Kerjäläistilanne kuriin

Romanialaiset aloittivat kerjäämisen Suomessa vuonna 2007. Aluksi heitä tapasi vain Helsingin keskustassa, mutta ajan saatossa heitä on ollut lähes kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa. Näiden vuosien aikana on käyty kiivasta keskustelua siitä, mitä asialle pitäisi tehdä. Erityisesti kaupunkilaiset itse ovat näyttäneet kantansa hyvin näkyvästi muun muassa sylkemällä kerjäläisten päälle ja kuseksimalla heidän viereensä. Käytös on karua, ja tunnen tästä suurta myötähäpeää.

Itse en ole koskaan antanut rahaa romanialaiskerjäläisille. Kävelen aamuisin Malmin juna-asemalta töihin, ja joka kerta kovetan sydämeni kerjäläisnaisen kohdalla. Kun hänellä on lapsi mukana, kovettaminen tekee erityisen tiukkaa. Mutta en anna rahaa, koska epäilen rahojen käyttökohdetta. Ne tuskin menevät lapsen vaatteisiin tai ruokaan. Kerjääjät kun saavat nämä yksityisiltä henkilöiltä, jotka tarjoavat auttavan käden. Perustarpeita, kuten peseytymismahdollisuus tarjotaan Diakonissalaitoksen tiloissa Pääskylänrinteessä.

No mutta mihin ne kerjätyt rahat sitten menevät? Emeritusprofessori Airi Markkasen mukaan romanialaiskerjäläinen tienaa päivässä noin kymmenisen euroa. Arvioiden mukaan Suomessa on kesäisin noin 200 romanialaiskerjäläistä. Näiden tietojen perusteella kerjäläiset tienaavat kolmen kuukauden aikana yhteensä 184 000 euroa.

Poliisin mukaan kerjäämiseen liittyy järjestäytynyttä rikollisuutta. Ja kuten Postitalon parkkipaikalla on nähtävissä, pukumiehet käyvät keräämässä kolehdit itselleen.

Ne, jotka tiputtavat kahvikuppiin roposensa, rahoittavat siis todennäköisesti vakavaa rikollisuutta ja törkeää ihmiskauppaa.

Suomen lain mukaan kerjääminen on sallittua, kunhan se ei ole häiritsevää. Tästä on jo tehty lakialoite, jonka mukaan kerjääminen kiellettäisiin kokonaan. Mitä jos sen sijaan kiellettäisiin rahan antaminen?

Jos jokainen suomalainen lakkaisi antamasta rahojaan, loppuisi kerjääminenkin ajan myötä. Poliisi uskoo, että romanialaisten tekemät rikoksetkin ovat vähentyneet viime vuodesta sen takia, koska kiinnijääminen on Suomessa suhteellisen todennäköistä. Eihän tänne myöskään kannata tulla, jos rahaa ei tippuisi kahvikuppiin senttiäkään.

Written by:

Vera Miettinen

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Liioittelet. Tuskin kuitenkaan törkeän ihmiskaupan kriteerit täyttyvät, tästä ei ainakaan ole näyttöä. Olet todennäköisesti ihan vain ahne, välität rahasta. Mieluummin haluaisin Suomen muutenkin olevan hyväuskoisten ja -sydämisten ihmisten kansakunta kuin järkevien ja kovapintaisten. Argumenttisi on kuin suoraan 1800-luvun Britanniasta. Armo se tekee ihmisestä ihmisen, ihan riippumatta siitä onko ateisti vai uskovainen.

jml (ei varmistettu)

Olipa huono provo. Jos ei anna rahaa romanian ammattirikollisjengeille, jotka hyväksikäyttävät naisia ja lapsia, on siis "ahne ja välittää vain rahasta"

W (ei varmistettu)

Miksi meidän pitäisi sietää kaupungissamme (tai maassamme) huonosti käyttäytyviä muukalaisia? Mikä velvollisuus meillä on siihen? 1980-luvun lopulle asti vallitsi selkeä tahtotila - häiriköt, olivat ne sitten kotimaisia tai ulkomaisia - laitettiin kuriin.

Tänään kaikki on sallittu. Millään ei ole mitään väliä. Paitsi, jos satut olemaan suomalaistaustainen.

Nakke (ei varmistettu)

Kerjääminen on kriminalisoitava. Lain rikkomisesta pitää seurata vankeutta ja sitten karkotus maasta. Vankilan pitää olla keskiaikainen tyrmä ilman nykyajan hienouksia, niin oppivat pysymään poissa pilaamasta maatamme. Voi kuulostaa julmalta, mutta julmia ovat myös "kerjäläisten" tekemät ryöstöt, omaisuusrikokset, raiskaukset ja pahoinpitelyt. Samoja rangaistuksia pitäisi soveltaa myös kotimaisiin rikollisiin, raiskaajiin, väkivaltaisiin alkoholisteihin ja muuhun yhteiskuntakelvottomaan sakkiin.

Pelleilyyn kyll... (ei varmistettu)

Olen lainannut jutustasi kohtia lainausmerkein, joihin olen laittanut alle kommenttini.

