Piilota X Palauta

Tappajakoira raateli pennun henkihieveriin

Paikalliset 5 Kommentoi

Suurikokoinen koira karkasi omistajaltaan ja raateli pienikokoisen jackrusselinterrierin pennun henkihieveriin Espoon Miilukorvessa viime sunnuntai-iltana. Rajujen vammojen vuoksi koira jouduttiin lopettamaan myöhemmin samana yönä.

Samassa tilanteessa myös jackrusselinterrierin omistaja sai sairaalahoitoa vaatineen puremavamman käteensä.

– Olin kävelemässä pennun kanssa Ylämyllyntiellä, kun edessä olleet koiranulkoiluttajat väistivät tiensivuun ikään kuin antaakseen tietä. En muista, että koira olisi haukkunut pennulleni, mutta se sai riuhtaistua itsensä irti ja tuli suoraan ja armotta päälle, hän kertoo.

Päällekäynyt koira on rodultaan argentiinandoggi. Se on kielletty muun muassa Isossa-Britanniassa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Portugalissa sekä Australiassa. Rodun tiedetään olevan vaikea muiden eläimien kanssa. Se voi jopa suoranaisesti inhota vieraita koiria.

– Tilanteessa ei ollut mitään uhkailua, leikkimistä tai muuta. Se koira tuli päälle tappaakseen.

Koirahyökkäykset

Kesäkuun 20. päivä Espoon Painiityssä bullterrieri hyökkäsi arvaamatta 12-vuotiaan lhasa apson kimppuun. Bullterrieri puristi pienempää koiraa kurkusta, mutta lopulta sivulliset saivat koirat erilleen.

Helsingin Herttoniemessä rottweiler-rotuinen koira raateli pomeranianrotuisen Tahvon hengiltä koirapuistossa. Alueen koiranomistajien keskuudessa pelkoa on herättänyt myös toinen rottweiler, joka on käynyt muun muassa neljästi samaan ihmiseen kiinni.

Omistajat repivät koiria irti kaikin voimin ja hetkeksi vahvaleukaisen argentiinandoggin ote kirposi niin, että Koivukoski sai pienen koiranpennun syliinsä.

– En osaa tarkkaan sanoa, mitä siinä ehti tapahtua, mutta pääsin muutaman askeleen verran irti tilanteesta. Sitten se hyökkäsi uudelleen.

Tällä kertaa suuren koiran leuat eivät tavoittaneetkaan pientä jackrusselinpentua, vaan ne iskivät omistajan käteen aiheuttaen syvät, lihakseen asti ulottuvat vammat.

 

Se koira tuli päälle tappaakseen.”

Hän ei kuitenkaan huomannut vammojensa vakavuutta, vaan kutsui puolisonsa paikalle ja he riensivät Helsingin Viikin pieneläinsairaalaan.

 

– Koirallemme annettiin kipulääkkeitä, mutta pian eläinlääkäri huomasi haavat kädessäni ja käski meidän lähteä sairaalaan.

Kun omistaja palasi yömyöhään Haartmanin sairaalasta eläinlääkäri kertoi synkän tilanteen: vammojen vuoksi edes kaikkia röntgenkuvia ei oltu voitu ottaa. Vammat olivat niin pahat, ettei koiran selviämisestä ollut mitään takeita.

Koiran vammojen ja kipujen vuoksi ainoaksi ratkaisuksi jäi 10-kuisen pennun lopettaminen.

– Vaikka jackrusselinterriereistä sanotaan, että ne ovat rähjääviä ja räksyttäviä koiria, niin tämä oli oikeasti mitä kiltein ja ihanin koira, omistaja suree.

”Koiraa ei voida tuomita”

Ossi Kurki-Suonio

Espoon poliisi on tutkinut Miilukorvessa sattuneen koirahyökkäyksen. Tutkinnanjohtajana toiminut Samuli Illikainen kuitenkin kertoo, että poliisi on todennut, että tapauksessa ei ole rikosta.

– Koiraa ei voida tuomita vaistojensa noudattamisesta. Pahoinpitelystä kyse olisi vain, jos koira olisi usutettu ihmisen kimppuun, Illikainen toteaa.

– Vahingonkorvausvastuu on kuitenkin olemassa, hän lisää.

