on stabiili, mutta ennusteesta on vaikea sanoa mitään. Seuranta jatkuu ja hoitoja on tulossa, hän jatkaa.

Myyrmäessä annetun ensihoidon jälkeen molemmat uhrit tuotiin suoraan Töölön sairaalaan. Sen jälkeen potilaat olivat Pajarisen mukaan muutaman tunnin leikkauksessa, joiden aikana tehtiin useita eri toimenpiteitä.

Näitä hoitoja Pajarinen ei halua yksilöidä, eikä kertoa vammoista sen tarkemmin.

– Nyt jatketaan kaikkia niitä hoitoja, jotka eivät ole kirurgisia.

– Vaikka tapaus on erittäin traaginen ja ikävä, niin meidän organisaatiomme osalta sekä lääketieteellisesti tämä tapaus ei ole aiheuttanut meille ylimääräistä kuormaa, ylilääkäri Pajarinen vakuuttaa.

10 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

27.6.2012 18:26

Tapahtuma on niin kaamea ettei pysty kommentoimaan, liian monta kysymystä avoimia . MIKSI, MIKSI.

27.6.2012 18:41

Tämä on loppujen lopuksi ihan vain vanhojen hallituspuolueiden politiikan tulosta. Jos politiikkassa saataisiin joskus kunnollisia uudistuksia aikaiseksi, vähenisivät tämmöiset ongelmat. Poliitiikot eivät kuitenkaan tätä halua tehdä koska kun osa ihmisistä voi pahoin, voidaan heidät pitää henkisesti kurissa eikä alistettu kansa jaksa nousta vastarintaan. Ihmisten pinna kestää pitkään, mutta kun raja on ylitetty, tapahtuu usein kauheita. Onneksi on vaihtoehtoja nykyiselle hallitukselle ja se menee kyllä vaihtoon jossakin vaiheessa ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

27.6.2012 19:33

Pelleilyyn kyllästynyt, kyllä ihan hengitys salpaantuu, että tällaistakin täytyy meillä tapahtua. Onko todellakin suomalainen suomalaiselle susi?
Jotain ahdistusta tämänkin takana täytyy olla ja kukaan missään ei auta, ihmiset vedetään näin ahtaalle. En voi ymmärtää? Missä meidän "hyvä" sosiaalihuoltomme on, kun näin järkyttävää saa suomessa tapahtua ja kukaan päättäjistä ei ota minkaanlaista kantaa! Heikkoja täytyy tukea eikä antaa ajaa näin ahtaalle!
Kuinka paljon vielä täytyy tulla uhreja ennenkuin suomalainen yhteiskunta todella auttaa ja tukee suomalaista?

27.6.2012 21:18

Pelleilyyn kyllästyneen mielestä persut olisvat estäneet tämän tragedian? Onko lääkityksesi ajan tasalla?

28.6.2012 09:02

No ainakin kokdemvihreät ovat jo näyttönsä antaneet asioiden hoidossa ja mielestäsi Vantaalla ja vantaalaisilla on kaikki hyvin?
Pääkaupunkiseudun kunnat kaipaisivat eritoten ns. maalaisjärkeä kaiken fantastisuuden ja muun huuhaan sijaan ja jopa sinäkin keksinet mistä puolueista sitä löytyisi.

28.6.2012 07:42

Uhrien omaisille Jaksamista, suuressa surussa.

Eipä ollut yllätys, et juuri vantaalla, näin tapahtuu.
Vois vantaan päättäjät alkaa ajattelemaan, missä ovat tehneet väärin.
sen kaupungintalon taiteen rahat, olisi voinut käyttää paremminkin.
muutama kylpylä ja ulkomaan matka jättää väliin.
vantaalla on ihmisiä, jotka todella tarvii sitä tukea.
huostaanotot ei ole aina ratkaisu.
Vantaan sos puolen eliitti vaihtoon,

28.6.2012 10:58

Huomaa että kuntavaalit lähestyvät. Kaikesta tehdään politiikkaa. On uskomatonta että tällainen tragediakin politisoidaan. Pienen pojan hengellä kalastellaan ääniä.

28.6.2012 13:12

Hävetkää on aivan oikeassa. Ei pitäisi politikoida näin vakavassa asiassa. Ei politiikoillakaan (edes persuilla) ole kristallipalloa, josta voi tulevat kauheudet nähdä ja ne estää. Yksittäisen isoisän pahanlaatuinen vinksahdus, ei kunnan, kuntalaisten tai politiikan syy.

Ylipäätään syyllisen kaivuu joka asiaan on vanhanaikaista, nyt pitäisi miettiä miten tulevaisuudessa vastaavilta teoilta säästyttäisi. Eipä taida komiteoiden perustaminen auttaa, joka ihmisen päähän kun ei vaan näe.

Taannoin Pomarkussa tapahtui vastaavanlainen kauheus. Siinä kunnassa on 85 kertaa vähemmän asukkaita, kuin Vantaalla. On siis itsestään selvää, että myös väkirikkaalla alueella joskus jonkun päässä vinksahtaa.

Ei näitä tapahtumia voi estää kuntaa haukkumalla tai määrärahoja lisäämällä. Lisätäänkö ne vähät rahat mielenterveyteen ja jätetään sitten vaikka kouluruoka tai kroonikkovaipat kokonaan pois? Kuntien kassaa kuormittavat niin monenlaiset tarpeet, että vain yhdelle rahojen mättö muiden säästäessä ei onnea tuo.

Pienen, pahasti vammautuneen pojan tilanne tuntuu hirvittävän pahalta. Niin pahalta, ettei tätä tapahtumaa halua kovin tarkasti ajatella. Siinä on ihminen, joka tarvitsee kaiken fyysisen ja henkisen avun, jos hengissä selviää eikä aivot kärsineet hapenpuutteesta liian pitkään. Paljon toivoa, onnea ja kivuttomuutta pikkupojalle.

28.6.2012 14:31

Juuri näin! Kiitos tuesta The Äiti.

29.6.2012 16:45

Tätäkään ei olisi saanut tapahtua.

Nainen yritti tappaa lapsensa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012062915781383_uu.shtml

Nämä ja vastaavat muut tapaukset alkaa olemaan kohta lähes jokapäiväisiä.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.