Suomen massiivisin sillansiirto - seuraa livenä netistä

Kalasataman metroaseman itäpuolelle rakennetun betonisen siltakannen siirtäminen oikealle paikalleen keskeyttää metroliikenteen Kulosaaren ja Ruoholahden välillä 14. heinäkuuta alkaen.

Jussi Vehkasalo

Metroradan uusiminen ja uuden metrosillan siirto-operaation varsinaiset työt aloitetaan Kalasatamassa ensi lauantaina. Viikonlopun aikana puretaan metroliikenteen vaatimat kaapelit ja turvalaitteet sekä vanhat raiteet. Sen jälkeen louhitaan radan kohdalta kalliota noin kolmen metrin syvyydeltä ja rakennetaan sillan väliaikaiset tuet.

Varsinainen siirto tapahtuu ensi viikolla tiistaina iltapäivällä, kun uusi silta työnnetään kahdeksan tunkin avulla siirtoratoja pitkin paikoilleen. Tämän jälkeen sillan päälle nostetaan sepeli ja asennetaan uudet kiskot. Loppuviikolla kytketään tarvittavat kaapelit ja turvalaitteet sekä testataan, että kaikki varmasti toimii.

Siirtotyö katkaisee metroliikenteen yhdeksäksi päiväksi 14.–22.heinäkuuta. Kulosaaren ja Ruoholahden välillä.

Siirtomatka, 17 metriä, on poikkeuksellisen pitkä. Kalasataman silta on 130 metriä pitkä ja painaa ilman raiteita ja sepeliä noin 2600 tonnia.

Yleisöllä on mahdollisuus seurata työn etenemistä web-kameran välityksellä osoitteesta www.kalasatamankeskus.fi/rakentaminen.

Written by:

Ota yhteyttä

Aiheesta muualla