Piilota X Palauta

Poliisi huolissaan: Kannabis leviää lapsille

Paikalliset 171 Kommentoi

Suurin osa huumeiden käyttäjistä on yli 20-vuotiaita, mutta poliisi on ottanut kiinni pääkaupunkiseudulla jopa alle 15-vuotiaita kannabiksen ja muiden huumaavien aineiden käyttäjiä. Yksistään Helsingissä poliisin tietoon tuli viime vuonna parikymmentä tapausta, jossa huumeita käytti lapsi.

– Kannabiksen kotikasvatus on lisääntynyt ja sitä kautta lisännyt tarjontaa. Kannabis on trendihuume, jota yhä nuoremmat käyttävät, sanoo rikoskomisario Jukka Paasio Länsi-Uudenmaan poliisista.

Pääkaupunkiseudun eri poliisiviranomaisilta kerättyjen tietojen mukaan alle 15-vuotiaita tavataan huumeiden käytöstä harvakseltaan – mutta yhtä kaikki heitä tavataan.

Helsingin Uutiset alkoi selvittää ilmiötä, kun alkukesästä Espoossa jäi kiinni 12-vuotias lapsi kannabiksen käytöstä.

Huumeista kiinni jääneet alle 15-vuotiaat

HELSINKI:

2009: ei yhtäkään

2010: 10 lasta

2011: 18 lasta

VANTAA:

2009: 4 lasta

2010: 8 lasta

2011: 11 lasta

2012: 1 lapsi

ESPOO:

2009: 5 lasta

2010: 7 lasta

2011: 5 lasta

2012: 7 lasta

Lähde: Poliisi

Heinäkuun alkuun mennessä Espoon ja Vantaan poliisit olivat törmänneet yhteensä kahdeksaan alaikäistä koskevaan huume-epäilyyn. Helsingistä ei tämän vuoden tietoja ole vielä ehditty koota.

Paasio ei halua suoraan ottaa kantaa kysymykseen, onko lasten helpompi saata kannabista kuin esimerkiksi kaljaa.

– On se varmasti siinä mielessä helppoa, että laitonta kauppaa ei valvota, vaan se tapahtuu yhteiskunnan valvonnan ulkopuolella. Jos vertaa alkoholin myyntiin, niin siinä on aina ikävalvonta, Paasio pohtii.

Poliisin tilastoissa ilmiö vaikuttaa hyvin marginaaliselta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuonna 2010 toteuttamasta kouluterveyskyselystä selviää kuitenkin, että 12 prosenttia pääkaupunkiseudun 8- ja 9-luokkalaisista, eli 14–16-vuotiaista oli kokeillut kannabista tai hasista ainakin kerran.

Noin joka seitsemännelle ystävä tai tuttava oli tarjonnut huumeita. Yli puolet tunsi nuoren, joka oli kokeillut huumeita.

Alkoholin käyttö on kuitenkin selvästi suositumpaa peruskoululaisten keskuudessa. Hieman yli puolet vastanneista oli käyttänyt alkoholia ja hieman alle puolet oli juonut itsensä ainakin joskus kovaan humalaan.

Alle 15-vuotiaat eivät ole rikosoikeudellisesti vielä vastuussa, mikä tarkoittaa sitä, että heitä ei voida rangaista huumeiden käytöstä. Poliisilla on kuitenkin omat keinonsa lasten herättelyyn.

– Me tuomme lapsen tänne kamarille keskustelemaan vanhempien ja sosiaaliviranomaisten kanssa. Se on hänelle usein aika pysäyttävä kokemus, kun häntä kuljetetaan poliisiasemalle ja tuodaan kuulusteluhuoneeseen, Paasio kertoo.

Hänen mukaansa lasten vanhemmat ovat suhtautuneet tilanteisiin aina äärimmäisen vakavasti.

– Kukaan ei ole ollut vielä välinpitämätön, Paasio sanoo.

Hyväksytkö lasten huumeiden käytön? Ota kantaa!

Kotikasvattaja: ”En antaisi alaikäisille”

Suomen viralliseksi kotikasvattajaksi itseään tituleeraava Mikko Pekkola ei luovuttaisi kannabista alaikäisille. Hänen mielestään päihteet, niin laittomat kuin laillisetkin, kuuluvat aikuisille.

– Se on tietenkin selvää, että sen ikäisille (alle 15-vuotiaille) mitkään päihteet eivät ole hyväksi. Oli kyse sitten kannabiksesta taikka euroshopperin energiajuomista, Pekkola toteaa.

Pekkola kertoo tuntevansa muitakin kotikasvattajia, ja he kaikki suhtautuvat alaikäisille luovuttamiseen yhtä tiukasti: lapsille huumeita ei anneta.

– Toisilla on kuitenkin venyvämpi moraali ja lapset saavat huumetta samoin kuin alkoholiakin.

Pekkola on aiemmin julkisuudessa esittänyt kannabiksen laillistamista. Kotikasvattajan mukaan laillistaminen auttaisi ehkäisemään alaikäisten huumeiden käyttöä, koska laillistamisen myötä kannabiksen myynti tulisi valvonnan piiriin.

171 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Ossi Kurki-Suonio kuva
Ossi Kurki-Suonio

Kommentit

21.7.2012 09:12

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa :)

8.8.2012 16:03

Minäkin nyt laitan jotain, koska tämä on kummallista paapomista mielipiteistä. Olen kolmen lapsen isä, töissä ja naimisissa onnellisesti. Olen polttanuta kannabista 20 vuotta, mutta kohtuudella. Olen saannut olla rauhassa, koska olen pitänyt tämän omana asiana, joten älkää "pössyttelijät" vaahdotko, vaan ottakaa iisisti ja olkaa järkeviä ja pitäkää tämä asia omien kaveri piirien sisällä, niin ei tule ongelmia ja ehdottomasti kohtuus kaikessa . Kansalaiset ei mahda valtiolle mitään ja se on fakta.

21.7.2012 09:44

Täydellisen järjettömyyden riemuvoitto - Pekkolan mielipide siitä, että kannabiksen laillistaminen ehkäisisi alaikäisten huumeiden käyttöä. Millähän kaavalla tämä on saatu aikaiseksi - oman matematiikkani mukaisesti yhtälö on mahdoton? Tupakka ja alkoholi ovat laillisia päihteitä mutta näppärästi alaikäiset kumpaakin saavat, joten kannabiksen laillistaminen on höpö höpö touhua.

Mikä tärkeintä kannabis on erittäin vaarallinen huume koska sitä pidetään vaarattomana huumeena. Suosittelen kannabiksen käyttäjien ja käytön laillistamisen puolestapuhujien perehtymään ongelmiin mitä kannabis on saanut aikaiseksi, eikä uskoa sitä mitä haluaa, vaan selvittämään todelliset seuraukset kuten:

. kognitiiviset taidot lakkaavat kehittymästä, joka on suuri vaara nuorilla käyttäjillä, joiden aivot eivät ole vielä kehittyneet - tulee pysähtyneisyys, joka ei koskaan parane
- psykoosien määrän kasvu - onko kannabis laukaiseva vai aiheuttava tekijä, ei ole merkityksellinen, sillä lopputulos on sama
- muistihäiriöt, jotka ovat lisääntyneet mm. nuorilla ja nuorilla aikuisilla - syynä ei todellakaan ole pelkkä kiireinen elämä ja stressi, vaan havaittu lisääntynyt kannabiksen käyttö
- psyykkinen ja fyysinen riippuvuus
- somaattiset sairaudet, kuten tupakoinnissa
- siirtyminen vahvempiin aineisiin, koska kannabis ei "turruta tarpeeksi"

Kirjoitukseni saa tietenkin vastalauseryöpyn käyttäjiltä, joille ei ole ongelmia - vielä. Kannattaa selvittää kannabiksen vaarat ja miettiä tarkkaan käyttääkö vai ei. Olen elämäni aikanan tavannut paljon nuoria (alle 25), joiden "elämän päättyi" kannabiksen aiheuttamiin kognitiivisten taitojen pysähtymiseen.

Mikä tärkeintä, miettiä sitä, että miksi ihminen tarvitsee päihteitä selvitäkseen elämästään? Vastaus on hyvin yksinkertainen: ihminen ei tarvitse päihteitä.

Sain uuden elämään lopettamalla päihteiden käytön, joiden käyttö lähti pienestä mutta päätyi katastrofiin eli asunnottomuuteen ja kaiken menettämiseen.

Vielä kerran: Kannattaa miettiä ja vielä miettiä mihin leikkiin ryhtyy käyttäessään kannabista ja/tai muita päihteitä.

Markku Lahtinen
Päihdetyöntekijä, lähihoitajaopiskelija

22.7.2012 16:36

Markku, oikein teit kerrottuasi omasta kokemuksestasi ja toteamuksesi, ettei ihminen oikeasti tarvitse minkaalaista huumetta elämässään.
Elämä on ainutkertainen ihme, miksi sekin täytyisi missata minkään huumaavan aineen tähden, kun voi elää ja nauttia terveydestään, (joka sekään ei ole itsestäänselvyys moni sairas, vammainen vaihtaisi oitis osia terveen kanssa) kauniista luonnosta, luonnonantimista ja kanssaeläjistään, jne. Huumeiden käyttäjä ei oikeastaan pysty nauttimaan yhtään mistään.
Todellakin on parempi miettiä, kannattaako elämänsä uhrata huumaavien aineiden alttarille, vai elää täyttä raitista elämää, sekä aistia kaikki tuoksut ja tunteet pää selkeänä.

23.7.2012 03:01

Oh-hoh, mitä tekstiä. Tota lukiessa tulee surullinen olo. Kirjoittaja tituleeraa itseään päihdetyöntekijäksi, ja asiantuntemus on tuota luokkaa... Teksti on täynnä varsin villejä väittämiä, jotka kuulostavat kovin omituisilta. Erityisesti tämä jäi vaivaamaan:

"Olen elämäni aikanan tavannut paljon nuoria (alle 25), joiden "elämän päättyi" kannabiksen aiheuttamiin kognitiivisten taitojen pysähtymiseen."

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Siis kognitiivisten taitojen pysähtyminen? Ja kuinka totesit sen johtuneen kannabiksen käytöstä? Entä kuinka säännöllistä ja pitkäaikaista oli heidän kannabiksen käyttönsä ollut? Kyselen ihan silkasta uteliaisuudesta, sillä en ole koskaan ennen kuullut mitään tällaista. Ja sinä olet kuitenkin kohdannut useita tällaisia tapauksia.

24.7.2012 17:59

Jos olet päihdetyöntekijä, silloin tiedät aivan varmasti, että aivan jokainen asiakkaistasi on käyttänyt alkoholia ja aivan varmasti enemmän ja useammin kuin kannabista. Useimmat myös aloittavat tupakalla, siirtyvät sitten alkoholiin ja vasta sitten kokeilevat kannabista, jos edes kokeilevat. Useimmat eivät kokeile.

Joka ainoa kannabikseen liittämäsi ongelma on alkoholin ongelmalistalla, kymmenien muiden ongelmien ohella. Kaikkien tutkimusten mukaan nimenomaan alkoholi vaurioittaa aivoja, ja haittaa kognitiivisten kykyjen kehittymistä. Alkoholin haitat ovat myös pysyviä. Kannabikseen liittyvät kognitiivisten kykyjen heikentymiset ovat melkein kaikki väliaikaisia, ja ne katoavat kolmessa kuukaudessa. Alkoholi aiheuttaa myös psykooseja moninkertaisella riskillä kannabikseen verrattuna. Onko delirium tremens tuttu nimi?

Joten nuorten pitäisi vähentää erityisesti alkoholin käyttöä ja mieluiten lopettaa se kokonaan. Tietenkin olisi parempi, että myös kannabiksen käyttö jätettäisiin siihen, kun aivot alkavat aikuistua, koska sekin vaikuttaa kehitykseen. Ei niin paljoa kuin alkoholi, mutta kuitenkin.

Mistä kuitenkin varoitat? Kannabiksesta. Sanotko ainoatakaan varoitusta alkoholista. Et. Miksi?

25.7.2012 20:40

Olipas vuodatus. Ihminen ei paljoa tarvitse joten lähes kaiken voi katsoa turhuudeksi. Jos sinä et päihteitä tarvitse niin se on sinun valintasi, vapaassa maassa jokainen aikuinen saa tehdä oman valintansa. Ei ole yksikään päihteitä käyttämätön maan päälle jäänyt, aivan yhtä varmasti kuolevat kuten kaikki muutkin. Elävät pitempään tai sitten elämä vain tuntuu pidemmältä kun se on niin helvetin tylsää. Sanoihan jo vanha kansakin että kännissä ja kihloissa on aina kivaa!

31.7.2012 21:31

Hei Markku! Sanot: "kognitiiviset taidot lakkaavat kehittymästä, joka on suuri vaara nuorilla käyttäjillä, joiden aivot eivät ole vielä kehittyneet - tulee pysähtyneisyys, joka ei koskaan parane", sekä: "- muistihäiriöt, jotka ovat lisääntyneet mm. nuorilla ja nuorilla aikuisilla - syynä ei todellakaan ole pelkkä kiireinen elämä ja stressi, vaan havaittu lisääntynyt kannabiksen käyttö"

Minä olen polttanut kannabista 16-vuotiaasta lähtien. Nyt olen 33-vuotias. Aluksi en polttanut kuin kerran viikossa, mutta aloitettuani yliopistossa ja sen jälkeen/aikana työelämässä, huomasin sen auttavan minua keskittymään paremmin tentteihin ja myöhemmin graduun. Muistihäiriöt ovat itselläni hyvin pieniä ja niitä tulee ainoastaan pilven aikana. Koulumaailmassa en juuri koskaan lukenut tentteihin, mutta kirjoitin aktiivisesti muistiinpanoja luennoilla ja lukion tunneilla. Pääsin useimmiten läpi erinomaisin arvosanoin.

Psyykkinen riippuvuus minulla toki on aineeseen, mutta sekin menee ohi n. yhdessä yössä. Silloin saattaa olla myös pientä hikoilua. Tämä on kuitenkin naurettavan pientä verrattuna vaikkapa energiajuoman aiheuttamiin viekkareihin. Itse en toki sitä myrkkyä käytä.

En ole koskaan "siirtynyt" vahvempiin aineisiin, joskin olen uteliaisuuttani ja myöskin graduni aihetta sivuten kokeillut useita nk. psykoaktiivisia tajusteita, kuten psilosybiinisieniä, LSD:tä, meskaliinia ja joitakin "tutkimuskemikaaleja". Nämä kokeilut ovat jättäneet minulle hyvin positiivisia muistoja ja opin niiden avulla paljon itsestäni ja ympäröivästä maailmasta, aivan kuten kannabiksenkin kanssa. Mikään tarve minulla ei ole ollut palata näihin aineisiin, mutta voisin hyvin kuvitella joskus vielä kokeilevani.

Jos puhutaan oikeasti kovista aineista, kuten amfetamiinista ja heroiinista, niin niitä kohtaa en ole koskaan tuntenut mitään vetoa. Niitä on tarjottu minulle lukemattomia kertoja, mutta kun ei vaan kiinnosta.

Terveyden tilani on myös erinomainen, sillä en polta tupakkaa, enkä oikeastaan juopottelekaan. Harrastan säännöllistä liikuntaa ja hapenottokykyni ja keuhkotilavuuteni ovat erinomaiset. Käytän pilveä lähes päivittäin, mutta teen sen vaporisoiden tai syöden. Kannabiksesta ei ole koskaan ollut minulle muuta kuin hyötyä. Toki välillä tulee "psykoosin"omaisia tiloja, mutta ne vain opettavat minulle enemmän itsestäni ja tietoisuudestani.

Kaltaisiani on paljon, jo omassa kaveripiirissäni, joten kirjoittamasi pelottelu ei päde todellakaan kaikkiin. Kiitos ja hyvää jatkoa!

21.7.2012 10:32

Kannabiksen käyttäjän isä kirjoittaa sydänverellään kiihkeästi, mutta kokemusperäisenä teksti kannattaa lukea. Myös Lahtisella on kokemusta ja teksti on hätähuuto nuorten puolesta.

Itsekin olen lukenut kannabiksen käytön seurauksista keskenkasvuisille, ja muutaman kohtalon nähneenä olen taipuvainen uskomaan lääketieteen asiantuntijoita.

Pelastettais edes nuoret!

21.7.2012 10:59

Täällä alkaa kohta hirveä puolustuspuheenvuoro aineista, kunhan nuo yömyöhään pössytelleet ensin saavat turpansa ylös tyynystä.... Toi aine on ihan jaskaa, ja rikkoo niin paljon muutakin, kuin nuoren mielen ja muistin. Huumeiden käyttäjä elää aamusta iltaan miettien miten saisi annoksensa tai imut järkättyä. Ja juuri nämä yli 20-vuotiaat kasvattajat niitä nuoria koukuttavat aineisiin tarjoamalla kämppiään ryyppyjengien käyttöön. Sehän on tosi turvallista kun nuoret viettää aikaa lähes 30-kymppisen aikuisen asunnolla...

21.7.2012 11:27

Voi vitun propaganda, kannabis pitäisi laillistaa.

21.7.2012 11:31

Kovasti tekstiä tunnepohjalta. Mutta kun tunne ja tiede ei ole sama asia. Itse elän niinkuin yhteiskunta edellyttää ja kannabis on mielestäni erittäin hyvä asia. Olen entinen kilpaurheilija jolloin kannabis oli huomattavasti parempi tapa rentoutua kuin alkoholi piste.

Olen ollut ilman kannabista huomattavan pitkiä aikoja ilman minkään näköisiä vieroitusoireita. Jos teidän teksti olisi totta näin ei voisi tapahtua mutta kun näin vain on. Olen kokeillut joskus kemikaaleja ihan testimielessä, en tykännyt ja sinne jäivät.

Ihminen on käyttänyt päihteitä niin kauan kun on ollut olemassa, myös eläimet käyttävät päihteitä, Lahtinen. Olet väärässä ;)

Kannabis laillistetaan koska ei ole minkäänlaista järki/tiedeperäistä syytä pitää sitä laittomana.

T: Korkeakoulun käynyt insinööri ja entinen kilpaurheilija.

21.7.2012 13:02

Just! Et sitten kuitenkaan ihan dipl.inssiksi pärjännyt ;)

Varmana niin tarjoat lapsillesikin jointit ihan noin vain vaarattomasti viihteeksi :D

21.7.2012 11:34

Kappas, lahtinen osaa copu/pasten :D Taitaa olla kiire puolustella kieltolakia koska sun työpaikka on siitä kiinni. Taidat tarvita enemmän huumeita kuin kukaan muu.. HÄPEÄISIT!!!!!!

21.7.2012 11:39

Minä en usko että kannabis on fyysisesti koukuttava, vaikkakin oikeasti pitkän putken jälkeen saattaa tulla unettomuutta ja ärtyneisyyttä oireina. Haluaisin myös nähdä lähteen siitä, että nämä aivokuoren rasvoihin väliaikaisesti jäävät yhdisteet olisivat enää haitallisia.

Kieltolain jatkamisen puoltaminen sisältää oletuksen että kieltolaki toimii, ja tähän teillä kieltäjillä olisi todistustaakka. Tietyssä pisteessä, jossa pian ollaan, alaikäinen saa helpommin ostettua kannabista kuin alkoholia; näin on jo yhdysvalloissa.

Suurimmalla osalla ei kannabiksenkäytöstä koidu ongelmia, ja suuri osa kannabiksen käyttäjistä on aivan tavallisia ihmisiä joiden keinotekoinen ja tarpeeton syrjäyttäminen huonolla lainsäädännöllä on minun mielestäni kestämätöntä. En vähättele kannabiksen mahdollisia terveyshaittoja, tämän takia haluaisin että aine olisi mielummin valtion kontrollissa kuin moraalittomien rikollisten, joilla ei ole ongelmaa myydä ainetta teidän lapsillenne.

Todistakaa kieltolain toimivuus minulle, vai nojaako se olettamukseen "se on kiellettyä eli sitä ei tapahdu"?

21.7.2012 12:14

Mikäköhän siinä on että ihmiset uskoo täällä tietävänsä niin paljon paremmin, vaikka esim. YK tukee dekriminalisointia ja monissa paikoissa kannabis on laillista ja yhteiskunta pyörii vallan mainiosti. Myös monet lääketieteelliset tutkimukset puhuvat kannabiksen puolesta (vrt. alkoholi).
Suosittelisin itsekin asioiden selvittelyä ennen kun alkaa mutu-tuntumalla heittelemään juttujaan.
Ja ei, itse en ole työtön kannabiksenkäyttäjä.

21.7.2012 13:27

paihdelinkki.fi:

"Riskit ja haitat sikiölle: Kannabista raskausaikana polttaneiden äitien lapsilla on tavattu alhaisempaa syntymäpainoa ja hidastunutta kasvua. Käyttö odotusaikana lisää ennenaikaisen synnytyksen riskiä. Kannabiksen käyttö raskauden aikana saattaa aiheuttaa lapselle leukemiariskiä ja kognitiivisten kykyjen ja koulumenestyksen heikentymistä myöhemmällä iällä. Sikiövaurioiden mahdollisuutta ei voi täysin sulkea pois. Kannabiksen vaikuttaja-aine THC erittyy äidinmaitoon ja imettäessä vauvalle. "

11.2.2013 11:19

Asiaihminen(sic): Aivan täyttä tuubaa jossa sekakäyttäjien päihdeäitien lasten ongelmat laitetaan kannabiksen syyksi. Yksi ainut kunnon tutkimus on asiasta tehty Jamaikalla* ja siinä huomattiin aika tasan päinvastaistaista.

* Eipä juuri muualta löydy odottavia äitejä jotka eivät mitään muuta käytä..

22.7.2012 15:35

Äitiyslomalainen, kyllä ihmiset tietävätkin, mutta sinä et näytä tietävän, ettei todellakaan kannabis ole laillista monessakaan valtiossa. Ja yhteiskuntakaan ei pyöri näiden huumehörhöjen ansiosta, vaan heistä huolimatta. On aina vastuullisiakin ihmisiä, jotka pystyvät ihan, vaan selvin päin hoitamaan maan asioita.
Esimerkiksi Yhdysvalloissa saa kannabiksen hallussapidostakin useassa osavaltiossa niin suuren tuomion, että suomalaista jo hirvittää, kun täällä saa taposta saman verran. Ja esim. Thaimaa, siellä voi saada elinkautisen huumeiden halussapidosta, ja vankilat eivät ole lähellekkään meidän "hotellivankiloitamme".
Siinä sulle mutu-tuntumaa.

26.7.2012 09:18

Aivan! En kuitenkaan ymmärrä pointtiasi. Näissä mainitsemissasi paikoissa, kannabista ja huumeita käytetään enemmän kuin Euroopan maissa joissa kannabiksen käytöstä ei rangaista.

Toimiiko kieltolaki?

21.7.2012 12:19

Kannabis pitäisi laillistaa yli 18v. Sen minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa. =)
Kannabis on koukuttava päihde sen rauhoittavan vaikutuksen ja mieltä laajentavan vaikutuksen takia.

21.7.2012 13:25

Yksi kiihkoton sivu perehtyä kannabiksen haittoihin on www.antidoping.fi

"Kannabiksen vaikutukset riippuvat käyttäjien psyykkisestä rakenteesta, ympäristöstä, kokemuksista ja ennakko-odotuksista. Kannabinoidit vaikuttavat useisiin aivon osiin, erityisesti otsalohkoon, limbiseen järjestelmään sekä pikkuaivoihin. Nämä aivoalueet huolehtivat älyllisistä toiminnoista, tunteista, muistista ja liikkeiden koordinaatiosta. Hermosolutasolla ne vaikuttavat kannabinoidireseptoriin, joka on elimistön oman aineen, arakidonyylietanoliamiinin eli anandamidin vaikutuskohta. Anandamidin fysiologista merkitystä ei toistaiseksi tunneta."

21.7.2012 13:28

Onhan näitä maita missä "kokeilu" on päällä. Amsterdam on eräs paikka jossa kahviloita
löytyy ja päätuote ei kuitenkaan ole kahvi. Turha sitä on Suomessa kokeilla. Tietyissä
sairauksissa voi jo nyt lääkäri määrätä näitäkin aineita kuten muitakin huumeiksi
luokiteltuja lääkkeitä.

22.7.2012 10:10

Järkyttävintä Amsterdamissa on se, että kohderyhmäksi halutaan lapsia, vai miten pitäisi tulkita kannabistikkareiden myynti. Keväällä siellä käydessämme olimme paikalla, kun eräästä hotellista nostettiin ikkunan kautta nosturilla potilasta. Kyseessä oli tavallinen sairaskohtaus, mutta vieressä seisoneen alkuasukkaan se kirvoitti toteamaan, että näitä huumekuolemia on päivittäin. Kotikentälle tultaessa koira lähti seuraamaan suomalaismatkailijaa, joka tunnusti kokeilleensa. Ikävä kyllä kokeilu ei enää jatkossa onnistu ulkomaalaisilta. Haluammeko Helsingistä ja Suomesta samanlaista mainetta saavan kohteen. Meitähän mainostetaan jo homoystävällisenä.

21.7.2012 13:47

5000 vuotta vanha trendihuume.

21.7.2012 14:09

Lapsille ei kuulu kuin Herran ehtoollinen ja sekin vain valvotusti aikuisten seurassa sunnuntai kirkossa.

21.7.2012 14:23

uskonto on se vahvin huume kaikista jolla aivopestään ihmisiä. Kuolleita varmaan jo yli 1 000 000 000

21.7.2012 14:43

Se on totta juu, mutta kolikolla on kaksi kääntöpuolta. Kirkot ovat säilyttäneen jälkipolville mm. mittavan määrän erilaista kirjallista ja historiallista tietoutta menneiltä ajoilta. Kirkko on toiminut myös kirjakielen kehittäjänä ja luonut yhteiskuntaan erilaisia moraalikäsitteitä "älä tapa, älä varasta, kunnioita lähimmäistäsi jne. ym.". Tietynlainen kansallinen yhteenkuuluvuuden tunne on myös peruja uskonnosta /kristinuskosta) olemme suomalaisia, olemme kristittyjä.

Mutta, mutta...totta tosiaan on tullut kyllä ruumiitakin Herran nimissä. Karl Marx sanoi aikoinaan, että uskonto on huume, jolla porvarit orjuuttavat kansaa (tai jotain sinne päin)...Kansa pysyi ns. Herran nuhteessa. Herran pelko oli aikoinaan jonkinlainen yhteikuntarauhan tae, joka loi ""moraalisen"" yhteiskunnan. Nykyaikana kun Herran pelko on väistynyt eikä oikeastaan kukaan usko Jumalaan, erilaiset vääryydet ja epäoikeudenmukaisuudet ovat lisääntyneet huomattavasti eikä tarvitse verrata kuin puolen vuosisadan takaiseen aikaan. Entisaikoina tiukka kristillinen kotikasvatus, viikottaiset kirkkokäynnit, yhteikunnan paine ja kristinuskolla aivopesu pitivät huolen siitä, että ulko-oven saattoi jättää lukitsematta auki vaikka viikkokausiksi ilman pelkoa varkaista. Nykyaikana on toisin - pelottelu helvetillä ei enää tepsi.

21.7.2012 14:18

Ihmiset kirjoittelee täällä pää perseessä. Tottakai kannabis aiheuttaa jonkinverran tuhoa skidille jos raskaana käyttää. Mutta niin tekee myös tupakka ja alkoholi, ylipäätään ruokavalio ja elämäntapa. Ei kaikki ongelmat ole yhtäkkiä kannabiksen syytä. Lapsille ei pidä päihteitä antaa mutta jo vanhemmat, monessa tapauksessa, ostaa kaljat viikonlopuksi. Ja joku sano että siirrytään vahvempiin kun ei turruta tarpeeksi? Ne jotka haluavat pään sekaisin aloittavat röökillä, kun nikotiiniin on tottunut eikä jäljellä ole muuta kuin addiktio niin siirrytään kaljaan. Monet vaihtaa alkoholin kannabikseen koska se ei muuta sua idiootiksi. Monien nuorten ongelmatkin ovat seurausta kasvatuksen puutteesta, ei ns. vapaasta kasvatuksesta, sellaista ei ole. Joten nyt etsimään oikeata tietoa kannabiksesta ennenkuin tullaan tänne ulostaa suu tyhjäks. Ilman hamppua oltaisiin vielä kivikaudella.

22.7.2012 17:11

Reefer.. ja höpö höpö hampun kanssa ei oltais päästy vielä kivikauteenkaan.
Niin paljon se sekoittaa harmaita aivosolujas, ettet pääse kivikaudestas ulos.
Tyhjää ja kokematonta puhetta, hampustakaan ei tiedetä vielä mitä vaikutuksia sillä on vuosien päästä tai perinnöllisyydessä ja kuinka paljon sairaita ja vammaisia lapsia aine tuottaa.

30.7.2012 01:06

Niin, eihän siitä ole vielä kokemusta kuin vähintään 3500 vuoden ajalta (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannabis).
Kuinka monesta käyttämästäsi tuotteesta on edes murto-osan historia tiedossa? Kuitenkin käytät niitä päivittäin, etkä kyseenalaista niistä mitään? Olisiko niin, että mielipiteesi ovat sittenkin jonkin toisen tuottamia? Saattaisko siinä joku saada jopa taloudellista hyötyä?

Voisiko olla aika käyttää Omia aivosolujasi tehokkaammin?

21.7.2012 14:52

ASD: Totta puhut, kyllä nykykakarat päänsä sotkevat ilman kannabistakin

21.7.2012 16:08

Sillä ne kakatat sekoittavat päänsä mitä löytyy. Jos ei viinaa, tupakkaa tai kannabista saa niin johan kauhistellaan kun nuoret imppaavat butaania tai juovat jotain käsidesejä. Happikännit on ollut suosittu tapa sekoittaa päätä jo pidemmän aikaa ja onpahan siihen joku kuollutkin, toisin kuin kannabikseen. Ehkä pitäisi kieltää happikin, tai ainakin hengittäminen? Kyllä nuoret kumminkin keksivät keinot sekoittaa päänsä jos sille tarvetta on ja useimmilla näyttää olevan. Miksiköhän?

21.7.2012 19:24

Näitä keskuteluja seuratessani olen pakosti huomannut, että kannabista ei ole enään mitään hyvää syytä pitää laittomana.

Kannabiksen vastustajat vaikuttavat turvautuvan tunteisiin, oletuksiin ja yleisiin käsityksiin ; siihen mitä heille on sanottu...he myös liiottelevat asioita ja pistävät kaiken kannabiksen syyksi.... ilman mitään konkreettista ja tieteellistä pohjaa väitteilleen, eivätkä nää kokonaisuutta. Lyhyesti sanottuna he ovat tietämättömiä/lapsellisia/eivät suhtaudu kriittises saamaansa tietoon.

Kun taas kannabista kannattavat ovat sivistyneitä ja he perustelevat väitteensä järjellä ja faktoilla.

Kannabis on vaarallisempaa laittomana piste.

21.7.2012 20:22

"Sivistynyt " kirjoitti...

"Kun taas kannabista kannattavat ovat sivistyneitä ja he perustelevat väitteensä järjellä ja faktoilla"

Missä nyt on ne "järjelliset ja faktat" tiedot kannabiksen vaarattomuudesta esim. mielenterveyteen ?

Osoita nyt "sivistyneisyytesi".

21.7.2012 20:28

Huh huh millä tasolla on keskustelu aiheesta. En tiiä itkiäkkö vai nauraa.. Kaikille on kuitenkin sama tieto tarjolla Intternetissä, niin miksei niitä vois lukia järkevää _lähdekritiikkiä_ käyttäen?
Perustelu kieltolaille, eli huumausaineyleissopimus vuodelta 1961 perustuu väitteisiin, että kannabis aiheuttaa vakavaa riippuvuutta eikä sitä voida käyttää lääkinnällisesti.. Riittävä ja oikea perustelu?

Voin toteuttaa itseniäni niin kauan kun en sinun oikeuksiasi loukkaa.

22.7.2012 14:28

Tieto on hyvin... Kannabis niinkuin kaikki huumaavat aineet aiheuttavat vakavaa riippuvuutta.
Ja hyvin voit toteuttaa itseäsi kaikilla huumaavilla aineilla, kunhan, sitten, kun nuppi rupee tutisee ja jalat ei kanna, niin et mene lääkäriin etkä kerjää rollaattoria yhteiskunnan apuvälineyksiköstä.
Sillä huumaavien aineiden pitkäaikainen käyttö aiheuttaa joka tapauksessa näitäkin vaivoja muista vakavammistakin puhumattakaan. Vapaus on olla vapaa, kun ei rasita yhteiskunnan veronmaksajien rahoja, kun omat fyrkat meni kaikki huumeisiin, niin onkin jo persaukinen loppuikänsä!

25.7.2012 04:02

"Kannabista kokeilleista arviolta 10 % tulee siitä riippuvaiseksi. Riippuvuus lienee yhtä yleistä kuin alkoholin, mutta harvinaisempaa kuin tupakan tai opiaattien käyttäjillä."(http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannabis)
Osaako ihminen osaa käyttää tupakkaa ja alkoholia ilman että "nuppi rupee tutiseen ja jalat ei kanna"? Miten ne eroaa kannabiksesta?

Mielestäni kieltolaki aiheuttaa yhteiskunnan budjetille enemmän hallaa, kuin kannabis päihteenä on aiheuttanut. Kannabis ei tapa päihteenä, mutta kyllä tappaa laittomana kauppatavara (http://fi.wikipedia.org/wiki/Meksikon_huumesota).

Voin toteuttaa itseniäni niin kauan kun en sinun oikeuksiasi loukkaa. En myöskää rahoita elämääni "yhteiskunnan veronmaksajien rahoilla". Opintotukea toki nostan.

25.7.2012 09:50

Tieto on.... et sinä kovin hyvin perustele tätä tietoasi, loukkaat jo sillä oikeuksiani, että käytät kannabista. Miksi näin, no se menee niin, että sinä ja joku muu käyttävät ja samalla te houkuttelette esimerkillänne uusia kokemattomia käyttäjiksi jo pelkällä pössyttelyn hyväksymisellä, tietenkin tämä pätee myös kaikkiin muihinkin huumaavien aineiden käyttäjiin.
Ja jos ostat huumaavaa ainetta opintotuella, niin jo silloin käytät yhteiskunnan varoja huumeesi rahoittamiseen. Ja huomaa et saa opintotukea jos sinulla muita tuloja, eli käytät tuet väärään tarkoitukseen.
Juu kyllä muidenkin huumaavien aineiden suurkuluttajat, kuten alkoholin, saavat "nupin tutinaa ja katkokävelyä sekä luut haurastuvat ennen aikojaan toisilla jo hyvinkin nuorella iällä, jolloin raajat murtuvat helposti ja paraneminen pitkäaikaista tai eivät parane ollenkaan. Tietenkään tämäkään ei ole mikään sääntö, että kaikki vaivat kaikilla tulisivat jo nuorella iällä, mutta varmasti tulee jossain vaiheessa, puhun tietenkin suurkuluttajista. Ja silloin, kun näin käy kyllä sitä lääkäriin mennään.
Toivon kuitenkin sinullekin päihteetöntä täyttä elämää ja saat opintosi päätökseen saadaksesi mielekkän työn ja muuta ajattelemista, kuin "pöntön" sekoittamista. Heippa.

25.7.2012 16:23

Mielestäni vastasin väitteisiisi hyvillä perusteluilla. Tämän sinä sivuutit täysin (luonnollisesti?). Ja mitä tulee muihin ja mahdollisesti uusiin käyttäjiin.. Suurin osa ihmisistä ei käytä kannabista, eivätkä halua käyttää. Minulla ei ole mitään tarkoitusta jakaa vähästäni ;) Jos ihminen käyttää kannabista ja elää ns hyvän elämän, ei mielestäni ole oikeutta kieltää sitä häneltä. Tämä tarkoittaa, että päihdettä ei tule käyttää liikaa. Se on itsestään selviö ja riippuvuuteen otin jo kantaa.

Kieltolaki aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin itse päihde. Hyviä perusteluja kieltolaillon on vähän. Iso ero peruspäihteiden ja kannabiksen välillä on se, että es. alkoholin väärinkäyttäjät voidaan ohjata kuntoutukseen ja jatkaa elämäänsä yhteiskunnan jäseninä. Kannabiksen ongelmakäyttäjille ei tälläistä vaihtoehtoa ole olemassa, koska paljastuessaan heistä tulee lainsuojattomia.

Päihteetön elämää tuskin tulen viettämään, mielestäni päihteet ovat osa ihmisen elämää ja yhteiskuntaa. Tämän kieltäminen on vain silmien sulkemista ongelmalta. Nauttisin kyllä mielummin yhteisöstä, jossa alkoholia ei käytettäisi läheskään näin paljon, mutta mikäpä minä olen ihmisiä määräämään. Kuten et sinäkään.

Kieltolainalaiset tuotteet ovat monesti rikollisten järjestöjen hyviä lypsylehmiä. Miedot päihteet pitäisi ottaa kontrollinalaiseksi räikeimpien ongelmian poistamiseksi. Kieltolaista aiheutuu enemmän ongelmia kuin se "ratkaisee". Ei se toiminut alkoholinkaan kanssa?

"Ja huomaa et saa opintotukea jos sinulla muita tuloja, eli käytät tuet väärään tarkoitukseen." Minulla on muita tuloja. Käyn töissä opiskelujeni ohella, kuten lukuisat koulukaverini. En mielestäni käytä tukea väärään tarkoitukseen, vaikka nauttisinkin tuopillisen tummaa Kozelia ja tupruttelisin sikarin, niin kauan kuin hoidan velvollisuuteni eli opiskelen normien mukaan.

25.7.2012 17:01

Tieto on hyvin.... No hyvä, sittenhän sinun asiasi ovat mallillaan. Ja jos mielestäsi olen jotain sivuuttanut, niin ei sitä kaikkea aina huomaa mitä toinen tarkoittaa tärkeänä.
Tarkoitukseni ei ollut ollenkaan sinua syytellä, vaan tuoda esiin miten asiat voivat olla.
Mutta sinä kerrot itselläsi on kaikki asiat hyvin, se on hyvä jatka samalla tavalla.
Hyvää jatkoa ja stemppiä, moi!

25.7.2012 19:33

Näinpä. Ainut ongelma on, että olen pakotettu rikkomaan lakia. Teen silloin tällöin rikoksen, jonka laittomuudelle ei ole järkeviä perusteita.

30.7.2012 01:38

Kannattaa käydä ihan kokemuksen kannalta minä tahansa viikonloppu yönä avoinna olevassa päivystyksessä. Näetkö ympärillä kannabiksen käyttäjiä viemässä lapseltasi tai itseltäsi vuoron lääkärille pääsyyn? Oman kokemusen perusteella promillet ne on mitkä ongelmat pääasiassa aiheuttaa, nuorempana itsellekin kävi niin.

Kaikki päihteet aihetuttavat myös ongelmia, mutta miksi vähemmän haitallinen on laitonta? Vai onko oikeasti monella kokemukset päihteiden ongelmista pääosin kannabiksesta johtuvia?

Tässä aiheessa kannattaa oikeasti ottaa asioista selvää ja tehdä rohkeasti omia johtopäätöksiä, ehkä kaikki ei olekkaan niin kuin on ajatellut.

Itse olen aivan varma, että tulevaisuudessa ei uskota todeksi toisen vuosituhannen vaihteen päidepolitiikkaa. Tiedossahan se on jo nyt, (http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2008/07/669288) mutta aivopesu on niin hyvin suoritettu ettei aitoa keskustelua voi aloittaa ilman poliittista- tai ammatillista itsemurhaa. Ihan maalaisjärjellä ajatellen päihteeseen johon kukaan ei ole koskaan kuollut (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannabis) suhtaudutaan varsin voimakkaasti verrattuna esim. alkoholin aiheuttamaan pariin tuhanteen kuolemaan per vuosi (http://tilastokeskus.fi/til/ksyyt/2007/ksyyt_2007_2008-12-04_tie_001.html) saati tupakan aiheuttamaan noin viiteen tuhanteen kuolemaan per vuosi (http://www.tohtori.fi/?page=0421481&id=1052601).

Syitä siihen voi miettiä mm. Keisarilla ei ole vaatteita teoksen äärellä (http://emperor.wikidot.com/), ja onpa siellä pieni 100 000 dollarin porkkana teille "tietäville"...

Jokainen tehkööt elämässään omat päätöksensä ja peiliin katsomalla löytyy vastuullinen helposti.

21.7.2012 20:50

No onko se sitten parempi, että he imppaa liimaa, butaania ja bensiiniä? Se ainakin on vaarallista! Kannabis pitäisi laillistaa yli 18 vuotiaille, eli dekriminalisoida.

21.7.2012 20:56

Ei dekriminalisointi ole laillistamista.

21.7.2012 21:03

Huomenna sitten luetaan, mitä hörhöt yöeläjät "kirjoittelee täällä pää perseessä" ;)

21.7.2012 22:52

"Poliisi huolissaan: Kannabis leviää lapsille"

Tämäkö on nykypäivän argumentti kannabiksen kriminalisoinnin takana? Onko siis järkevää syrjäyttää ns. "kunnon kansalaisia", täysi-ikäisiä ihmisiä työ- ja opintoelämästä pelkän pilven polton/kasvatuksen takia? Kumpi painaa vaakakupissa enemmän? Ja mistä yleensäkään johtuu lasten huumekokeilut, olisiko vanhemmilla yhtään peiliin katsomista tässä asiassa? Helpompi tietty pistää yhteiskunnan piikkiin.

Ja jos nyt lähdetään vertailemaan haittavaikutuksia vaikka alkoholin, tupakan, sokerin ja kannabiksen välillä, niin varmaan kaikki tietää sen että kannabis on näistä ehdottomasti se vaarattomin (jos ei tiedä, niin netistä löytyy tietoa tästäkin aiheesta vaikka kuinka paljon, jos vain kiinnostusta ottaa selvää). Turha myöskään mielestäni vetää sitä argumenttia keskusteluun, että pitääkö vielä yksi päihde saada laillistettua, ja tuotua yhteiskuntaan, kannabis on ja pysyy yhteiskunnassamme oli se sitten laiton tai laillinen substanssi, laittomuus hyödyttää ainostaan järjestäytynyttä rikollisuutta ja lääkeyhtiöitä.

Kuka sinä olet sanomaan kenellekään muulle mitä hänen tulisi, tai ei tulisi tehdä? Varsinkaan jos tästä toiminnasta ei aiheudu minkäänlaista haittaa ulkopuolisille henkilöille (vertaa alkoholi). On vuosi 2012! Kyllä nykypäivän yhteiskunnassa tulisi jokaisella täysi-ikäisellä olla henkilökohtainen vastuu itsestään. Omistatko oman kehosi, oman mielesi, jos et ole vapaa tekemään näille mitä haluat? Mistä tässä elämässä yleensäkään on kyse? Totella orjallisesti yhteiskunnan sääntöjä, elää niinkuin muutkin elävät, jatkaa ihmisrotua ja kuolla pois? Juicea lainatakseni: "Ei elämästä selviä hengissä."

Lapsille ei kerrota oikeaa puolueetonta tietoa kannabiksesta, vaan sen sijaan propagandaa, valheita ja pelottelua, tämä vain pahentaa ongelmaa. Nykyään oikea tieto on jokaisen ulottuvissa oman taskunsa sisällä, kiitos älypuhelimen + internetin. Maailma tulee muuttumaan radikaalisti teknologian kehittymisen myötä tykkäsi tästä tai ei. Tulee olemaan mahdotonta pitää kirjaimellisesti maailman hyödyllisin kasvi laittomana enää kovinkaan pitkään, oikea tieto on ulkona ja vapaasti saatavilla, se on oma vikasi/menetyksesi jos et näitä tietoja tulevaisuudessa omaa.

Mutta ei oteta asioita liian vakavasti, olemmehan kuitenkin vain puhuvia apinoita orgaanisella avaruusaluksella lentäen halki universumin, lighten up FFS.

22.7.2012 12:24

Doc..onko järkevää syrjäyttää huumeiden käyttäjiä opiskelu ja työmahdollisuuksista. Se, kun on, vaan sitä ihmisten sisäänrakennettua suojeluvaistoa joka joillakin ihmisillä pelaa toisilla ei. Mätä omena, kun tuppaa pilaamaan kaikki "korissa" olevat kunnolisetkin omenat.
Toki nämä huumeiden käyttäjät pitäisi ohjata hoitoon ja saada kansalaiset raittiiksi, sillä lailla tulee opiskelutkin todella opiskeltua ja työt tehtyä, ei niistä höyryissä oikein mitään tahdo tulla.
Ja yhteiskunta on kyllä oikeutettu sanomaan paljonkin mitä saa tehdä ja mitä ei, kun kuitenkin loppupeleissä se on juuri yhteiskunta joka sitten maksaa viulut. Huumehörhöt työllistävät jo nyt liian paljon terveysasemia, ja yhteiskunta maksaa haitat. Kyllä se, vaan on, että kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Ja tuo Juicen lauluunsa laittama sanoma ei elämästä selviä hengissä, ei ole Juicen omasta päästä tullut, se on vanha sanonta jonka kuulin jo 50 luvulla ja on varmasti paljon vanhempikin "viisaus".
Lapsille kerrotaan satuja ja varoitetaan päihteistä ei heille täydy alkaa selostaa minkään huumeen kemiallisia tietoja, että käytä tätä tämä, kun on niin paljon vaarattomampaa. Vaaratonta huumetta ei ole olemassakaan. Sinäkin tulet sen vielä huomaamaan, kun ja jos elät tarpeeksi vanhaksi ja elämää nähtyäsi, viimeistään silloin, kun oma lapsesi löytyy jostain vessasta yliannostuksen uhrina.
Niinkuin näitä hienoja ja ylirikkaita julkimoiden kakaroita on viime aikoina löytynyt harva se viikko.
Kyllä nämä päihde ongalmat täytyy otta vakavasti tai muuten tämä maailma onkin pelkkiä apinoita täynnänsä. Minä en ole sukua apinalle jos sinä olet saat olla ihan vapaasti apinan jälkeläinen.
Pienestä se huumeiden käyttö aina alkaa ja aina mennään, sitteen kovempiin ja kovempiin aineisiin.
Maailma tuleekin muuttumaan todella radikaalisti, kun tämän päivän ihmiset haluavat, vain hyväksyä kaike elimistöön työnnettävän moskan.
Tuhoa kohti mennään tätä rataa, eivät ihmiset elä vanhaksi tuskin aikuiseksi ja vielä on sekin vaarana, että liisääntyykö ihmiskunta ollenkaan, kun on pilattu huumeilla suvunjatkamiskyky.

22.7.2012 00:42

Minkä ihmeen takia ihmisten on yleensäkään laitettava pönttönsä sekaisin yhtään mistään aineesta. Niin alkoholi, kuin kaikki huumeet eivät tuo kenellekään minkäänlaista onnea ja autuutta, päinvastoin sekopäisenä jää elämä näkemättä ja kokematta.
Ja se on roskapuhetta, että joku tarvitsee minkaanlaisia päänsekoittajia mihinkään tilaisuuteen. Meillä tarjoillaan Pommacia kuohuviinien sijaan on paljon paremman makuistakin. Ranskalaiset vieraatkin kehuivat Pommacia todella hyväksi juomaksi.
Epämääräisen muka hienouden hakua, kun joka paikassa tungetaan viinejä ruokajuomaksikin ja sitten selitellään miten hyvää ja hienoa niiden viininlitkut on. Ihmisellä täytyy olla selkärankaa ajatella itse onko nää viinakset oikeasti hyvän makuisia vai eivät ja osata kieltäytyä turhasta alkoholin käytöstä.
Aikoinaan ministeri Johannes Virolainen oli todella selkärankainen henkilö joka osasi sanoa ei alkoholille, vaikka kuinka Neuvostoliittolaisetkin yrittivät häntä ylipuhua, että voihan sitä nyt vähän, mutta Virolainen sanoi ei ja se ei piti kemuissa, kuin kemuissa.
Ja aivan varmasti Virolainen eli kokemusrikkaan ja pitkän elämän ilman päihteitä.
Huono itsetunto se on joka panee ihmiset sekoittamaan päänsä päihteillä ja kun vielä lapset sitä katselee koko lapsuutensa niin niistäkin tulee samanlaisia juoppoja ja huumehörhöjä! Onks sellainen maailma, sitten ihmisten mielestä mallillaan? Minä ainakin uskallan elää selvinpäin joka päivä ja hauskaa kun pitää selvänä se on oikeata hauskaa, eikä tekohauskaa jolla useimmiten huonot ja jopa kohtalokkaat seuraukset.

22.7.2012 10:48

Pilven veikk o wrote: "Järkyttävintä Amsterdamissa on se, että kohderyhmäksi halutaan lapsia, vai miten pitäisi tulkita kannabistikkareiden myynti."

Totta helvatissa kaikissa päätäsekoittavissa aineissa halutaan taata uudet ostajasukupolvet. Miksikö muuten prosentteja sisältäviä juomia myytäisiin limonadipullojen näköisissä ja lapsia ja nuoria houkuttelevissa muovikuorisissa pakkauksissa? Tarvitaanko vielä pihkatutteja, äitiyslomalaisten vaikeaa eloa helpottamaan, vai?

Tekosivistynyt älypää wrote: "...kannabista kannattavat ovat sivistyneitä ja he perustelevat väitteensä järjellä ja faktoilla."

Yhtenä mallisesimerkkinä taannoin nuorena nukkunut Huumekeisari, josta oli oikein kaksi dokumenttia televiisiossa. Mies oli ylen "sivistynyt" opintonsa kesken jättänyt kartanon poika, perintöosuutensa huumeisiin hukannut verbaaliakrobaatti. Ensimmäinen dokumentti oli tehty miehen päästyä vankilasta, jossa tietty kaikkien kunto kummasti kohenee. Oikein kismitti katsoa sitä vaahtoamista kannabiksen vapauttamiseksi ja "järjellä ja faktoilla" höystettyä argumentaatiota, hmm...

Onneksi seuraava dokumentti oli tehty joidenkin kuukausien viiveellä, jolloin kannabiksen suostuisat terveysvaikutukset alkoivat jo näkyä, habitus oli hajalla ja tyypin ajatukset katkeilivat ja kultivoidut lauserakenteet särkyivät. Eikä selvinnyt sekään sitten hengissä.

Pelastettais edes lapset ja nuoret!

22.7.2012 13:26

Nyt on sattumalta rakkaassa naapurimaassamme (Ruotsissa) ajankohtainen teema
kolmen huippurikkaan perijäsuvun perhetragediat. Ehkä palstalla kirjoittavat "nerot"
jotka osaavat käyttää nettiä, voisivat valistaa, mihin aineisiin henkilöiden arvellaan
menehtyneen? Ei ainakaan rahanpuute ole ollut syynä?

22.7.2012 14:59

Inkkarille voisikin sanoa, että näyttää pössyttely jo tehnyt omansa. Kiivastuminen on sitä luokkaa kirjoitettunakin, joten toivon, ettemme koskaan kohtaa.

22.7.2012 16:11

voi herra isä Teitä aivopestyjä idiootteja! Ymmärrän kyllä että on mukava provosoida ihmisiä, mutta jossain jokin raja.

22.7.2012 16:23

Tsekatkaahan välillä vanhemmat nuortenne puhelimet! Jos siellä textareissa kerätään rahaa, koirjoitellaan imuista, kysellään onx midii, tai löytyy jopa suoranaisia tarjouksia diilereiltä, niin kysehän ei ole tupakasta tai viinasta, vaan kannabiksesta. Silloin välitön puuttuminen asiaan, ja poliisille ilmoitus. Näiden myyjä-loisten on aika lopettaa huumerahoilla eläminen ja kämppiensä sisustaminen!

1.8.2012 12:25

Miksi tupakka tai viina olisi nuorella (alaikäisellä) hyväksyttävää, kuten kirjoutuksesta voi ymmärtää?

Ensimmäinen niistä tappaa suomessa vuosittain n. 5000 henkeä (http://www.tohtori.fi/?page=0421481&id=1052601) ja jälkimmäinen n 2000 henkeä (http://tilastokeskus.fi/til/ksyyt/2007/ksyyt_2007_2008-12-04_tie_001.html) ja niihin riippuvuudet omaa luokkaansa (http://www.thl.fi/fi_FI/web/neuvoa-antavat-fi/paihteiden-riippuvuus-vertailu) verrattuna kannabikseen. Kannabis kuolemia ei ole todettu koskaan koko maailmassa ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannabis) päihteenäkin huomattavasti miedompi mitä alkoholi, tämän tietää jokainen kumpaakin päihdettä käyttänyt.

Ja ongelmatonta asiaa ei taida tässä yhteiskunnssa enään olla, kaikki asiat aihetutta ongelmia jollekkin väestön osalle, työ, perhe, lainat, netti, liikuta, suklaa.... Kaikkeen voi jäädä koukkuun, tai asiaa ei ole enään hallinnassa.

Eikö olisi viisainta ja vanhempien vastuulla suojella lasta ja nuorta kaikilta päihteiltä mahdollisimman pitkään. Esimerkkiä näyttämällä ja aidosti lapsistaan välittämällä ja heille aikaa antamalla tämä onnistuu parhaiten. Itse hieman alkoholista etääntyneenä (ns kohtuu käyttö, ei humaltumista) vasta näkee kuinka erikoista päihde kulttuuri on Suomessa (ja varmasti muuallakin). Päivitellään jotain huume uutista lehdestä ja juodaan samalla alkoholia lasten seurassa. Kaikki juhlat tai kokoontumiset (käytänössa) tapahtuvat alkoholin voimalla, vai onko moni ollut esim. firman juhlissa ta jossa ei vedettäisi kaksin käsin viinaa.
Alkoholin vaikutuksen alaisena voi myös tehdä lähes mitä vain ja on tullut itsekkin tehtyä, ei vaan enään ole ikävä sitä turruttavaa vaikutusta.

Aihe hieman lipesi, mutta suosittelisin perhetymään aiheeseen enemmän varsinkin todella kiivaat vastustajat.

22.7.2012 16:49

Yksi asia mikä pistää silmään on se, että kannabiksen dekriminalisoinnin vastustajilla ei löydy oikein mkinkäänlaista kestävää argumentointia, vaan kiihkonomaisia mielipiteitä heitellään ilmoille vailla minkäänlaista totuuspohjaa tai lähdettä. Välillä sekoitetaan soppaan mukaan huumepiikkejä, -piippuja (kuten tässä tapauksessa), uskontoa ym. krääsää. Nämä eivät kannabikseen liity millään tavalla. Kannabiksen dekriminalisoinnin puolustajat perustelevat näkymyksensä huomattavasti laajemmin ja nämä näkemykset perustuvat faktoihin, jotka ovat kaikkien nähtävillä internetissä.

Jätetään tunne, ja perustetaan keskustelu faktoihin, eikä maalailla turhaan piruja seinille. Kannabiksella on toki omat haittansa, mutta ihmisryhmä kelle näitä haittoja tulee on todella marginaalinen (vrt. Suomessakin on yli puoli miljonaa ihmistä ketkä ovat kokeilleet kannabista, eikö päihdeongelman olisi pitänyt jo ajat sitten räjähtää käsiin?). Totuus on, että kannabis on suhteellisen mieto päihde, jota voi käyttää vuosikymmeniä ilman että siitä seuraa vakavia haittoja ihmiselle.

Kunhan ne viimeisetkin kiihkoajat saadaan uskomaan, ettei se kannabis olekaan mikää iso paha mörkö, jonka taakse voidaan piilottaa kaikki ongelmat, vaan pysyvä osa myös meidän yhteiskuntaamme, tulee se olemaan laillista ennemmin tai myöhemmin. Tämän tajuaa jokainen, joka perustaa väitteensä FAKTOIHIN.

Siispä sinä, joka ajattelit tämän ketjun jatkoksi heittää mutu-tuntumalta näkemyksiä siitä, kuinka kannabis aiheuttaa riippuvuutta, johtaa väistämättä koviin huumeisiin, saa ihmisen tappamaan ja vahingoittamaan toisia, ylipäätään tekee ihmisestä yhteiskuntakelvottoman, niin näihin väittämiin olisi todellakin kiva nähdä LÄHTEET. Ilman lähteitä keskustelu on vain sanahelinää, mikä meissä kiihkottomasti asiaan suhtautuvissa herättää lähinnä myötähäpen tunteita.

Kannabis tulee olemaan Suomessa laillista, se on väistämätöntä. Ja hyvä niin, saadaan markkinat valvontaan, ja oikeanlaista hoitoa niille kelle hampusta aiheutuu ongelmia.

23.7.2012 03:00

Jos se sinun kannabisideologiasi mukaan olisikin väistämätöntä niin minusta ei todellakaan ole. Mutta usko sinä tuohon niin sinullakin on jotain, mihin uskoa.

22.7.2012 22:26

Näpyttelen samaan suuntaan kuin Tiksin vahva mies: eräidenkin kirjoituksista havaitsee, että heidän aivoilleen pössyttely on jo tehnyt tehtävänsä.

ASD wrote: "...haluaisin itsekkin lukea missä jauhetaan ulostetta ja huolella."
Inkkari: "siis MITÄ V****a! onks sulla jätkä kaikki inkkarit nyt kanootissa?"
AFDS...: "Voi vitun propaganda, kannabis pitäisi laillistaa."
10*42: "T: Korkeakoulun käynyt insinööri ja entinen kilpaurheilija." ;)
reefer madness: "Ihmiset kirjoittelee täällä pää perseessä." ja "Joten nyt etsimään oikeata tietoa kannabiksesta ennenkuin tullaan tänne ulostaa suu tyhjäks."
Doc: "...olemmehan kuitenkin vain puhuvia apinoita orgaanisella avaruusaluksella lentäen halki universumin, lighten up FFS." :D
Hamppu propagandaa vastaan: "voi herra isä Teitä aivopestyjä idiootteja!"
Slevin: "...anteeks vain, mutta mitä vittua?) "

Anaali-, synnytinelin- ja idioottihokemat paljastavat, että asialla on myös samoja kirjoittajia eri nimimerkillä. Kannabiksen käyttö heikentää muistia, joten käyttämänsä nimimerkin unohtaminen on ymmärrettävää. Pössyttelijöillä itsehillinnän heikkeneminen on myös luonnollista.

Tänään oli Teemalla peräjälkeen kaksi hyvää, asiallista ja kiihkotonta ohjelmaa, joissa tarkasteltiin sitä, miten huumeet vaikuttavat. Euforiaan pääseminen vaatii kerta kerralta suuremmat annokset, sillä THC:n haihtumista seuraava huono olo ja ahdistus syvenee kerta kerralta. Jos kantaa vissiä perimää nostaa pössyttely riskiä joutua psykoosiin ja sairastua skitsofreniaan - joilta siis voi hyvinkin säästyä, jos ei pössyttele eikä etenkään nuorena.

Yksi tärkeä pointti Teeman viimeisessä ohjelmassa oli: tämän vuosituhannen jalostettu cannabis sativa on vahvuudeltaan monikymmenkertainen 1960-luvun kukkaiskansan käyttämään kasviin. Hippien jointit siis saattoivat olla mietoja, mutta nykyhörhöt hoippuvat jo pimeissä pilvissä.

22.7.2012 22:30

Useampi on halunnut linkkejä kannabiksen käytöstä, joten tässä muutama:
---
http://www.rcpsych.ac.uk/mentalhealthinfo/problems/alcoholanddrugs/cannabis.aspx
---
http://www.mclean.harvard.edu/news/press/current.php?kw=mcLean-study-shows-greater-cognitive-deficit...
---
http://www.ukcia.org/research/Psychiat.htm
---
Havaitsin kirjoituksen, jossa oletettiin, että kirjoitan kannabisvastaisesti, jotta olisi töitä! Tilanne on kyllä se, että mainittu aine teettää töitä aivan riittävästi ja varsinkin sen seuraukset.

Joissakin kirjoituksista saattoi lukea sen, että eihän kannabis paljoa vaikuta - miksi pitää käyttää jollei aine vaikuta?

Kannabiksen lääkekäyttö on tullut usein esille muualla, joten siitä sen verran, että lääkekäyttöä ja muuta käyttöä ei voida verrata, koska lääkekäyttö on tarkkaan kontrolloitua , jossa tarkkaillaan esiin tulevia haittavaikutuksia. Monia huumaavia aineita käytetään lääkkeenä, kuten morfiinia.

Alkoholia ja kannabista ei kannata verrata, koska aktiivikäyttäjien määrä on aivan eri tasolla, joten myös haittavaikutukset näkyvät alkoholin kohdalla kannabista enemmän.

Verratessa kannabista ja alkoholia siinä, että kannabis ei aiheuta väkivaltaa ja känniuunoilua pitää paikkansa mutta kannabis aiheuttaa aiemmassa kirjoituksessani mainittuja vaurioita. Näistä voi lukea enemmän tässä kirjoituksessa olevista linkeistä.

Kuumana perunana ovat kannabiksen aiheuttamat psykoosit (skitsofrenian vaikein muoto). Lisänä pitää olla lyhytmuistin katoaminen hetkeksi tai pysyvästi. Näistäkin voi lukea mainituista linkeistä. Empiriiset havainnot ryhmissä, kentällä ja työpaikoilla antavat suoran syy/seurausketjun, joka on: kannabis edesauttaa psykoosiin joutumista ja heikentää lyhytmuistia. Lisänä on kognitiivisten taitojen heikkeneminen ja jopa pysähtyminen.

Oleellista ei ole se, että aiheuttaako tai laukaiseeko kannabis psykoosin, koska lopputulos on sama. Tulella ei kannata leikkiä.

Suosittelen esimerkiksi vapaaehtoistyötä huumeiden käyttäjien parissa. Päästessä heidän luottamuksensa piiriin, saa todellista tietoa miten on ajauduttu koviin huumeisiin - tämä avartaa mieltä paremmin kuin mikään huume.

Omassa työssäni olen tavannut satoja eri huumeiden käyttäjiä, joista lähes joka ainoa on aloittanut kannabiksella. Tätä tietoa ei kannabisuskovainen tietenkään usko mutta sille en voi mitään. Tarkempia tietoja en saa antaa mutta näin tässä mennään.

Näissä keskusteluissa unohdetaan yleensä itse pääasia, joka on päihteiden käytön aloittaminen. Usein vastauksena on, jotta voisin rentoutua, ahdistus vähenee tai sosiaalisten tilanteiden pelko katoaa (usein kannabiksen käyttäjillä). Tässä kohtaan mennään ns. metsään, koska itse ongelmaa ei ratkaista, vaan sitä paetaan päihteisiin. Esimerkiksi sosiaalisten tilanteiden pelkoa/arkuus olla läsnä pitää poistaa terapialla, keskustelulla ja harjoittelulla. Jos ei pysty rentoutumaan muutoin kuin päihteillä, niin pullat ovat huonosti uunissa - tilanne johtaa hyvin usein katastrofiin.

Tämä kirjoitus on todennäköisesti täysin turha mutta tulihan kirjoitettua, josko jokunen saisi miettimistä - toivotaan.

Yleisesti ottaen mielipitetä pitää kirjoittaa nimellä eikä huutaa puskista nimimerkillä. Nimimerkkiä voi käyttää jos henkilö on tunnistettu.

Markku Lahtinen
Päihdetyöntekijä, lähihoitajaopiskelija

1.8.2012 13:02

Sinulla on varmasti käytännön kokemusta toisella tavalla kuin meillä jotka kirjoitamme lähinnä omista kokemuksista. Mutta tuohon lähes joka ainoa aloittanut kannbiksella haluaisin puuttua. Elimistö tuskin ymmärtää mikä on laillinen ja mikä laiton päihde ja epäilen, että lähes jokainen on aloittanut päihteiden käytön alkoholilla. Mielestäni on vain ihmisiä (ehkä kasvastuksesta ja perhe oloista johtuen?) jotka tekevät enemmän kuin pitäisi, esim on aina joku joka hyppää pääedellä tuntemattomaan rantaan. Luulen että sama kaveri ottaa elämässään riskejä laajemminkin.

Päihde ongelmat itsessään on varmasti laajempi, kuin laiton/laillinen keskustelu johon varsin harva kykenee kokonaisvaltaisesti vastaamaan.

23.7.2012 02:58

Mistähän muuten johtuu, että tutuistani ainoa, joka harrastaa kannabiksen kotikasvatusta ja on pitkän linjan pössyttelijä, on ollut pari kertaa kannabispsykoosin takia hoidossa Töölössä (en tarkoita Töölön sairaalaa). Eikä ole tyypillä aikomustakaan lopettaa vaan jatkaa ihan samaan malliin.

23.7.2012 07:38

Mistähän johtuu, että jenkeissä tuhannet ihmiset käyttävät lääkekannabista ilman mitään sivuvaikutuksia ja voivat paljon paremmin kuin lääkkeillä.

Kannabisöljyn on kliinisesti todettu parantavan jopa syöpää... mutta eihän rahaa tekevät lääkefirmat tätä myönnä.

Jos kannabis olisi laillista poistaisi se rikollisyhteyden ja mahdollinen "saastunut" tavara saataisiin pois markkinoilta.

23.7.2012 18:16

Hmm... Mistähän johtuu, että vaikka tunnen kymmeniä kannabista käyttäviä ihmisiä lähes 20 vuoden ajalta, ei yksikään ole ajautunut psykoosiin? Ehkä en liiku samanlaisissa ongelmakäyttäjien ja mielenterveysongelmaisten piireissä kuin sinä?

25.7.2012 06:20

Et varmaan liikukaan samanlaisissa, koska olen poistanut tuttavapiiristäni koko krääsäjengin. Ei kiinnosta hihittelevät paskanpuhujat. Tuota yhtä naista vaan säälin odotellessani seuraavaa entisen Hesperian keikkaa.

Mä liikun maratoonareitten porukassa. Ja hyvää loppuelämää.

23.7.2012 07:35

Alkoholi on haitallisempi HUUME kuin kannabis. Jos nuorten on jotain päihdettä käytettävä niin mielummin kannabista kuin alkoholia.

Kannabiksen kielto on lähtenyt kauan sitten jenkeistä ja kiellon takana on ennenkaikkea olleet isot yritykset kuin valtio.

Suomessa monet ihmiset voisivat huomattavasti nykyistä paremmin lääke kannabiksen avulla kuin nykyisillä lääkkeillä jotka ovat haitallisuudeltaan heroninin tasoa.

Aivan uskomatonta kuinka sana huume on aivopessyt ihmiset. Herätkää siihen, että HUUMEISTA haitallisin on ALKOHOLI!

23.7.2012 08:23

Tuliko Slevinistä isä viime yönä? Onnittelut isyydestä ;)

Pidän erinomaisen outona perheellisten hokemaa siitä, ettei kannabis aiheuta riippuvuutta.

Perheellinen ihminen ei vaaranna omaa eikä perheensä tulevaisuutta, ei työpaikkaansa, ei talouttaan, ei vapauttaan eikä muutakaan tekemällä tietoisesti lainvastaisia tekoja PAITSI jos on syvästi RIIPPUVAINEN ja riippuvuutensa vuoksi käyttäytyy irrationaalisesti.

Vain voimakas riippuvuus kannabikseen saa perheellisen ihmisen pössyttelemään ja viis veisaamaan niistä seurauksista, joita aiheutuu puolisolle ja lapsille.

23.7.2012 08:57

Kannabis ei aiheuta fyysistä riippuvuutta ja se on tieteellisesti todettu.

Alkoholi taas aiheuttaa paljon voimakkaamman riippuvuuden.

23.7.2012 14:27

Isä, puhut nyt lääkekannabiksesta, se menee jo eri alalle ja lääkekannabiksen sanovat tehoavan koviin esim. reumakipuihin. Mutta silloin, jos ja kun siitä tehdään lääke on se reseptillä ja lääkärin valvonnassa. Toisin, kuin katukauppatavara joka voi jo laadultaankin olla ties mitä. Ja tämä katukauppa on rikollista toimintaa ja rikollisten hallussa, jotka laittavat nuoret kakaratkin diilaamaan ja siten maksamaan oman käyttönsä. Näin saadaan riippuvaisia ja asiakaskunta taattua.

Rikollisten toiminta on aina julmaa kuinka monta ihmistä onkaan julmasti pahoinpidelty ja tapettukin huumevelkojen tähden?

Alkoholikin kuuluu pahaa riippuvuutta aiheuttaneeseen huumeeseen, mutta huume on huume sitä ei terve ihminen tarvitse, olisikin jo aika saada tähän maailmaan iloa, hauskuutta ja juhlimista ilman huumeita, sillä silloin se ilokin on aitoa ja jää hyvä maku jäkeenpäin. Näin se, vaan on heikot sortuu huumaaviin aineisiin ja vahvat sitten elää porskuttavat ja vanhat huumehörhöt kateellisena ihmettelevät, että kuinkas se nyt noin on vaurastunut, kun ihan samasta pihastakin ollaan kotoisin. Kun kolmatta linja takaisin mä kuljen niin.... jne.

23.7.2012 20:20

Nyt hei kuulkaas viimeistään paluu sieltä elokuvamaailmasta todellisuuteen :)

Apteekista saatava marihuana ei ole sen kummoisempaa kuin hyvin kasvatettu "katu-kukkakaan". Asunnoista myytävä hasis sen sijaan on eri tavaraa. Sen laatu voi hyvinkin vaihdella huonosta hyvään. Fiksu ihminen ei sellaista edes osta juurikin laatuerojen takia. Silti asiaa ei voi mitenkään rinnastaa esimerkiksi amfetamiinin laatueroihin, jotka voivat pahimmillaan olla tappavia. Hasiksen laatuerot ovat pahimmillaan ns. vitutusta ja "rahat meni hukkaan" -tyylisiä tuntemuksia aiheuttavia.

Rikolliset eivät myöskään laita mitään "kakaroita diilaamaan". Se on elokuvamaailmaa, ei Suomea. Lisäksi kun kerran kannabiksesta puhutaan, niin nämä jutut riippuvaisiksi koukuttamisista olisi hyvä lopettaa heti alkuunsa ja laittaa se levy pyörimään vaikka sitten jossain heroiini-keskustelussa :)

Siitä sen sijaan olen samaa mieltä, että heikot sortuvat. Nimenomaan niin se on. Tasapainoinen ihminen ei tarvitse päihteitä päivästä toiseen. Näille ihmisille päihteet ovat itselääkitystä - negatiivisten asioiden sivuuttamista ja unohtamista. Olon helpottamista. Heitä tulisikin auttaa erittäin matalan kynnyksen terapia-hoidoilla. Tätä ei kuitenkaan Suomessa harrasteta.

Samalla täytyisi kuitenkin myös ymmärtää, että tasapainoinen ihminen voi hyvin käyttää valitsemaansa päihdettä vastuullisesti ja kohtuudella ilman, että se synnyttää hänelle mitään ongelmia. Ei pelkkä huume-luokitus ole mikään tae tai sääntö sille, että jokainen tähän päihteeseen koskeva tulee elämään kurjan ja lyhyen elämän.

23.7.2012 20:53

Veli vapaa, kommenttisi ihan hyvä, mutta siitä voi olla eri mieltä, etteivätkö kakarat diilaa.
Lapsenplapseni on kertonut heidän koulunsa pihalla koululaiset juurikin myy kamaa ja myöskin tämä hasis kuuluu kuvioihin. Siellä viikonloppu- ja arki-iltaisinkin usein poliisit ratsaamassa ja kiinnikin ovat jääneet ja ihan Suomessa. Eikä ole varmastikaan ainoa paikka. Kysy, vaikka poliisilta.
Ja itsekin tuumasit, kun huonoa kamaa niin meni rahat hukkaan. Niin nekin rahat olisivat jossain tuottavammassa poikineet ja lisänneet vaurastumista.
Siinä olen vahvasti samaa mieltä, että näitä reppanoita täytyisi auttaa ja avunsaanti niin helpoksi, että heikoinkin uskaltaa edes kokeilla apua ja apua haettaessa sitä myös annettava. Myöskin auttamisen jälkihoitona jokaiselle tukihenkilö joka saatavissa aina.
Tasapainoinen ihminen suuntaa elämänsä ja harrastuksensa muualle, mielekkäämpään tekemiseen ja oikeiden elämysten kokemiseen, eikä näinollen tarvitse huumaavia aineita.
Ja ei se, jos on jonkun huumeen koukussa, voi sellainen elämä oikeastaan olla, kuin kurjaa ja usein lyhytkin, koska huumeita pössyttelevä ei jaksa enää suuntautua muuhun, kun seuraavaan huumeannokseen. Näin olen lukenut niiden ihmisten kertomana jotka tavalla tai toisella ovat vapautuneet orjuuttavasta elämästään huumeiden parissa.
Toivon sinulle, että itse pysyt vapaana huumeista.

25.7.2012 00:17

Joo, en sanonutkaan, etteivätkö nuoretkin myisi vaikkapa juuri kannabista vaan, etteivät mitkään rikolliset heitä laita sitä myymään. Omasta tahdostaan ja pikkurahan puutteesta myyvät.

Lainaus käyttäjän "Suomalaiset rinta rottingille" viestistä:

"Tasapainoinen ihminen suuntaa elämänsä ja harrastuksensa muualle, mielekkäämpään tekemiseen ja oikeiden elämysten kokemiseen, eikä näinollen tarvitse huumaavia aineita.
Ja ei se, jos on jonkun huumeen koukussa, voi sellainen elämä oikeastaan olla, kuin kurjaa ja usein lyhytkin, koska huumeita pössyttelevä ei jaksa enää suuntautua muuhun, kun seuraavaan huumeannokseen. Näin olen lukenut niiden ihmisten kertomana jotka tavalla tai toisella ovat vapautuneet orjuuttavasta elämästään huumeiden parissa."

Näinhän se on. Päihteiden liikakäyttö, oli kyseessä sitten mikä päihde tahansa, on mielestäni aina merkki jostain pohjalla olevasta ongelmasta, hädästä. Kohtuuton päihteidenkäyttö on seuraus jostakin perimmäisestä ongelmasta, jonka takia päihdehoitoon tulisi aina yhdistää keskusteluhoito. Monesti muuta hoitoa ei tarvittaisikaan.

Kannabiksesta puhuttaessa tekisin kuitenkin selvän eron vahvempiin huumeisiin. Kannabiksen liikakäyttäjä ei ole vastaavalla tavalla "pakotettu" henkisesti/fyysisesti kohdistamaan tarmonsa seuraavan "annoksen" löytämiseen kuin vaikkapa amfetamiinin suurkuluttaja on. Kannabiksen suurkuluttajalla - ongelmakäyttäjällä - on lähtökohdat päihteestä eroon pääsemiseksi huomattavasti paremmat kuin amfetamiinin kohdalla. Kannabiksen kohdalla puhutaan henkisestä riippuvaisuudesta - käytännössä siitä, että pössyttely on tullut niin tavaksi, niin osaksi arkea ja rutiineja, että sen vuoksi joidenkin on hankala luopua siitä. Itse kannabis ei kuitenkaan synnytä amfetamiinin kaltaisia fyysisiä riippuvaisuuksia, jonka vuoksi kannabiksen suurkuluttaja ei ikinä ajaudu yhtä epätoivoisiin tekoihin käyttönsä jatkamiseksi kuin kovien huumeiden käyttäjät. Mun on mahdotonta kuvitella jotakuta kannabista kovastikin käyttävää tyttöä/naista myymässä itseään vain saadakseen illaksi pössyteltävää - tai miestä ryöstämässä Siwaa saadakseen rahat kannabikseensa. Sen sijaan amfetamiini-ympyröissä vastaavat jutut ovat lähes sääntö.

23.7.2012 07:41

Kumpaa on nuorten helpompi ostaa alkoholia vai kannabista?

No kannabista tietenkin!!! Eihän se diileri papereita kysy niin kuin viinan myyjä kaupassa!

Kannabis lailliseksi ja alkoon myyntiin. Ikärajaks 18v ja alkoholin ikärajaksi 21v

23.7.2012 08:03

Kannabiksen käyttäjät argumentoivat usein juuri noin kuin siiismmi. Lopussa esitetty lyö korvalle alustusta. Ei päätä ei häntää, mutta mistäköhän johtuu moiset ajatuskatkot heti aamutuimaan?

23.7.2012 09:00

Siis tottakai noin pitää argumentoida kun se on 100% totta. Miksi asiaihmisenä puolustat alkoholia? Etkö näe minkälaisia ongelmia se aiheuttaa yhteiskunnassa.

Kannabis ei aiheuta agressiota niinkuin alkoholi. Ei kukaan kannabiksen vaikutuksessa riko paikkoja pahoinpitele ihmisiä jne.

23.7.2012 10:30

Siis luet yhtä huolimattomasti kuin kirjoitat. Missä minä olen puolustanut alkoholia? Miksi ylipäätään vertailet kannabista ja alkoholia, ovatko ne molemmat Sinulle ongelma?

Aggressiivisuus ei aina ole kaikkien pilvenveikkojen ongelma, mutta kyllä ryöstäjien, murtautujien, moottoriajoneuvojen ja polkupyörien varastajien verikokeet ovat todistaneet, että myös sieltä pesee. Toki omien havaintojenikin mukaan yleensä pössyttelijät ovat velttoja ja tarttuvat toimeen vain huumeita saadakseen. Lapsina ja nuorina pössyttelyn aloittaneet ovat jättäneet koulunsa ja opintonsa kesken eivätkä jaksa muuta kuin pössytellä.

Liikenteessä ratissa pilvenveikot ovat arvaamattomia. Sääli niitä, jotka uhreiksi joutuvat.

23.7.2012 11:38

SIISMMI, ai ei aiheuta kannabis myöskin väkivaltaa??
Kannabis vaikuttaa aivojen alueella ja käyttäjät harhaisia. Pitempään käyttäneen teot voitte lukea lehdistä, kuten juuri vuosipäivää vietetyn Breivikin joukkosurmat.
Kaveri oli normaali, mutta jonkun aikaa mm. kannabiksella leikittyään muuttui omituiseksi, kertoivat omaiset ja kaverinsa.
Alkoholissa, vaan tehdään kännissä heti ne hölmöydet eivätkä ole suunniteltuja ja kadutaan seuraavana päivänä, kun on kova kankkunen.
Harhainen ja sairastunut mieli, jonka huumeet kuten kannbis aiheuttavat nämä kamalimmat teot ja monet ovat jääneet " matkalle " koko loppuiäkseen.

23.7.2012 11:42

Tehkääpä huumeiden puolustajat retki Niuvanniemen vankimielisairaalaan.
Siellä on hörhöjä jotka ovat olleet matkalla, joko kokonaan tai osittain vuosikymmeniä ja matkalle jäävätkin kuolemaansa asti!

23.7.2012 10:25

Sekin on jo moneen kertaan tutkittu ja todettu, että kannabis on vain ponnahduslauta vahvempiin huumeisiin. Jos ylipäätään on viehtynyt tapaan viettää elämä jkl pöllyssä, on silkka fakta, ettei siitä mitään hyvää koidu. Harvassa on se käyttäjä, joka osaa käyttöään hallita ja pystyy lopettamaan milloin hyvänsä.

Joka ihmisen aivoissa on erilainen koostumus ja kytkökset. Yhdelle alkoholi aiheuttaa agressioita, toinen hihittelee hulluna. Sama kannabiksen kanssa. "Ei kukaan kannabiksen vaikutuksessa riko paikkoja..." ei pidä paikkaansa.

Sekakäyttäjät (ihan mitä vaan päihdettä sekaisin, jotta ei elämän realiteetit enää tunnu) ovat kaikista pahimpia, täysin arvaamattomia ja erittäin vaarallisia.

23.7.2012 12:26

Tottakai kannabiksen kautta voi päätyä vahvempiin huumeisiin. Suurin syy on siinä, että sitä kannabista ostetaan diileriltä joka myy vaikka heroniinia! Alkoholi on myös ponnahduslauta vahvempiin huumeisiin, mutta siirtyminen ei käy niin helposti. Kauppa ei tarjoa ja houkuttele sinua ostamaan heroiinia niinkuin diileri voi kannabiksen käyttäjälle tehdä.

Syy on myös ilmapiirissä. Kannabiksen käyttäjät leimataan huumeiden käyttäjiksi samaan kategoriaan kuin piikki nistit joten meneehän siinä nyt nuori hämilleen.

23.7.2012 12:33

Täällä puhutaan paljon kannabiksen haittavaikutuksista ihan mutu tuntumalla. Lähteitä kehiin niin voi käydä paljon asiallisempaa keskustelua.

Kannabiksen hyödyistä kyllä löytyy lääketieteellistä näyttöä maailmalta.

http://www.naturalnews.com/033757_cannabis_oil_cancer_cure.html

Toisaalta ihan sama mitä kansa ajattelee, niin kannabis on kohta laillista. Lääkekannabista saa jo suomessa harvat ja ihan perus ruokakaupoista löytyy tuotteita hampun siemenillä jne.
Saihan Suomi jo luvan hasvattaa hamppua öljyyn EU:lta

23.7.2012 13:02

Aikamoista tekstiä puolesta ja vastaan. Kannan siis pienen korteni kekoon. Poltin ensimmäisen kerran kannabista 16-vuotiaana. Puoli vuotta sen jälkeen kokeilin ensimmäisen kerran amfetamiinia, koska samalta "kaverilta" jolta pilveni ostin, sattui olemaan sitä taskussaan sillä kertaa. Vuosi tästä eteenpäin olin lopettanut kouluni kesken, koska huumeiden käyttö hallitsi elämääni enemmän tai vähemmän. Lopetin kuitenkin ns. kovien huumeiden käytön vielä saman vuoden syksyllä kun tajusin että nyt on kaksi tietä: huumeet suoneen tai ei enää huumeita. Pääsinkin eroon suomen armeijan suosiollisella avustuksella, jotka pitivät minut erossa kaveripiiristäni seuraavan vuoden. Nyt 9 vuotta myöhemmin poltan edelleen kannabista, olen käynyt kouluni loppuun ja ollut työelämässä siitä asti. Jos minulla olisi vaihtoehto, vaihtaisin kaikki baareissa viettämäni illat Amsterdamistakin tutuissa kahviloissa vietettyihin iltoihin. Tähän päihdekriittiset ihmiset vastaavat että miksi käytän ollenkaan päihteitä ja he ovat oikeassa. Ihminen ei tarvitse päihteitä. Minulla on elävä esimerkki kaveripiirissäni, joka vaihtoi sekakäytön (Subutex ja amfetamiini pääosassa) extreme-urheiluun.
Kaikki muu mitä haluaisin sanoa on tullut jo sanottua muiden toimesta. Valitettavasti en voi julkaista tätä omalla nimelläni koska pelkään työpaikkani jatkuvuuden puolesta. Kiitos siitä suomen nyky-yhteiskunnan suhtautumisen laittomien huumeiden käyttäjiin.

PS. Nimim. Suomalaiset rinta rottingille - yksi kysymys: Sanot ettet ole apinoille sukua. Mites noi maapallon seitsemän apinalajia jotka luetaan isoihin ihmisapinoihin? http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisapinat

23.7.2012 13:59

Ei kukaan kommentoinut Ruotsin perhetragedioita rahaelitiin piirissä. Hyvä; viimeisimmän uhri oli aloittanut "ruoholla". Tällä pastalla kirjoittavat "nerot" eivät
tietenkään siirry "heinäntekoon" ja koviin aineisiin eikä muutenkaan tule riippuvaisiksi.
Kirjoitankin meille tavallisille pulliaisille. Ja verotuloja Suomelle nimimerkille ehkä
olisi opintomatka Meksikoon paikallaan. Siellähän tämä "paalikauppa" ja kilpailu markkinoista on maksanut 50.000 ihmisen hengen viime vuosina. Että verotuloja Meksikolle?

23.7.2012 14:00

Kannabiksensta verotuloa.... Kuka lukee apinat ihmisiin? Apinat ovat eläimiä ja ihmiset kuuluvat ihmisrotuun.
Darvinin teoria yli kaksisataa vuotta vanha ja kumottu tänä päivänä, mutta edelleenkin oppilaitoksissa opetetaan ko. teoriaa.
Ja siitä on turha kiistellä jos joku haluaa polveutua apinasta hän saa ihan vapaasti olla apinan jälkeläinen minulla ei ole siihen mitään sanottavaa, mutta itse eikä sukuni polveudu apinasta. Tutkittu on.
Hyvää ja huumentonta kesää kaikille!

23.7.2012 14:49

Otetaanpas nyt asiallisen rauhallisesti. Elämä on kuolemaan päättyvä tauti, jonka voi pilata terveellisillä elintavoilla. Sopiva määrä murhetta, nälänhätää ja tauteja luo viihtymistä toisella hetkellä lisäävää kontrastia. Kumpi on pahempaa, kärsiä hieman huumeista ja viinasta vai elinkautinen viranomaisten toimista?

24.7.2012 14:22

Demokraattista mielivaltaa, Ensinnäkin mistä olet saanut päähäsi elämän olevan joku tauti?
Kysyt myöskin kumpi pahempaa kärsiä hieman huumeista ja viinasta, vai elinkautinen viranomaisten toimesta???
Millalailla elinkautinen? Ja viranomaisten toimesta?
Suomessa saa elinkautisen murhasta. Tietenkin sitä voi alkaa murhailla kanssaihmisiä, kun tarpeeksi on pössytellyt tai juopotellut.
Mutta ei terveillä elämäntavoilla ja asenteilla mitään tuomiota saa.
Enkä ymmärrä muutenkaan miten ne viranomaiset "kiusaavat" tai "häiritsevät" kunnollisen ja rehellisen ihmisen elämää??

24.7.2012 14:55

Koko vastaus on liian syvällinen verkkokeskustelussa julkaistavaksi. 95% lukijoista ymmärtäisi sen todennäköisesti väärin.

Avaimia:
Enemmistöön ohjelmoidut arvot ja valtahallusinaatiot demokratiassa - Gauss - Media - Arvot ja pyrkimykset todellisen vallan ja omaisuuden sekä joukkojen hallinnassa.

Hallintoalamainen on aina harvainvallan orja riippumatta vallitsevasta näennäisestä yhteiskuntajärjestyksestä.

25.7.2012 15:59

Demokraattista...... Tämä esiin ottamasi alue on todellakin niin syvällinen, että menisi jo aiheen ohi, mutta Enemmistöön ohjelmoidut arvot ja valtahallusinaatiot demokratiassa jne.
Mitä sinä tällaisia mietit jos et mahda näille valtasuhteille mitään, niin tarvitseeko sitä nyt yksinään mahtaakaan.
Pääasiahan on elämmässä pärjääminen ja työpaikka josta saa toimeentulonsa.
Ja jokapäiväinen leipä, koti ja vähän säästöönkin, niin mitä sitä ihminen muuta havittelemaan. On onnellinen siitä mitä on, eikä murehdi sitä mitä ei voi saavuttaa.
Aina on ollut ja aina tulee olemaan köyhiä ja rikkaita, mikä onkaan paikkasi niin tee parhaasi ja ole tyytyväinen saavuttamaasi.
Eikä vapaa ihminen ole kenenkään orja, jos orjuudella tarkoitat sitä, että kansalaiset tekevät jollekkin rikkaammalle työtä ja saavat siitä toimeentulonsa niin onhan jokaisella vapaa-aika jolloin voi nauttia tilipussinsa "hedelmistä". Orja tekee työtä ilmaiseksi saa korkeintaan homeista leipää henkensä pitimiksi ja tekee niin paljon, kuin hänet omistava isäntä määrää hänen tekevän ja orjan voi myydä tai tappaa. Orjuus on maailmassa kielletty, eikä kukaan suomalainen ole orja, työntekeminen ja siitä palkan saaminen ei ole orjuutta. Olkaa nyt hyvät ihmiset tyytyväisiä, kun olette terveitä ja leipää on jokapäivä, sekä katto pään päällä. Vapautta on harrastaa ja vapautta on nauttia luonnosta ja sen antimista.

23.7.2012 15:07

Missähän vaiheessa nämä tunnepuolella asioita "järkeilevät" ihmiset tajuavat että vaikka niiden omien mielipiteiden viljely on varmasti omaa egoa tyydyttävää puuhaa ei se vastaa mitenkään sitä todellisuutta missä eletään. Pilvestä puhutaan sen olevan niin sanottu gateway huume joka johtaa automaattisesti kovempiin. Henkilökohtaisesti laajassa kaveripiirissäni lähes kaikki ovat kokeilleet kannabista eikä kukaan ole sen vahvempia huumeita käyttänyt. Se minkä takia siirrytään vahvempiin huumeisiin en osaa sanoa ja tämä on todennäköisemmin psykologiaa enemmän opiskelleen heiniä, mutta päälähtökohtana on se ettei kannabis aineena mitenkään automaattisesti saa kokeilemaan ikinä mitään vahvempaa. Alkoholilla saa todella paljon pahemmin nupin sekaisin ja itsesi hengenvaaraan jos lähdet nauttimaan enemmässä määrin. Ei tarvitse kovin pitkälle lähteä Helsingissäkään kadulle et löytää päiväkänniä vetävää juoppoa, joka on paskonut / kussut alleen ja mahdollisesti käyttäytyy vielä väkivaltaisesti muita kohtaan. Kannabiksessa kukaan ei ikinä käyttäydy väkivaltaisesti, säilytät täyden tajunnan kokoajan eikä aineesta ole muulle ympäristöllesi haittaa. Mieluummin katsoisin ulkona liikkumassa ihmisiä pilvessä kuin viina päissään, koska tiedän etteivät he ole millään tavalla aggressiivisia tai haitallisia ympäristölle. Se haitta mitä kannabiksesta pitkällä aika välillä tulee henkilölle itselleen on täysin kiinni siitä onko henkilöllä taipumusta psykoosiin ja miten ainetta nautit. Polttamisella on tietenkin samoja haittavaikutuksia kuin tupakallakin, mutta esim vaporisaattorilla joka höyrystää THC:n poistuvat polttelusta tulevat haittavaikutukset lähes kokonaan.

Kannabista ja alkoholia on käytetty ihmiskunnan historiassa tuhansia vuosia. Vuosisadan alussa kieltolailla pyrittiin estämään alkoholin käyttö lain voimalla ja sehän toimi oikein kivasti eikö? Ne ihmiset, jotka tukivat ja ajoivat kieltolakia olivat ne joilla ei ollut mitään tietoa asiasta tai oma kohtaista kokemusta.

Elämme tällä hetkellä samaa kannabiksen kieltolain aikaa ja ne ihmiset, jotka edelleen nojaavat 50-luvun propagandaan kannabiksesta eivätkä uusiin tutkimustuloksiin vain hidastavat väistämätöntä. Arvioisin että seuraavan 5-10 vuoden aikana yleinen mielipide on muuttunut niin paljon että vihdoin joku poliittinen vaikuttaja uskaltaa ottaa suomessakin kannabiksen laillistamisen esille ilman että media samantien lynkkaa henkilön.

P.S. Tuossa Darwin kommentissasi ei ole mitään järjen hiventäkään.

23.7.2012 16:01

Ihmiset ilman järkeilyä yleistää, vaikka itsekin tajuaa, että omien mielipiteiden viljelynsä on varmasti vain hänen omaa egoansa tyydyttävää puuhaa eikä se vastaa mitenkään sitä todellisuutta missä me suomalaiset ja vantaalaiset eletään.

Nimittäin, vaikka nimimerkin henkilökohtainen sosiaalinen viitekehys on ilmeisesti korkeasti rikastunut kannabiksesta, on kyseessä marginaaliväestön, alakulttuurin edustaja. Todellisuudessa, missä eletään, eivät lähes kaikki ole kokeilleet kannabista eivätkä ole sen vahvempia huumeita käyttäneet. Onneksi!

Huumehöyryissä kulkeva kuvittelee tietävänsä, etteivät hänen kolleegansa ole millään tavalla aggressiivisia tai haitallisia ympäristölle. Kunnon kansalaiset, jotka ovat yllätyksekseen saaneet huumekämpän naapuriinsa, ovat täysin toista mieltä. Pössyttelijät ovat yöeläjiä, jotka vievät työssäkäyvien kunnon kansalaisten nukkumisrauhan. He jyskävät ja mölyävät harhaisina kämpissään, riitelevät ja huutelevat käytävissä ja huumehöyryissä erehtyvät ovissa soittelemaan työn raskauttamien ovikelloja. Arvatenkin myös ensi yönä Vantaalla poliisi käy tyhjentämässä muutamankin kämpän ja porrashuoneen, ja takavarikoivat samalla viherkasveja. Ja muut osakkeenomistajat / vuokratalojen omistajat maksavat alkutuotannon aiheuttamat vesivauriot.

Toki allekijoitan uudelleen empiriaan perustuvan havaintoni siitä, että pössyttelijät ovat flegmaattisia vätyksiä. Ainoat elämänmerkit ovat todettavissa silloin, kun tyypit ovat öiseen aikaan huumehöyryn huipulla kohti alamäkeä ja silloin, kun on niukkaa aineista ja rahasta. Silloinpa heiltä löytyy voimia ja päämäärätietoisuutta rullata vaikka oman mummun eläkerahat.

23.7.2012 17:40

Ihmiset ilman järkeilyä.. Sinun kommentissasi ei todellakaan ollut järjen hiventäkään.
Darvin itse epäili omaa evoluutio teoriaansa jo aikanaan ja sanoikin, jos joku tämän teorian kumoaa, niin hän hyväksyy sen. Ja Darvinin teoria evoluutiosta on kumottu, mutta jostain syystä, ehkä laiskuus ja kaiken uusiksi tekeminen on syynä, että sitä edelleenkin opetetaan! Mikä sekin tuntuu uskomattomalta, kun aina on tiede muutoin menossa eteenpäin, vain tätä iänikuisen vanhaa evoluutioteoriaa pidetään hengissä.
Ja etkö tiedä, että tiede on sitä, että se on totta, kunnes joku sen kumoaa!

23.7.2012 15:39

Pakko osallistua. Kyllä mielummin katson miestäni kotona rauhassa sohvalla perjantai-iltana jointti huulessa kun vaihtoehtoisesti kapakassa ryyppäämässä ja grillijonossa tappelemassa. En yleistä, mutta hänelle käy niin että alkoholia nautittuaan hänestä tulee agressiivinen ja arvaamaton. Kannabista nautittuaan hän on levollinen, hymyileväinen ja rauhallinen. Mieheni polttaa perjantai-iltaisin, työviikon nollatakseen. Joskus liityn hänen seuraansa. Olemme jatkaneet tätä rataa kohta kolme vuotta. Muita päihteitä emme ole käyttäneet, emmekä edes harkinneet kokeilevamme. Alkoholin olemme kokonaan jättäneet pois. Olemme onnellisimpia molemmat näin päin. Otamme riskimme siitä että muisti menee, meneepä se ryypätessäkin. Paljon parempaa elämänlaatua olemme saaneet kannabiksen myötä. Ihan oikeesti :)

23.7.2012 16:08

Sanna on niin onnellinen, kun pääsi naimisiin! Hän on saanut paljon parempaa elämänlaatua kannabiksen myötä, mutta pitää herttaisena salaisuutenaan sitä, mihin komparatiivillaan viittaa ;) Pari vuotta vain, ja pariskuntaa istuu sohvalla jointit käryten ja pikku-piltin aggressiivista nälkähuutoa kuunnellen. Ehkä siihen mennessä on ne pihkatutit ja kannabistikkarit vapautettu Suomeenkin :D

23.7.2012 16:50

Narkkaavat nuoret, ja narkomaaninen lapset, joutaa kaikki huostaan.

23.7.2012 16:21

Sannan onni hellytti tämmöistä vanhempaa ihmistä ja toi mieleen Atrian mainoksen: Parempi ruoka - hyvä mieli! Moni sanna on huomannut sloganin totta vastaavaksi ja grillaa ihan kotikeittiössä miehen mieltä nostattavat tirisevän tuoksuvat makkarat. Ja niin myös meillä kera kotikutoisen sinapin :)

23.7.2012 17:12

Sanna, hei omapa on valintasi, mutta voisitte te tehdä muutakin vapaa-aikana kuin pössytellä tai juopotella. Esimerkiksi voisitte hankkia jonkun mukavan harrastuksen jota voisitte yhdessä harrastaa. Ihmiset jotka harrastaa vapaa-aikanansa eivät tarvitse pöllyjä eivätkä viinaksia. Eikä sumene nuppi ennenaikojaan.
Harrastuksia on monenlaisia eivätkä kaikki harrastukset maksa paljon on peräti ilmaisiakin, kuten lenkkeily, johon siihenkin tulee "riippuvaiseksi" ja saa palkaksi hyvän olon ja kunto senkun kohenee ja vielä kroppakin tullee uusiin mittoihin.
Ja jos on varaa kapakoihin ja pöllyihin niin on varaa laittaa nekin rahat johonkin mukavaan tekemiseen. Matkailu on kivaa ja ei välttämättä mitenkään kallista, riippuu siitä minne menee ja miten tasokasta täytyy olla. Voi, voi maailmassa on paljonkin kaikkea kivempaa, kuin soffalla löhöily ja pöllyttely, kun on terve ja nuori voi kokeilla vaikka mitä kivaa. Ja minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa. Mars, mars lenkille siitä!

23.7.2012 16:30

Kyllä se kuningas alkoholi on se, mikä pitäisi kieltää heti ensimmäiseksi.Mutta yhtälailla vaarallisia päihteitä psyyken tasolla kumpikin, väärinkäytettyinä.Tottakai jatkuva pössyttely hidastaa, passivoittaa ja vähentää "älyä",eikai kukaan tosissaan väitäkään että kannabis olisi pelkästään vaaraton ja harmiton päihde?

Ratkaisut ja päätelmät tehdään kuitenkin aina yksilötasolla.. luottakaa ihmisiin enemmän älkääkä kuvitelko että voitte säädellä tai huolehtia muiden tekemisiä.Kannabis on , oli se sitten laillista tai ei, on tullut , ja pysyy.Ilmeisesti sen käyttö kuitenkin joillain ihmisillä on hallinnassa, kuten kai alkoholinkin?

23.7.2012 16:44

Juu niin on myrkkyä moni ruokakin.Itse en syö enää oikein kaupan tuotteita enkä valmis lihoja,sillon tällön ostan torilta lihaa ja muuta.Alkoholia en käytä muutaku saunan yhteydessä,muutama rentouttava ja jointti perään ni hyvää tekee.Koittakaa ny vähän tärkeimpien asioiden takia taistella.Kyllä vähä muisti on huonontunu ku on sauhutellu muttei se kauheasti haittaa,ENEMMÄ TE HAITTAATTE ELÄÄMÄÄNI PÄHKÄILEMÄLLÄ MIKÄ ON PAHAA JA MIKÄ EI.Kannabis on ollu aina ja tulee olemaan.JUNTIT

23.7.2012 16:55

Kannabista on älyttömän helposti saatavilla, kertoo nuoriso. On kämppiä, jossa sitä annetaan ilmaiseksi, ja sitten koukun käydessä laitetaan alaikäiset asioille, kun se täysi-ikäinen asunnon omistava herrasmies ei tahdo kusta omaan pesäänsä. Seuratkaahan naapureiden ovien takana notkuvaa nuorisoa ja soittaka poliisit, kun on pieninkin huoli. Tessu kyllä haistelee mitä kukkaa kämpässä kasvaa.

23.7.2012 17:49

Minkään päihteen käyttäminen kasvuiässä ei tietenkään ole terveellistä touhua. Se on selvä. Silti kaipaisin näiltä "valistajilta" totuudessa pysymistä. Juuri valheellinen "valistus" on omiaan viemään pohjaa kaikelta valistukselta. Kun kannabista pössyttelevä ihminen törmää jatkuvasti vain valheelliseen "valistukseen", syntyy hänelle totta kai kuva siitä, että kaikki valistus on valetta. Se on sääli, koska jotkin jutut saattavat olla myös totta. Ne vain jäävät kaikkien peloitteluvalheiden alle.

Kyllähän kannabiksella on haittavaikutuksia pitkään jatkuneen päivittäisen käytön myötä. Kaikki itse päivittäin pitkän aikaa pössytelleet tietävät tämän kyllä; se passivoi, laskee keskittymiskykyä, voi johtaa masentumiseen. He tietävät myös, että nämä haitat katoavat 1-2 kuukauden tauon myötä. Tämä sama on todettu myös laajoissa tutkimuksissa. Kannabis ei jätä pysyviä haittoja aikuiseen ihmiseen. Kerran, pari viikossa voi pössytellä aivan rauhassa eikä tule ikinä kohtaamaan mitään kannabiksen negatiivisia puolia.

Lisäksi mua vaivaa se, etteivät nämä "valistajat" suostu ikinä kuulemaan tätä puolta kannabiksesta. Heille kelpaavat vain kauhutarinat, koska heidän maailmassaan huume on aina erittäin turmiollinen eikä niille saa antaa mitään myönnytyksiä. Samalla he kuitenkin unohtavat sen, että nuori ihminen saa tietonsa lähipiiriltään. Kannabis on sen verran yleinen päihde, että jokainen sitä pössyttelevä tietää kyllä lukuisia muitakin sitä käyttäviä ihmisiä. Ja tietää sitä myöten sen, ettei kyseessä ole kovinkaan kummoinen päihde. Ehkä näiltä "valistajilta" jää juuri tämä puoli kokonaan näkemättä? Että ihmiset käyttävät kannabista hallitusti ja pärjäävät elämässään siinä missä kuka tahansa muukin. "Valistajille" jokainen käyttäjä näyttäytyy ongelmakäyttäjänä.

23.7.2012 21:12

Veli vapaa, sä et usko tohon sepustukseesi itsekään!
Jos sulla jotain positiivista tietoa ja vuosikymmenien kokemusta, niin anna tulla vaan kyllä me täällä luemme, mutta, vain ja ainoastaan tosikertomuksia pitkäaikaisella kokemuksella.
Ja muista kertoa onko joku esim. 40 vuotta käytettyään vieläkin virkeä ja iloinen ihminen joka jaksaa seurata maailman menoa ilman rollaattoria ja henkilökohtaista avustajaa.
Onko yleensä hengissä.

23.7.2012 21:25

Uskon kyllä. Erittelisitkö hieman mihin et itse usko? Kokemusta on runsaasti niin sanotusti aidan molemmin puolin.

40 vuotta päivittäin kannabista käyttänyt ei ole enää kovinkaan virkeä, vaan melko passiivinen ihminen. Hengissä on kuitenkin varmasti ellei ole telonut itseään hautaan tai sairaus vienyt. Sen sijaan 40 vuotta viikonloppuisin kohtuullisesti kannabista käyttänyt ei eroa muista ihmisistä mitenkään. Tai sanotaanko näin, että hän näyttää samalta kuin 40 vuotta pari viinilasillista viikonloppuisin nauttinut henkilö.

24.7.2012 11:36

Veli vapaa, tunnetko jonkun, joka on käyttänyt 40 vuotta tai kauemmin kannabista, että on fakta tietoa.

25.7.2012 00:01

Tunnen kaksikin henkilöä, jotka ovat käyttäneet satunnaisesti kannabista 30-40 vuoden ajan. Toki mitä vanhemmaksi ovat tulleet, sitä vähemmän sitä enää käyttävät. Ihan tavallista elämää elävät, päälle päin ei varmasti kukaan arvaisi satunnaisiksi pössytelijöiksi.

40 vuotta päivittäin käyttäneitä en tiedä, mutta tiedän useita 10-20 vuotta päivittäin käyttäneitä, jotka ovat tosiaan melko passiivista sakkia. Sitä se liikakäyttö teettää kannabiksen kohdalla. Mitään psykooseja tai vastaavia eivät tuntemani henkilöt kuitenkaan ole kokeneet. Sellaiset ovat kokemusteni perusteella harvinaisia tapauksia, vaikkeivat kuitenkaan olemattomia.

23.7.2012 18:13

Antiikin olympialaisissa esim. painijat painivat ilman vaatteita ja juoksijoilla oli päähine.
Doupingina käytettiin mm. sieniä. Nykymaailmassa esim. pyöräilyssä on erilaisia aineita
jatkuvassa käytössä. Jotkut ovat vaatineet tästä syystä kaiken doupingin sallimista. Koska "kaikki" muka käyttävät joka tapauksessa. Toisin sanoen nekin, jotka eivät käytä,
halutaan painostaa aktiivikäyttäjiksi. Tätäkö "nerot" haluavat huumepuolella? Uskon
että teillä ei ole mitään vaikeuksia - ei taloudellisia eikä psyykkisiä - hallita universumia
ja itseänne, me "tavisluuserit" kaipaamme tukea.

23.7.2012 21:24

Jeppe, älä alistu nimittelemään itseäsi miksikään tavisluuseriksi. Luuseri luovuttaa ennenkuin on edes yrittänytkään, kun sitkeästi ponnistelee eteenpäin oikeaan suuntaan, niin pärjää, eikä tarvitse voivotella, että olen niin luuseri, ettei mikään onnistu. Kyllä onnistuu, kun ei ensimmäisen, eikä kolmannenkaan esteen tullen luovuta, vaan sitäkin sinnikkäämmin yrittää elämässä eteenpäin, aivan varmasti lopputulos on ihan hyvä ihmiseksi. Tiedän mistä puhun, koska itse olen taistelija ja taistelu jatkuu luuseriksi en suostu. Ja nyt elämää vähän enemmän nähneenä olen saavuttanut mielestäni ihan hyvin, joidenkin mielestä paljon. Elämä on taistelua kehdosta hautaan. Hyvä siitä tulee.
Tsemppiä!

1.8.2012 23:47

Painostaa käyttäjiksi? Tuskin kannabiksen laillistaminen saisi aikaan samaa mikä asema nyt alkoholilla. Jos olet viikonloppu iltana liikenteessä selvinpäin paikassa jossa valtaosa alkoholin vaikutuksen alaisena saat selitellä miksi et juo.

Tuskinpa kannabiksen käyttäjät tulevat sinua tai ystäviäsi painostamaan, elä huoli. Ja muutenkin ovat varmasti muita päihteitä käyttäviä rauhallismpaa porukkaa.

23.7.2012 18:22

Tässä pari mielenkiintoista linkkiä aiheeseen littyen:

HOLLANTILAISET KÄYTTÄVÄT VÄHITEN KANNABISTA EUROOPASSA
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2009/11/990746

JURISTIKYSELYSSÄ TURHIMMAKSI LAKIPYKÄLÄKSI VALITTIIN MIETOJEN HUUMEIDEN KÄYTTÖKIELTO
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288480428270.html

23.7.2012 19:27

Kannabishörhöjen mukaan kannabiksen poltolla ei olisi mitään haittavaikutuksia. Kyllä vain on kuten kaikilla huumeilla ja siitä esitettiin jonkin aikaa sitten televisio-ohjelma missä oli mukana nuoria narkkareita yrittämässä päästä irti huumeista.

23.7.2012 21:20

Samoin masentuneet, liikalihavat, tapaturma-alttiit, jne. hoitakoot itsensä kuntoon ihan itse. Kyllä!

24.7.2012 11:28

Inhimillisyys on ..... Aha, siinä se viisaus vasta kukoistaakin!
Muista sitten, kun sinä tai lapsesi jäävät esim. auton alle niin hoiteleppa ihan ite vaan.
Sillä lailla!

23.7.2012 23:13

Eli ihmiset on vaan yhtäkkiä tupsahtanu maan päälle? no ei siitä sen enempää. Mutta tuohon Meksikon traagiseen ja lukuisen siviilien hengen vaatineeseen "paalisotaan" haluaisin hieman kommentoida... Meillä suomessa EI ole suuria huumekartelleja jotka saavat aseistusta mistä saavatkaan, (joidenkin mielestä etelä-amerikan mailta, joidenkin mielestä USA:sta) EIKÄ meillä ole suuria kokainiin tuottajamaita etelänaapurissa (Bolivia, Kolumbia, jne) joista tavaraa virtaisi meidän kauttamme maailman suurimmille huumemarkkinoille (USA). En väitä etteivätkö kartellit saisi jonkin verran tuloa myös kannabiksen välittämisestä, mutta uskoisin että paljon suuremmat tulot on edellämainitussa hienostoväen suosimassa pulverissa. Ja vaikka Meksikossa pienten määrien hallussapito on sallittua (5g kannabiksen kohdalla), on lain tarkoitus vain kohdentaa/tehostaa todelliseen ongelmaan keskittymistä (huumekauppiaat).Ja tämä asia on tarkistettu Tijuanan jenkkien konsulaatin sivulta.

Sitäpaitsi liikaa mitä tahansa on liikaa. Juo liikaa kunigas alkoholia ja saatat löytää itsesi katuojasta kittaamassa Lasolia, jos et kuole alkoholimyrkytykseen/maksakirroosiin tai-tulehdukseen sitä ennen. Treenaa urheilua turhan ahkerasti ja joudut ylikuntoon/ylirasitustilaan. "Karppaa" liian pitkään ja saatat saada ketoasidoosin. Juo liikaa VETTÄ ja saatat kuolla! Eli ihan varmasti myöskin liian ahkerasta pilven poltosta seuraa ongelmia. Miten ne kullakin ilmenevät ja kuinka nopeasti, riippuu ihmisestä. Riittää kun yhden illan tarpeeksi ahkerasti viettää bongin ääressä niin aamulla on aika tukkoinen olo. Mutta niin olisi krapulakin jos olis illan ollu baarissa kittaamassa viinaksia.

24.7.2012 01:06

http://www.suomenkipu.fi/blogi/?p=247 Suositan tutustumaan blogiin.

24.7.2012 10:03

Lääkekannabisreseptejä laillisesti kirjoittava sanoo journalistille: " – Nuoria poikia on kyllä tullut yrittämään, mutta erityisesti nuorille en sitä kirjoita. Kannabis passivoi ja voi aiheuttaa jopa psykoosia."

Että silleen.

Mietityttää, miksi kannabisuskovaiset haluavat täällä tieten tahtoen sotkea lääkkeen ja huumeen. Lääkekannabiksesta on karsittu ainesosia, tuote on tarkasti tutkittu ja koostumukseltaan testattu ja hyväksi havaittu.

Huumekannabiksen tarkoituksena on huumata, joten sitä on huumaavilta aineosiltaan jalostettu monikymmenkertaiseksi vaikutukseltaan verrattuna 1960-luvun hippien käyttämään. Siementäjät Suomessa tietävät asian hyvin, mutta markkinoivat ideologiaa ja tuotetta valheellisesti "mietona".

Myös etanoli on liuottimena kaiken maailman tinktuuroissa yskänlääkkeitä ja ruokahalua lisääviä uutteita myöten. Ei se silti mitenkään oikeuta ylistämään humaltumiseen tarkoitettua alkoholia. Lääkkeissä ja huumeissa on kyse ihan eri asioista.

Lisäksi on huomattava, että etenevät neurologiset sairaudet kuten MS, Parkinson, jotkut epilepsiat ym. oireilevat kipuina ja muina haittoina, joihin lääkekannabis sopii. MS, Parkinson, ALS ja vastaavat ovat parantumattomia, eli parantavaa lääkettä tai hoitokeinoa ei ole (vielä) keksitty. Sairaudet siis etenevät, vaikka esim. monien MS aaltoilee ja ihminen saattaa lääkekannabiksen ansiosta tai siitä huolimatta voida jonkun aikaa hyvin. Varmasti lääkekannabis poistaa outoja särkyjä ja ehkä lieventää spastisuutta.

Ja tuo yhdessä yössä "isäksi" tullut jaksaa jäpittää riippuvuudesta: kannabiskoukussa olevan isän perheelle on yksi ja hailee, onko kyse psyykkisestä vai fyysisestä riippuvuudesta. Kumpainenkin saattaa perheen vaaraan. Itse kunkin isän kannattaa asettaa perheensä etusijalle ja tuhlata kaikki energiansa perheen hyväksi, eikä mihinkään huumesotaan.

24.7.2012 09:32

Jos ei aiemmin,niin viimeistään silloin kun me 80-luvun ihmiset ollaan noustu nykyisten seniilien tilalle päättävään asemaan,alkaa tulla muutosta ja järkeä kannabispolitiikkaan. En halua kannabista teineille, mutta toivon aikuisuuden yhteydessä myös ihmisiä tutustumaan siihen. Kumma kuin vain täälllä aivopestyssä pohjolassa pelätään yhtä kasvia noin paljon. Monien esimerkkimaanaan pitämä sveitsi on esim. Provinseissaan sallinut omaankäyttöön viljelyn.

24.7.2012 14:19

Sveitsin liittovaltio koostuu kantoneista eikä provinsseista, eikä Sveitsi ole ainoa maa, jossa sallitaan kannabiksen kasvatus omaan käyttöön. Se tarkoittaa muutamia kasveja, joilla ei kaveripiiriä huumata. Itselläni on kokemusta Graubündenin kantonista ja sanoisin, että Uudenmaan kerrostalokyttääjät ry:n jäsenistö harmaantuisi kateudesta sikäläisen sosiaalisen kontrollin kokiessaan. Tuskin vaan siellä mittavat viljelmät kukkaan ehtisi ennen kuin käry kävisi!

Sinänsä sveitsiläiset edustavat jämptiä ja siivoa kansakuntaa. Julkisilla paikoilla näkyy harvoin humalassa tai huumeissa örveltäviä - siis täysin toisin kuin Suomessa. Harvoja ovat ne "vapautta" rakastavat, jotka ilkeävät ja uskaltavat poiketa suoraselkäisten ruodusta. Joskus olen ollut aistivinani tiettyjen tatuoitujen nahkapäiden lähettyvillä tietyn hajun, mutta onneksi sielläkin ne pimeyden voimat elävät yleensä vain yöllä, jolloin meikäläinen nukkuu.

Luulen vaan en tiedä, että myös Suomessa jotkut kasvattavat ruukuissa muutamia kasveja omaan käyttöönsä eivätkä jää koskaan siitä kiinni. Sitä vastoin ne "INSSIT", jotka rakentelevat kerrostaloasuntoihin kastelu- ja valaistusviritelmiä, eivät alkutuotantoa vain itseään varten harrasta. He jäävät kiinni ennemmin tai myöhemmin, sillä vesivauriot, löyhkät, huumehörhöjen trafiikki porrashuoneissa ym. järjestyshäiriöhaitat paljastavat. Onneksi Vantaan poliisillakin on käytettävänään huumekoirat, joten kotietsintälupa poliisille järjestyy alle aikayksikön. Empiriaan perustuvaa tietoa tästä minulla on.

Vaan nyt alkaa tässä keskusteluketjussa huumeuskovaisten julistus tympiä ihan samoin kuin minkä tahansa uskonsuunnan julistus. Niinpä lähden tästä pelistä pois.

24.7.2012 09:50

Kannabiksen pössyttelijöillä ei siis ole mitään riippuvuus-suhdetta tähän kasviin? Ihan vaan ajan kuluksi ja jotta käsillä olisi jotain tekemistä, röyhyttelevät?

Sittenhän voi ihan yhtä hyvin laittaa piippuun vaikka pizzamaustetta ja poltella sitä?
Tai nokkosta? Miten olisi voikukan lehdet? Taas jälleen kerran on kyseessä kielto, jota vastaan täytyy pullistella, koska "mä haluun" ikäpolvi on liikkeellä. Viis muista ja haittavaikutuksista.

24.7.2012 10:37

Suomi varmaan ainut maa enää missä kannabis Euroopassa ei ole laillista ja saa lääkkeeksi. Huomautan myös että selvästi osa kirjoittelijoista kun ei tiedä asioista oikeasti mitään, lässytetään vaan vaikka ei olla edes kukkaa nähnyt. Kannabis auttaa todellakin poistamaan maapallon ongelmat kaikella tavalla, riippuvuutta ei ole tieteellisesti todistettu syntyvän kuin henkisesti. Tutkikaa oikeasti älkää vain lässyttäkö paskaa, pizzamausteella ja kannabiksella sen lääkinnällisellä käytöllä ei oo mitä tekemistä keskenään, sitä paitsi taidat olla syöpäkääryleitä poltteleva tupakoitsija, olen sairastanut itse vakavan taudin ja tiedän myös mistä puhun.
Tuo kasvi poistaisi monta ongelmaa jos olisi laillinen , ei sitä turhaan ympärimaapalloa olla ennen vanhaa viljelty. Eikä turhaan vanhempi eläkeläis ikä-luokka kasvattanut Suomessa Hamppua. Ks. kirja vaikka Hamppu Suomessa, löytyy kirjastosta. Joka tapauksessa jokainen itse tiedä että tuote joko sopii tai ei sovi potilaalle, ja toivotaan että aikuinen tai eläkeläispotilas sen itse vielä tulevaisuudessa päättää täysi-ikäisenä millä kipujaan lääkitsee.

24.7.2012 10:43

Paras kirjoitus tässä ketjussa! Nauroin ääneen, ja nauru pidentää ikää :D

24.7.2012 10:47

Ja kaikenmaailman porttiteoriat voitte heittää mäkeen, " äidinmaito " o aito ja todellinen porttiteoria limonaadeihin, alkoholittomaan lonkeroon, kaljaan ja cideriin, viinaan, sitä kautta kaikenmaailman päihteisiin... siinä teille todellinen porttiteoria.

24.7.2012 11:06

http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/tiedemies+avain+ikuiseen+elamaan+vain+20+vuoden+paas...

Täytetään se täysin täyteen sitä ennen kuin nanoteknologia poistaa kivut ja säryt. :)

24.7.2012 13:17

Suomessa lienee 500.000 alkoholiongelmaista, joilla osalla tauti pahenee tappavaksi. Helsingissä, Turussa ja Tampereella on kaupunginosia, joissa miesten keskimääräinen elinaikaennuste lähentelee eräitä Pietarin kaupunginosia - ja se ei ole korkea. Naisten alkoholisairaudet lisääntyvät geometrisesti.Tämä ei mitenkään vähennä huumekäytön vahingollisuutta. Käyttäjäpuolella se alkaa ilmaisista "näytetötsyistä" jopa karkkitikareista ja tarroista ja tuottajapuolella se päättyy raakaopiumin tehdasmaisesta jalostuksesta loppukäyttäjän tarpeisiin. Väliportaana toimii rikollisyndikaatit jotka pesevät jättivoittonsa kansainvälisessä pankkijärjestelmässä ja siirtävät ne turvaan veroparatiiseihin.

25.7.2012 10:27

Mistä Asiaihminen on saanut noin paljon tietoa huumeiden käyttäjistä ja huumeiden vaikutuksista ? On kuin lääkäri olisi kirjoittanut.

25.7.2012 10:39

Kaikki huumeet, lääkkeet ja doubbaus vaan lailliseksi lähikauppaan ja sitten samalla terveydenhoitopalvelut maksullisiksi. Jokainen päättäkööt omasta elämästään kunhan yhteiskunnan verovaroilla ei sitten tarvitse hoitaa ja haudata niitä jotka katuvat päätöstää alkaa kaikenlaisia mömmöjä käyttämään. Haluaisinpa toden totta tietää mihin ihminen tarvitsee päihteitä? en halua vastaukseksi rentoutumiseen, vapautumiseen hauskanpitoon ym. soopaa, vaan oikean tieteellisen vastauksen. Itse kun pärjään hyvin ilman viinaa, tupakkaa, päihteitä... Aaaa mutta nyttenpä tajusin, juonhan minäkin kahvia, ja olen todellakin riippuvainen, syön myös liikaa sokeria. Eli päihteet täytyy olla hyvän makuisiakin, sama kuin nallekarkkeja vetäisi?
Tämän sarkasmi osion jälkeen sanoisin että mitä enemmän mediassa paasataan huumeista sitä varmemmin ne kakarat joilla ei vielä riitä kriittisyyttä ajatella vain omilla aivoilla, kokeilevat. Pätee myös mm. väkivaltatekojen uutisoimiseen.

25.7.2012 11:08

Asianlaitahan on niin ,että laki ei ole mistään kotoisin jollei se suojele kaikkein heikoimpia.
Vaikka itselleni ja monille muille ystävilleni kannabiksen käyttö ei ole koskaan aiheuttanut ongelmia täytyy samalla ymmärtää ,että se miten yleensä mikä tahansa päihde vaikuttaa on erittäin subjektiivista.
Olen käynyt koulut ja viimein on myös hyvä työpaikka alla, hoidan perhettä jne...
mallikansalainen siis....paitsi hups, olen rikollinen kun pössytän kerran pari kuussa.
Samaan hengenvetoon on sanottava ,että tiedossani on paljonkin tapauksia joilla asiat eivät ole menneet aivan samallalailla putkeen.
Mistä tämä alttius sitten johtuu? Geenit, ympäristötekijät kenties?

On myös merkillepantavaa ,että ihminen voi väärinkäyttää lähes kaikkea saavuttaakseeen mielihyvää kun elämässä ei ole luonnollista nautintoa.
Masentunut ihminen saattaa ylensyödä, jäädä pornoriippuvaiseksi jne...
Tärkeää onkin huomata ,että vika tai syy ei välttämättä ole aineessa vaan väärissä syissä käyttää sitä. Kun ihminen kokee ,ettei hänen elämässään ole juuri mitään iloisia asioita voi lohtua löytää vaikka mistä, vaikka kannabiksesta.

Terve onnellinen ihminen suojelee itseään tälläisiltä ylilyönneiltä eikä mikään laki voi todella suojella ihmistä jollei hän välitä itsestään tai kohtalostaan.

Kulttuurissamme painotetaan lakeja ja valvontaa. Nykysuomalainen haluaa ulkoistaa vanhemmat vanhainkoteihin kun heistä tulee vanhoja ja rasittavia. Pois silmistä poissa mielestä. Samoin haluamme ulkoistaa vastuun lähimmäisistämme tekemällä "kieltolakeja". Sehän on nähty miten hyvin se toimi.

Pitäkää huolta toisistanne siskot ja veljet.

25.7.2012 14:38

50-luvulla mainostettiin tupakkaa filmitähtien avulla terveyttä ja hyvinvointia edistäviksi ihmeaineeksi. Nykyään on jopa "lastenpakkaukset"=10 tupakin askit kielletty.
Maahamme virtaa idästä piraattitupakkaa jne. Pari uskovaista tätiäni on leikkausten yhteydessä saanut oopiumijohdannaisia kivun lievitykseen ja olivat vähällä jäädä koukkuun. Joillekin tupakasta eroon pääseminen on yhtä tuskaa. Ihmisten herkkyys ja
mm. aivojen välittäjäaineiden koostumuksissa on eroja. Samoin ympäristö vaikuttaa.
WADA (maailman antidouping-toimikunta) on napannut kiinni ennen olympialaisia
117 sääntöjä rikkonutta urheilijaa. Zürichissä käydessä näkee keskellä kaupunkia
miten hyvin on narkkareiden asiat. Kannattaisi todella olla rikas aineita käyttäessään
niin ei tarvitsisi myydä itseään tai ruveta diileriksi aineita saadakseen vaan voisi jopa
jeesata muita yhtä herkkiä ja haavottuvaisia kanssakulkijoita! A dios!

25.7.2012 21:09

Jeppe, Kyllä 50-luvulla mainostettiin tupakkaa, mutta en koskaan ole lukenut mainosta jossa tupakkaa mainostettaisiin terveyttä ja hyvinvointia edistäväksi, en kuuna päivänä näillä sanoilla! Katsos minä olin silloin jo varhaisteini ja me jos ketkä luimme kaikki mainokset, varsinkin jos niihin liittyivät filmitähdet.
Tupakkaa kyllä mainostettiin miehisyyden eri mittareilla ja hieno lady polttelee juuri tätä ja tätä savuketta. Annettiin kyllä sellainen kuva, että on hienoa polttaa.
Mutta ei koskaan terveyden ja hyvinvoinnin tuojaksi.

25.7.2012 21:18

Jeppe moi, sinähän sen sanoit, Zurichissä narkkareilla on kaikki niin hyvin.
Siinä meillä ratkaisu lähetetään kaikki narkkarit Zurichiin, maksetaan niille vielä menolippu, niin kaikki ovat tyytyväisiä. Zurichiläiset saavat narkkarit ja Suomalaiset pääsevät heistä eroon ja kaikki ovat tyytyväisiä.

25.7.2012 18:56

Alkuun lääkekannabikseen liittyvä linkki:
http://mspotilas.blogspot.fi/p/tietoja_09.html

Ihan vain huumorin vuoksi lukaiskaahan naurua rakastavaiset.

Lääkekannabishan ei sitten ole mitenkään "maagisesti" muokattua kannabista. Ne ovat tiettyjä lajikkeita, joissa käsittääkseni CBD:n osuus on suurempi kuin THC:n. En jaksa kirjoittaa auki termejä, koska asiaan perehtyneet asiaihmiset ja rottinkirinnat, sun muut jepet, ovat varmasti vähintään yhtä perillä asioista kuin minä.

Minua edelleen ihmetyttää se, miten kannabiksesta puhuminen voi mitenkään kirvoittaa tiettyjä, itsensä varmasti tunnistavia, puhumaan vessaan kuolleista sekakäyttäjistä. Miten se liittyy kyseiseen substanssiin?

On mielestäni naurettavaa käskeä ihmisten kertoa omista tutuistaan ja "tosijuttuja", ja tuskin edes vilkaista faktoja, joita täällä yritetään esittää. Tutkittuja juttuja, ei kuulopuheita tai suoranaista fiktiota.

Tietysti maailmassa on oltava luupäitä, meinasin kirjoittaa tähän tiettyjä ammattiryhmiä, mutta en halua a. yleistää, b. loukata. Mutta sanotaanko näin, että on ajattelijoita ja on tekijöitä. Kummatkin vaatinevat omat lahjansa.

Vähänhän minua myös ihmetyttää minkälaista porukkaa päihdetyöhön otetaan, mutta vapaaehtoishommissa ei ilmeisesti ole paljon varaa valikoida.

Radikaalit raittiit tykkäävät painottaa ettei ihminen tarvitse mitään päihteitä. Pidän tästä kommentista. Se edustaa juuri sellaista retoriikkaa, mikä ei edistä yhtään mitään mihinkään. Mieleen tulee tuosta vain alkoholin kieltolaki, mikä sujui suunnilleen yhtä hyvin kuin kommunismi, vaikkei kestänyt yhtä kauan. Tästä ei sitten saa päätellä kirjoittajan poliittisesta suuntautumisesta mitään. "Petoksella pääministeriksi" Katainen ja hänen timmi six päk, ei saa arvostusta täältä. 2 hienoa miestä sieltä asteli ulos.

Tämä nyt hieman paisui ja karkasi, mutta ihan oikeasti ärsyttää keskustelun taso niin paljon, että oli pakko kirjoittaa.

Yksilön vapaus, toista loukkaamatta ja satuttamatta ennen kaikkea.

Ps. olenko muuten ainoa, joka on sitä mieltä, että kun toveri Hollannissa tai Portugalissa tai Tsekissä tai Tanskassa saa kasvattaa ja polttaa kannabista, ja vastaava EU:n kansalainen Suomessa ei, niin tämä on ihmisoikeusrikkomus? Tai ainakin asettaa EU:n kansalaiset eriarvoiseen asemaan, toisilla on suurempi oikeus itseensä kuin toisilla.

Pps. Haluaisin lisätietoa Anders Breivikin nuoruusajan kannabiskäytöstä..

25.7.2012 20:59

Ajatuksia; Ensinnäkin ei olla vielä liittovaltiossa ja toiseksekin , vaikka oltaisiinkin liittovaltiossa, niin omat sisäiset lait toimivat joka maassa, kuten USA:sakin kaikilla osavaltioilla oma valtiollinen lakinsa.
Taisi muuten tulla tänään pölläyteltyä liikaa, kun kirjoituksissasi ei ollut mitään tolkkua ei minkäänlaista logiikkaa. Ainoa mitä ymmärsin sekoilustasi oli kysymyksesi Breivikin nuoruudesta ja kannabiksenkäytöstä.

25.7.2012 22:33

Otit sitten vapauden vastata, vaikket ymmärrä? Ja ymmärtämääsi kohtaan et vastannut? Oletko lukenut kaikki kommentit? Lue, niin ymmärrät

26.7.2012 21:44

Ajatuksia, niin otin vapauden vastata, luulin palstatilaa vapaaks.
Breivikin nuoruuden huumehörhöilystä minun vaikea vastata, kun en tiedä mitä se hörhö nuoruudessaan tuli hörhöilleeks. Sitten vasta, kun se pimahti kokonaan, niin sitten luettiin kaikki lehdistä. Hörhöillen,heippa.

25.7.2012 19:57

Kipulääkkeitä on keksitty jo (huhuu?) muitakin, kuin kannabis. Ihan turha tekosyy. Ja että kaikki muut Euroopan maat suvaitsevat kannabiksen käytön, paitsi Suomi? Eikös tämä tieto nyt ole hatusta reväisty? Pizzamausteella tai ilman - kannabiksesta ei ole kuin haittoja. Lääkkeeksi, kaiken muun hoidon kurattua, voi luvalla käyttää. Muut popsikoot Buranaa, eikä sitäkään joka nippasuun tarvitse paketillista syödä.

Nuorisolle perjantaipullon tilalle? Ei tosiaankaan. Hölkkälenkille ja kavereiden kanssa leffaan, jos liikaa on energiaa purettavaksi. Ei päihteille. Ei kannabikselle. Ei millekkään muovielämälle, jossa ei osata tai uskalleta ottaa vastuuta tekemisistä ja tekemättä jättämisistä. Ei! Ei varsinkin sille, että vanhemmat siirtävät latvalahot käyttäytymismallinsa suoraa lapsilleen. Ei! Jättäkää se jälkikasvu hankkimatta, niin päästään näistä hörhöongelmista yhdessä sukupolvessa kokonaan eroon.

2.8.2012 00:32

Keksitty on joo ja turhia kuolemia kymmeniä tuhansia (http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=402) ja Suomessakin lääkekuolemia vuodessa satoja (http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/laakekuolemia-hukkumisia-enemman/2010/04/1099042), Yhdysvalloista puhumattakaan josta koko huumesota on alkanut (http://yle.fi/uutiset/kuoleman_cocktailit__laakeriippuvuudesta_kasvoi_epidemia_yhdysvalloissa/5072660) porukka napsii laillisia huumeita ja lääkeyhtiöden omistajat kiittävät.

Yhdysvalloissa prosentti väestöstä istuu vankilassa (http://www.piksu.net/keskustelunaihe/usa-pitää-1-työvoimastaan-suljettuna-vankiloihin), jos samaan mentäisiin Suomessa olisi n. 55 000 vankia. Vuonna 2003 oli n 3500 vankia tuomittuna Suomessa (http://fi.wikipedia.org/wiki/Vanki).

Onko tämä tie Suomelle hyväksi?

Otappa selvää kuinka paljon parjaamasi kasvi on kuolemia aiheuttanut, kipulääkkeenä tai päihteenä ja voit laskea ne huoletta yhteen. Tulos ei ole suuri, eihän?

Ja tässä on juuri kysymys oman elämän vastuun ottamisesta. Kaikista siihen ei ikävä kyllä koskaan ole, oli päihteitä tai ei. Sinun mallisi on, että yhteiskunta päättää minkä päihteen ihminen voi nauttia ja näin ollen ottaa myös asiasta vastuun. Kaikki muu on rikollista, myös pienempi haittainen päihde.

Ja kyllä, varmast täysin päihteetön elämä on hyvä, ainakin parempi mitä päihde ongelmainen elämä. Siitä taas en ole varma onko se paras tapa elää, onko elämä laadukkainta tai pitkä ikäisintä päihteettömänä. "Hallelujaa, muttei liian lujaa" sanoi kerran mies kadulla, oli hyvin sanottu vaikken edes kuullut asiayhteyttä. Tätä olen noudattanut ja hyvältä tuntuu!

25.7.2012 20:32

MYY, EU koostuu Suomesta, Tanskasta, Tsekistä, Portugalista ja Hollannista. Hyvä, ilmankos persut menestyy.

Pistäpä esim. syöpäsairas vähän popsimaan buranaa, jos kivut oikein yltyy, ei muuten.

Viisaita juttuja sinulla, Kiitos panoksestasi tähän keskusteluun.

26.7.2012 03:21

Minun poikani oli hyvin lahjakas ja hyvin fiksu vielä 16-vuotiaana. Hän pärjäsi koulussa erittäin hyvin ja hänellä oli paljon hyviä harrastuksia. Sitten, 16 vuoden iässä, hän tutustui päihteisiin. Pian sen jälkeen hän jäi koulusta kokonaan pois ja makasi kaiket päivät kotona häipyäkseen illan tullen "mestoille" epämääräisille retkilleen. Löysin häneltä kannabista. Vähän myöhemmin sain tietää, että hän käytti muitakin aineita. Pian hän ei enää vastannut puhelimeen (ei vastaa vieläkään), ei pitänyt mitään sopimuksia ja valehteli kaikille ja kaikesta. Mielettömät raivokohtaukset tulivat kuvaan mukaan. Kotoa muutettuaan (22-v.) poikani menetti luottotietonsa ja joutui maksamattomien vuokrien vuoksi kadulle. Jne., jne. jne.
Nykyään hän kai pärjää juuri ja juuri, mutta hänen elämästään puuttuu suunta kokonaan. Kaikki opinnot ovat jääneet. Hän ei kykene opiskelemaan eikä suunnittelemaan mitään pitkäjännitteisesti eikä häntä ilmeisesti mikään myöskään kiinnosta. Hän syö roskaruokaa eikä huolehdi terveydestään millään lailla. Hänen olemuksensa on epäsiisti. Ai niin, kannabis on hänen mielestään luonnontuote, joka on hyvin rinnastettavissa kahviin! Muutos, joka ennen niin fiksussa, lahjakkaassa ja hyväkäytöksisessä pojassani on tapahtunut, on suorastaan käsittämätön. Nykyään jo pelkään hänen kohtaamistaan, sillä on hirveää nähdä rappio, jonka ensin kannabis ja myöhemmin muut huumeet ovat tässä ihmisessä aikaansaaneet.
Huumeiden, siis myös kannabiksen, puolustamisesta tulisi mielestäni tehdä laissa rangaistava rikos, sillä niin paljon ne tuhoavat nuorta elämää.

26.7.2012 06:52

Vaikka todennäköisesti tosiaankin koviakin huumeita vetävä poikasi olisikin poltellut myös alkoholia ja tupakkaa käyttäjälleen turvallisempaa kannabista, niin ihan puhtaasti veikkaan sen kannabiksen näytelleen poikasi "rappioitumisessa" lopulta hyvin vähäistä osaa.
Siihen kun vaaditaan jo sellainen substanssi, joka a. rappioittaa ja b. johon voi jäädä siten koukkuun, että se addiktio sanelee käytöstä, mitä kannabis ei tee.
On melko surullista lukea, kuinka joku siirtää vastuuta epäonnistuneesta kasvatuksestaan jonkin hyvin miedon päihteen niskaan.
Kerrohan, koska poika joi ensimmäistä kertaa viinaa ja mieti, olisiko silloin tarvinnut reagoida jotenkin, vai oliko asia olankohautuksella sivuutettava?

Kukaan kannabista käyttävien aikuisten ihmisten ihmisarvoa ja oikeusturvaa, sekä -asemaa Suomen tasa-arvoisena kansalaisena puolustava, ei kannabiksen dekriminalisaatiota puolustaessaan "puolusta kannabista".

Kannabiksen laittomuus jota sinä puolustat ja joka pilaa monen elämän mielettömyydellään, on asia joka tulee muuttaa, sillä tämä kieltolakihan ei estä mitään käyttöä, mutta hämärtää sellaisetkin asiat, kuin "ikärajat", koska niitä ei ole.

26.7.2012 09:58

Nimimerkille "Myrkkyä aivoille"

Minäpä kerron myös poikani tarinan:
Poikani oli vielä 20 vuotiaana reipas ja eteenpäin pyrkivä, ja suunnitelmat olivat ihanteelliset. ..Käydä koulu loppuun (kävi siinä vaiheessa kauppakoulua) ja jatkaa vanhempiensa ylläpitämää liikeyritystä...eli suunnitelmat olivat hyvät ja me vanhemmat olimme luonnollisesti ylpeitä pojastamme.
Kauppakoulua opiskellessaan, hän kuitenkin kavereiden houkuttelemana alkoi käyttäämään tuota "harmittomaksi mainostettua" huumetta... kannabista.

Pikkuhiljaa "pienin askelin" hänen olemuksen alkoi muuttumaan. Koulunkäynti ei enää niin suuresti kiinnostanut, jutut alkoi muuttumaan "oudon filosofisiksi", jopa käsittämättömiksi, jota hän piti vain viisautena, jota me kalkkikset emme ymmärrä.
Pukeutuminen muuttui epäsiistiksi ja hän alkoi halveksimaan niitä koulukavereita, jotka jatkoivat innokkaasti koulunkäyntiä ja joilla oli suunitelmia tulevaisuutensa suhteen.
Hän lopulta keskeytti koulunkäyntinsä ja meni/joutui armeijaan, jonka hän myös keskeytti ja alkoi "sivariksi".
Kannabiksen pössyttely pysyi kuvioissa, ja passivoituminen hänen elämässään vain voimistui.
Miten hän kuitenkin tuli toimeen...no... se ei kai nykyaikana ole kovinkaan vaikeaa..yhteiskuntahan maksaa siitä, kun makaa sängynpohjalla ja syljeksii kattoon.

En nyt kuitenkaan viitsi kertoa hänen koko elämäntarinaansa, muuta kuin sen, mitä hänelle nyt kuuluu.
Hän on nyt yli 50 vuotias,.. eli käyttänyt kannabista jo yli 30 vuotta. Tämän kolmenkymmenen vuoden aikana hän on ollut jo kolme kertaa pakkohoidossa, koska hänen kannabiksen aiheuttamat psykoosit alkoivat häiritsemään jo naapureitakin. Aina hoidon jälkeen hän oli parempi ja ajatukset selkeimpiä, mutta avohoitoon päästyään kannabiksen käyttö taas jatkui ja psykoosi oireilut taas alkoivat astua kuvaan.
Nyt viimeisen hoidon (siitä on aikaa noin 1 vuosi)jälkeen hän on omien sanojensa mukaan ollut pössyttelemättä, ja jotenkin haluan siihen myös uskoa,koska hänen ajatuksensa on todellakin jonkin verran selkiytyneet, mutta vainoharhaisuutta ilmenee vieläkin hyvin voimakkaasti.
Jos hän jaksaisi olla ilman kannabista vielä tästä eteenkin päin, niin on todennäköistä, että parin kolmen vuoden päästä viimeistään jopa vainoharhaisuuskin voisi lieventyä.
Mutta vaikuttaa sitä, että työmaailmaan hänestä ei enää ole.
Alkoholiin hän ei ole koskennut, kuin hieman nuorempana kohtuullisesti.
Ei myöskään muihin huumeisiin.
Kannabis on ollut hänen elämänsä.
Mainittakoon, että pitempään kannabista nauttinut ei mielellään käytäkkään alkoholia,...edes kohtuullisestikaan, koska kehossa on vielä kannabiksen rasvaliukoisia aineosia varastoituna ja vesiliukoinen alkoholi..ne ei sovi yhteen, .. siitä tulee vain paha olo. Se on yksi syy, miksi kannabiksen käyttäjät vihaavat alkoholia.
Eihän kannabis tapa, sitähän kannabiksen puolustajat muistavat mainostaa, mutta he unohtavat, että se tappaa sen oman luontaisen persoonan ja muuttaa ihmisen aivan toisenlaiseksi, mitä olisi ollut ilman tuota rasvaliukoista /psykedeelistä ainetta.
Kannabiksen vaikuttava aine-osa THC on todellakin rasvaliukoinen, eli se jatkuvalla ja säännölisellä käytöllä varstoituu ihmisen solukkoihin, varsinkin niihin osiin jotka on rasvaa. Aivot on rasvaa, ja aivothan on ihmisen "komentokeskus", joka hallitsee koko ihmisen käyttäytymisen.

Eli olen samaa mieltä kanssasi, että kannabiksen mainostaminen "harmittomaksi huumeeksi" pitäisi saada rangaistavaksi toiminnaksi.

PS.
Muuten...miksiköhän kirjoitukseni on poistettu tältä palstalta, siinä kirjoitin kuinka kannabis on toden näköisesti myös maailmalla tapahtuneiden joukkomurhienkin taustalla...joista mainittakoon Osama Bin Laden, Breivik, jne...?

26.7.2012 10:16

Niinpä niin kannabiskoukussa jodlaavat. Aika lapsellista ja noloa haukkua kovia kokeneita vanhempia huonoiksi kasvattajiksi. Onko se kannabis teille tutin korvike, jota pitää tunteikkaasti puollustaa ja josta ei millään raaski luopua? Kun kerran kyse on niiiiiin vaarattomasta aineesta, että sitä pitäisi lapsillekin suorastaan tyrkyttää, niin miten olette noin tiiviissä koukussa?

Jos kerran elämässä katsoisi totuutta silmiin niin saattaisi huomata olevansa itse väärässä. Ei myöskään ole sopivaa tyrkyttää riippuvuutta aiheuttavia aineita, oli sitten mietoja tai vahvoja, toisille. Aikuinen voi tietysti pilata oman elämänsä just niinkuin haluaa. Miettikääpä kerran ihan ilman päihteitä näitä elämän realiteettejä.

Ja "ajatuksia", sinulle tiedoksi, että EU-alueessa on monta maata enemmän, kuin viisi. Puhuin Euroopasta, joka taas on ihan eri asia kuin EU. Kaikki Euroopan maat kun eivät kuulu EUiin.

Kuten ketjussa on moneen kertaan sanottu, on sairauden hoito eri asia, kun nämä "ei koukuta, kiva aine, tarttee saada" - marisijat. Kaikilla ei todellakaan ole kipua, jota hoidetaan, ei syöpää eikä muita ongelmia. On vaan loputon tarve lutkuttaa jotakin ja pitää pää pöllyssä, ettei todellisuus pääse yllättämään.

26.7.2012 10:52

kannabiksen käyttäjän isä:

Tiesitkö, että myös Adolf Hitler poltti kannabista ja juutalaiset vihaavat sitä. Siinä syy holokaustiin. Kannabis.

Ja kehtaat ihmetellä vielä miksi tekstisi on poistettu! Johtuisikohan siitä, että aivosi ovat rasvaa...

MYY, oletin että kommentoit minun tekstiäni kun kirjoitit näin: " Ja että kaikki muut Euroopan maat suvaitsevat kannabiksen käytön, paitsi Suomi? Eikös tämä tieto nyt ole hatusta reväisty? " Olisi pitänyt tietää, että noin vääristellyn oloinen vastaus onkin kummunut jostain ihan muualta.

Ehkä tämä ketju on tuhoontuomittu jo artikkelin otsikon perusteella, joka nähtävästi houkuttelee tyhjänpäiväisten mielipiteiden julkaisemiseen. Ei täällä kukaan yritä lapsille markkinoida mitään päihteitä. Eikä kellekään muullekaan. Toisille tuntuu vaan olevan vaikeata käsittää, että yksilöä on täysin typerää sakottaa/rangaista muutenkaan, asiasta jonka hän itselleen on tietoisesti päättänyt tehdä. On tämä sitten karkin syöminen, juominen, tupakoiminen tai kannabisrasvasta leivottujen pikkuleipien syöminen.

"Mainittakoon, että pitempään kannabista nauttinut ei mielellään käytäkkään alkoholia,...edes kohtuullisestikaan, koska kehossa on vielä kannabiksen rasvaliukoisia aineosia varastoituna ja vesiliukoinen alkoholi..ne ei sovi yhteen, .. siitä tulee vain paha olo. Se on yksi syy, miksi kannabiksen käyttäjät vihaavat alkoholia." Tämä on valetta tai minulle lähde vakavasti otettavaan tutkimukseen, kiitos.

26.7.2012 10:53

kannabiksen käyttäjän isä:

Tiesitkö, että myös Adolf Hitler poltti kannabista ja juutalaiset vihaavat sitä. Siinä syy holokaustiin. Kannabis.

Ja kehtaat ihmetellä vielä miksi tekstisi on poistettu! Johtuisikohan siitä, että aivosi ovat rasvaa...

MYY, oletin että kommentoit minun tekstiäni kun kirjoitit näin: " Ja että kaikki muut Euroopan maat suvaitsevat kannabiksen käytön, paitsi Suomi? Eikös tämä tieto nyt ole hatusta reväisty? " Olisi pitänyt tietää, että noin vääristellyn oloinen vastaus onkin kummunut jostain ihan muualta.

Ehkä tämä ketju on tuhoontuomittu jo artikkelin otsikon perusteella, joka nähtävästi houkuttelee tyhjänpäiväisten mielipiteiden julkaisemiseen. Ei täällä kukaan yritä lapsille markkinoida mitään päihteitä. Eikä kellekään muullekaan. Toisille tuntuu vaan olevan vaikeata käsittää, että yksilöä on täysin typerää sakottaa/rangaista muutenkaan, asiasta jonka hän itselleen on tietoisesti päättänyt tehdä. On tämä sitten karkin syöminen, juominen, tupakoiminen tai kannabisrasvasta leivottujen pikkuleipien syöminen.

"Mainittakoon, että pitempään kannabista nauttinut ei mielellään käytäkkään alkoholia,...edes kohtuullisestikaan, koska kehossa on vielä kannabiksen rasvaliukoisia aineosia varastoituna ja vesiliukoinen alkoholi..ne ei sovi yhteen, .. siitä tulee vain paha olo. Se on yksi syy, miksi kannabiksen käyttäjät vihaavat alkoholia." Tämä on valetta tai minulle lähde vakavasti otettavaan tutkimukseen, kiitos.

26.7.2012 12:14

Hitler käytti amfetamiinia, se mitä hän käytti kenties nuorempana, siitä minulla ei ole tietoa.
Kirjoitit....Lainaten ensin minun tekstiäni ja sitten oma kommenttisi.

"Mainittakoon, että pitempään kannabista nauttinut ei mielellään käytäkkään alkoholia,...edes kohtuullisestikaan, koska kehossa on vielä kannabiksen rasvaliukoisia aineosia varastoituna ja vesiliukoinen alkoholi..ne ei sovi yhteen, .. siitä tulee vain paha olo. Se on yksi syy, miksi kannabiksen käyttäjät vihaavat alkoholia." Tämä on valetta tai minulle lähde vakavasti otettavaan tutkimukseen, kiitos."

Valetta se ei ole, mutta on hienoa, että otat sen "vakavasti otettavaan tutkimukseesi"

26.7.2012 13:12

Tänään sitten uutisoitiin että Helsingin ja Turun jätevesistä löytyy metamfetamiinia per henkilö eniten Euroopassa. Jutun mukaan tämä merkitsisi
sitä että myös käyttö olisi yhtä suurta. Itse tiedän paikan mistä voi ostaa nuuskaa, mutta ei se käyttö silti ole ennätystasolla Hesassa. Paremminkin epäilen että kyse on laajamittaisesta "jatkojalostuksesta" eli tuote sopeutetaan
käyttäjäystävälliseen muotoon ja jatkaa markkinoille. A dios! (Aikoinaan
kossua mainostettiin:" Raikastaa hengityksen ja matkaansaattaa hövelin käytöksen.")

28.7.2012 16:14

No nyt se Jeppe poika taas keksii noita mainoksia entisaikaan oleviksi!
Ikinä mainostettu kossua muka hengityksen raikastajaksi tai höveliksi käytökseksi!
Aina on tiedetty, jos kossua juo, niin kamalalle haisee ja kompuroi pitkin ojia.
Jeppe ja Jepen hauskat mainokset. Moi.

26.7.2012 13:16

ASIAIHMISILLE, miksei muillekin, joilla levy pyörii samassa kohtaa ja kirjoitellaan laput silmillä.
Hyvä ja kriittistä keskustelu päihdeongelmista ja myös siitä pelottavasta hampusta:
http://soundcloud.com/madventures/truthsandrights240212

26.7.2012 17:15

"Ajatuksen" ajatukset eivät oikein aukene... liene pikkupöllyssä rustailtuja? On se tietty tämä maailma paha paikka elää, jos sen linjan haluaa väkisin ottaa. Järki kirkkaana ja selvinpäin on joidenkin hyvin hyvin vaikeaa elämäänsä viettää. Siitä huolimatta yhteiskunta ei pyöri sillä systeemillä, että kaikki tekee mitä lystää eikä kanna vastuutaan mistään.

Syvät sympatiat kannabikseen kadonneiden lasten vanhemmille. Vanhempi rakastaa aina lastaan ehdoitta, ja on valmis auttamaan joka tilanteessa. Kun vastassa on yhtäkkiä tuntemattomaksi pössyttelijäksi muuttunut arvaamaton ihminen, on suru suuri ja syvä. Yksikään täysjärkinen ei kannata kannabiksen laillistamista.

26.7.2012 18:55

Tämän keskustelun taso o aivoton.

28.7.2012 14:01

Naapurimaastamme (ruotsi) kerrottiin tänään että jo 14 (neljätoista) nuorta on kuollut
uuden muotihuumeen "ansiosta". Aine oli tilattu netistä. Vapauttakaa Cannabis kansalaisaloitteen oli netissä allekirjoittanut eiliseen mennessä 620 henkilöä. Toisin
sanoen; näiden ruotsalaisnuorten kohtalo ei ole Suomessa ylittänyt edes uutiskynnystä
kun taas USA:ssa elokuvissa riehunut henkilö tai Norjassa riehunut henkilö ovat saaneet
moninkertaisesti sen mitä tavoittelivat. En todellakaan ihmettele miksi jotkut nuoret
"pössyttelevät". On tämä maailma vaan sitä laatua että voi netti sentään! A dios!

28.7.2012 14:51

ite entinen alkoholisti, olin helvetin masentunu sun muuta paskaa mitä en nyt jaksa kirjoittaa kun ne tuolla jo lukee, poltin kannabista sitä helevetin kauheaa kukkaa:D mutta sitten en enää sen jälkee oo ryypiskelly ja enkä oo myöskää masentunu, töissä käyvä aikuinen mies! Kannabista en kuitenkaan suosittele ala-ikäisille koska niissä kuitenki piilee vaara että liittyy kovimpii aineisiin mutta se on omasta mielestä niiden omasta tahdosta jos siirtyy, ei kannabiksen ns vaikutuksesta.

29.7.2012 17:47

Kysyms kaikille päihde vastaisille. Miten ratkaisisitte ongelman? Rangaistusten koventaminen ei ole toiminut missään maassa. Kuolemanrangaistuskaan ei ole auttanut. Onko peli jo menetty ja jos on, niin miten pitäisi toimia?

29.7.2012 19:03

Aletaan jakaa kovempia tuomioita. Alaikäiset käyttäjät ensimmäisestä seulasta laitokseen, eikä mihinkään lepokotiin. Alaikäisten vanhemmat seuloihin myös; yleensä se malli otetaan kotoolta. Kotikasvattajilta asumistuki ja sossun rahat pois vaikka vuodeksi. Jos käyttö jatkuu, tuet voi saada takaisin vaikka vuoden päihteettömyyden jälkeen. Luottotietojen menetys huumausainerikoksissa, jolloin asunnon, vakuutuksen, puhelinliittymän ja pätkällä maksaminen ei enään onnistu. Hyödyt, vaikkapa kalliisti sisustettu huumelukaali, valtiolle. Keinoja on, mutta löytyykö päättäjillä rohkeutta päätöksentekoon?

2.8.2012 17:12

Ratkaisisiko tämä ongelman vai vain pahentaisi sitä? Veikkaan jälkimmäistä, tottakai elämiseen on rahaa oltava jos sitä ei saa mistään (tuskin kukaan töihin ottaa tuolla mallilla toimivassa yhteiskunnassa huumausaine rikkomuksesta tuomittua) niin mitä luulet mistä se raha sitten tehdään?

Voisiko olla, että tähän mennessä aihe ei ole sinua koskettanut mitenkään, mutta mallisassi voi hyvinkin alkaa koskemaan. Kannattaa alkaa jo hankkia kaltereita ikkunoihin, kiertovartiointia parkkipaikalle yms. Mutta sittenhän kaikki on hyvin ja ongelma ratkaistu, vai mitä?

Yhdysvalloista voi ottaa hyvin mallia jossa on kyseistä tapaa toteutettu jo vuosi kymmeniä ja ongelmat ovat ratkenneet?

29.7.2012 19:10

Nuorilla tuppaa homma menee niin, että pää on saatava sekaisin sekä kannabiksesta että alkoholista, eli heidän osalta on turha jakaa aineiden vaarallisuutta kahtia. Kumpikaan aine ei tee hyvää kasvavalle nuorelle. Aivot surkastuu, lähimuisti hukassa, saamattomuutta ja täydellisiä agressiokohtauksia, kun homma ei mene niinkuin nuori haluaa.... Eli huumeluukut ja kotikasvattajat kuriin. Katselkaa ympärillenne, ja ilmoittakaa poliisille, kun epämääräistä sakkia alkaa liikkumaan rappukäytävissä. Itse en enään epäröi ilmoittaa eteenpäin! Poliisihan ottaa nimettömästi ilmoja vastaan.

30.7.2012 14:52

No mutta mistä sitten johtuu, että kovien rangaistusten maissa rangaistusten kovuus ei vaikuta aineiden käyttäjien määriin vähentävästi?

30.7.2012 14:58

Tehokkain ratkaisu olisi jonkilainen ihonalle asennettava siru, joka mittaisi ihmisten verestä jatkuvasti arvoja ja lähettäisi datan poliisille. Poliisi saisi heti tietoon jos ihmisen veressä olisi kiellettyjä aineita. Samalla voitaisiin myös mitata syökö ihminen terveellisesti ja esimerkiksi tilapäisesti kieltää ihmistä ostamasta pikaruokaa yms. Rikollisuuden seuranta pääsisi aivan uudelle tasolle. Yhteiskunta voittaisi ja ihmisistä olisi helppo muovata täydellisiä, lainkuuliasia ja tehokkaita yksilöitä.

30.7.2012 15:21

Jorma, Sirun laittaminen ihon alle on tietenkin teknisesti täysin mahdollista, mutta se seuranta sitten. Olisihan poliisivoimilla ainakin töitä lisää ja työllistämisen kannalta suositeltavaa, vaikka silloin verot taas nousisivat ja kansa nousisi takajaloilleen. Eikä ruoan vapaan syömisen estäjänä tätä sirua ei voitaisi käyttää, koska ruoan olipa se pikaruoka, suolaista, rasvaista tai sokerista tai mitä lieneekkään ei ole kriminalisoitu.
Eli tällä alueella poliisi on "kädetön".
Muuten mielenkiitoinen idea, joka kylläkin vaatisi melkoisia pakkotoimia ja perustuslain uudistuksia. Kuka nyt vapaaehtoisesti siruja itseensä antaisi laittaa?

30.7.2012 15:38

No tietenkin ihminen joka ei missään nimessä tarvitse päihteitä ja kokee olevansa täydellinen jo muutenkin. Vähän sama asia, kuin kotietsinnät. Ihmiset joilla ei ole mitään salattavaa huutelevat kotietsintöjen vastustajille, että te olette varmasti rikollisia kun vastustatte heppoisin perustein tehtäviä kotietsintöjä. Meille voi tulla vaikka joka päivä tarkistamaan paikat. Näin he huutelevat. No miksei sitten asennettaisi siruja, kun kerran ei ole mitään salattavaa? Epäterveellinen ruokavalio on suurin rasite yhteiskunnalle. Miksei sitäkin voisi ottaa seurantaan? Miettikää nyt. Missään ei ole saatu huume ja päihde ongelmia täydellisesti kuriin, ei läheskään. Jatkuva seuranta on ainoa mahdollisuus.

30.7.2012 15:59

Jorma, en todellakaan itse tarvitse päihteitä, koska haluan kokea elämäni selkeänä ja kirkkaana joka hetki. Enkä halua hukata yhtään elämäni hetkeä, sen verran lyhyt on ihmisen ainutkertainen elämä.
Ja olen, vaan sellainen ihminen joka nauttii selvin päin olemisesta, enkä näin ollen tarvitse mitään mikä sekoittaisi päänuppini.
Mutta täydellinen en missään nimessä koe olevani, enkä usko, että maailmassa onkaan yhtään ihmistä, joka olisi täydellinen, vajavaisia me kaikki olemme, kuka mitenkin

30.7.2012 16:43

Näin se pitäisi mennä. Elämä on parasta huumetta.

Mutta. Keskustelu koskee huumausaine onglemaa. Kun huumeet kerran pääsevät pesiytymään kansan keskuuteen, ei niitä pysty häätämään. Puheenvuoron on saanut moni, joka toivoisi päihdeongelmiin ratkaisua, mutta kukaan ei vielä tämän liki 50 vuotisen huumesodan aikana ole tuonut toimivaa ratkaisua ongelman poistamiseksi. Miksi vängätä vastaan jos kaikki mitä tekee ei toimi? Paitsi, ehkä tämä esittämäni ratkaisu jatkuvasta valvonnasta sirujen avulla. Toki moni esittäisi vastalauseita, koska olisihan tilanne silloin aika orjuuttava. Yksityistä elämää ei käytännössä olisi. Haluaisin kuulla keskustelijoilta enemmän ideoita ongelmien ratkaisuun. Nyt tuntuu, ettei kenenkään viesteissä ole mitään muuta, kuin ongelmien voivottelmista.

30.7.2012 21:12

Jorma, halusit tietää ratkaisun huumeongelmaan. Tässä. Uskonto. Uskonto on oopiumia kansalle, sanoi jo Marxin Kalle aikoinaan ja tottahan hän puhui. Maailmanlaajuinen uskonnollinen herätys olisi nyt niin suuri uhka globaalikapitalistille, että sen torjumiseksi tehdään hartiavoimin töitä viihdemaailmassa USA:ssa ja muuallakin. Ja on tehty jo pitkään. Kiina ryhtyisi luultavasti sotaan länsimaailmaa vastaan, jos täällä systeemit muutettaisiin yhtäkkiä toisenlaisiksi ja lopetettaisiin turhanpäiväinen kerskakulutus, alkoholinkäyttö, huumeidenkäyttö ja ihmistyövoiman riisto kertakäyttökulutushyödykkeiden alttarille sekä luonnonvarojen haaskuu ja ylenpalttinen saastuttaminen. Kaikki, katsos vaikuttaa kaikkeen, sanoi jo Lenin-setä aikoinaan ja oikeassapa oli, oikeassa.

30.7.2012 15:41

Yhteiskunta maksaa näiden rikollisten vuokrat ja toimeentulon. Diileri kerää voitot, ja elää leveästi. Auttaisiko yhtään, jos tuet otetaan pois? Myykö se diileri vielä entistä enemmän pilveä? Tätähän nyt ollaan kaavailemassa, jos eilisen päivän YLen uutiseen on uskominen. Vielä kun se tehtäisiin niin, että tukea ei anneta yhdellekkään vankilasta vapautuvalle, niin johan pitäisi laittaa miettimään miten täällä olisi elettävä yhteiskunnan sääntöjen mukaan, tai sitten joutaa kuusen alle asumaan!

31.7.2012 12:23

Kuusen alla täällä asuu jo moni yhteiskunnan sääntöjä pilkuntarkasti noudattavakin. Ja varsinkin juuri he. Mutta onnellisuus on mielentila. Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto. Ahneelta puuttuu aina jotain. Vatsa täynnä on helppo puhua.

10.8.2012 19:27

Onko sairaanhoito-opiskelija Markku "lestinheittäjä"? Laita numero jotta saadaan yöllä lisää viinaa, täytyy lähteä pysäkkejä murjomaan kun harmittaa.

22.9.2012 15:27

Mitä helvettiä ne piipun ritilöitä menee takavarikoimaan.. ja kait sitä piippua voi käyttää muuhinkin ku kannabiksen polttoon.. ja bongia esim makutupakeihin ja vesitupakkaan...

22.9.2012 20:15

Terve järki käyttöön, jolloin puututaan syihin vanhingollisten seurausten minimoimiseksi ja positiivisten seurausten maksimoimiseksi. Tämä pätee myös huumeisiin ja niiden käyttöön.

Tosiasia on jo meidän ajanlaskumme alussa Jeesuksen ja isänsä, ensimmäisen "Herran" perustaneet HyväVeli -järjestelmän kaikenkattavalla rikollisuudella maailman eri uskomuksellisten seurakuntien jäsenien yhdistyessä tuhoten todelliset sivistyneet yhteiskunnat osana aiemmin itsenäisiä valtioita yksi toisensa jälkeen. Ei moraalia. Näin olemme päätyneet vielä nykyiseen yhteen, anarkistiseen maapalloon eli Isänmaahan eli YK-IMF-ISS eli 3. valtakuntaan ilman mitään rajoja eli rikollisten paratiisiin luoden päällekkäisiä byrokratioita kuten EU-liittovaltio. Täyttää myös valtio- ja maanpetokset sodankäynnein kaikkea normaaliutta vastaan niin Suomen alueella kuin muualla maailmassa. Lähes kaikki on kaupan. Henkinen, kehollinen ja ruumiillinen ihmiskauppa eli huoraaminen, päihde- ja asekauppa on tuottavinta liiketoimintaa. Elämme maailmassa, jossa lähes mikään ei ole sitä miltä näyttää. Puheet ja teot ovat vastakkaiset tai vähintään ristiriitaiset pelkästään julkisen hallintomme edustajilla, joihin myös politiikka ja politiikot lukeutuvat.

Puhutaan hyvinvointivaltiosta ihmisten voidessa todellisuudessa huonommin kuin koko maailmankaikkeuden aikana. Tämä huonovointisuus on tarve turruttaa itsensä erilaisiin päihteisiin kuten huumeisiin, joihin myös kannabis kuuluu. Huumeiden käyttö vaatii rahaa, joka lisää kaikenkattavaa rikollisuutta seurannaisvaikutuksin.

Erityisesti vuoden 1995 jälkeen Suomen alueella ovat anarkistit eli kommunistit eli fasistit eli natsit SS aivopesukasvatuskouluttaneet lapset ja nuoret välinpitämättömiksi, henkisesti kuolleiksi ihmisiksi riippumatta vanhemmistaan ja kotioloistaan pitkän historiansa tuntien pelkästään edustuksellisen julkisen hallintomme edustajien toimesta ja suojeluksessa sisältäen niin sanotun akateemisen tiedemaailman. "Me tahdotaan pitää vain hauskaa." -toteamus ei ole normaalin elämän valinneen ihmisen valinta, joka sisältää kyllä niin iloja kuin suruja. HyväVeli -järjestelmän jäsenien toimesta inhimillinen ihmisyys on pyritty lakkauttamaan tuotteistaen ihmiset pelkäksi materiaksi ollen muun muassa seksibisneksen ja kannibalismin lihaa, toistemme varaosia, tutkimusten koekappaleita ja energian lähteitä. Niin sanotun akateemisen tiedemaailman edustajat osana pelkästään julkista hallintoa Isänmaassa pyrkivät tekemään kaikesta epänormaalista ja rikollisesta laillista sodankäynnissään kaikkea normaaliutta vastaan. Liian moni ihminen kuvittelee olevansa Jumala ja lisäksi voivansa olla kuka vaan monihenkilöllisyyksin sekä tehdä ihan mitä milloinkin mieleen juolahtaa ikään kuin omistaisi koko maapallon, kaikki ja kaiken. Tähän ei ole ollut, ei ole nyt, eikä tule olemaan oikeutusta.

Kuka tahtoo ihan aikuisten oikeasti HyväVeli -järjestelmän jäsenien valmiiksi organisoidun elämän 24/7 orjuudessa, jota myös kohtaloksi kutsutaan päätyen yksimieliseen massaan vailla minuutta? Kuka tahtoo ihan aikuisten oikeasti tarjota tälläisen elämän lapsilleen? Liian moni rikollisen mielen valinnut ihminen tekee mitä vain rahasta myyden myös itsensä, lapsensa ja puolisonsa saadakseen itselleen enemmän päätyen totaaliseen pahuuteen kateus-kosto-kärsimyskierteineen. Välinpitämättömyydesta kasvaa itseinho ja viha kaikkia ja kaikkea kohtaan. Kun mikään ei riitä. Kun millään ei ole mitään väliä. Kun mikään ei tunnu missään. Haetaan lohtua fiktiivisen mielihyvän kautta huumeista kadottaen viimeisetkin rippeet ihmisyydestään pahuuden alttarille todeten "Me rakastetaan kaikkia ja ollaan kavereita kaikkien kanssa." ymmärtämättä sanojen merkityksiä ja tekojensa seurauksia perustuen osaltaan veli Sigmund Freudin ihmiskäsitysharhaoppeihin aivopesukasvatuskoulutuksessa anarkiaan.

Tosiasiassa HyväVeli -järjestelmän jäsenet tuottavat, myyvät ja käyttävät huumeita tehden näennäistä hyvää saavuttaakseen suuremman pahuuden. Tosiasia on liian monen ihmisen pelkäävät elämää yhtä paljon kuin kuolemaa esittäen roolipelien kautta monihenkilöllisyyksin rohkeata ilmoittaen rikkovansa rajoja osoittaakseen, ettei pelkää mitään tullen ainoastaan rikolliseksi. Ihmistä ei tee syyttömäksi se, ettei hän itse ymmärrä puheidensa ja tekojensa seurauksia ja/tai kiistää ne. Tosiasiassa hän pelkää kaikkia ja kaikkea sisältäen myös itsensä.

Lääkkeet ja huumeet ovat kaksi eri asiaa. Lääkkeiden tarkoitus on parantaa ihmistä kohdannut sairaus ollen useimmiten tarkoitettu tilapäiseen käyttöön pätevien lääkärien määräämänä välittämisestä kasvavalla ymmärryksellä. Huumeet tuhoavat ihmisen enemmin tai myöhemmin useilla eri tavoilla laajentuen myös läheisiin eri tavoin ja osa ihmisistä kohtaa kuolemansakin aivan liian aikaisin elämän jäädessä elämättä. Huumeista ei ole todellisuudessa mitään hyötyä elämälle.

"Elämä on parasta huumetta" -lause on totta. Täytyy kunkin ihmisen uskaltaa elää oma elämänsä ihan omana itsenään oikeudenmukaisen lainsäädännön asettaessa samat rajat jokaiselle ihmiselle ja toimijalle. Pääkasvatusvastuu on kunkin lapsen omilla vanhemmilla tai vanhemmalla välittämisestä kasvavalla ymmärryksellä. Kateus-, kosto- ja kärsimyskierteille ei ole ollut, ei ole nyt, eikä tule olemaan oikeutta. Kaikista ei ole kaikkiin tehtäviin. Rikos ja rangaistus.

TOTUUS - OIKEUS - VAPAUS. Olemme elämän arvoisia, ihan ihmisinä ja kukin omana itsenään. Välittäminen mahdollistaa ymmärryksen ollen myös sisäistetyn oppimisen perusta huomioiden kunkin ihmisen omat kyvyt ja tahtotilat. EI HUUMEILLE.

12.11.2012 10:06

"Poliisi huolissaan: Kannabis leviää lapsille." Siinä se on asia tiivistettynä. Hörhöt voi hörhöillä ihan miten lystää, ei voisi vähempää kiinnostaa. Pysykää kaukana lapsista mömmöjenne kanssa, tuhoatte muutakin, kuin omat elämänne!

15.11.2012 02:24

Jos kannabista myytäisiin alkossa, niin sitä ei juuri päätyisi lapsille.

11.2.2013 11:31

Just! Alkon ansiosta Suomen alaikäinen popula on täysraitis!

22.1.2013 15:54

"Huh huh, Iltalehti ja Paasio
...
Poliisin toiminta kaikessa irvokkuudessaan tuo mieleen karikatyyrin humalaisesta hirvestysporukasta, jossa ei niin välitetä mihin osutaan, kunhan ammuskella saa ja joku kuolee. Media komppaa ja lainsäätäjät katselevat taivaita kädet taskuissa vihellellen. Way to go. "

http://suviko.blogspot.fi/2013/01/huh-huh-iltalehti-ja-sherlock-paasio.html

18.2.2014 07:10

Ei taida olla uutinen ettei kieltolaki toimi.

Ei ole toiminut koskaan, ja vielä vähemmän neuvostoaikaiset valheet.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.