“joka kerta kovetan sydämeni kerjäläisnaisen kohdalla. Kun hänellä on lapsi mukana”

Miksi et tee ilmoitusta viranomaisille lapsen hyväksikäyttämisestä kerjäämiseen?

Aiheesta kertoo YLE otsikolla: Helsinki puuttuu bulgarialaisten pullonkerääjien lasten tilanteeseen
Löytyy linkistä: http://yle.fi/uutiset/helsinki_puuttuu_bulgarialaisten_pullonkeraajien_l...

“Perustarpeita, kuten peseytymismahdollisuus tarjotaan Diakonissalaitoksen tiloissa Pääskylänrinteessä.”

Eikö Diakonissalaitos silloin myös avusta; esim. järjestäytynyttä rikollisuutta, vakavaa rikollisuutta ja törkeää ihmiskauppaa?

“No mutta mihin ne kerjätyt rahat sitten menevät? Emeritusprofessori Airi Markkasen mukaan romanialaiskerjäläinen tienaa päivässä noin kymmenisen euroa. Arvioiden mukaan Suomessa on kesäisin noin 200 romanialaiskerjäläistä. Näiden tietojen perusteella kerjäläiset tienaavat kolmen kuukauden aikana yhteensä 184 000 euroa.”

Herää kysymys: Kirjoitatko muunneltua totuutta?/Onko kyseessä tietovaje?/vai uusin poliittinen sana samasta asiasta, eli “Väärinymmärrys”
Kerjäläisen tuloista kertoi Iltalehti otsikolla: Rahaa, painostusta ja seksiehdotus Toimittaja kerjäläisenä
Josta lainaus: “Saalini on yhteensä 29,95 euroa, kahden tunnin kerjuutyö on ohi.”
Linkki juttuun: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011071214045132_uu.shtml

Tuon jutun tienesteillä laskien 29,95€/2h= 14,975€/h.
Viikko ansio olisi 40h* 14,975=599€
Kuukausiansio olisi 4*599€=2396€, Siis 2396,00€ kuukaudessa verottomana!

Tuo romanikerjäläisten määrä olisi myös kannattanut tarkistaa edes tämän lehden jutusta otsikolla: Romanikerjäläisiä noin 400: Ulkoleirit vähentyneet
Löytyy linkistä: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/115555-romanikerjalaisia-noin-4...

Lasketaanpa uudestaan tuo kolmenkuukauden tienesti:
400 kerjäläistä* 2396€/kk*3kk=2 875 200€

p.s. Uskotko itse tuohon kerjäläisten 10€ päiväansioon ja juttusi mukaiseen kerjäläismäärään? Minä en usko.

KHT (ei varmistettu)

Kerjäläisiä on paljon. Nyt pilaavat jo katukuvaa muuallakin, kuin Hesan keskustassa. Valtaosa käyttäytyy huonosti. Sitten on tosi säälittäviä ihmismyttyjä, joista näkee että on lannistettu sekä fyysisesti että psyykkisesti.

Tienestit poikkeavat varmasti toisistaan tosi paljon. Kampurajalkainen, selkeästi tuskainen nuorimies Forumin alueella tienaa tosi hyvin. Säälipiste murtuu ja ihmisten on pakko kaivaa lompakkoaan.

Seiniin nojailevat tai uhittelevasti käyttäytyvät nahkatakkimiehet myttyjen lähellä on myös monesti bongattu omin silmin. Mielestäni meni järjettömän kauan, ennenkuin poliisi ilmoitti, että ihmiskaupan kriterit täyttyvät!

Ongelma piilee kerjureiden kotimaassa. Sinne on osoitettava avut ja sanktioriskit, jotta kutsuvat kansalaisensa pois konttaamasta katukiviltä. Heitä on ympäri Euroopan, Suomi ei ole suosittu paikka, koska täällä on talvella niin kylmää. Lämpimissä Välimerenmaissa näitä on huomattavasti tiheämpi kanta.

Omaatuntoa kolkuttaa olla auttamatta selkeästi hädänalaista ihmistä. Apu ei kuitenkaan mene hänelle itselleen, vaan myttyä kyttääville mafiamiehille.

Ainoa keino karkoittaa kerjäläiset on lopettaa joka ikisen kolikon antaminen. Vähitellen sana kiirii, ettei tänne kannata tulla. Jos annat kolikon, niin varaudu sitten elättämään tämä kerjäläinen omilla rahoillasi pysyvästi. Mukana voi seurata suuri lasti sukulaisia.

Jos ihan hirveä halu on jotakin antaa, niin hae pahvimuki kahvia tai euron juustohampurilainen annettavaksi! Niitä tuskin mafiamiehetkään voivat käydä pois repimässä. Luulisi ainakin ohikulkijoiden ärähtävän. Ihmisiä nämä ovat, mutta keinot rahan ansaitsemiseksi vääränlaiset. Olisiko ollut A-studio tai vastaava, joka testasi kerjäläisiä järjestämällä heille puutarhatyötä ja ilmaisen kuljetuksen työpaikalle. Kaikki selitettiin ja sovittiin tulkin välityksellä. Yhtäkään työntekijää ei paikalle ilmestynyt sovittuun aikaan.

Maahanmuuttajat ovat eri asia. Suomea opiskelemaan, koulutukseen ja työhön? Tervetuloa!

Myy (ei varmistettu)

Kerjäläisiä on kiitettävästi yritetty häätää Tikkurilan ympäristösta.Romuautot on yksi toisensa jälkeen kilvettömänä hävinnyt maisemista.Nyt osa heistä nukkuu rääsyiyssä Heurekan tai joenrannan nurmikoilla , osa vihreässä farmariautossa,viisi-kuusi nuppia kömpii autosta aamuisin,Pesemättöminä ja samoissa vaatteissä missä nukkuvat lähtevät asemalle maleksimaan tulonhankkimismielessä. Ikävä vaan on että ihmiset kun laittaa vaatteita kierrätykseen UFF laatikoihin niin kerjäläiset käyvät putsaamassa parhaat, majapaikoissa lajitellaan kelvolliset ja loput heitetään luontoon.Heurekan parkkipaikalla on useita isoja kasoja vaatteita heitetty pensaikkoihin ja ojiin.Vaatekeräyslaatikoiden kassit on revitty auki ja vaatteet heitetty takaisin laatikkoon pakkaamattomana.Tätäkö lahjoittaja haluaa.

romanov (ei varmistettu)

Romanov, Vantaalaisten kanssa aivan mahdoton keskustella, toisella palstalla kunnan rahat saa heittää minnepäin maailmaa tahansa ja sitten ovat samat ihmiset vaatimassa kunnilta lisää palveluja ja halpoja vuokra-asuntoja. Missä logiikka?
Taidat olla ainoa selkeästi ajatteleva ihminen sielläpäin, siksi saatkin niin paljon vastustusta.
Itse koen nämä kirjoittelijat niin toivottomiksi keskustelukumppaneiksi, koska mitään rakentavaa ja asiahenkistä keskustelua ei heidän kanssaan saa aikaan.
Siksi en viitsi aikaani tuhlata jonninjoutavaan kinasteluun. Hyvää kesää!

Maailman Matti (ei varmistettu)

Romani kerjäläiset yöpyvät tällä hetkellä suurella joukossa Lahden moottoritien levikkeellä Keravan suuntaan. Siellä on iltaisin nuotioita ja pyykit kuivuvat puihin viritetyillä naruilla. Metsästä pilkistää myös telttoja...!

Sakke (ei varmistettu)

KAMPURAJALKAISEN kiersin kaukaa Espalla, mutta olipa vikkelä ja tarkkasilmäinen: kuppi heilahti nopeasti kiertäjää kohti. Uskon mukana olevan paljon, ellei kokonaan näyttelemistä. ÄLKÄÄ ANTAKO HÄNELLEKÄÄN RAHAA. Jos hänellä on oikeasti vamma (mitä epäilen) ja hän tienaa hyvin, niin tämähän lisää vammaiskerjäläisiä katukuvaan. Taustalla olevat pukumiehet ovat nokkelia ja ymmärtävät äkkiä mikä puree suomalaisiin.

Kaunis aamu pilalla (ei varmistettu)

Matarin saunarakennus tyhjennetty ja siksi ovat ainakin osa muuttaneet Tikkurilaan Heurekan rantaan.Ensin nukkuivat taivasalla joenrannassa mutta sateinen sää on herättänyt heissä partiolaisten selviytymiskeinoja.Osa ovat jo jonkun aikaa pitäneet majaa ja nukkunut ison pensaan sisällä joka sijaitsee radan varrella suhkulähdettä vastapäätä.Tänään huomasin että toinen leiri sijaitsee kävelytien varrella olevassa pensasaidassa, sisäänkäynti Tikkurila Oy:n nurmen puolelta. Aidan sisällä tavanomaista ryysy ja nyyttikasoja ,petivaatteita ym. siinä on jo jonkun aikaa majailtu. Kävimme kahden työmiehen kanssa läheltä katsomassa , ainakin yksi henkilö kurkisteli pensaikosta.Toivottavasti vartijat puuttuvat asiaan.Kun syksy koittaa ja lehdet kellastuu, putoen puista ja pensaista niin kaikki sotkut tulee näkyviin , valtavat määrät vaatteita ja muuta roinaa mitä jättävät jälkeensä kun uutta haetaan vaatekeräyslaatikoista.

romanov (ei varmistettu)

Asun omakotitalossa ja taas kävi kerjäläinen ovellani. Tulevat sisään, kun näin kesäaikaan ovet usein auki.
En tiedä mistä tämä nainen on kotoisin sanoi kerran olleensa Puolasta. Sama nainen käy useita kertoja vuodessa ja aina on jotain tiimari roinaa, hinta vaan on kolminkertainen ko. kauppaan verrattuna. En ole ostanut häneltä mitään, mutta säälistä antanut rahaa aikaisemmilla kerroilla.
Nyt alkoi mietytyttää, että kukahan tämäkin on ja kuka häntä odottaa lähistöllä, enkä antanut rahaa.
Mielessä kävikin, jos on rahaa matkustaa Suomeen asti kerjäämään, niin eiköhän silläkin rahalla saa jo ruokaa kotimaassansa?
Taisi muuten olla näitä Romanian kerjäläisiä tämäkin?
Ei tämä ainakaan hyvältä tunnu. Kyllä tähän kerjäläistilanteeseen jotenkin täytyisi puuttua, jos kerjäläiset kerjää rikkauksia rikollismafialle!

Ellinoora (ei varmistettu)

Nyt on kaikki Matarin asukkaat rantautuneet Tikkurilaan tai sitten on tuotu hurja määrä uusia ryhmämatkailijoita.Heitä on ainakin kaksikymmentä ja majailevat pensaikoissa eri puolella asemaa.Osa Heurekan rannassa .osa Heurekan sillan päädyssä olevien portaiden alla, osa pensaaidassa ja loput Hiekkaharjun suunnassa aseman alikulkutunnelin kohdalla olevissa pensaikossa.Heurekan ranta radan toisen puoli missä suihkulähde on jo lähes menetetty ,ei siellä juuri kukaan enä oleskele ja jos on aikomus niin se päättyy lyhyen kun romanit ilmestyy omistajina paikalle.Tänään muuten, kaksi miestä vaatelaatikon sisällä ja yksi mies ja kaksi naista odottivat saalista torinkulmalla.Huusin että poliisi ja kaivoin puhelinta niin jo tuli vauhtia porukkaan.Ja kaikki latikossa olevat vaatteet sekalaisessa mytyssä. Kerjääminen ei ole Tikkurilassa tuottoisaa bisnestä koska kakasi eukkoa vuorottelee nykyään kirkon luona todennäköisesti silmälumeksi,Miehiä suurin osa mutta soittajia ei yhtään.Maleksivat aseman kulmilla isoissa ryhmissä.Millä turistit mahtaa elättää itsensä . On surullista että nämä turistit tanssittavat niin viranomaisia kun virkavaltaa.Suututtaa kun ei mahda mitään tälle joukolle.Poliisi on täysin hampaaton.

romanov (ei varmistettu)

On myös suomalaisia kerjääviä. Minulta on kerjätty selvällä suomenkielellä eri suomenkielen murteilla, stadin slangilla.

Romanialaiset kerjäläiset ovat joutuneet valokeilaan ehkä siksi, kun ovat romanialaisia? Monet ovat ulkomuodoltaan jopa ruman näköisiä.

Minua ei vaivaa kerjääminen. Saavat minulle kaupata myös seksiä romanialaiset, suomalaiset - kuka tahansa tipu - - sekään ei haittaa.

Siitä en tietystikään tykkää kun ns." pukumiehet" vievät kerjäläisten pienet tulot.

Heidät kuuluisi karkoittaa Suomesta. Kuohita, leikata tukka pois, kuin tekivät taannoin Leningradissa suomalaisturisteille.

Miksi ei vihata italialaisia, kreikkalaisia ja espanjalaisia pankkimiehiä/-naisia?

Eroaako heidän tapansa saalistaa rahaa hyväuskoisilta huitattavilta suomalaisilta
- romaniakerjäläisten puuhistä?

kerjäläiselle r... (ei varmistettu)

Kerjäläiselle reilusti rahaa antava, oletko nähnyt dokumenttiä kerjäläisistä, missä ovat saaneet kerjättyä niin runsaasti rahaa, että öky-taloja ovat rakentaneet Romaniaan ainakin. Dokumentti muistaakseni on: Lapset,jotka Eurooppa unohti. Onko kiva antaa näille kovin ahneelta vaikuttaville henkilöille? Kun suomalaisia on yli 50% pienillä tuloilla ja rikkaampiakin veloissa, mikä vaikuttaa budjetti- alijäämää ja yhä lisääntyvää velkaantumista, ei hyödytä yhtään antaa mihinkään, joten raivostuttaa, kun saa kuulla, kuinka annetaan johonkin apua.

S.H (ei varmistettu)

Minua ei kerjälisissä häiritse mikään muu kuin se, että ne tulevat esim ravintolan terasseille aitauksen yli kerjäämään vaikka se on kiellettyä ja musisoivissa kerjäläisissä ärsyttää se että he eivät osaaa soittaa mitään muuta kappaletta kuin "Häävalssi" ja senkin ha aloittavat soittamaan vasta kun "uhri" lähestyy ja lopettavat soittamisen kun on kävelty n 50 m ohi. Onko "Häävalssin" soittamisen tarkoitus jotenkin nolostuttaa ohi kulkevia ihmisiä vai mikä, ja saada heitä lahjoittamaan rahaa että lopettaisivat soittamisen?

EI PROVO (ei varmistettu)

On aikoja ja ajanjaksoja. On niitä edelleen.
Muinaisten helleeni ja spartalaisylimysten jälkeläiset hankkivat niukkaa toimeentuloaan romaanikerjäläisinä kurjissa oloissa Itiksessä.
Sitä vastoin barbaarien ja villien jälkeläiset, Välimeren rantojen ökyrikkaat kohottavat vain hiukan sormeaan luxusravintolaissaan. Niin kohtapa ovat tarjoilijat Katainen ja Urpilainen kysymässä, että "montako miljardia euro saisi olla tällä kertaa ?"

Parempia aikoja... (ei varmistettu)

Aivan satavarmasti löytyy Suomesta suomalaisia kerjäläisiä,prostituoituja,juoppoja, syrjäytyneitä ja vielä pukumiehiäkin.Se vaan on niin että jokainen maa on velvollinen pitää huolta omista kansalaisista.Ei suomalainen veronmaksaja pidä huolehtia muun maan kansalaisten elintasosta.Jos romanimiehet jotka vievät kerjäläisten roposet karkoitettaisiin niin ei tähän maahan jäisi kun romaninaisia.Osa suomalaisista ovat onneksi oppineet että ei kannata antaa heille rahaa,sen myötä on ainakin Tikkurilassa kyykkämummot vähentyneet mutta ukot lisäntyneet aseman seudulla.Mikään ei varmaan haittaa jos ei yhtään välitä ympäristöstä eikä ikäihmisten turvallisuudesta,hällä väliä tyylillä mikään ei haittaa.

romanov (ei varmistettu)

Nimim. "parempia aikoja tulossa" osuu naulan kantaan. Muutama sata muuttolinnun kaltaista romaanikerjäläistä saa kansakunnan tolaltaan, kun tosi
pukumiehet ja liivijengit ovat saaneet lähes 40 miljardin lainat ja takaukset
pelkästään olemalla riittävän röyhkeitä. Mittasuhteet olisi hyvä muistaa eli ei
hullu ole se joka pyytää.

HYVIN TEHTY (ei varmistettu)

"Häävalssi" ei ole oikea nimi. Tarkoittanet EI PROVO Mushka Babitzinin vanhaa "Muistojen häävalssia", jota ei pidä sekoittaa Konsta Jylhän Häävalssiin.

Tämä "Muistojen häävalssi", josta useimmat katusoittajat Tixissä jättävät säännöllisesti B-osan pois, on alun perin nimeltä "Donauwellen". Vastaat
varmaan "Mitävälii" niin kuin useimmat nykyihmiset, mutta jotta voisit koskaan edes yrittää tuntea muiden maiden ihmisten kulttuuria, parasta tutustua ensin suomalaisten kulttuuriin... Sitävälii-iiiiii!

Verorehkijä (ei varmistettu)

No joka tapauksessa soittavat ainoana kappaleena "Muistojen häävalssin"/"Donauwellen" ja sen on ymmärtääkseni tarkoitus nolostutta ohikulkijaa koska soitto loppuu aika pian kun on ohittanut kerjäläisen.

EI PROVO (ei varmistettu)

Huonoa on säiden suhteen.

Tälläisellakin tuhru-/sadeilmalla romanikerjäiset hankkivat pientä toimeentuloaan Helsingissä.

"Pukumiehet" vievät heidän pienet tulonsa. Heitä syytellään kerjäämisestä ja haukutaan. Sanotaan "että pois Suomesta"

eljas p (ei varmistettu)

On kuin jotain ajanhenkeä, että soimataan, kuritetaan, rangaistaan ja syytellään heikkoja, puolustuskyvyttömiä.

Nyt silmätikkuna on pieni romanialaisten kerjäläisten joukko.

Isot rötöstelijät saavat tehdä rötöksiään rauhassa Suomessa ja muualla.

Viisas Matti (ei varmistettu)

Joukko ei ole niinkään pieni ja kerjääminen on toissijainen elinkeino.Avaa siniset silmäsi totuudelle.Voit ihan vapaasti elättää ja majoittaa oman kotiisi niin paljon heikkoja kun haluat sitä ei kukaan kiellä mutta, rahoita omilla varoilla Samoin voi kaikki muut jotka säälittelee näitä raukkoja tehdä.Suomalainen yhteiskunta ei ole velvollinen elättää kaikki Europan heikkoja.Gallupkyselyjen mukaan yli 90 % suomalaisista ei halua näita heikkoja meidän kaduille ja asemille maleksimaan.

romanov (ei varmistettu)

Niin näitä heikkoja. Ovatkohan kovinkaan heikkoja, kun jaksavat puoli eurooppaa kulkea tänne kerjäämään?
Ei kovasti heikko jaksa kulkea tuommoista matka ja mitä tulee se matkakin maksamaan edes takaisin monta kertaa vuodessa?
Luulisi vähänkään järkevän kansakunnan alkavan miettiä toimeentuloansa omassa maassaan tai lähteä siirtolaiseksi työtä tekemään jonnekkin toiseen maahan.

Suomalaiset rin... (ei varmistettu)

Näin omin silmin Tampereella, erään suuren elektroniikkakaupan parkkipaikalla, uudehkon 3-sarjan bemarin täynnä romanian romaneja. Etupenkillä istuvat laskivat seteleitä keskittyneinä, nippu oli suurin mitä olen eläissäni nähnyt.

Täytyy kerjäämisessä pyöriä melkoiset rahat jo päätellen autosta, automiehenä sanoisin että ei alle 20 000 euron lähde ulos kaupasta moinen.

Jokainen joka antaa heille rahaa, huokuttelee maahan rikollisia ja tukee järjestäytynyttä rikollisuutta. Näin se vain on.

Kiitos Eu tästäkin (ei varmistettu)

Niin pitäis tehrä, että pukumiehet kuriin! Myös Arkadian mäen pukumiehet.

Mutta käytännön puuhassa räkytetään vain sorrettuja esimerkiksi kerjääviä köyhiä piruparkoja. Sellaisia ovat suuriääniset "Suomi neidit".

Ei esim. katukuva huonone romanien takia.

Jos, ei ole henkeen ja vereen suomalaisten juoppojen, kaljasieoppojen ihailija.

Jos toisista näyttääkin kauniilta katseltavalta orisevat Suomi juopot? Monet suurten kaljamäärin kantajat?

Väärin on räkyttää Suomi juoppojen yhteydessä suomalaista työstä. Vai onko suomalsten työtehtäviin luettavaa kaljalastien kuljettaminen ja humalassa örisemin?
Rumalla ja löyhkäävällä olemuksella ihmisten peloittelu?

vinetto mies (ei varmistettu)

Eikö löyhkää pesemätön pensaissa nukkavaa ja paskoava kerjäläinen joka nukkuuu ja kulkee työpaikalle samoissa vaatteissa.Tuossa niitä säälittäviä nukkuu Heurekan sillan kupeessa ison pensaan sisällä.Heidän työnkuvaan kuuluu myös keräysvaatelaatikoiden putsaaminen ja rikastuttaa luontoa jätekasoilla ,vaatetta on pitkin tikkurilaa heidän jäljiltä .Eikä ne kaikki ole myöskään kauneudella pilattuja.

koskenkorva (ei varmistettu)

Erityisen hyvin ja nätillä tavalla huolehtii Vantaa juopoistaan. Kunpa Hki antaisi edes jotain pientä lohtua romanialaisille, jotka hankkivat vaatimatonta toimeentuolaan kerjäten. Kerjäävät kaduilta tyhjiä pulloja ja muuta roskaa. Siistiä siisteystyötä ympäristönsä hyväksi siinä silloin harrastavat.

Aamuisin kiitävät Vantaan ambulanssit pillit ulvoen kentille sammuneiden juoppojen luo. Hellästi ja kohteliaasti heitä laitetaan sairasautojen kyytiin.
Kunnioittavasti, käsi lipassa he puhuttelevat - "kuningas alkoholin" - tyrmäämiä sankareita.

Sitten, kun jaloillaan juopot alkavat sairaaloissa pysyä. Kohtapa matkaavat sossuihinsa. Siellä virkailijat sanovat. "Saat selvää rahaa, niin taistot kuningas Alkoholin kentillä taas jatkuvat".

Paksut nivaskat on ulosottovirastossa odottamassa perintäänsä juoppojen juopotteluvekselit sekä ruokonmaksut jne.

Mutta tuumaavat siellä, että "pukumiehiähän hekin,
juopot kuin ovat. Yhteisöllisyys velvoittaa. Kuin uskonveljiä juopot ovat. Ei ole mitään syytä alkaa perimään ainakaan juopotteluvekseleitä eikä elatusmaksuja ".

Akseli kallellaan (ei varmistettu)

Kuulehan ,Tikkurilassa yksi nainen istuu kirkon luona pahvimukinsa kanssa ja saman aikaisesti aseman nurkilla päivystää puolentusinaa miestä.Loput makoilee autoissa Heurekan parkkipaikalla.Siinä saa kyllä nainen kerjätä ennenkun koko sakille riittää edes leipäpalasta.Silti miehet kulkevat isot siniset Ikean kassit olalla , S mmarketin muovikassit molemmissa käsissä.Taivaaltako sataa mannaa heidän laariinsa.Hyvä että Vantaan kaupunki huolehtii omista juopoista ettei heidän tarvitse ryöstellä vanhuksia .

koskenkorva (ei varmistettu)

ÄLKÄÄMME SIIS ANTAKO RAHAA KERJÄLÄISILLE.
He eivät siitä hyödy, vaan pukumiehet heidän takanaan. Liekö em. isot rahatukut taskuvarkaiden saalista. Seinästähän sitä saa, kun vaan varastaa kortin mummoilta. PIDETÄÄN LOMPSASTA HUOLI. Passitasku tms. piilotasku (isommille rahoille) rollaattorilla liikkuville ja miksei muillekin. Pikkukolikoita kukkaroon syötiksi.

Etelän meininki... (ei varmistettu)

Köyhästä maasta kannattaa muuttaa Suomeen työskentelemään, vasta kun ansiot ylittävät asumiskustannukset, ruan, liikennekustannukset yms. elinkustannukset sekä matkakustannukset Suomeen (ja takaisin kotimaahan). - Tämän ylittävillä tuloilla on tuossa köyhässä maassa huomattavasti isompi ostovoima kuin Suomessa.

Mutta Suomeen tulleilla romaneilla on huono tilanne: On varaa vain asuntovaunumajoitukseen ilman vessaa tai vastaavaan (vrt. Matarin saunamökki). Ruoka varastetaan kaupoista tai haetaan roskiksesta kauppojen sinne jättämää vanhentunutta ruokaa. - Romania ei ole rutiköyhä maa, jossa köyhien pitäisi elää noin vaatimattomattomasti.
- Taitaa olla niin, että pukumiehet ovat pakottaneet heidät esim. Suomeen hankkimaan rahaa (kerjääminen, soittaminen, pullojen ja vaatteitten keräys, taskuvarkaudet ja muut varkaudet jne.).

rahat pukumiehille (ei varmistettu)

Hyvin huolehtii vantaa jupoistaan. Muuan aamu sitten lepäili eräs sammunut Länsimäen pienen Alepan luona. Sairasauto tuli sinne kovalla kiireellä. Kunnioittavasti he puhuttelivat sammunutta juoppoa, kuin uudelleen syntynyttä maahan laskeutunutta Faaraota.

Voi, saisivatpa harmittomat romanikerjäläis raukat edes pienen osan siitä huolenpidosta, mitä suomalaisjuopot saavat.

haluja olisi (ei varmistettu)

Haluja olis, Oletko ihan varma ambulanssin miehistön puhutelleen suomalaista juoppoa.
Kävitkö tarkistamassa hajun vai minkä perusteella tiesit, että kyseessä oli juoppo, ettei ollut sairauskohtaus? Usein ihmiset menevät ohi, kun luulevat maassa makaavan olevan sammunut juoppo.
Ja miksi sille juopolle olisi pitänyt rumasti puhua? Työtänsähän ambulanssin henkilökuntakin tekee.
Ja voi olla ettei tällekkään juopolle ole koskaan kaunista ja huolehtivaa sanaa keneltäkään riittänyt, niin sai edes kerran elämässään ystävällisen sanan. Se ei maksa mitään jos puhuu ystävällisesti ihmiselle. Epäkohteliaisuutta ja töykeitä sanoja saa kuulla rakkaassa Suomen maassamme aivan liikaakin.
Suomalaiset voisivat alkaa olla vähän kohteliaimpia ja ystävällisempiä toisiaan kohtaan, vaikka tavan mukaan se, kun ei maksa mitään. Tehdään siitä maan tapa.

Ellinoora (ei varmistettu)

No voi voi kun harmittomille romaneille ei levitetä punaista mattoa.On väärin tituleerata koko joukkoa edes kerjäläisiki koska yksikään romanimies ei istu pahvimuki kourasssa kerjäämässä.Miespuolisia on kuitenkin kymmenkertaisesti naisia enemmän.Mitähän ne harmittomat raukat täällä puuhaa päivät pitkät puhumattakaan öistä.. En puolusta juoppoja mutta jokainen valtio huolehti omista ongelmista.Suomi suomalaisista ja Romania romanialaisista.Sitäpaitsi ei ambulanssi tule paikalle kutsumatta joten joku huolestunut kansalainen oli todennäköisesti kutsunut paikalle.

koskenkorva (ei varmistettu)

Siellä heitä sammuneita juoppoja makailee lojuu Länsimäen pienen Alepan luona.

Eivät he kenellekkään haitaksi ole

samoin kuin ovat seisoallaan, polvillaan tai istuallaan olevat hiljaiset rauhalliset romanikerjäläiset.

Kuin kesäisellä kukkaiskedolla kulkee, kun kun sammuneitten juoppojen seassa siellä kulkee.

mäyräkoiran kan... (ei varmistettu)

Hieno vertaus kukkaiskedosta, on tuoksukin meinaan kuin pietaryrtissä. Muuan Alkon myyjä aikoinaan kuvaili myymälän aamujonoon raahautuvia Kallion spurguja huojuviksi hajuherneiksi :)

asiaihminen (ei varmistettu)

Kukkaiskedollako romanimiehet viettää aikaansa kun naiset kerjää.Eikö voisi sitten ihan yhtä huvin makoilla Romaniassa niityllä.Ei ne naiset niin paljon tienaa että herran temppeliä rakentavat syksyllä kotimaassaan.

koskenkorva (ei varmistettu)

Romaanit pitää saada ulos Suomesta.Olleet varmaan jo paljon yli 3kk.
Suomalaisten eikä edes helsinkiläisten kuulu kustantaa turisteille oleskelu-ruokailu tai peseytymistiloja, ei mitään. Tekevät niin paljon rikoksia ja riistävät omia heikompiosaisia. Mitä se romanian vai oliko bulgarin poliisi nyt on täällä tehnyt? Tekeekö se muuta kun maleksii mukana ?Alaikäisen näköinen tyttö näytti istuvan KorsonK-kaupan edessä kerjäämässä kun vein tavaraa kauppaa. Äijät vahtii se tekemisiä . Älytöntä .
Hirveää kun köyhtyvää työttömyyden vaivaamaa Suomen maata ja kansaa riistetään omien viranomaisten ja ulkomaalaisten turistien taholta.

miten voi olla näin (ei varmistettu)

No perskutarallaa, jos just nyt romaaneja vaaditaan ulos Suomesta kun e-kirjojakin ryhtyvät pk-seudun kirjastot lainaamaan. Mitä olisi kesäloma kukkaiskedolla ilman kymmentä romaania? Miten viettäisi sadepäivät ilman hyvää ja mieltä rikastuttavaa tiiliskiviromaania?

