Poliisi: Rikokset vähentyneet merkittävästi Helsingissä

Kiireellisissä hälytystehtävissä poliisi ehti tapahtumapaikalle alle kuudessa minuutissa.

Sirpa Repo

Helsingin poliisin tietoon tuli rikoslakirikoksia tammi-kesäkuun aikana noin 40 000, mikä on noin 5000 rikosta vähemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2011. Eniten vähenemistä tapahtui vahingontekojen, varkauksien ja pahoinpitelyjen määrässä. Vahingontekoja tuli Helsingissä poliisin tietoon 2 964 (edellisvuosi 5 433) ja varkauksia 24 486 (edellisvuosi 28 797). Helsingin poliisin tietoon tulleet omaisuusrikokset vähenivät kaikkiaan 15 prosenttia.

Pahoinpitelyjä poliisin tietoon tuli 3 343 jossa vähenemistä edelliseen vuoteen on 499. Perheväkivaltarikosilmoitusten määrässä on samoin tapahtunut merkittävää laskua. Vuoden 2011 tammi-kesäkuussa näitä ilmoituksia oli 489, kun kuluvana vuonna samana ajankohtana 343.

Kiireellisissä hälytystehtävissä poliisi ehti tapahtumapaikalle alle kuudessa minuutissa. Katuturvallisuus on parantunut, kun vahingontekojen ja pahoinpitelyjen määrä on vähentynyt.

Poliisin myöntämien lupien määrä on noussut merkittävästi. Suurinta nousu on ollut passien osalta, joita tammi-kesäkuun aikana myönnettiin 46 627 kappaletta. Keväällä syntynyttä luparuuhkaa on pyritty helpottamaan muun muassa avaamalla Malmille uusi lupa-asioita käsittelevä palvelupiste.

Written by:

Ota yhteyttä