Espoon räjähdys: Poliisi epäilee talousrikoksia

Poliisi toivoo, että asunnoille ja taloyhtiöille koituneet vahingot ilmoitettaisiin keskitetysti kiinteistöyhtiöiden kautta.

Seppo Korkman

Länsi-Uudenmaan poliisi on tänään tehnyt yhden pidätyksen tiistaina Espoon Matinkylässä sattuneen räjähdyksen johdosta. Tutkinnanjohtaja Minna Immonen kertoo, että pidätetty toimii operatiivisessa johdossa räjäytystyöt tehneessä yrityksessä.

Immosen mukaan kyseinen henkilö oli otettu kiinni jo eilen. Häntä on kuulusteltu, mutta poliisille ei ole toistaiseksi vahvistunut, oliko pieleen menneen räjäytystyön taustalla puhtaasti huolimattomuus vai liittyykö tapaukseen myös taloudellisen hyödyn tavoittelu.

Immonen kuuluu Länsi-Uudenmaan poliisin talousrikosyksikköön ja yrityksen toiminta tullaan käymään läpi.

– Tämän hetkisten tietojen mukaan yritystä on syytä epäillä myös talousrikoksista, hän kertoo.

Sama louhinta-alan yritys on ollut poliisin tutkinnan kohteena jo aiemmin. Länsi-Uudenmaan poliisi on jo aiemmin tänä vuonna aloittanut yrityksen tutkimisen toisen tapauksen johdosta. Itä-Uudenmaan poliisin tutkinnan alla on useita eri tapauksia, Immonen sanoo.

– Tutkintaa jatketaan nyt yhteistyössä Itä-Uudenmaan poliisin kanssa.

Tiistaina sattuneen räjähdyksen osalta poliisi epäilee yritystä vammantuottamuksesta, räjähderikoksesta, törkeästä yleisen turvallisuuden vaarantamisesta sekä työturvallisuusrikoksesta.

– Korostan kuitenkin, että nämä nimikkeet voivat muuttua vielä tutkinnan aikana, Immonen huomauttaa.

Poliisin toive korvausasioissa

Tutkinnanjohtaja Minna Immonen toivoo, että kiinteistöille aiheutuneet vahingot, kuten rikkoutuneet ikkunat, karmit ja ovet ilmoitettaisiin keskitetysti taloyhtiöiden kautta mahdollisimman nopeasti.

Sen sijaan omaisuusvahingot, kuten auton särkynyt lasi taikka kodin irtaimistolle koitunut vahinko ilmoitettaisiin poliisille netin kautta tai sitten suoraan Espoon pääpoliisiaseman palvelupisteelle.

Immonen sanoo ymmärtävänsä, että loma-aikana voi vierähtää helposti pitkäkin tovi, ennen kuin kaikki vahingot selviävät, mutta poliisin työn kannalta on tärkeää, että tiedot vahingoista saataisiin selville mahdollisimman pian.

Written by:

Ota yhteyttä