Miksi HIFK:n kotihallin viereen nousi jättimäinen JYP:n logo – katso kuvat!

Auroran sairaalan kohdalta Keskuspuistoon kulkeva uusi kevyen liikenteen silta on rakenteilla.

Päivi Tuovinen

Jyväskyläläisen jääkiekkojoukkueen JYPin logossa on kiekura, josta voi nähdä yhteneväisyyden Auroransillan muotoihin Töölössä.

.

Nordenskiöldinkadun ylittävän 160-metrisen Auroransillan rakentaminen on edennyt Töölössä.

Kevyen liikenteen silta parantaa Keskuspuiston ja Eläintarhan välistä ulkoiluyhteyttä, sekä jalankulkijoiden turvallisuutta isojen tapahtumien aikana. Sillalle mahtuu talvella myös hiihtolatu.

Auroransillasta järjestettiin vuonna 2009 suunnittelukilpailu. Valittua ehdotusta tuomaristo piti kaupunkikuvallisesti hienoimpana.

Sillan ulkomuotoa hallitsee kaksi 50 metrin mittaista teräksistä tukikaarta, jotka kurottavat noin 20 metrin korkeuteen. Tosin vaaleiden teräskaarien muoto on tuonut joillekin mieleen myös jyväskyläläisen JYP:n logon, mitä on pidetty kummallisena, sillä aivan vieressä sijaitsee helsinkiläisen jääkiekkoseuran HIFK:n kotihalli.

Silta valmistuu syyskuussa ja sen kustannusarvio on neljä miljoonaa euroa.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Nyt on niinku niin huonoa uutisointia, et pakko kommentoida. Hirveetä sheissee.

ps. Jyp Hockey Team toimi joskus 90-luvulla, nykyään ihan vaan Jyp.

joku_roti (ei varmistettu)

Joo, ei taida toimituksessa olla ketään jääkiekkoa seuraavaa toimittajaa , kun JYP Hockey Teamista höpötellään. Mestarin nimi kun on tainnut olla jo liki parikymmentä vuotta pelkkä JYP.

Noloa asiantuntemattomuutta.

stadista (ei varmistettu)

Hahhaa,taitaa olla uutiset vähissä taas. Jyp HT on kuopattu joskus 90-luvulla ja kuten yllä sanottiin, vaatii mielikuvitusta saada tuosta JYPin logoa.

JulleII (ei varmistettu)

Koko neljän miljoonan kävelysilta on täysin turha rakennushanke, koska siinä kohdalla on raitiovaunupysäkit ja liikennevalot, joista pääsee turvallisesti kadun yli. Ja Laakson kentältä pääsee kyllä hiihtämään vaikka Jyväskylään, mutta ei siihenkään mitään siltaa tarvita.

Kaupungilla rah... (ei varmistettu)

Taas osataan suomen kieltä artikkelissa. Lausuuko kirjoittaja siis jääkiekkojoukkeen "JYP" näin: "Jii yy pee" vai ihan vain ytimekkäästi "Jyp"?

Oikea muoto on JYPin, ei JYP:n!

Vihastunut (ei varmistettu)

Ohhoijaa, nyt täytyy kyllä Jyp-kannattajana todeta että en kyllä millään innovatiivisella näkemyksellä saa tuosta Jyp-logoa AB-ritsa jota on pystyttämättä tuossa. mutta uutisointi on kyllä kaikkea muuta kuin onnistunut.

Fani Jyp (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun