Piilota X Palauta

Metroliikenteessä viikon katkos – tässä parhaat korvausreitit

Paikalliset Kommentoi

Kalasataman siltatöistä johtuen Helsingin kantakaupungin metroliikenteeseen tulee viikon mittainen katkos 14.–22. heinäkuuta.

Monille helsinkiläisille katkos tarkoittaa työ- ja asiointimatkojen hankaloitumista, sillä metro liikennöi vain Kulosaaresta itään osuuksilla Kulosaari–Mellunmäki sekä Itäkeskus–Vuosaari.

HSL:n aikataulusuunnittelija Petri Nissinen neuvoo, että Vuosaaren suunnan matkustajan kannattaa vaihtaa metrosta korvaavaan bussiin Itäkeskuksessa. Mellunmäen suunnasta tuleville kätevin vaihtopaikka on Herttoniemi.

Kulosaareen asti vaihtamista ei kannata lykätä, sillä bussipysäkit eivät siellä ole metroaseman kohdalla.

Metron korvaavat bussilinjat 99 (Itäkeskuksesta) ja 99B (Herttoniemestä) Rautatientorille. Linjat pysähtyvät vain tärkeimmillä pysäkeillä. Matkatekoa nopeuttaa avorahastus, joten kyytiin voi nousta myös keskiovesta, jos on voimassaoleva matkalippu.

Herttoniemen suunnan liityntälinjat jatketaan Hakaniemeen. Roihuvuoreen ja Laajasaloon pääsee siten myös linjoilla 80X, 81X, 82X, 85X, 86X, 88X.

Linjoja 83 ja 84 ei liikennöidä poikkeusliikenteen aikana. Niitä korvaavat linjat 82X ja 86X.

Poikkeuslinjat ajavat Sörnäisten rantatietä ja pysähtyvät Suvilahdessa. Sörnäisiin pääsee idästä myös linjoilla 58 ja 59.

Kantakaupunkiin ei järjestetä varsinaista korvausliikennettä, koska keskustan läpi ajaminen sujuisi hitaasti.

Kamppiin ja Ruoholahteen pääsee esimerkiksi Hakaniemestä linjoilla 65A ja 66A. Kamppiin pääsee myös 55:lla ja Ruoholahteen Sokokselta linjalla 21V.

Raitiolinjaa 6 vahvistetaan ruuhka-aikaan liikennöivällä 6X:llä, joka kulkee välillä Kolmikulma–Paavalin kirkko.

Reittiopas päivitetään kesäkuun puolivälissä poikkeusliikennetiedoin.

Reittikartat ja aikataulut osoitteesta: www.hsl.fi.

Kantakaupungissa ei varsinaista korvausliikennettä

Mikko Välimaa

Kantakaupunkiin ei järjestetä metrokatkon aikana varsinaista korvausliikennettä, koska keskustan läpi ajaminen sujuisi hitaasti.

Kantakaupungin yhteyksiä palvelevat kuitenkin muun muassa linjat 55 ja 55A, jotka kulkevat Hietaniemestä ja Marian sairaalalta Kamppiin, Sörnäisiin ja Koskelaan.

65A ajaa Lauttasaaresta Porkkalankatua keskustan läpi Hakaniemeen, Sörnäisiin ja edelleen Veräjämäkeen.

66A ajaa arkisin samaa reittiä, mutta päätyy Länsi-Pakilaan.

21V ajaa taas Lauttasaaresta Porkkalankatua Kampin terminaalin kautta Postitalolle ja ratikka 8 Ruoholahdesta Töölön kautta Sörnäisiin ja Arabiaan.

Raitiolinjaa 6 vahvistetaan ruuhka-aikaan kulkevalla linjalla 6X, joka ajaa väliä Kolmikulma–Paavalin kirkko.

Sörnäisiin pääsee myös lukuisilla Rautatientorilta lähtevillä busseilla, jotka ajavat Hämeentietä. Jos ratikat ruuhkautuvat, juuri näiltä linjoilta löytynee parhaiten tilaa, Nissinen arvioi.

Idän suunnan metroa korvaavat linjat 99 (Itäkeskukseen) ja 99B (Herttoniemeen). Ne lähtevät Rautatientorilta ja ajavat Sörnäisten rantatietä.

Roihuvuoreen ja Laajasaloon pääsee bussilla myös suoraan Hakaniemestä.

Käyttäjän Mikko Välimaa kuva
Mikko Välimaa

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu