Piilota X Palauta

Bruce Springsteenin kesäkiertue tiistaina Stadionilla

Viihde 3 Kommentoi

Pomo-fanit valtaavat Olympiastadionin tiistaina 31. heinäkuuta.

Amerikkalaisrockin kivijalka Bruce Springsteen kerää Stadionilta arviolta 43 000 kuulijaa. HSL muistuttaa, että Stadion sijaitsee hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella, ja sinne kannattaa saapua julkisilla – samalla välttyy ruuhka- ja pysäköintihuolilta. 

Springsteenin keikat venyvät usein yli kolmituntisiksi rock-spektaakkeleiksi, joilla fanit saavat kuulla sydämensä kyllyydestä hittejä ja harvinaisuuksia, hauskoja covereita ja yleisön huudatuksia.

Edellisen kerran timanttisena esiintyjänä tunnettu artisti nähtiin Suomessa kesäkuussa 2009, kun mies esiintyi yhtyeineen Tampereen Ratinan stadionilla. Sitä ennen Bruce Springsteen on konsertoinut Suomessa kesällä 2008 ja 2003, jolloin mies nähtiin loppuunmyydyllä Olympiastadionilla peräti kahtena iltana peräkkäin.

Viime ajat Springsteen on viettänyt aikaa studiossa työstäen uutta albumiaan, jonka julkaisua on kaavailtu keväälle. Edellinen albumi, Working On A Dream, ilmestyi vuonna 2009.

Springsteen on erittäin vaikutusvaltainen lauluntekijä. Hänen tunnetuimmat biisinsä, kuten Born In The U.S.A., Born To Run, Hungry Heart, Dancing In The Dark, Streets Of Philadelphia ja The Rising, ovat rockin kulmakiviä, jotka kaikki tunnistavat. Springsteen on saanut useita palkintoja musiikistaan, esimerkiksi 20 Grammya, kaksi Golden Globea ja Oscarin. Albumeja Springsteen on myynyt maailmanlaajuisesti yli 120 miljoonaa.

Lisäliikennettä ratikoilla ja busseilla

Olympiastadionille pääsee keskustasta esimerkiksi ratikoilla 4, 4T, 7A ja 10. Stadionin ohi kulkevat myös kaikki Elielinaukiolta lähtevät ja Mannerheimintietä ajavat bussit. Junalla tulija voi jäädä pois Pasilassa ja taittaa loppumatkan 7B-ratikalla.

HSL:n Reittiopasta kannattaa hyödyntää sopivan reitin suunnittelussa. Reittiopas neuvoo parhaat joukkoliikenneyhteydet pääkaupunkiseudulla sijaitsevien paikkojen välillä haluttuna ajankohtana. Reittiä voi hakea syöttämällä osoitteet hakulaatikoihin tai osoittamalla ne kartalta.

HSL järjestää lisäliikennettä Springsteenin konsertin päätyttyä ratikoilla 8X ja 10X noin klo 23.30 alkaen. 8X kulkee Oopperalta Paavalin kirkolle ja 10X puolestaan Oopperalta Kolmikulmalle.

Mannerheimintietä ajavilla busseilla 40, 43, 63, 69, 231N, 248A, 270N, 345N, 452 ja 453 on lisävahvistusta keskustasta poispäin konsertin jälkeen. Myös lähijunissa on lisävaunuja.

Lisäbussi 58X liikennöi 20 minuutin välein klo 23.30–1.10. Se kulkee reittiä Jäähalli–Nordenskiöldinkatu–Pasilan asema–Aleksis Kiven katu–Herttoniemi–Itäkeskus.

Bruce Springsteen and The E Street Band 31.7. Olympiastadionilla. Portit aukeavat kello 17, show alkaa noin kello 19.00.

3 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

27.7.2012 19:35

Show kylläkin on ilmoitettu alkavaksi jo klo 19.00. Tarkkana uutisoinnissa!

31.7.2012 08:42

Totta, järjestäjä on aikaistanut konsertin alkua puolella tunnilla. Virhe korjattu.

31.7.2012 12:03

Pomo 62 vee ja pidot tällä porukalla sen kuin paranee.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.