Viikin yliajajalle neljän vuoden vankeustuomio

Viikissä tytön kuoliaaksi ajanut mies (kuvassa keskellä) tuomittiin neljäksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Päivi Tuovinen

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Viikissä tammikuun alussa tytön yli autolla ajaneen Jani Petri Juhani Päivisen neljän vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Humalassa ollut 25-vuotias Päivinen osui 11-vuotiaaseen tyttöön kovalla ylinopeudella suojatiellä. Lapsi menehtyi välittömästi. Mies on jo aiemmin syyllistynyt kuusi kertaa rattijuopumukseen.

Käräjäoikeudessa syytetyn puolustus esitti lievennystä tuomioon sillä perusteella, että perheeseen on vastikään syntynyt vauva. Käräjäoikeus totesi, ettei vakiintuneen käytännön mukainen rangaistus johda tekijän kohdalla kohtuuttomaan lopputulokseen, ja hylkäsi puolustuksen kohtuullistamisvaatimuksen.

Käräjäoikeuden mukaan Päivisen menettelyä ennen yliajoa ja sen jälkeen on pidettävä erityisen piittaamattomana toisen ihmisen hengestä ja terveydestä. Oikeus katsoi toteennäytetyksi, ettei yliajaja kertonut tapahtuneesta oma-aloitteisesti kenellekään, eikä tehnyt mitään selvittääkseen tytön avun tarvetta törmäyksen jälkeen. Aiempi rikollisuus osoittaa oikeuden mukaan ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

Päivinen määrättiin maksamaan uhrin vanhempien oikeudenkäyntikulut. Lisäksi hänen autonsa tuomittiin rikoksentekovälineenä valtiolle.

Tuomio ei vielä ole saanut lainvoimaa.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Neljä vuotta taposta (lue: murhasta) ei ole yhtään mitään. Tuon ikäinen tietää jo tasan tarkkaan mitä tekee ja humalassa olo pitäisi olla tuomiota koventava asia kun tappaa ihmisen autolla. Onko Suomen korruptoituneessa oikeuslaitoksessa pelkästään semmoisia tuomareita jotka antavat aina vain päänsilitystä vastaavia rangaistuksia? Tuommoiset tyypit kuuluvat loppuiäkseen vankilaan. Neljä vuotta hotellimajoitusta vastaavaa ylläpito ei paranna rikollista juoppoa. Päinvastoin; neljässä vuodessa ehtii luoda kontakteja muihin rikollisiin ja sen jälkeen on vielä paatuneempi rikollinen. Vihaan juoppoja, varsinkin rattijuoppoja, ja niiden paikka on joko vankilassa tai mullan alla, ei syyttömien sivullisten.

Pelleilyyn kyll... (ei varmistettu)

Ihmetyttää myös tuon rattijuopon työpaikka. Kertomuksensa mukaan kun oli aamusta asti töissä juopotellut vanhemman työkaverin kanssa, sitten lähtenyt melkoisissa promilleissa ajamaan kohtalokkain seurauksin. Tapauksesta järkyttyneenä oli vielä palannut työpaikalle jatkamaan juopottelua!?!
Jos on vaikka autokorjaamo, olisi hyvä tietää firman nimi, että sinne ei autoa kannata viedä. Tuollainen työmaajuopottelu oli yleistä vielä 30 vuotta sitten, vaan useimmilla työpaikoilla ei enää.
Omalla työpaikallani on jo 20 vuotta ollut nollaraja, ruokalassakaan ei myydä edes ykköstä, tupakointi työpäivän aikana tauot mukaanlukien kiellettiin 2008. Jos henki haiskahtaa alkoholille, vuoropomo käskee puhaltaa, jos kieltäytyy, tai jos viisari edes värähtää, varoitus ja palkatta kotiin. Toisesta kerrasta joko katkaisuhoitoon, tai lopputili!!
Tupakanpoltostakin työaikana on työpaikallani jo yhdelle annettu lopputili!!!

Töissä ja ratis... (ei varmistettu)

Se jäi sanomatta että rattijuoppojen takia autoilijoita pelotellaan kaikkia autoilijoita koskevalla alkolukolla. Koska ehkä 1-2 prosenttia autoilijoista on juoppoja, on eräs ministeri ainakin suunnitellut että kaikkiin autoihin tulisi pakolliseksi alkolukko. Eli jos pieni joukko on rikollisia, rangaistaan kaikkia syyttömiä. Nykyiseen ja tuleviin autoihini en semmoista koskaan tule hyväksymään seuraavista syistä:

1) En koskaan käytä alkoholia ja en ymmärrä miksi minua raitista ihmistä pitäisi rangaista juoppojen rikosten takia.
2) Alkolukot nostavat autoilun hintaa ja teknisinä laitteina vaativat jatkuvaa ylläpitoa.
3) Alkolukot vaativat puhalluksia myös ajon aikana ja jos joudun puhaltamaan kesken ajon 10 minuutin välein ettei auto sammu, aiheuttaa jo puhallus ja laitteen käpälöinti vaaratilanteita.

Idioottien juoppojen takia myös liikennevakuutusten hinnat nousevat. Siksi pitää nyt laittaa stoppi tämmöiselle pelleilylle ja ottaa kovat keinot käyttöön rattijuoppoja rangaistaessa. Jo ensimmäisestä rattijuoppoudesta joka ylittää 0,5 promillen rajan, pitää perua ajo-oikeus ja auto tuomita valtiolle. En ota tarkkaa kantaa siihen miten kauan ajo-oikeuden menetys on voimassa, mutta 5-10 vuotta alkuun voisi olla ihan sopiva aika. Törkeistä tai toistuvista lievistä rattijuopumuksista annetaan myös nuo samat rangaistukset, mutta lisäksi pitkät 15-40 vuoden vankeustuomiot joko sellissä tai pakkotyössä. Nämä keinot vähentävät rattijuopumuksia 99 prosenttia, siitä voin lyödä vetoa.

Pelleilyyn kyll... (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun