Piilota X Palauta

Kerjäläistilanne kuriin

Kolumnit 171 Kommentoi

Romanialaiset aloittivat kerjäämisen Suomessa vuonna 2007. Aluksi heitä tapasi vain Helsingin keskustassa, mutta ajan saatossa heitä on ollut lähes kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa. Näiden vuosien aikana on käyty kiivasta keskustelua siitä, mitä asialle pitäisi tehdä. Erityisesti kaupunkilaiset itse ovat näyttäneet kantansa hyvin näkyvästi muun muassa sylkemällä kerjäläisten päälle ja kuseksimalla heidän viereensä. Käytös on karua, ja tunnen tästä suurta myötähäpeää.

Itse en ole koskaan antanut rahaa romanialaiskerjäläisille. Kävelen aamuisin Malmin juna-asemalta töihin, ja joka kerta kovetan sydämeni kerjäläisnaisen kohdalla. Kun hänellä on lapsi mukana, kovettaminen tekee erityisen tiukkaa. Mutta en anna rahaa, koska epäilen rahojen käyttökohdetta. Ne tuskin menevät lapsen vaatteisiin tai ruokaan. Kerjääjät kun saavat nämä yksityisiltä henkilöiltä, jotka tarjoavat auttavan käden. Perustarpeita, kuten peseytymismahdollisuus tarjotaan Diakonissalaitoksen tiloissa Pääskylänrinteessä.

No mutta mihin ne kerjätyt rahat sitten menevät? Emeritusprofessori Airi Markkasen mukaan romanialaiskerjäläinen tienaa päivässä noin kymmenisen euroa. Arvioiden mukaan Suomessa on kesäisin noin 200 romanialaiskerjäläistä. Näiden tietojen perusteella kerjäläiset tienaavat kolmen kuukauden aikana yhteensä 184 000 euroa.

Poliisin mukaan kerjäämiseen liittyy järjestäytynyttä rikollisuutta. Ja kuten Postitalon parkkipaikalla on nähtävissä, pukumiehet käyvät keräämässä kolehdit itselleen.

Ne, jotka tiputtavat kahvikuppiin roposensa, rahoittavat siis todennäköisesti vakavaa rikollisuutta ja törkeää ihmiskauppaa.

Suomen lain mukaan kerjääminen on sallittua, kunhan se ei ole häiritsevää. Tästä on jo tehty lakialoite, jonka mukaan kerjääminen kiellettäisiin kokonaan. Mitä jos sen sijaan kiellettäisiin rahan antaminen?

Jos jokainen suomalainen lakkaisi antamasta rahojaan, loppuisi kerjääminenkin ajan myötä. Poliisi uskoo, että romanialaisten tekemät rikoksetkin ovat vähentyneet viime vuodesta sen takia, koska kiinnijääminen on Suomessa suhteellisen todennäköistä. Eihän tänne myöskään kannata tulla, jos rahaa ei tippuisi kahvikuppiin senttiäkään.

171 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Vera Miettinen kuva
Vera Miettinen

Kommentit

29.6.2012 18:56

Liioittelet. Tuskin kuitenkaan törkeän ihmiskaupan kriteerit täyttyvät, tästä ei ainakaan ole näyttöä. Olet todennäköisesti ihan vain ahne, välität rahasta. Mieluummin haluaisin Suomen muutenkin olevan hyväuskoisten ja -sydämisten ihmisten kansakunta kuin järkevien ja kovapintaisten. Argumenttisi on kuin suoraan 1800-luvun Britanniasta. Armo se tekee ihmisestä ihmisen, ihan riippumatta siitä onko ateisti vai uskovainen.

30.6.2012 00:01

Olipa huono provo. Jos ei anna rahaa romanian ammattirikollisjengeille, jotka hyväksikäyttävät naisia ja lapsia, on siis "ahne ja välittää vain rahasta"

29.6.2012 19:49

Miksi meidän pitäisi sietää kaupungissamme (tai maassamme) huonosti käyttäytyviä muukalaisia? Mikä velvollisuus meillä on siihen? 1980-luvun lopulle asti vallitsi selkeä tahtotila - häiriköt, olivat ne sitten kotimaisia tai ulkomaisia - laitettiin kuriin.

Tänään kaikki on sallittu. Millään ei ole mitään väliä. Paitsi, jos satut olemaan suomalaistaustainen.

29.6.2012 20:01

Suomalaiset ovat täysiä hölmöjä. Siihen ei auta sen enempää lainsäädäntö kuin terve järkikään.

29.6.2012 21:42

Kerjääminen on kriminalisoitava. Lain rikkomisesta pitää seurata vankeutta ja sitten karkotus maasta. Vankilan pitää olla keskiaikainen tyrmä ilman nykyajan hienouksia, niin oppivat pysymään poissa pilaamasta maatamme. Voi kuulostaa julmalta, mutta julmia ovat myös "kerjäläisten" tekemät ryöstöt, omaisuusrikokset, raiskaukset ja pahoinpitelyt. Samoja rangaistuksia pitäisi soveltaa myös kotimaisiin rikollisiin, raiskaajiin, väkivaltaisiin alkoholisteihin ja muuhun yhteiskuntakelvottomaan sakkiin.

29.6.2012 23:02

Olen lainannut jutustasi kohtia lainausmerkein, joihin olen laittanut alle kommenttini.

“joka kerta kovetan sydämeni kerjäläisnaisen kohdalla. Kun hänellä on lapsi mukana”

Miksi et tee ilmoitusta viranomaisille lapsen hyväksikäyttämisestä kerjäämiseen?

Aiheesta kertoo YLE otsikolla: Helsinki puuttuu bulgarialaisten pullonkerääjien lasten tilanteeseen
Löytyy linkistä: http://yle.fi/uutiset/helsinki_puuttuu_bulgarialaisten_pullonkeraajien_lasten_tilanteeseen/6149020

“Perustarpeita, kuten peseytymismahdollisuus tarjotaan Diakonissalaitoksen tiloissa Pääskylänrinteessä.”

Eikö Diakonissalaitos silloin myös avusta; esim. järjestäytynyttä rikollisuutta, vakavaa rikollisuutta ja törkeää ihmiskauppaa?

“No mutta mihin ne kerjätyt rahat sitten menevät? Emeritusprofessori Airi Markkasen mukaan romanialaiskerjäläinen tienaa päivässä noin kymmenisen euroa. Arvioiden mukaan Suomessa on kesäisin noin 200 romanialaiskerjäläistä. Näiden tietojen perusteella kerjäläiset tienaavat kolmen kuukauden aikana yhteensä 184 000 euroa.”

Herää kysymys: Kirjoitatko muunneltua totuutta?/Onko kyseessä tietovaje?/vai uusin poliittinen sana samasta asiasta, eli “Väärinymmärrys”
Kerjäläisen tuloista kertoi Iltalehti otsikolla: Rahaa, painostusta ja seksiehdotus Toimittaja kerjäläisenä
Josta lainaus: “Saalini on yhteensä 29,95 euroa, kahden tunnin kerjuutyö on ohi.”
Linkki juttuun: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011071214045132_uu.shtml

Tuon jutun tienesteillä laskien 29,95€/2h= 14,975€/h.
Viikko ansio olisi 40h* 14,975=599€
Kuukausiansio olisi 4*599€=2396€, Siis 2396,00€ kuukaudessa verottomana!

Tuo romanikerjäläisten määrä olisi myös kannattanut tarkistaa edes tämän lehden jutusta otsikolla: Romanikerjäläisiä noin 400: Ulkoleirit vähentyneet
Löytyy linkistä: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/115555-romanikerjalaisia-noin-400-ulkoleirit-vahentyneet

Lasketaanpa uudestaan tuo kolmenkuukauden tienesti:
400 kerjäläistä* 2396€/kk*3kk=2 875 200€

p.s. Uskotko itse tuohon kerjäläisten 10€ päiväansioon ja juttusi mukaiseen kerjäläismäärään? Minä en usko.

30.6.2012 09:29

Kerjäläisiä on paljon. Nyt pilaavat jo katukuvaa muuallakin, kuin Hesan keskustassa. Valtaosa käyttäytyy huonosti. Sitten on tosi säälittäviä ihmismyttyjä, joista näkee että on lannistettu sekä fyysisesti että psyykkisesti.

Tienestit poikkeavat varmasti toisistaan tosi paljon. Kampurajalkainen, selkeästi tuskainen nuorimies Forumin alueella tienaa tosi hyvin. Säälipiste murtuu ja ihmisten on pakko kaivaa lompakkoaan.

Seiniin nojailevat tai uhittelevasti käyttäytyvät nahkatakkimiehet myttyjen lähellä on myös monesti bongattu omin silmin. Mielestäni meni järjettömän kauan, ennenkuin poliisi ilmoitti, että ihmiskaupan kriterit täyttyvät!

Ongelma piilee kerjureiden kotimaassa. Sinne on osoitettava avut ja sanktioriskit, jotta kutsuvat kansalaisensa pois konttaamasta katukiviltä. Heitä on ympäri Euroopan, Suomi ei ole suosittu paikka, koska täällä on talvella niin kylmää. Lämpimissä Välimerenmaissa näitä on huomattavasti tiheämpi kanta.

Omaatuntoa kolkuttaa olla auttamatta selkeästi hädänalaista ihmistä. Apu ei kuitenkaan mene hänelle itselleen, vaan myttyä kyttääville mafiamiehille.

Ainoa keino karkoittaa kerjäläiset on lopettaa joka ikisen kolikon antaminen. Vähitellen sana kiirii, ettei tänne kannata tulla. Jos annat kolikon, niin varaudu sitten elättämään tämä kerjäläinen omilla rahoillasi pysyvästi. Mukana voi seurata suuri lasti sukulaisia.

Jos ihan hirveä halu on jotakin antaa, niin hae pahvimuki kahvia tai euron juustohampurilainen annettavaksi! Niitä tuskin mafiamiehetkään voivat käydä pois repimässä. Luulisi ainakin ohikulkijoiden ärähtävän. Ihmisiä nämä ovat, mutta keinot rahan ansaitsemiseksi vääränlaiset. Olisiko ollut A-studio tai vastaava, joka testasi kerjäläisiä järjestämällä heille puutarhatyötä ja ilmaisen kuljetuksen työpaikalle. Kaikki selitettiin ja sovittiin tulkin välityksellä. Yhtäkään työntekijää ei paikalle ilmestynyt sovittuun aikaan.

Maahanmuuttajat ovat eri asia. Suomea opiskelemaan, koulutukseen ja työhön? Tervetuloa!

3.7.2012 11:45

Kerjäläisiä on kiitettävästi yritetty häätää Tikkurilan ympäristösta.Romuautot on yksi toisensa jälkeen kilvettömänä hävinnyt maisemista.Nyt osa heistä nukkuu rääsyiyssä Heurekan tai joenrannan nurmikoilla , osa vihreässä farmariautossa,viisi-kuusi nuppia kömpii autosta aamuisin,Pesemättöminä ja samoissa vaatteissä missä nukkuvat lähtevät asemalle maleksimaan tulonhankkimismielessä. Ikävä vaan on että ihmiset kun laittaa vaatteita kierrätykseen UFF laatikoihin niin kerjäläiset käyvät putsaamassa parhaat, majapaikoissa lajitellaan kelvolliset ja loput heitetään luontoon.Heurekan parkkipaikalla on useita isoja kasoja vaatteita heitetty pensaikkoihin ja ojiin.Vaatekeräyslaatikoiden kassit on revitty auki ja vaatteet heitetty takaisin laatikkoon pakkaamattomana.Tätäkö lahjoittaja haluaa.

3.7.2012 12:12

Romanov, Vantaalaisten kanssa aivan mahdoton keskustella, toisella palstalla kunnan rahat saa heittää minnepäin maailmaa tahansa ja sitten ovat samat ihmiset vaatimassa kunnilta lisää palveluja ja halpoja vuokra-asuntoja. Missä logiikka?
Taidat olla ainoa selkeästi ajatteleva ihminen sielläpäin, siksi saatkin niin paljon vastustusta.
Itse koen nämä kirjoittelijat niin toivottomiksi keskustelukumppaneiksi, koska mitään rakentavaa ja asiahenkistä keskustelua ei heidän kanssaan saa aikaan.
Siksi en viitsi aikaani tuhlata jonninjoutavaan kinasteluun. Hyvää kesää!

10.7.2012 16:47

Romani kerjäläiset yöpyvät tällä hetkellä suurella joukossa Lahden moottoritien levikkeellä Keravan suuntaan. Siellä on iltaisin nuotioita ja pyykit kuivuvat puihin viritetyillä naruilla. Metsästä pilkistää myös telttoja...!

10.7.2012 20:30

KAMPURAJALKAISEN kiersin kaukaa Espalla, mutta olipa vikkelä ja tarkkasilmäinen: kuppi heilahti nopeasti kiertäjää kohti. Uskon mukana olevan paljon, ellei kokonaan näyttelemistä. ÄLKÄÄ ANTAKO HÄNELLEKÄÄN RAHAA. Jos hänellä on oikeasti vamma (mitä epäilen) ja hän tienaa hyvin, niin tämähän lisää vammaiskerjäläisiä katukuvaan. Taustalla olevat pukumiehet ovat nokkelia ja ymmärtävät äkkiä mikä puree suomalaisiin.

11.7.2012 10:13

Matarin saunarakennus tyhjennetty ja siksi ovat ainakin osa muuttaneet Tikkurilaan Heurekan rantaan.Ensin nukkuivat taivasalla joenrannassa mutta sateinen sää on herättänyt heissä partiolaisten selviytymiskeinoja.Osa ovat jo jonkun aikaa pitäneet majaa ja nukkunut ison pensaan sisällä joka sijaitsee radan varrella suhkulähdettä vastapäätä.Tänään huomasin että toinen leiri sijaitsee kävelytien varrella olevassa pensasaidassa, sisäänkäynti Tikkurila Oy:n nurmen puolelta. Aidan sisällä tavanomaista ryysy ja nyyttikasoja ,petivaatteita ym. siinä on jo jonkun aikaa majailtu. Kävimme kahden työmiehen kanssa läheltä katsomassa , ainakin yksi henkilö kurkisteli pensaikosta.Toivottavasti vartijat puuttuvat asiaan.Kun syksy koittaa ja lehdet kellastuu, putoen puista ja pensaista niin kaikki sotkut tulee näkyviin , valtavat määrät vaatteita ja muuta roinaa mitä jättävät jälkeensä kun uutta haetaan vaatekeräyslaatikoista.

15.7.2012 16:54

Asun omakotitalossa ja taas kävi kerjäläinen ovellani. Tulevat sisään, kun näin kesäaikaan ovet usein auki.
En tiedä mistä tämä nainen on kotoisin sanoi kerran olleensa Puolasta. Sama nainen käy useita kertoja vuodessa ja aina on jotain tiimari roinaa, hinta vaan on kolminkertainen ko. kauppaan verrattuna. En ole ostanut häneltä mitään, mutta säälistä antanut rahaa aikaisemmilla kerroilla.
Nyt alkoi mietytyttää, että kukahan tämäkin on ja kuka häntä odottaa lähistöllä, enkä antanut rahaa.
Mielessä kävikin, jos on rahaa matkustaa Suomeen asti kerjäämään, niin eiköhän silläkin rahalla saa jo ruokaa kotimaassansa?
Taisi muuten olla näitä Romanian kerjäläisiä tämäkin?
Ei tämä ainakaan hyvältä tunnu. Kyllä tähän kerjäläistilanteeseen jotenkin täytyisi puuttua, jos kerjäläiset kerjää rikkauksia rikollismafialle!

15.7.2012 20:37

Nyt on kaikki Matarin asukkaat rantautuneet Tikkurilaan tai sitten on tuotu hurja määrä uusia ryhmämatkailijoita.Heitä on ainakin kaksikymmentä ja majailevat pensaikoissa eri puolella asemaa.Osa Heurekan rannassa .osa Heurekan sillan päädyssä olevien portaiden alla, osa pensaaidassa ja loput Hiekkaharjun suunnassa aseman alikulkutunnelin kohdalla olevissa pensaikossa.Heurekan ranta radan toisen puoli missä suihkulähde on jo lähes menetetty ,ei siellä juuri kukaan enä oleskele ja jos on aikomus niin se päättyy lyhyen kun romanit ilmestyy omistajina paikalle.Tänään muuten, kaksi miestä vaatelaatikon sisällä ja yksi mies ja kaksi naista odottivat saalista torinkulmalla.Huusin että poliisi ja kaivoin puhelinta niin jo tuli vauhtia porukkaan.Ja kaikki latikossa olevat vaatteet sekalaisessa mytyssä. Kerjääminen ei ole Tikkurilassa tuottoisaa bisnestä koska kakasi eukkoa vuorottelee nykyään kirkon luona todennäköisesti silmälumeksi,Miehiä suurin osa mutta soittajia ei yhtään.Maleksivat aseman kulmilla isoissa ryhmissä.Millä turistit mahtaa elättää itsensä . On surullista että nämä turistit tanssittavat niin viranomaisia kun virkavaltaa.Suututtaa kun ei mahda mitään tälle joukolle.Poliisi on täysin hampaaton.

15.7.2012 21:50

On myös suomalaisia kerjääviä. Minulta on kerjätty selvällä suomenkielellä eri suomenkielen murteilla, stadin slangilla.

Romanialaiset kerjäläiset ovat joutuneet valokeilaan ehkä siksi, kun ovat romanialaisia? Monet ovat ulkomuodoltaan jopa ruman näköisiä.

Minua ei vaivaa kerjääminen. Saavat minulle kaupata myös seksiä romanialaiset, suomalaiset - kuka tahansa tipu - - sekään ei haittaa.

Siitä en tietystikään tykkää kun ns." pukumiehet" vievät kerjäläisten pienet tulot.

Heidät kuuluisi karkoittaa Suomesta. Kuohita, leikata tukka pois, kuin tekivät taannoin Leningradissa suomalaisturisteille.

Miksi ei vihata italialaisia, kreikkalaisia ja espanjalaisia pankkimiehiä/-naisia?

Eroaako heidän tapansa saalistaa rahaa hyväuskoisilta huitattavilta suomalaisilta
- romaniakerjäläisten puuhistä?

29.6.2013 21:58

Kerjäläiselle reilusti rahaa antava, oletko nähnyt dokumenttiä kerjäläisistä, missä ovat saaneet kerjättyä niin runsaasti rahaa, että öky-taloja ovat rakentaneet Romaniaan ainakin. Dokumentti muistaakseni on: Lapset,jotka Eurooppa unohti. Onko kiva antaa näille kovin ahneelta vaikuttaville henkilöille? Kun suomalaisia on yli 50% pienillä tuloilla ja rikkaampiakin veloissa, mikä vaikuttaa budjetti- alijäämää ja yhä lisääntyvää velkaantumista, ei hyödytä yhtään antaa mihinkään, joten raivostuttaa, kun saa kuulla, kuinka annetaan johonkin apua.

16.7.2012 10:12

Minua ei kerjälisissä häiritse mikään muu kuin se, että ne tulevat esim ravintolan terasseille aitauksen yli kerjäämään vaikka se on kiellettyä ja musisoivissa kerjäläisissä ärsyttää se että he eivät osaaa soittaa mitään muuta kappaletta kuin "Häävalssi" ja senkin ha aloittavat soittamaan vasta kun "uhri" lähestyy ja lopettavat soittamisen kun on kävelty n 50 m ohi. Onko "Häävalssin" soittamisen tarkoitus jotenkin nolostuttaa ohi kulkevia ihmisiä vai mikä, ja saada heitä lahjoittamaan rahaa että lopettaisivat soittamisen?

16.7.2012 11:47

On aikoja ja ajanjaksoja. On niitä edelleen.
Muinaisten helleeni ja spartalaisylimysten jälkeläiset hankkivat niukkaa toimeentuloaan romaanikerjäläisinä kurjissa oloissa Itiksessä.
Sitä vastoin barbaarien ja villien jälkeläiset, Välimeren rantojen ökyrikkaat kohottavat vain hiukan sormeaan luxusravintolaissaan. Niin kohtapa ovat tarjoilijat Katainen ja Urpilainen kysymässä, että "montako miljardia euro saisi olla tällä kertaa ?"

16.7.2012 20:30

Aivan satavarmasti löytyy Suomesta suomalaisia kerjäläisiä,prostituoituja,juoppoja, syrjäytyneitä ja vielä pukumiehiäkin.Se vaan on niin että jokainen maa on velvollinen pitää huolta omista kansalaisista.Ei suomalainen veronmaksaja pidä huolehtia muun maan kansalaisten elintasosta.Jos romanimiehet jotka vievät kerjäläisten roposet karkoitettaisiin niin ei tähän maahan jäisi kun romaninaisia.Osa suomalaisista ovat onneksi oppineet että ei kannata antaa heille rahaa,sen myötä on ainakin Tikkurilassa kyykkämummot vähentyneet mutta ukot lisäntyneet aseman seudulla.Mikään ei varmaan haittaa jos ei yhtään välitä ympäristöstä eikä ikäihmisten turvallisuudesta,hällä väliä tyylillä mikään ei haittaa.

16.7.2012 20:38

Nimim. "parempia aikoja tulossa" osuu naulan kantaan. Muutama sata muuttolinnun kaltaista romaanikerjäläistä saa kansakunnan tolaltaan, kun tosi
pukumiehet ja liivijengit ovat saaneet lähes 40 miljardin lainat ja takaukset
pelkästään olemalla riittävän röyhkeitä. Mittasuhteet olisi hyvä muistaa eli ei
hullu ole se joka pyytää.

17.7.2012 19:57

"Häävalssi" ei ole oikea nimi. Tarkoittanet EI PROVO Mushka Babitzinin vanhaa "Muistojen häävalssia", jota ei pidä sekoittaa Konsta Jylhän Häävalssiin.

Tämä "Muistojen häävalssi", josta useimmat katusoittajat Tixissä jättävät säännöllisesti B-osan pois, on alun perin nimeltä "Donauwellen". Vastaat
varmaan "Mitävälii" niin kuin useimmat nykyihmiset, mutta jotta voisit koskaan edes yrittää tuntea muiden maiden ihmisten kulttuuria, parasta tutustua ensin suomalaisten kulttuuriin... Sitävälii-iiiiii!

17.7.2012 23:23

No joka tapauksessa soittavat ainoana kappaleena "Muistojen häävalssin"/"Donauwellen" ja sen on ymmärtääkseni tarkoitus nolostutta ohikulkijaa koska soitto loppuu aika pian kun on ohittanut kerjäläisen.

18.7.2012 13:44

Se ei oo "muistojen häävalssi" vaan Häämuistojen valssi! Sitävälii...

21.7.2012 21:40

Huonoa on säiden suhteen.

Tälläisellakin tuhru-/sadeilmalla romanikerjäiset hankkivat pientä toimeentuloaan Helsingissä.

"Pukumiehet" vievät heidän pienet tulonsa. Heitä syytellään kerjäämisestä ja haukutaan. Sanotaan "että pois Suomesta"

22.7.2012 11:44

On kuin jotain ajanhenkeä, että soimataan, kuritetaan, rangaistaan ja syytellään heikkoja, puolustuskyvyttömiä.

Nyt silmätikkuna on pieni romanialaisten kerjäläisten joukko.

Isot rötöstelijät saavat tehdä rötöksiään rauhassa Suomessa ja muualla.

22.7.2012 12:16

Joukko ei ole niinkään pieni ja kerjääminen on toissijainen elinkeino.Avaa siniset silmäsi totuudelle.Voit ihan vapaasti elättää ja majoittaa oman kotiisi niin paljon heikkoja kun haluat sitä ei kukaan kiellä mutta, rahoita omilla varoilla Samoin voi kaikki muut jotka säälittelee näitä raukkoja tehdä.Suomalainen yhteiskunta ei ole velvollinen elättää kaikki Europan heikkoja.Gallupkyselyjen mukaan yli 90 % suomalaisista ei halua näita heikkoja meidän kaduille ja asemille maleksimaan.

22.7.2012 12:47

Niin näitä heikkoja. Ovatkohan kovinkaan heikkoja, kun jaksavat puoli eurooppaa kulkea tänne kerjäämään?
Ei kovasti heikko jaksa kulkea tuommoista matka ja mitä tulee se matkakin maksamaan edes takaisin monta kertaa vuodessa?
Luulisi vähänkään järkevän kansakunnan alkavan miettiä toimeentuloansa omassa maassaan tai lähteä siirtolaiseksi työtä tekemään jonnekkin toiseen maahan.

22.7.2012 19:45

Näin omin silmin Tampereella, erään suuren elektroniikkakaupan parkkipaikalla, uudehkon 3-sarjan bemarin täynnä romanian romaneja. Etupenkillä istuvat laskivat seteleitä keskittyneinä, nippu oli suurin mitä olen eläissäni nähnyt.

Täytyy kerjäämisessä pyöriä melkoiset rahat jo päätellen autosta, automiehenä sanoisin että ei alle 20 000 euron lähde ulos kaupasta moinen.

Jokainen joka antaa heille rahaa, huokuttelee maahan rikollisia ja tukee järjestäytynyttä rikollisuutta. Näin se vain on.

22.7.2012 21:42

Niin pitäis tehrä, että pukumiehet kuriin! Myös Arkadian mäen pukumiehet.

Mutta käytännön puuhassa räkytetään vain sorrettuja esimerkiksi kerjääviä köyhiä piruparkoja. Sellaisia ovat suuriääniset "Suomi neidit".

Ei esim. katukuva huonone romanien takia.

Jos, ei ole henkeen ja vereen suomalaisten juoppojen, kaljasieoppojen ihailija.

Jos toisista näyttääkin kauniilta katseltavalta orisevat Suomi juopot? Monet suurten kaljamäärin kantajat?

Väärin on räkyttää Suomi juoppojen yhteydessä suomalaista työstä. Vai onko suomalsten työtehtäviin luettavaa kaljalastien kuljettaminen ja humalassa örisemin?
Rumalla ja löyhkäävällä olemuksella ihmisten peloittelu?

23.7.2012 11:36

Eikö löyhkää pesemätön pensaissa nukkavaa ja paskoava kerjäläinen joka nukkuuu ja kulkee työpaikalle samoissa vaatteissa.Tuossa niitä säälittäviä nukkuu Heurekan sillan kupeessa ison pensaan sisällä.Heidän työnkuvaan kuuluu myös keräysvaatelaatikoiden putsaaminen ja rikastuttaa luontoa jätekasoilla ,vaatetta on pitkin tikkurilaa heidän jäljiltä .Eikä ne kaikki ole myöskään kauneudella pilattuja.

23.7.2012 14:24

Erityisen hyvin ja nätillä tavalla huolehtii Vantaa juopoistaan. Kunpa Hki antaisi edes jotain pientä lohtua romanialaisille, jotka hankkivat vaatimatonta toimeentuolaan kerjäten. Kerjäävät kaduilta tyhjiä pulloja ja muuta roskaa. Siistiä siisteystyötä ympäristönsä hyväksi siinä silloin harrastavat.

Aamuisin kiitävät Vantaan ambulanssit pillit ulvoen kentille sammuneiden juoppojen luo. Hellästi ja kohteliaasti heitä laitetaan sairasautojen kyytiin.
Kunnioittavasti, käsi lipassa he puhuttelevat - "kuningas alkoholin" - tyrmäämiä sankareita.

Sitten, kun jaloillaan juopot alkavat sairaaloissa pysyä. Kohtapa matkaavat sossuihinsa. Siellä virkailijat sanovat. "Saat selvää rahaa, niin taistot kuningas Alkoholin kentillä taas jatkuvat".

Paksut nivaskat on ulosottovirastossa odottamassa perintäänsä juoppojen juopotteluvekselit sekä ruokonmaksut jne.

Mutta tuumaavat siellä, että "pukumiehiähän hekin,
juopot kuin ovat. Yhteisöllisyys velvoittaa. Kuin uskonveljiä juopot ovat. Ei ole mitään syytä alkaa perimään ainakaan juopotteluvekseleitä eikä elatusmaksuja ".

24.7.2012 11:48

Kuulehan ,Tikkurilassa yksi nainen istuu kirkon luona pahvimukinsa kanssa ja saman aikaisesti aseman nurkilla päivystää puolentusinaa miestä.Loput makoilee autoissa Heurekan parkkipaikalla.Siinä saa kyllä nainen kerjätä ennenkun koko sakille riittää edes leipäpalasta.Silti miehet kulkevat isot siniset Ikean kassit olalla , S mmarketin muovikassit molemmissa käsissä.Taivaaltako sataa mannaa heidän laariinsa.Hyvä että Vantaan kaupunki huolehtii omista juopoista ettei heidän tarvitse ryöstellä vanhuksia .

24.7.2012 15:47

ÄLKÄÄMME SIIS ANTAKO RAHAA KERJÄLÄISILLE.
He eivät siitä hyödy, vaan pukumiehet heidän takanaan. Liekö em. isot rahatukut taskuvarkaiden saalista. Seinästähän sitä saa, kun vaan varastaa kortin mummoilta. PIDETÄÄN LOMPSASTA HUOLI. Passitasku tms. piilotasku (isommille rahoille) rollaattorilla liikkuville ja miksei muillekin. Pikkukolikoita kukkaroon syötiksi.

26.7.2012 05:51

Köyhästä maasta kannattaa muuttaa Suomeen työskentelemään, vasta kun ansiot ylittävät asumiskustannukset, ruan, liikennekustannukset yms. elinkustannukset sekä matkakustannukset Suomeen (ja takaisin kotimaahan). - Tämän ylittävillä tuloilla on tuossa köyhässä maassa huomattavasti isompi ostovoima kuin Suomessa.

Mutta Suomeen tulleilla romaneilla on huono tilanne: On varaa vain asuntovaunumajoitukseen ilman vessaa tai vastaavaan (vrt. Matarin saunamökki). Ruoka varastetaan kaupoista tai haetaan roskiksesta kauppojen sinne jättämää vanhentunutta ruokaa. - Romania ei ole rutiköyhä maa, jossa köyhien pitäisi elää noin vaatimattomattomasti.
- Taitaa olla niin, että pukumiehet ovat pakottaneet heidät esim. Suomeen hankkimaan rahaa (kerjääminen, soittaminen, pullojen ja vaatteitten keräys, taskuvarkaudet ja muut varkaudet jne.).

26.7.2012 08:43

Hyvin huolehtii vantaa jupoistaan. Muuan aamu sitten lepäili eräs sammunut Länsimäen pienen Alepan luona. Sairasauto tuli sinne kovalla kiireellä. Kunnioittavasti he puhuttelivat sammunutta juoppoa, kuin uudelleen syntynyttä maahan laskeutunutta Faaraota.

Voi, saisivatpa harmittomat romanikerjäläis raukat edes pienen osan siitä huolenpidosta, mitä suomalaisjuopot saavat.

27.7.2012 21:25

Haluja olis, Oletko ihan varma ambulanssin miehistön puhutelleen suomalaista juoppoa.
Kävitkö tarkistamassa hajun vai minkä perusteella tiesit, että kyseessä oli juoppo, ettei ollut sairauskohtaus? Usein ihmiset menevät ohi, kun luulevat maassa makaavan olevan sammunut juoppo.
Ja miksi sille juopolle olisi pitänyt rumasti puhua? Työtänsähän ambulanssin henkilökuntakin tekee.
Ja voi olla ettei tällekkään juopolle ole koskaan kaunista ja huolehtivaa sanaa keneltäkään riittänyt, niin sai edes kerran elämässään ystävällisen sanan. Se ei maksa mitään jos puhuu ystävällisesti ihmiselle. Epäkohteliaisuutta ja töykeitä sanoja saa kuulla rakkaassa Suomen maassamme aivan liikaakin.
Suomalaiset voisivat alkaa olla vähän kohteliaimpia ja ystävällisempiä toisiaan kohtaan, vaikka tavan mukaan se, kun ei maksa mitään. Tehdään siitä maan tapa.

26.7.2012 11:18

No voi voi kun harmittomille romaneille ei levitetä punaista mattoa.On väärin tituleerata koko joukkoa edes kerjäläisiki koska yksikään romanimies ei istu pahvimuki kourasssa kerjäämässä.Miespuolisia on kuitenkin kymmenkertaisesti naisia enemmän.Mitähän ne harmittomat raukat täällä puuhaa päivät pitkät puhumattakaan öistä.. En puolusta juoppoja mutta jokainen valtio huolehti omista ongelmista.Suomi suomalaisista ja Romania romanialaisista.Sitäpaitsi ei ambulanssi tule paikalle kutsumatta joten joku huolestunut kansalainen oli todennäköisesti kutsunut paikalle.

26.7.2012 13:23

Siellä heitä sammuneita juoppoja makailee lojuu Länsimäen pienen Alepan luona.

Eivät he kenellekkään haitaksi ole

samoin kuin ovat seisoallaan, polvillaan tai istuallaan olevat hiljaiset rauhalliset romanikerjäläiset.

Kuin kesäisellä kukkaiskedolla kulkee, kun kun sammuneitten juoppojen seassa siellä kulkee.

26.7.2012 13:47

Hieno vertaus kukkaiskedosta, on tuoksukin meinaan kuin pietaryrtissä. Muuan Alkon myyjä aikoinaan kuvaili myymälän aamujonoon raahautuvia Kallion spurguja huojuviksi hajuherneiksi :)

26.7.2012 17:14

Kukkaiskedollako romanimiehet viettää aikaansa kun naiset kerjää.Eikö voisi sitten ihan yhtä huvin makoilla Romaniassa niityllä.Ei ne naiset niin paljon tienaa että herran temppeliä rakentavat syksyllä kotimaassaan.

26.7.2012 19:41

Romaanit pitää saada ulos Suomesta.Olleet varmaan jo paljon yli 3kk.
Suomalaisten eikä edes helsinkiläisten kuulu kustantaa turisteille oleskelu-ruokailu tai peseytymistiloja, ei mitään. Tekevät niin paljon rikoksia ja riistävät omia heikompiosaisia. Mitä se romanian vai oliko bulgarin poliisi nyt on täällä tehnyt? Tekeekö se muuta kun maleksii mukana ?Alaikäisen näköinen tyttö näytti istuvan KorsonK-kaupan edessä kerjäämässä kun vein tavaraa kauppaa. Äijät vahtii se tekemisiä . Älytöntä .
Hirveää kun köyhtyvää työttömyyden vaivaamaa Suomen maata ja kansaa riistetään omien viranomaisten ja ulkomaalaisten turistien taholta.

27.7.2012 09:42

No perskutarallaa, jos just nyt romaaneja vaaditaan ulos Suomesta kun e-kirjojakin ryhtyvät pk-seudun kirjastot lainaamaan. Mitä olisi kesäloma kukkaiskedolla ilman kymmentä romaania? Miten viettäisi sadepäivät ilman hyvää ja mieltä rikastuttavaa tiiliskiviromaania?

Ja sitten vielä odotetaan, että jonkun vieraan valtion väkivaltakoneiston edustaja elikkä vierasmaalainen poliisi ihan täällä tekee muutakin kuin maleksii. On aikoihin eletty. Ei esi-isät tätä maata itsenäiseksi taistelleet sitä varten, että täällä ulkomaiset poliisit muuta kuin maleksisivat.

26.7.2012 22:31

Omintakeista, omaperäistä elämäntapaa, omaa kulttuuriaan nähdään Vantaan Länsimäessä.

Aamuisin poliisit herättelevät sinne tänne sammuneita juoppoörvilöitä.
Sanovat että: "Poliisista hyvää huomenta! Voisitteko ystävällisesti siirtyä, että leipäautot pääsevät kulkemaan".

Mihin ja mitenkä sijoittuisivat meidän kulttuurissamme mahdoliset kivat, siistit sekä hyvin käyttäytyvät romaanikerjäläiset?

27.7.2012 08:56

Tutkimaton asia taitaa luultavasti olla, että kuinka monta romaanikerjäläistä on tänäänkin naamioitunut tavalliseksi suuomalaisjuopoksi?

Heitä on soluttautunut perusjuoppojen joukkoihin?
Nytkin makailevat esim Länsimäen sammuneitten juoppojen joukossa kuin alkuperäisporukan juopot konsanaan.

Tavanomaisesti maahanmuuttaneet omaksuvat alkuperäisväestön tapoja. Nähdään usein monen tummahipiäisen ja erikoisemmin pukeutuneen kulkevan olutpurkki kädessään tai jopa mäyräkoirain kanssa liikkuu maahanmuutajia.

27.7.2012 15:32

Vai kerjäläiset hommiin.Onnistuukohan täällä,??

Marjanpoimintaan.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288486716408.html

27.7.2012 15:42

Suomalaisten mustikan- ja puolukanvarpujen tehtävä ei ole elättää koko maailman kerjäläisiä. Ei meidän esi-isät tänne tulleet valtaamaan elintilaa, eivät metsästämään, kalastamaan eivätkä kaskiviljelyä harjoittamaan sitä varten, että tämä pahaisen maapläntin tuotokset ulkomaisten kätösten kautta maksullisina meidän omiin kurkkuihimme kulkisi. Paree on ostaa marjat Baltiasta ja Puolasta kuin kerjäläiset metsiin kuljettaa varvikkoja ja jäkäliä dallaamaan, on jämpti niin!

27.7.2012 19:09

Ja sitten tälläistä.
Kiertelevät rosvolaumat.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288486897725.html

27.7.2012 19:12

Siis poliisit tarkistamaan oleskeluaikoja ja koska rahan kerääminen ilman lupaa on laitonta, heidät voidaan kehoittaa ulos maasta. Sakkolappu käteen ja kerätyt rahat valtiolle menetetyiksi (tätähän ehdotti, lain tunteva henkilö- valitettavasti en muista nimeä).
Toimeen poliisit; eiköhän väki ala vähetä. Lisäksi pitäisi tarkistaa näiden pukumiesten passit ja oleskeluluvat: mitä varten ovat täällä nojailemassa seiniin?
Kaikkein helpointa olisi uudet rajatarkistusmääräykset. Romania ja Bulgaria hoitakoon hommansa.

28.7.2012 07:10

Ei niitä lain voima tavoita, ajavat liikeenteeseen kelvottomilla autoilla ja tekevät mitä lystäävät.Kokemus osoitti että lähes mahdoton tehtävä saada niitä kuriin.Kuka romanien keräämiä marjoja ostaisi kun eivät huolehdi henkilökohtaisesta hygeeniastakaan jne....Eikä romanit töihin tänne ole tulleet vaan kerjäämään.Romani kulttuuriin ei kuulu sana työ.

28.7.2012 10:11

Heurekan pysäköintialueelle on ilmestynyt kolme autoa joissa kolme -neljä henkilöä per auto.Ovat olleet siellä jo muutama viikko.Ilmoitus hätäkeskukseen ja poliisille ei auta ,ei poliisit siellä käy ja jos käy niin päiväsaikaa kun ukot notkuu aseman nurkilla ja eukot konttaa kadunreunalla. tai sitten yöllä kun seurueet ovat muissa töissä.Aamulla kun kävisivät niin tavoittaisivat kyllä majaa pitäviä.Ne neljä jotka häädettiin ison pensaan alta siirtyivaät radan toiselle puolell pöheikköön.Kun puistoosasto kaatoivat pensaat siirtyivät taas takaisin radan toiselle puolelle lähelle missä autot ovat parkissa.Sieltä löntystelevät suoraan asemalle ja sieltä naiset kirkonkulmille marjaan.Portaiden alla nukkuneet ovat nousseet kerrosta ylemmäksi puunjuurelle missä on laatoitus ympärille.Että näin..jos viranomaset toimisi niin kyllä kissa hiirileikki loppuisi.

29.7.2012 09:10

Romaanikerjäläisten sanotaan olevan työtävieroksuvia sekä ulkomuodoltaan rumia. Jospa heidän olisi syytä alkaa orientoitua paikalliseen yhteiskuntaan!

Mennä lepäileen yön aikana sammuneitten suomaisjuoppojen joukkoon. Somaa olisi katsella, kun suomalaisjuopoksi oleutunut, tekeytynyt romaanikerjäläinen nukkuisi käsi kaulalla sammuneen alkuperäiskansan juopon kanssa. Sitten aamusella menisivät yhdessä esim pienen Alepan läheisyydessä sijaitsevaan sossuun hakemaan euroja.

Alkoholin voimalla ja avulla uskoisi vihattujen romaanikerjäläisten sopeutuvan hyvin ja kohtalaisen nopeaa yhteisöihin. Onhan kalja, viina jne merkittävällä sijalla Vantaalla. On lukuisasti erilaisia olueen liittyviä kesätapahtumia korostamassa alkon merkitystä seudulla.

29.7.2012 09:32

Huh mikä uhkakuva,ettei suomijuoppo vaan heräisi romanijuopon käsi taskussa.Luuletko että Suomeen on rantautuneet kaikki kiltit harmittomat romanit ja koko muu eurooppa on saanut kunnian vastaanottaa rikolliset ja mafioosot.Tutustu muun euroopan tilanteeseen niin ehkä ajatukset muuttuvat.Sitäpaitsi pienikin auttavainen ele ja hetkessä tuplaantuu pyytäjien määrä.En vaan jaksa ymmärtää että tämä joukko voi tehdä invaasion maahamme ja tehdä mitä lystäävät ilman että siihen puututaan.

29.7.2012 09:56

Koskenkorvasta korvikkeisiin siirtyneitten Suomi-poikien taskujen klähmäisyys on kyllä sitä luokkaa, että hattua on romanille nostettava, jos sinne auringon ahavoittaman kätösensä kykenee sujauttamaan.

Tuostapa tulikin mieleeni, että ennen jopa linjojen spurgut jauhoivat "sa...anan savolaisista" jotka ovat koko ajan stadilaisten taskuilla. Näin se taskumaailmakin globalisoituu ;)

29.7.2012 14:01

Ihmettelen että romanialaisille riittää myötätuntoa aina vaan .Kävin aamulenkillä Tikkurilassa joenrannassa ja ohitin ne kuuluisat portaat minkä alla romanit majailee , tosin ei enää,kun ovat siirtyneet siihen viereisen olevaan puun alle missä laatoitettu penger ja puun ympäri laatoitus.Mutta portaiden alle ja viereen on kassikaupalla roskaa,pahvia kuppia ja vaatteita. Ja haju on sateen jälkeen ihan raikas paskanhaju.Ja sitä sakkia ihannoidaan.Kuulun niihin ihmisiin joka luokittelee alkoholismin sairaudeksi siinä vaiheessa kun ihminen ei enä pysty olee juomatta.Se on sitten eri juttu miten siihen on päädytty, varmasti monelle se oli ensin ollut vaan juhlaa kunnes juhlat sitten jonain päivänä loppuivat ,meni ehkä työpaikka alta , perhe ja suku ehkä hylkäsi,meni ehkä asunto,ehkä ei jäänyt mitään muuta kun viinanhimo ja samanlaiset kaverit.Mutta myötätuntoa he eivät ansaitse , eihän. Sen ansaitsee romanit.

29.7.2012 16:58

Ei edes Romaniassa nämä mustalaisromanit saa asustella ja sotkea paikkoja siltojen alla, johon he hyvin mielellään laittavat leirinsä.
Romaniassa poliisi häätää heidät säännöllisesti pois likaamasta ja saastuttamasta ympäristöä.
Ei tämä leirielämä sovi lapsille, lapsia ei laiteta kouluun opetetaan varastamaan ja elantonsa hankkimaan rikoksilla.
Mitä muuta nämä ihmiset, sitten aikuisena osaavat, kun pelkästään rötöstellä, jos lapsena jo siihen opetetaan.
Kyllä tämä olisi EU:n asia hoitaa Romanian Romanien asiat kuntoon, eikä toisten yksittäisten valtioiden. Olen muutenkin sitä mieltä, että EU:ssa niin paljon rikollista porukkaa, ettei tämä vapaa liikkuminen ole minkään maan etu.

29.7.2012 19:15

Alkoholipitoisten käytön ihannointia on. On opastusta sen käyttöön.

On kivaa kivaa kelliä olussissa. Varmaan kohta Vantaan kulttuurilautakunta pystyttää juopon, juoppojen patsaita ihailtavaksi Vantaan taajamapaikkoihin.

Se varmaa tulee jakamaan mielipiteitä, kun sattuu koijari kuvanveistäjä. Käyttääkin juoppopatsaiden malleina romaanikerjäläisiä. Pronssiin valetut juoppojen patsaat ovat luotu somalit mallina.

30.7.2012 10:51

Usko pieni mikä oli jutun ydin.....onko nuppi niin sekaisin että ajatus ei kulje...

30.7.2012 11:12

Kunpa romaanikerjäläiset tajuaisivat "työnsä touhussa", että kaljoissa olla... olla kunnolla kaljoissa! Pitää muutamia täysinäisiä oluttölkkejä mukanaan työmaallaan.

Jopahan alkaa tulla osaksi hyväksyntää ja ymmärrystä. Aletaan ehkä pitää jo alkuperäisväestöön kuuluvana.

30.7.2012 11:25

Missä " työnsä touhussa" . Voi että Suomessa on paljon tyhmiä kouluttamattomia ihmisiä

30.7.2012 11:30

Tosi on, että Suomessa on tyhmiä ja kouluttamattomia. Tuokin edellä oleva nimimerkki sitä julistaa.

30.7.2012 12:01

Kun romanit olivat " työnsä touhussa " niin sinäaikana Heurekan puoleisen sillan alta kaupungin puistotyöntekijät kantoivat säkkikaupalla petivaatteita ja ryysyjä ja jopa sängyn, roskalavalle.Julmia ovat eikö vaan.Toiset ahertaa työssä hiki hatussa oluttölkki kourassa ja toiset tuhohavat majapaikan silläaikaa.Hyvää että kaupungin työntekijöille riittää tekemistä ja veronmaksajille kuluja.

31.7.2012 22:55

Uusi päivä ja kaupungin siivouspartio kerää likaisia ja märkiä vaateriepuja pensaista ja siltojen alta.Ylikulkusillan portaitten alla kahdeksan hengen seurueen yöpymis ja wc tilat.Vanhan asemarakennuksen vieressä olevassa pensikossa missä jäteastiat, hiekoitussepeli laatiikkoa toimii garderoobina,täynnä vaateriepuja.Virtsanhaju on hirvittävä. Junalla ja bussilla saapuvien Heurekan turistit kulkevat siitä ohi.Samoin hotelli Vantaan vieraat kävelevät alueella ja tietysti viereinen puisto on myös romanien valloittama iltaisin.

1.8.2012 00:04

Miten reagoitaisiin, jos nämä Balkanin romanit majailisivat ja touhuaisivat Kaivopuiston kaupunginosassa?
Kaivopuistossa sijaitsee (Wikipedia/Kaivopuisto):
- Kaivohuoneen ravintola ja yökerho
- Muun muassa USA:n, UK:n, Ranskan, Egyptin, Viron, Brasilian, Italian, Alankomaitten lähetystöt

6.8.2012 09:49

Tänäaamuna 3 + 2 romanimiestä kömpi rappusia ylös vanhan aseman puistotielleSeisoin " näköalapaikalla" katsellen maisemia.Jostain syystä olivat kovin tuohtuneita,huusivat minulle jotain ja käytös oli uhkaava. Kun käännyin ja siirryin kävelemään asemaa kohtia hotellin lähellä olevaa jalkakäytävää nuorin porukasta alkoi heittää kiviä.Kävelin kaikessa rauhassa asemalle lehden hakuun ja paluumatkalla tulivat taas vastaan ja taas jatkoivat vihaista pulinaa.Että sellaista nyt pitää sitten alkaa pelätä ja varoa missä liikkuu.....

7.8.2012 16:21

Kovasti hyväuskoisia olivat romaanikerjäläiset, kun tulivat tänne. Arvelivat varmaan, että kun tulivat samangeenisten luo, niin heidät otetaan avosylin vastaan.

Mutta, niin ei mennyt romaanikerjäläisillä. Samangeeniset eivät olleet innostuneita heidän näille kulmille tulosta. Samangeeniset romaanikerjäläisten kanssa ovat äänekkäästi vastustaneet heitä.

7.8.2012 17:43

Tule Aleksi kävelykiertueelle Tikkurilaan.Aloita Peltolan torin laidalla olevasta UFF:n vaatelaatikosta , jatka asemalle missä jengi penkoo kasseja ja ihailee saalistaan.Jatka joenrantaan Tikkurilantien ylikulkusillan kautta,siellä nukkuvat yönsä kolme romani portaiden alla.Aamulla tekevät tarpeensa portaiden viereen , kokoavat petivaatteet ja piilottavat ne pensaisin ja kiirehtivät sitten asemalle hengailemaan.Jatka matkaa sillan yli ja katsele entisiä pensaita jota kaupungin taholta on jouduttu harventaamaan koska niissä asuttiin.Jatka matkaa junaradan alikulkusillan kautta toiselle puolelle.Ihaile taas heidän entisen majapaikan raiskattuja pensaita.Jatka matka Heurekan parkkipaikan perimmäiseen osaan ja ihaile vaateriepuja ja muita jätteitä jota on heitetty pensaisiin.Jos oikein kiinnostaa kulje kaikkien pensaitojen ohi ja ihaile miten on sotkettu.Jatka matkaa punaiseen Peugeotin asti siinä sitten voi äimistellä vaikka loppupäivän siivotonta menoa..Siinä asustaa viisi romanimiestä ja yksi nainen.Kuulostaa aika erikoiselta.Siinä asustaa myös" rahastaja ".Tikkurilassa ei näe juuri naisia kerjäämässä enää.Miten mahtavat tienata puhelin ja tupakkarahat ,ruoat vissin haetaan biojäteastioista.Retkeä voi jatkaa Veinin Myllyn viereiseen pikku metsikköön , siellä roskataan tällähetkellä.Joku väittää että heillä osuutta kultaketju ryöstöissä ja muissa rikoksissa.Siinä on sinulle
samangeenien samangeenit.Kerro mitä sinun mielestä pitäisi tehdä kun olet kiertuesi tehnyt.Lahjoittaa kerrostalon ja täysi ylöspito.

8.8.2012 20:37

Tykkään romaanikerjäläisistä. He tuovat piristävän ja kaivatun lisän muuten niin tasapaksuun ihmispopulaatioomme. Ilman heitä olisi synkempää. Näin se on.

9.8.2012 07:59

Ota vaan rauhassa kotiisi näitä päivän piristäjiä. Muut ihmiset eivät heitä kaipaa, koska heistä on paljon haittaa ja suurta häiriötä. Tosin rikollisten hyysäminenkin pitäisi olla tuomittava teko.

9.8.2012 10:07

Kyllä on virikeköyhä elämä, sama mieltä kun edellinen ,ota vaan omalle ikkunalaudalle kukkimaan,kyllä tulijoita riittää varsinkin kun yöt kylmenee ja pensaissa alkaa olla viileätä nukkua ja peitot kosteat.Sitäpaitsi onhan meillä omasta takaa näitä piristäviä päivänsäteitä kuten Tukiaisten sisarukset tiapeeteksineen ja ampulanssikyyteineen.He edustavat kiitettävästi Suomea ihan Virosta Varkauteen,romanit vain Varkauteen.

9.8.2012 11:27

Tulin eilen metrolla töistä Itiksestä kotiini. Matkani varrella näin romaanikerjäläisiä. Siistejä ja hyvin käyttäytyviä olivat, vaikka olivat varmaan pitkän päivän kyykkineet kerjäläisinä.

Samaa ei voi sanoa niistä monista kanssamatkustajista, joita oli metrossa. Suomea puhuvia olivat. Huppupuserot päällä kulkivat. Ei heidän sanavarastossaan ollut kuin yksi "v'''u" sana. Sitä he sanoivat, karjahtelivat erilaisilla painotuksilla.

Hirveä oli haju heidän läheisyydessään. Ihan ällöttävää oli heidän "parfyyminsä".

8.7.2013 11:17

Jotenkin joku ei nyt stemmannut sun juttuihis Iris Pohjola.
Mistä sä tiesit nämä hyvinkäyttäytyvät ja kovasti siistit ihmiset romanikerjäläisiksi?
Vai kyykkiks ne siellä metrossakin, että siitä tunnistit?

Onhan Suomessa muitakin turisteja, kuin nämä ko. kerjäläiset ja muut turistit luulevat suomalaista yhteiskuntaa niin kurjaksi ja sivistymättömäksi, että kansan on kerjättävä leipänsä kyykkimällä kaduilla. Sitten kertovat kotimaassaan kauhutarinoita Suomesta.

Ainoa mikä tuntuu todelta, niin juuri tuolla metrossa itiksessä päin voi olla noita lemulinkoja ja sharoninruusuja kaikenlaisine lemuineen ja heidän kulttuuriansa tulee sinun myöskin kovasti kunnioittaa, vaikka ovatkin ihan, vaan suomalaisia ja näyttävät silmissäsi olevan jotenkin alempiarvoisia ja heitä voit hyvillä mielin arvostella, mutta ulkomaanelävät kerjäläiset ovat kovasti mieleesi!
Kai sä seuraavan kerran huomaat kutsua ne kotiisi päivälliselle tai iltakahville pitkän kyykkimispäivän päätteeksi, kun niin siistejä sivistyneitä ovat?
Mistä sä tiedät mitä- ja montaks sanaa noi romanikerjikset sitten käyttää??

9.8.2012 19:03

Tottakai ovat nykyään päältäpäin siistejä kun joka päivä saa uudet vaatteet UFF:n laatikoista.Käy katsomassa onkohan Itiksen ja Prisman välissä olevat valtavat vaatekasat laatikon ulkopuolelta jo siivottu kaupungin toimesta ja onko laatikon ovi korjattu joka repsotti auki.Mistä tiedät mitä romanit haistattelee ja miten pahalle haisee jos et sattumalta osaa romaniankieltä tai muuten ole ollut heidän lähellä.Me täällä Tikkurilassa kyllä tiedämme.

19.8.2012 18:11

Näin se tänään on, että Tikkurilan fiksuimpia ovatki romaanikerjäläiset. Peseytyvät siisteiksi huonoissa elinoloissaan. Ovat käytökseltään rauhallisia ja hillittyjä. Eivät he kiroile, eivätkä puhu toisista pahaa. Eivät ole sossun vakioasiakkaita.

Romaankerjäläisiä kuuluisi kun saada vakasukkaiksi Tikkurilaan. Tulisi uutta tervettä parempaa fiksumpaa verta Tikkurilaan.

19.8.2012 18:40

Tikkurilassa ovat esimerkiksi Vantaan keskeisimmät hallintoelimet. Aina vain järjettömämpiä hekin vuosi vuodelta kehittelevät. Lahja olisi saada Tikkurilan vajakkikeskittymään uutta verta edes romaanikerjäläisten muodossa.

21.8.2012 09:54

Pesettävät näköjään pyykinsä ja petivaatteet Vantaaanjoessa, ovat lillunnet likoamassa jo monta päivää jos ei viikkoja.Siisti se olla pitää.

27.8.2012 10:10

Se on näköjään huomattu, että siistetyttä ja puhtautta vaalivia ovat romaanikerjäläiset. Pesevät pyykkejään puhtaassa jokivedessä. Jos pesuaineita käytävät, niin varmaan käyttävät luntoa vähiten rasittavia Mäntysuopaa ja Tolua.

Eivät romaanikerjäläiset ole kuin on Tikkurilan alkuperäisväestön enemmistö .
He kulkevat samoissa pesemättömissä, haisevissa tikkureissaan päivästä - viikosta- vuodesta toiseen.

27.8.2012 11:16

No just joo,voi kun hakisivat pyykit pois joesta ja ripustaisivat myös kuivumaan välillä.Kyllä on niin siistiä porukkaa että, käyhän Lempi katsomassa vähän paikkoja.Tikkurilan alkuperäisväestön enemmistöllä, ketä sitten sillä tarkoitetaan, ei riitä röyhkeyttä ja rohkeutta hypätä Peltolan torin laidalla olevaan vaatekeräyslaatikkoon penkomaan puhtaita vaatteita itselleen.Lempeästi jos kävisit vihjailee mistä vaatetta saa ja että vaihtovaatteet voi sitten kipata Vantaanjokeen. Niin rikastuu tämä lajitelma Vantaanjoessa kun on omien ja vieraiden pyykit sekaisin ja niin puhdasta tulee että,huhuh.

27.8.2012 11:32

Onko esimerkiksi tuo edellä oleva kommentti jostain Peijaksen avohoidosta viestitettyjä? Johonkin terapiaan liittyy kait? Kovin kummallisia mielipiteitä esiintyy tällä mielipidepalstalla.

27.8.2012 12:14

Esimerkki ihan elävästä elämästä Tikkurilasta.Käyhän sinäkin katselemassa paikkoja miltä näyttää niin ei tarvitse turhia pohdiskella.

28.8.2012 08:20

Näyttää olevan työteliästä porukkaa.
Ovat muka laiskoja.

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/kuparivarkaat_sotkevat_vuosaarta/

28.8.2012 09:27

Ovat huomanneet hyvän markkinaraon bisneksilleen.Raaka-aine on ilmaista ja ostajia riittää.
Eikä tarvitse veroja,ym maksuja maksella.
Kaikki tulee puhtaana käteen.

Rikollisuus kunniaan.Ensiks ehtivälle rosvolle eniten.

29.6.2013 20:39

Tuota on vaikeaa ymmärtää, että miksi romaanikerjäläisiä noin kovin moititaan?

30.6.2013 12:18

Jos on niin vaikeata ymmärtää niin tule Tikkurilaan ja tee päivän seuranta niin alat ymmärtää.

1.7.2013 08:15

Kerjääminen loppuu tasan kun ei anna heille yhtään mitään,mutta kuin näitä hölmöjä riitää jotka antaa ja heille pitäisi se sakko antaa.

4.7.2013 21:52

Yrittäjä, kerjääminen ei lopu, vaan alkavat ryöstellä pienituloisiltakin, kun eivät näytä uskovan, ettei kannata kerjätä, vaikka olen antanut romanian kielisiä kirjeitä, että meillä ei kannata kerjätä, koska yli puolet kansasta on pienituloisia.

1.7.2013 11:15

Viranomaiset eivät puutu kerjäläisten tekemisiin Vantaan kaupungin ja Itä-Uudenmaan poliisisivuilta on poistettu leiriintyyminen kieletty kaupungin alueilla tiedotus.
Vaatteita saa vapaasti ilmaiseksi UFF:n laatikoista. VR tarjoaa päivittäin jopa useampaan kertaan ilmainen matkustus junilla.Mikään viranomaistaho ei ota kantaa.Missä toisessa maassa kerjäläisiä palvellaan näin hyvin kun Vantaalla.Mikä heidän on eleillä ja olla.
Vanhoja ruosteisia autoja suomalaisilla rek.kilvillä on pilvin pimein ,osassa nastarenkaat alla .Mistä nämä köyhät kerjäläiset saavat näitä autoja.No , apureilta joka asuu Suomessa.Porukka vaihtuu autot jää.Miksi tämä porukka täältä lähtisi .

2.7.2013 17:14

Kerjäläiset ovat kuin savuverho? Heitä ihmeteltäessä muu porukka tekee rikoksia maakunnissa. Kuulin juuri, että Satakunnan alueella käydään talojen pihoissa; jos joku tulee pyydetään vettä, muuten tyhjennetään talo tavaroista. Vanhuskin oli ryöstetty veden pyytämisen varjolla.
Viranomaisten pitää noudattaa lakeja (leiriytyminen, irtolaisuuus, roskaaminen jne. kielletty) myös näiden ulkomaalaisten suhteen, kuten suomalaistenkin. Tasa-arvovaltuutettu asialle? EU:n pitää tarkistaa maahantulokriteerit.
Eikö ihmiskauppa olekaan rikos, vaikka se tapahtuu ihan silmien edessä?
Samanlaista salailua kuin katolisen kirkon pedofiliaskandaali? Satojen vuosien salailukulttuuri edessä?

3.7.2013 12:22

Annoin tuossa jokin hetki sitten Itiksessä eräälle maassa kyykkivälle, ahavoittuneelle, vähemmän kauniille romaanikerjäläismiehelle kourallisen euro - ja sentti kolikoita.

Hyvän olon tunteen sain, kun autoin oikeasti työtekevää. Niitä oikeasti työtätekeviä niin kovin harvoin näkee täällä.

4.7.2013 14:44

Oliko hänellä verokortti, jos kerran teki töitä? Mielestäni pahensit taas romanien tilannetta pitkällä tähtäimellä. Ei kunnon asuntoa, ei koulutusta, ei sosiaaliturvaa, ei terveydenhuoltoa. Pukumiehet vaan saavat entistä ökympiä taloja.
Maissa, joissa ei ole sosiaalihuoltoa, hankitaan hyvä omatuntoa pakottamalla ihmiset kerjäämään.

3.7.2013 17:22

Jaa. Mitähän töitä tämä mies teki? Onko kerjääminen työtä ?

3.7.2013 18:59

Kyllä se kerjääminen työstä käy,kun pitää kolehdinkerääjille ( Pukumiehille ) saada päivän kiintiöt kerätyksi täyteen.Muuten tulee noottia isoita pojilta.

4.7.2013 00:48

Vaikka Romania ja Bulgaria ovat EU:n köyhimmät maat, niin ne kuuluvat maailmantasolla keskituloisten maitten alempaan luokkaan. Niinpä
- Romanialla ja Bulgarialla on varaa maksaa sosiaalitukia.
- EU antaa Romanialle ja Bulgarialle tukirahoja.

Johtopäätös tilanteesta on, että Romaniasta ja Bulgariasta köyhiä pakotetaan kerjäysmatkoille, jotta pukumiehet saisivat kolehtirahat.

Romanikerjäläisten asema Suomessa on samaa tasoa kuin köyhien maitten köyhien, sillä köyhillä mailla ei ole varoja sosiaalihuoltoon.

5.7.2013 12:20

Hei hallooo vai pitää romanikerjäläisillä olla jonkunlainen asema Suomessa.Eikö olisi viissmpi jos menisivät kotiimaahan tekemään töita ja rakentamaan itselleen "asema" ja elintaso.Ja se joka tulee onnelliseksi siitä että antaa kolikon kerjäläiselle tulisi valistaa itsensä ja vähän tutkiskellä kenen taskussa kolikko loppujenlopuksi kilisee.

4.7.2013 17:29

Uskon tuolla olevan yhteyksiä:

Minäkin olen antanut lähes päivittäin romaanikerjäläisille euron ja senttien kolikoita.

Mellunmäessä lentelee nykyisin paljon pääskysiä. Jopa luontokin iloitsee anteliaisuudestamme.

8.7.2013 13:51

Jaa eivät taida pääskyset päästä osille. Sinä sensijaan lisäät kerjäläisten määrää. Jos hyvänolontunteesi tarvitsee heidän kurjuuttaan olet tosiaan onnistunut.

6.7.2013 15:04

Tässä asiassa ei oikein taideta nähdä metsää puilta. Monikin on sitä mieltä, että romanikerjäläisten ansaitsemat rahat menevät pukumiesten taskuun. Mitä eroavaisuutta siinä on, jos vertaa tilannetta suomalaisen duunarin ja pukumiehen kesken?

6.7.2013 20:14

Taidat olla kilometritehtaalla , ihan hyvästä syystä.

6.7.2013 20:27

Jos minua tarkoitat, niin vastaus on juu. Ei seitenkymppisiä töissä näe enää kuin taksiauton ratissa.

7.7.2013 20:10

Et huomannut ironia , ethän.

7.7.2013 22:45

Juu en, huomasitko itse?
Ymmärtäähän sen jokainen, että kyllä kait taksi aina jalkamiehen päihittää mennen tullen kaikessa. Antaudun.

Mitä tulee kerjäämiseen, niin jossain täällä nimimerkki "Yrittäjä" totesi nasevasti, että jokainen on oman onnensa seppä. Yrittäjiä ne on kerjäläisetkin ja kovasti yrittävätkin.

Aika ahtaalle pitäisi elämässään joutua, ennen kuin minut saisi muki kourassa kadun varteen kolikoita, kenties aika ajoin nappejakin keräämään. Vaikka samassa veneessähän ne on kirkonmiehetkin, kun kolehtihaaviaan kansalaisten eteen ojentavat. Ei käy yhtään kateeksi kerjuuhommaa.

Vaan ajatelkaapa kaikki tavalliset työtä tekeväiset. Pomon takapuolta teidänkin pitää nykyisin nuolla, jotta työpaikkanne säilyttäisitte ja teille almuja annettaisiin jokapäiväisen riisikupin lunastukseen.

Nollalinjasta puhuvat mokomat miljoonia ja miljardeja veroparatiiseihin kärräävät kutaleet. Vielä ne sentään hieman teille maksavatkin, ettette nälkään kuolisi. Kukapa sitten leivän pomolle hankkisi, jos teistä aika jättäisi? Olkaatten onnellisia, koettakaahan pärjätä ja lisää liksaa kerjätä!

7.7.2013 09:37

Ei pidä paikkansa kuin täytää 70 vuotta niin ammattikortti viedään ja taksia ei saa ajaa mutta bussia ja rekka autoja kyllä.

8.7.2013 08:13

Ensi vuonna poistuu taksin ajon ikäraja.

8.7.2013 10:14

Käy se kivasti minulle , että romaanikerjäläiset kyykkivät Itiksessä ja muualla kippojensa kanssa. Olen siitäkin onnellinen ja kiitollinen, kun voin auttaa noin helpolla ja selvällä yksinkertaisella tavalla autettavaa. Annan vain muutamia kolikoita heille. Se on sitten sillä selvä. Apuni meni perille.

Jos suomamalaisten keräyksiin antaa rahaa, niin hyvin pieni mahdollisuus on siitä, että oikeasti apua tarvitsevat saavat ne itse. Avustusrahat katoavat tavanomaisesti jonnekin väliportaisiin, suomalaisille "pukumiehille" ne menevät.

9.7.2013 22:14

Annoin taasen tänään muutamia senttejä ja kaksieuroisen kerjäläisen kuppiin. Hän meni ostaan sapuskaa lähikaupasta. En nähnyt ns. pukumiehiä osingolla.

13.7.2013 15:02

Missä, piileksivät usein mainitut romanialaiskerjäläisten takapirut eli "pukumiehet"? Suomalaisia, suomea puhuvia pukumiehiä olen vain nähnyt Hgissä ja Itiksessä ja Mellunmäessä.

13.7.2013 15:54

Katsele YUTUBE: sta kerjäläinen tikkurilassa niin saat tietää missä ja milloin liikkuvat.

12.7.2013 15:46

Tulemme siis näkemään jatkossakin näitä kerjäläisiä eikä heidän ja heidän lastensa tilanne siitä kummene. Niin että hankkikaa nyt vaan joukolla sitä hyvää mieltä! Montako ropoa tarvitaan edestakaiseen matkalippuun tänne ja päivittäiseen ateriaan? Kerjätyt rahat menevät näiden kulujen velanmaksuun. Kotiseudullaan (jos hallituksia painostettaisiin) he eläisivät moninkertaisesti halvemmalla eikä meidän tarvitsisi nähdä näitä ihmisiä terveyttään pilaamassa kylmässä kykkimässä.
Kerjäämisen ylläpitäminen on tosi "lyhynokkaista" ajattelua.

12.7.2013 19:34

Tikkuraitilla tänään kaksi nuorta sievää naishenkilöä , romanian " kuuromykkiä " keräyslistojen kanssa.Johtuukohan vammasta että muuttuvat kovin päällekäyviks kun kaivaa puhelimen esille soittaakseen hätäkeskukseen.
Parkissa torin viereisellä parkkipaikalla keräysastioiden takana herra mafioso odotteli autossa.
Auto tummansininen henkilöauto romanian rekisterissä joka alkoi P kirjaimella ja numerosarja , ikävä kyllä en ehtinyt nähdä tarkemmin senverran kiireellä lähtivät kun tajusivat että poliisit tulossa.

12.7.2013 20:07

Noita kuuroiksi tekeytyviä on muuaallakin, kuin tikkurilassa.
Espoossa viime kesänä ja syksynä kävivät useaankin otteeseen "kuuroina" kerjäämässä ja kaupittelemassa ja samalla vilkuilivat sisätiloihin ilmeisesti kartoittaakseen mitä olisi vietävää.
Yksi tuli sisään asti hiljaa, kun ovi oli auki, oli tarkastelemassa onko talo tyhjä mahdollisesti pelästyi ilmaantuessani näkyviin ja yritti kaupustella rihkamaa kuurolappunsa kanssa.
Varokaa ihmiset, älkää jättäkö kesälläkään mitään ovea lukitsematta mihinkään aikaan päivästä, vaikka itse olisitte kotona tai pihalla!
Olivat täällä etelä-espoossa käyneet monessakin talossa urkkimassa ja ihmiset heistä varoittelivat toisiaan jopa kaupassa.

12.7.2013 20:23

Ompa kurja kun hyysäävä porukka "Vapaa liikkuvuus" ei niitä majoita. Surullista katsoa kun Helsingissä on joka kulmassa joku kahvimukin kanssa. Paljain käsin vielä kaivelevat roskikset. Puhutaaan pitäisi tehdä sitä ja tätä muttei tehdä mitään.

12.7.2013 22:11

Kuuroihin verrattavia ovat, jos eivät osaa muuta, kuin äidinkieltään. Olen löytänyt keinon, miten saada heitä ymmärtämään. Annan tietokoneen Googlen kääntäjälle käännettäväksi Romanian kielelle ja tekstaan selkeästi lapulle, mitä mieltä olen kerjäämisestä maassamme.

13.7.2013 08:34

Ja tämä vankiloiden täyttyminen ulkomaalaisista rikoksen tekijöistä on tulosta tästä EU,n vapaasta liikkuvuudesta.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/07/1779583/nain-paljon-suomen-vankiloissa-istuu-vankej...

15.7.2013 13:57

Onkohan se nyt niin, että valtiovalta ei yksinkertaisesti halua osata tehdä asialle yhtään mitään? Pelkäävätkö Brysseliä? Mitä jos joku päivä joku poliitikoista rosvotaan putipuhtaaksi?Nopeuttaisiko se kenties ongelmien hoitoa?
Juttu on niin että Romania ja Bulgaria ovat saanet EU:lta paljon avustusrahaa millä avustetaisiin romaneja. Mihin ovat nekin rahat menneet? Onko olemassa minkäänlaista seurantaa?
Jos mitään ei tehdä niin ongelma paisuu yhä suuremmaksi.

25.7.2013 11:31

Mitä haitaa jos romaanikerjäläiset kyykkivät kuppeinsa kanssa Itiksessä tai keskustassa? Ei se oikeasti haittaa ketään.

Ei siitä ole kuin pari vuotta, kun ääriainekset vaahtosivat keski- Euroopan ihanasta, kultturellista, vapaasta elämäntavasta. Siellä, kun katujen varsien kerjäläisetkin toivat pikanttin lisän atmosfääriin. Nyt, kun tuota tapaa on täällä, niin sitä tapaa ei saisi olla.

12.8.2013 22:44

Jätkämäinen tyttö, sinulla taitaa olla oikein hyvät tulot ja omaisuutta, kun tuota mieltä olet, vai mitä? Tilastojen mukaan enemmistöllä on pienet tulot, mitkä tarvitsevat omiin menoihinsa kipeästi, joten ei ole varaa antaa, saati ostaa edes kaikkea, mitä tarvitsisi aina, mikä tilanne stressaa jopa työkyvyttömäksi. Rikkaiden veroista (20%) ei saa myöskään riittävästi varoja peittämään budjetti alijäämää, mitä myöten maamme velka kasvaa koko ajan ja voi johtaa konkurssi pisteeseen ja lainan antajan vallan alle.

26.7.2013 21:15

Niinpä mitä haittaa heistä nyt olisi, ovat valloittaneet Heurekan parkkipaikan yöpymispaikaksi Kymmenkunta autoa parkissa niin päivisin kun öisin. Nurmikkoalue suihkulähteen lähellä toistakymmentä ukkoo ja akkaa valloittaneet täysin ,ei paljon kantaväestöä enää näy ,samoin vanha asema/museon puisto kerjäläisten hallussa loput maleksii asemalla, Parhaimmat ja kauneimmat alueet kuuluu turisteille.Kuinka monta ukkoa olet nähnyt kyykkivän kuppiensa kanssa ,minä en ole nähnyt ainuttakaan ja kuitenkin ukkoa on moninkertaisesti enemmän kun akkaa.Luultavasti sinuakin alkaa jossain vaiheessa haitata kun tutustut lähemmin tosiasioihin.

26.7.2013 22:18

Ei varmaan mene kauaa kun meidän pitää alkaa järjestää heillekkin asuntoja täällä,
koulutusta, terveyspalveluita, työpaikkoja, tulkkauspalveluita että edellä mainitut asiat voi edes toteuttaa.

Kun meillä täällä armaassa tarjous suomessa ei ole enää kohta teollisuutta, maanviljelyä
kun nirppanokka kansalle ei kelpaa mikään, kiva että kelpaa katto pään päälle sentään.
Niin kun näistä köyhistä maista voisi saada jotenkin hyötyä meille ja heille.
Romania voisi luovuttaa maansa suomelle ja voisimme alkaa luomaan teollisuutta sinne.
No tuo idea meni yli reallistisuuden mutta maa Romania niin ei tule koskaan nousemaan
ahdingostaan elleivät keksi jotain ihan ihmeellistä, sama se on monella muullakin
maalla edessä ja myös suomella tätä menoa jos tämä meidän kansa aikoo
jatkaa typerää linjaansa edelleen.

27.7.2013 10:54

Jos ei kerran kerjäläisyyttä saada lopetettua, niin ruvetaan sitten ottamaan kaikki maailman köyhät ja kerjäläiset meille. Annetaan kerjäläisille omakotitalot, uudet autot ja vähän taskurahaa, niin että pääsevät uuteen alkuun maassamme. Väkiluku Suomessakin kasvaa sitten nopeasti 50 miljoonaan ja työvoimapula loppuu.

27.7.2013 11:37

Kyllä työvoimapula katoaa.
Katainen järjestää tänne aluksi 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa.
Alku on lupaava.

KTS Kataisen haastattelu.Tästä teemasta minä nautin.

http://karenssia.blogspot.fi/

27.7.2013 19:39

Tikkurilan vanhan aseman puistossa iltapäivällä kokoontuneet parisenkymmentä romania.
Muutama vanhahkoa naishenkilöä lukuunottamatta kaikki hyvin pukeutuneita ei uskoisi että ovat köyhiä säälittäviä kerjäläisiä.Vaatteet kieltämättä hankittu Tikkurilan torin laidassa olevasta UFF:lle tarkoitetusta keräyslaatikosta.Siellä käy kuhina joka päivä.
Kaikilla on puhelimet ja puhumattakaan autoista.Heurekan parkkipaikalla kymmenkunta autoa jossa majailevat yöt jos ehtivät koska Tikkurilan aseman ympäristössa on täysi vartiointi myös öisin.Suosittelen taas kaikille hyväuskoisille katsokaa YUOTUBE videot kerjäläinen tikkurilassa niin ehkä alkaa mennä tajuntaan mistä on kysymys.Ei ole kysymys yhdestä tai kahdesta kerjäläisnaisesta kyykkimässä kadulla vaan ihan jostain muusta.

27.7.2013 19:44

Miksi ei voi mennä mukaan joukkoon tummaan, kun se niin kivalta näyttää? Miksi heitä kadehtiä?

27.7.2013 22:18

Mainio idea ,menemällä joukkoon tummaan saa koskemattomuus statuksen,voihan räkä kun ei ole tullut mieleen .

30.7.2013 18:08

Lähijunassa päärautatieasemalla ennen junan lähtöä kierteli itäeuroopan kerjäläinen lehti kädessä vaunusta toiseen . Katseli tarkoin jos olisi puolustuskyvytöntä vanhusta tai vammaista jolta voisi varastaa. Seurasin perässä, vähän ennen junan lähtöä poistui junasta .Varokaa näitä ja varoittakaa läheisiänne. Mainittakoon, että ko. henkilö oli nainen

1.8.2013 16:11

Oikein hyvä, että toit tämänkin asian tietoisuuteen, koska pyörätuolia käyttäviäkin on junissa ja todellakin vanhuksia on helppo "rosmota" .
Uutisissa kerrottu juuri noista, jotka kultakorutkin vaihtavat rihkamaan, vanhusten kaulasta.
Osaavat olla paremmin varovaisia, kun asioista tiedoitetaan.

30.7.2013 20:59

Minua tuo nainen ei haitannut ollenkaan. Tyhmältä ja sivistymättömältä vaikuttavaa on kytätä toisten tekemisiä ja tuijottaa toista ihmistä

1.8.2013 11:54

Siellä on nyt Heurekan parkkipaikalla ollut kuumat oltavat,kun on pesukone ja sohvakin syttyneet tuleen.Olikohan pakuporukoilla osuutta asiaan.

http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/pesukone_ja_sohva_roihusivat_tiedekeskuksen_parkkipaikalla/

1.8.2013 15:43

Europeanunionmaybe jatka hyvää työtä , et ole ainoa joka vastustaa kerjäläisten sikailua.
Uskomatonta miten paljon UFF:n laatikoista varastettua riepuja lojuu pitkin Tikkurilaa. Pensaat ja pöheikköt täynnä vanhan aseman puiston rinteestä alkaen ,joenrannassa suihkulähteen lähellä oleva nurmikentän pensaikossan.Sieltä Heurekan parkkipaikan puolella loppupäässä täydellinen kaatopaikka rottineen.Sieltä matka jatkuu Väritehtehtaan kadulle ,rakentamattoman työmaatontin laitamille ja edelleen A-killan vieressä olevaan parkkipaikkaan ja pöheikköön.Kaupunki vissiin yrittää siivota parhaansa mukaan mutta kysynpä vaan että kaupunkilaisetko pitää kustantaa sikailun jäljet.Kyllä muuta siivoamista löytyy ihan riittävästi .Että olinhan siellä minäkin.

3.8.2013 12:18

12 taskuvarkaiden katalaa konstia.
Ei niiltä keinot lopu ja uusia keksitää jatkuvasti.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013080217324021_uu.shtml

10.8.2013 12:06

Kerjäläistilanne pitää tosiaan saada kuriin. Olen muuten yrittänyt kerjäläisteuristeja opastaa ensin kauniisti muukalaislaista, ja järjestyssäännöistä yms kertoen mutta porukka rupeaa niin egressiiviseksi että en uskalla perheineni edes heurekan puistoalueelle mennä koska romalaislaiset tulee silmille, huutelee jne.
On hienoa että poliisi eikä VANTAA tee mitään vaikka asiasta on valitetty. Heurekan tiedekeskus on muuttumassa leirintäalueeksi ja pahvilaatikkoslummiksi.
POLIISI muuten on julkaissut seuraavan tiedonannon kerjäläismafiasta ks. linkki alla:
http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home.nsf/pages/DD246162688C7D9CC22578A2003E4724

10.8.2013 17:36

Heurekan parkkipaikka ja välittömässä läheisyydessä hiekkakentän puolella kaatopaikan lisäksi uloste ja virtsauspaikka kyseisellä porukalle.Läjät tehdään ihan mihin vaan .Olen itse ollut senverran aktiivinen ilmoittamaan heidän sotkemisesta että minua uhkaillaan jatkuvasti missä vaan kohtaan tämän populaation.Ovat tosi röyhkeitä mutta miksi ei olisi kun viranomaiset ei puutu heidän tekemisiin.Ovat ottaneet Tikkurilan haltuunsa.Minusta Vantaan viranomaiset voisivat laittaa lehteen tiedote ja selvitys miksi asioihin ei puututa kaupunkilaisten pyynnöistä huolimatta.Jos ilmenee riittävän painava syy niin silloin meidän vastarintaihmisten on pakko myös hyäksyä tilanteen.

10.8.2013 23:46

En halua kuullostaa ropelihatulta tai mitenkään ääriaineksen puolesta puhuvalle, mutta tämän porukan rötöstelylle, sotkemiselle ja ihmisten uhkailulle pitää tulla loppu. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole kuin että Vantaan kaupunki tekee asialle jotain tai sitten kansalaiset ottavat oikeuden omaan käteen jolloin tulee rumaa jälkeä ja suomalaiset taas leimataan suvaitsemattomiksi. Ihan oikein tekee ne jotka kuvaa ja uskaltaa mennä sanomaan suoraan tuolle roskasakille että tämä peli ei vetele.
Esim. Englannissa romanialais- itäeuroopan kerjäläis mafiaporukoista on tullut todellinen vitsaus. Kuka haluaisi että näin käy suomessa? Vaikka miten EU:ssa ollaan pitää joku raja vetää. Taidan itsekkin mennä kuvaamaan noita hippareita. Kuka lähtee mukaan? mennään porukalla ihan rauhallisesti, ja sivistyneesti katsomaan.

11.8.2013 10:47

Vantaan kaupungin edustaja on ilmoituksen mukaan pyytänyt poliisia häätämään porukan Heurekan parkkipaikalta.Uuden videotiedotteen mukaan poliisille ei ole tullut pyyntöä.Ristiriitainen tilanne.Lähden mukaan , joukolla on turvallisempi kohdata tämä riesa.

11.8.2013 23:15

Joo mennään vaan. Mut tunnistaa asemalla siitä että videokamera on kourassa. Tervetuloa mukaan. Asemalta voidaan sitten siirtyä heurekan suuntaan ja kuvailla siellä lisää.
Paremmin miut tavoittaa lähettämällä viestin jon.rander@gmail.com

11.8.2013 11:06

Youtube video kerjäläismarkkinat ruudulliseen, turkoosinväriseen palttoon pukeutunut mies käy usein ,varmaan päivittäin kurittamassa vanhempaa kerjäläisoleskeluporukkaa museon puistossa.Kädet heiluu kun paita pyykkinarulla ja lappuja jaetaan.Ajelee punaisella peugeot'lla.

12.8.2013 20:07

On todella Heurekan aliarvostamista, jos siellä saa vapaasti pitää leiriä. Suomalaiset olisivat olleet aikoja sitten putkassa moisesta toiminnasta. Todella saamatonta Vantaan kaupungin ja poliisin puolelta.

12.8.2013 20:28

Näin ne huhut leviää kun jokainen kohdallaan levittää.

12.8.2013 22:22

Totta haastat aktivisti, ei kannattaisi olla tietäväinen joka asiassa kun ei kerran ole.

26.8.2013 12:50

Miksi näitä ei käännytetä jo rajalla ?
ks. Toimeentulolaki ...

http://pre20031103.stm.fi/suomi/pao/toimeentulotuki/osa5.htm

5.2.5. Vaadittava varallisuus ja matkustajavakuutus

Ulkomaalaisella on oltava toimeentuloon tarvittavat varat, kun otetaan huomioon suunnitellun oleskelun kesto ja paluu lähtömaahan. Jos esimerkiksi viisumilla maahan pyrkivällä ei kyseessä olevia varoja ole, hänet käännytetään maasta pois.

Riittävät varat maassa oleskeluun tutkitaan maahantulon edellytysten selvittämiseksi rajanylityspaikalla tai tarvittaessa ulkomaalaisen jo maassa ollessa.

26.8.2013 14:40

Koskahan täällä alkaa tälläistä liikehdintää tapahtumaan.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Naapurusto+sekosi+romaneista+Saksassa/a1377399154157?ref=tf_iHSisboksi630&...

28.8.2013 22:53

Tämä homma on tullut uudelleen esiin.
Postiluukkuihin laitetaan lappuja ja kierrellään katsomassa mikä on tilanne.
Kämppä tyhjäksi alta aikayksikön.