Ja sitten vielä odotetaan, että jonkun vieraan valtion väkivaltakoneiston edustaja elikkä vierasmaalainen poliisi ihan täällä tekee muutakin kuin maleksii. On aikoihin eletty. Ei esi-isät tätä maata itsenäiseksi taistelleet sitä varten, että täällä ulkomaiset poliisit muuta kuin maleksisivat.

asiaihminen (ei varmistettu)

Omintakeista, omaperäistä elämäntapaa, omaa kulttuuriaan nähdään Vantaan Länsimäessä.

Aamuisin poliisit herättelevät sinne tänne sammuneita juoppoörvilöitä.
Sanovat että: "Poliisista hyvää huomenta! Voisitteko ystävällisesti siirtyä, että leipäautot pääsevät kulkemaan".

Mihin ja mitenkä sijoittuisivat meidän kulttuurissamme mahdoliset kivat, siistit sekä hyvin käyttäytyvät romaanikerjäläiset?

ans olla uuno! (ei varmistettu)

Tutkimaton asia taitaa luultavasti olla, että kuinka monta romaanikerjäläistä on tänäänkin naamioitunut tavalliseksi suuomalaisjuopoksi?

Heitä on soluttautunut perusjuoppojen joukkoihin?
Nytkin makailevat esim Länsimäen sammuneitten juoppojen joukossa kuin alkuperäisporukan juopot konsanaan.

Tavanomaisesti maahanmuuttaneet omaksuvat alkuperäisväestön tapoja. Nähdään usein monen tummahipiäisen ja erikoisemmin pukeutuneen kulkevan olutpurkki kädessään tai jopa mäyräkoirain kanssa liikkuu maahanmuutajia.

Jahvetti Jantuinen (ei varmistettu)

Suomalaisten mustikan- ja puolukanvarpujen tehtävä ei ole elättää koko maailman kerjäläisiä. Ei meidän esi-isät tänne tulleet valtaamaan elintilaa, eivät metsästämään, kalastamaan eivätkä kaskiviljelyä harjoittamaan sitä varten, että tämä pahaisen maapläntin tuotokset ulkomaisten kätösten kautta maksullisina meidän omiin kurkkuihimme kulkisi. Paree on ostaa marjat Baltiasta ja Puolasta kuin kerjäläiset metsiin kuljettaa varvikkoja ja jäkäliä dallaamaan, on jämpti niin!

asiaihminen (ei varmistettu)

Siis poliisit tarkistamaan oleskeluaikoja ja koska rahan kerääminen ilman lupaa on laitonta, heidät voidaan kehoittaa ulos maasta. Sakkolappu käteen ja kerätyt rahat valtiolle menetetyiksi (tätähän ehdotti, lain tunteva henkilö- valitettavasti en muista nimeä).
Toimeen poliisit; eiköhän väki ala vähetä. Lisäksi pitäisi tarkistaa näiden pukumiesten passit ja oleskeluluvat: mitä varten ovat täällä nojailemassa seiniin?
Kaikkein helpointa olisi uudet rajatarkistusmääräykset. Romania ja Bulgaria hoitakoon hommansa.

Etelän meininki... (ei varmistettu)

Ei niitä lain voima tavoita, ajavat liikeenteeseen kelvottomilla autoilla ja tekevät mitä lystäävät.Kokemus osoitti että lähes mahdoton tehtävä saada niitä kuriin.Kuka romanien keräämiä marjoja ostaisi kun eivät huolehdi henkilökohtaisesta hygeeniastakaan jne....Eikä romanit töihin tänne ole tulleet vaan kerjäämään.Romani kulttuuriin ei kuulu sana työ.

Wiran0mainen (ei varmistettu)

Heurekan pysäköintialueelle on ilmestynyt kolme autoa joissa kolme -neljä henkilöä per auto.Ovat olleet siellä jo muutama viikko.Ilmoitus hätäkeskukseen ja poliisille ei auta ,ei poliisit siellä käy ja jos käy niin päiväsaikaa kun ukot notkuu aseman nurkilla ja eukot konttaa kadunreunalla. tai sitten yöllä kun seurueet ovat muissa töissä.Aamulla kun kävisivät niin tavoittaisivat kyllä majaa pitäviä.Ne neljä jotka häädettiin ison pensaan alta siirtyivaät radan toiselle puolell pöheikköön.Kun puistoosasto kaatoivat pensaat siirtyivät taas takaisin radan toiselle puolelle lähelle missä autot ovat parkissa.Sieltä löntystelevät suoraan asemalle ja sieltä naiset kirkonkulmille marjaan.Portaiden alla nukkuneet ovat nousseet kerrosta ylemmäksi puunjuurelle missä on laatoitus ympärille.Että näin..jos viranomaset toimisi niin kyllä kissa hiirileikki loppuisi.

koskenkorva (ei varmistettu)

Sivut

Osallistu keskusteluun