Piilota X Palauta

Helsinkiläismies sai 12 vuoden tuomion seksuaalirikossarjasta

Paikalliset Kommentoi

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 54-vuotiaan Timo Olavi Oksasen 12 vuoden vankeuteen useista, osin törkeistä seksuaalirikoksista.

Teoissa oli useampia uhreja ja ne ovat kohdistuneet 7-13-vuotiaisiin lapsiin. Erillisiä tekoja oli kaikkiaan yli sata runsaan kymmenen vuoden ajanjaksolla. Tekoihin on liittynyt uhkailua, rahallista palkitsemista ja pakottamista.

Tuomittu oli valmistanut yhdestä lapsesta kuvan, jossa lasta esitettiin sukupuolisiveellisyyttä loukkaavalla tavalla. Lisäksi hänen hallustaan oli löydetty yli 1 500 kuvaa, joissa esitetään lasta sukupuoliyhteydessä tai siihen rinnastettavassa kanssakäymisessä tai muulla sukupuolisiveellisyyttä loukkaavalla tavalla.

Tuomittu velvoitettiin suorittamaan asianomistajille yhteensä noin 180 000 euron suuruiset vahingonkorvaukset. Suurimmat korvaukset tuomittiin maksettaviksi seksuaalirikosten uhreille aiheutetusta kärsimyksestä.

Rangaistuksen mittaamisessa käräjäoikeus otti muun ohella huomioon, että vastaajan rikollinen menettely oli kestänyt vuosia ja tekoja oli ollut erittäin suuri määrä. Kysymys oli tekokokonaisuudesta, jota oli pidettävä poikkeuksellisen vahingollisena ja vaarallisena ja joka osoitti vastaajassa erityistä piittaamattomuutta asianomistajien henkilökohtaisesta koskemattomuudesta. Käräjäoikeus tuomitsi vastaajan ankaraan, lähellä enimmäisaikaa olevaan vankeusrangaistukseen.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.