Ovatko suomalaisia vai vierastyövoimaa.

http://www.keski-uusimaa.fi/keskustelut/58367

http://yle.fi/uutiset/poliisi_varoittaa_lapuista_joita_hyvantekijat__tai_murtovarkaat__jakavat_posti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013082817424785_uu.shtml

29.8.2013 11:59

Noiden itämaisten rosvojoukkioiden hommat vaan lisääntyy.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2013/08/1797303/kesan-suurin-asuntomurtosarja-paljastui---nai...

6.9.2013 19:46

Kohta ne opettaa koiratkin taskuvarkaiksi,kunhan ne ensin oppivat kerjäämään.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013090617457257_uu.shtml

6.9.2013 21:36

Torstaina 5.9.-13 keräsivät rahaa kuuroille Lohjalla.
Luovuutta on.

6.9.2013 21:43

Tänään Heurekan parkkipaikalla pensasaitaan piilotettu Erätukun muovikassi täynnä uusia lastentakkeja tuotemerkkilaput vielä tuotteissa kiinni.Samalle kohdalle on pysäköitynä YOUTUBE videoille kuvattu auto missä bulgarialaiset kilvet.Ei asiat tietenkään liity mitenkään toisiinsa.Suomessa 0n täysin normaalia että uudet vaatteet säilytetään pensasidoissa.

9.9.2013 12:32

Lomallani poikkesin Kuopiossa ja yllätyin, kun sielläkin asti näitä kerjäläisiä oli kaduilla. Millähän kulkuneuvolla olivat sinne tulleet ? Jos junalla, niin kalliiksi luulisi heille matkan tulevan. Ellei sitten ilmaiseksi matkustaneet.

9.9.2013 20:56

Autoilla tietysti,käytettyjen autojen kauppa kukoistaa.Omistajat ovat vaan useinmiten eri kun käyttäjät.Ei kaukojunilla voi kerjäläinen matkustaa koska liput tarkastetaan.Ilmaiskuljetus toimii akselilla Tikkurila-Helsinki ja sitähän käytetään päivittäin,voi sanoa että joukko käyttää joukkoliikennettä mutta eivät maksa lippua.
Tikkurilasta on vanhempi polvi " kerjäläisiä" muuttaneet majaa. Tilalle on ilmestynyt joukko nuoria miehiä, Mitä tekevätTikkurilassa ja miksi hengailevat aseman liepeillä.

10.9.2013 15:31

Taas oli huivipäinen asialla.
Vanhuksen kaulasta vietiin koru.

http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/varas_vei_korun_vanhuksen_kaulasta/

22.9.2013 20:48

Näin saat kuuromykkään kerjäläiseen ääntä.
Tapahtui hakaniemen torinlaidalla,viime lauantaina ( Naapurin Kertomaa )

Siellä oli kerjäläisnainen lappu kädessä kerjäämässä rahaa kuuromykille.
Kädessä joku lista mihin oli varmaankin tekaistuja nimiä ja summia laitettu.

Sitten joku ohikulkija otti listan ja oli laittavinaan siihen merkintää,
sitten kuitenkin repi sen listan ja heitti roskikseen.

Kyllähän tähän kuuromykkän kerjäläiseen tuli ääntä,enemmän kun tarpeeksi.
Tais tulla joku ihmeparantuminen,kun sai äänensä takaisin.

24.9.2013 11:17

Poliisi on saanut ilmoituksia romanialaismiehistä, jotka ovat kerännet rahaa Uudenmaan alueella Suomen Invalidiliiton ja kuuromykkien lasten yhdistyksen nimissä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288602214991.html

2.10.2013 11:50

Taskuvarkailla yllättäviä ominaisuuspiirteitä.

http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/taskuvarkailla_yllattavia_ominaispiirteita_kaytos_ja/

2.10.2013 20:25

Tikkurilassa mainoksien jakeilijat mm,Vantaan Sanomat nipussa, ajelevat työkeikkaa valkoisella mersulla missä Bulgarian rekisterikilvet.Ajatella,veronalaista tuloa ja lisäksi vapaa pääsy asuinkiinteistöjen porrashuoneisiin.

2.10.2013 22:40

kirjoitti artikkelissaan yli vuosi sitten Vera Miettinen.

3.10.2013 08:25

Mikä on sinun pointti

3.10.2013 10:09

kerjäläiset on poistettava maasta ja heti.

3.10.2013 12:01

Olipahan itiksen metroasemalla pari " kuuromykkää " kupinheiluttajaa.
Varmaankin olis ääntä lähtenyt jos kuppi olis vaihtanut omistajaa.

Iso lappu kädessään jossa oli kankeasti kirjoitettu jotakin
ol kuromykä ja keraa rahaa romanin kuroile.

Sitten taustalla tarkkailtiin kerääjien toimintaa.
Siellä hääri kolehdin kerääjät,viralliset valvojat.

3.10.2013 13:33

Rötöstelyä ympäri Suomen

Esitutkinnassa paljastettiin lisäksi kymmeniä omaisuusarvoltaan suuria omaisuusrikoksia eri puolilla Suomea
(Imatra, Vantaa, Salo, Hämeenlinna, Nokia, Pyhtää, Janakkala ja Karkkila).
Organisaatiota johti Suomessa vakituisesti asuva romanian kansalainen, joka tilasi Romaniasta tekijät Suomeen,
asutti heidät sekä suoritti ennakkotiedustelut tuleviin kohteisiin.

Kohteina olivat useimmiten yksityisasunnot ja kultasepänliikkeet. Tekotapa oli ammattimainen.
Hyvin suoritettu ennakkotiedustelu kohteeseen ja vartiomiesten käyttö kohteissa oli arkipäivää.

Kulta vietiin ulkomaille

Esitutkinnan aikana on Europolin kautta saatu tietää,
että suurin osa nyt Suomessa kiinnijääneistä tekijöistä ovat tehneet omaisuusrikoksia eri puolilla Eurooppaa.

Omaisuusrikoksilla saatua omaisuutta on romanialaisten toimesta siirretty pääosin ulkomaille.
Lisäksi romanialiset ovat pyrkineet myymään esimerkiksi kultaa muille Suomessa asuville ulkomaalaisille.
Esitutkinnan aikana saatiin takaisin 115 000 euron arvosta omaisuusrikoksilla vietyä omaisuutta.

Esitutkinnan aikana on ollut kiinni yhteensä 68 romanian kansalaista, joista 28 on vangittu.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011050913682625_uu.shtml

Laaja rikosrinki Suomessa

Helsingin poliisilaitoksen järjestäytyneen rikollisuuden tutkintaryhmä on paljastanut laajan
eri puolilla Suomea toimineen romanialaisten paritus- ja omaisuusrikossarjan.

3.10.2013 16:50

Harmittaa että Suomesta on tullut paikka mihin rikolliset voi tulla tekemään rikoksia ilman että maan hallitus ja eduskunta tajuaa sen taivaallista koko asiasta.Adressi nettiin ja nimien keräys , sitä kautta hallituksen ja eduskuntaan tieto mitä mieltä suomen kansa tilanteesta
Kerjäläisnaisten kyykkiminen kadulla pelkkä kulissi , tienestit hankkivat miehet ihan muulla tavalla.
Kaikki sen tietää paitsi lainsäätäjät.

22.10.2013 19:24

Harhaluulo että ulkomalaiset romanit olisi poistunut Tikkurilasta. Kerjäläisnaiset ei kyykkimässä kaduilla mutta muu jengi kylläkin liikenteessä.
Tänään Tikkurilan asemalla neljä miestä matkalla Helsinkiin,nousivat hienosti Alegroon, ovet sulkeutuivat ja juna...ei,ovi avautuikin ja yksi miehistä laskeutui takaisin laiturille,ovet sulkeutuivat ja juna...eikun ovi aukesi jälleen ja kolme miestä laskeutui laiturille, ilmaismatka tyssäsi sillä kertaa henkilökunnan puututtua asiaan.mutta, ei lannistuneet miehet vaan jäivät odottamaan seuraava junaa.Niin me matkustajat sitten nousimme junaan ja jotkut meistä maksoi matkasta jotkut ei , että tällainen matkailu Suomessa.

23.10.2013 13:03

Oikaisu eiliseen.kyllä vanhat tutut ovat tehneet paluun Tikkurilan asemalle.Siellä notkui aamulla puolentusinan verran ,osa ilmaiskyydillä Hesaan toiset jäi Tikkikseen notkumaan.Sama jengi seurusteli kesällä Lummetien ryöstäjien kanssa asemalla.Rouva notkuu nyt Prisman edessä ,kaksi muuta rouvaa kävivät tarkistamassa onko UFF:n laatikolle tullut heille lähetystä.Että näin ...

23.10.2013 22:51

Poliisille on turha tehdä näistä kerjäläisistä rikosilmoituksia. Poliisia ei yksinkertaisesti asia kiinnosta ja aina keksivät tekosyitä ja selityksiä miksi ei voi näille tehdä mitään. Ranskassa, joka on yksi Euroopan sivistysmaita, tiedetään miten mustalaiskerjäläisiä kohdellaan. Rosvoleirit jyrätään pois ja mustalaiset viedään joukkokuljetuksena pois maasta. Samaa mentaliteettia kaivataan Suomen viranomaisille jotka ovat lepsuuntuneet liian paljon. Kannattaisi melkein yhdistää Suomi Venäjään, niin tulisi Venäjän lait voimaan meillä ja ulkomaalaisrikolliset kärrättäisiin vankileireille.

31.10.2013 16:51

Pitää pitkästä aikaa lähteä tsekkailemaan kameran kanssa jos materiaalia syntyisi.

31.10.2013 16:52

Niin, tsekatkaapa nuo kerjäläisten autot, mielenkiintoisisa omistajanvaihdoksia kerjalaiset.blogspot.fi

31.10.2013 20:22

Hyviä videoita:D:D

http://kerjalaiset.blogspot.fi/

31.10.2013 22:15

Tosi hyvät videot.Videot on yksi syy miksi tämä mafiosoporukka ei näyttäydy enää Tikkurilassa.Paitsi turkoosi ruututakki.Uutta kuvattavaa on, Samat vanhat tutut aseman ympäristössä, vaihtavat vaatteita niin usein että ei uskois köyhiksi kerjäläisiksi, mutta , UFF:n laatikostahan vaatteita saa , vaikka jokaiselle viikon päivälle uusi palttoo.Heurekan sillan alla oli tiistaina heitetty valtava kasa vaatetta. Voi kun ihmiset tietäisi mihin heidän UFF:n laatikkoon laittamat vaatteet päätyvät.
Asemalla ilmaiskyytiläisiä, joka aamu luikkivat Hesaan menevään junaan, maksamatta matkastaan,myös Riihimäen suunnalta tulee aamuisin Tikkurilaan vapaamatkustajia.Tunnelissa hanuri soi , lyhyt pätkä tuntematonta musaa sama pätkä uudelleen ja uudelleen ........

31.10.2013 22:30

näyttävät olevan itellassa töissä kun näkyy postin oranssi laukku

1.11.2013 12:10

Selvästi itellan porukkaa.
Keneltä postin jakajalta toi laukku on pöllitty,sekä fillari,minkä taloyhtiön rapun edestä,
tuskin on virallisesti hankittu.

http://imageshack.us/scaled/thumb/96/wr90.png

5.11.2013 14:58

Jon Rander , kyllä löytyy kaikki samat palvelijat kun kesällä ja uusiakin, ihan suurperheitä, lapsetkin mukana.Kulkevat nykyään junilla , mistä lie Järvenpäästä , Keravalta ,Korsosta Tikkurilaan , sieltä jatkoyhteys Malmille ja Helsinkiin.
Vanhempi pariskunta passissa asemalla ja iltapäivällä käydään vaatehankinnassa UFF:n laatikolla ja Tikkurin kauppaliikkeiden bioastioilla .Matkailu avartaa varsinkin matkustelu ilman lippua.

14.11.2013 13:13

Se on aivan sama kuka siinä kerjää, joko vammainen tai terve rääsyläinen. Pennun kanssa tai ilman. Senttiäkään ei tipu. Vinkki kaikille vaatteita uffin laatikoihin vieville: Viekää ne vaatteet SPR:lle tai kierrätyskeskukseen. Sieltä ne pääsevät todella tarvitseville, eikä niitä myllätä, heitellä pitkin puskia ja pöllitä parhaita päältä.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.