Piilota X Palauta

Maailmanmestari Fiona May opetti hyppääjiä Helsingissä

Urheilu Kommentoi

Yleisurheilun EM-kisat poikivat monenmoista oheistoimintaa. Heinäkuun lähestyessä myös Toukokuu (May) saapui Helsinkiin.

Kolminkertainen maailmanmestari Fiona May valmensi pituushyppääjiä ja kolmiloikkaajia Liikuntamyllyssä.

Iso-Britanniaa ja Italiaa edustanut May on yhdeksänkertainen arvokisamitalisti pituushypyssä. Hänen ennätyksensä on huikea 711.

– Oli hienoa tulla jälleen kerran Helsinkiin. Täältä olen saanut upeita muistoja ja menestystä. Oli erityisen mukavaa päästä jakamaan omaa kokemusta ja osaamista suomalaisille urheilijoille ja heidän valmentajilleen, lausui May.

Mayn bongasi valmentaja Mika Järvinen.

– Noin vuosi sitten meistä tuli Facebook-kavereita ja kävimme keskusteluja aika ajoin. Talvella aloimme puhua klinikasta, jonka pitämiseen yhteistuumissa päädyimme hyvinkin nopeaan, valotti Järvinen.

Yleisurheilutähti jakeli ohjeita vuolaasti ja leppoisasti. Suomalainen hyppyväki oli pelkkänä korvana ja uskaltautui tekemään kysymyksiäkin Mayn rohkaistessa heitä.

Klinikalla oli kouluttajina myös muita tunnettuja hyppääjiä, kuten 238 korkeudessa riman ylittänyt Serbian Dragutin Topic, 16.95 kolmiloikanneen Johan Meriluodon valmentaja Tuomas Sallinen sekä 652 pituutta hypännyt seitsenottelija Tiia Hautala.

Topic kertoi kuinka hän valmensi vaimonsa Biljana Topicin maailman kolmiloikkaeliittiin. Klinikalla saatiin myös sähköisiä terveisiä Ringa Ropolta, Heli Krügerilta sekä Satu Ruotsalaiselta.

– Suomalainen pituushyppy- ja kolmiloikkamenestys ei ole ollut kovinkaan hyvää viime vuosina, etenkään naisten puolella. Klinikan järjestäminen olkoon yksi piristysruiske uuteen nousuun, perusteli idean isä Mika Järvinen kuuden tunnin tiivistelmää.

Käyttäjän Aki Saranen kuva
Aki Saranen

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.