Illikaisen mukaan vastaavanlaisia tapauksia sattuu ”yllättävänkin usein”. Ihmisille koituu vammoja usein samantyyppisissä tilanteissa, kun koiria yritetään erottaa.

– Ei koira ihmisen kimppuun hyökkää, ellei sitä ole erityisen kaltoin kohdeltu.

– Näitä sattuu, kun ei säännellä, kuka koiran saa. Sitten on ihmisiä, jotka hankkivat koiran, joita he eivät pysty hallitsemaan. Joskus ei oteta selvää edes rodun luonteesta.

5 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Ossi Kurki-Suonio kuva
Ossi Kurki-Suonio

Kommentit

29.7.2012 13:45

Argentiinandoggi on varmaan hieno koira osaavissa käsissä, mutta parempi olisi kieltää niiden maahantuonti ja hankinta. Samoinkuin joidenkin muiden rotujen, jotka ovat aina otsikoissa, kun vahinkoja tapahtuu.
Toinen vaihtoehto olisi jonkinlainen lupakäytäntö, että tiettyjä rotuja ei saisi hankkia omistukseensa, ellei ole osoittanut riittävää pätevyyttä koirankasvattajana. Aseisiinkin tarvitaan lupa, miksi ei myös taistelukoiriin, jotka ovat tappavia väärissä käsissä.

30.7.2012 09:10

eikö näille osata laittaa kuonokoppia vai eikö omistaja uskalla moisia edes laittaa ??? luulis tietävän että kyseessä on koira joka inhoaa muita

30.7.2012 13:44

Itse omistan saksanpaimenkoira nartun. Se ei siedä pieniä koiria ollenkaan ( pentuna 2 tarhasta karannutta beaglea kävi sen päälle, kun olimme lenkillä) paitsi silloin jos se katsoo toisen olevan vasta pentu, mutta koskaan ei ole ollut ongelmia lenkillä eikä kotona jos on tullut tuttava kylään koiransa kanssa, koska olen kouluttanut sen. Ongelmana on nykyään koirien omistajien laiskuus, kun ei viitsitä kouluttaa kunnolla koiria ja otetaan rotu, jonka kanssa ei pärjää, on se sitten kaukaasianpaimenkoira tai chihuahua. Jos sanon omalle koiralleni seuraa niin se kanssa seuraa, eikä silloin katsele muita. Tämä ei tietenkään tapahdu viikossa, eikä kahdessa vaan vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja hiertymiä käsissä XD . En tietenkään tarkoita, etteikö jokaisessa rodussa olisi niitä poikkeuksia, jotka eivät tule sitten mitenkään toimeen toisten koirien tai ihmisten kanssa, eivätkä ole perustallaajan koulutettavissa, mutta nämä koirat eivät sitten sitten kuulukkaan kotikoiriksi, eivätkä perusharrastuskoiriksi.

En itse esimerkiksi ottaisi itselleni yhtään saksanpaimenkoiraa isompaa/massiivisempaa rotua tai urosta , koska tiedän ettei minulla olisi pienen kokoni takia mitään mahdolisuuksia pysäyttää koiraa jos se jostain syystä rempoo.

Mutta jos nyt välttämättä haluaa tuollaista koiraa pitää niin kuten MASTERJ on kommentoinut niin todellakin se kuonokoppa olisi hyvä olla, jos ei ole täysin varma pureeko koira.

Jos on koiran kanssa sitten on ongelmia, ettei jaksa pitää sitä kunnolla kiinni, niin käyttää koiralla valjaita.

Toivon, että en tällä viestilläni aiheuta kenellekkän mielipahaa.

30.7.2012 17:32

Siis MITEN voi poliisi tulkita hyökkävän koiran motiivia "vaistojen "noudattamiseksi.Täällähän on kohta purevien tappajakoirien anarkia vallalla ,ellei jo olekin ,kaikkien näiden uutisten keskellä. Miten sitten toimitaan kun koira ,joka jo rotunsa puolesta on haastava eikä sosiaalinen ,puree lasta tai jopa tappaa ? Todetaan ,ettei tälle asialle mitään voi ;koira toimii "vaistojen "varassa ja jos koira on vaikka kahden ihmisen omistuksessa ;eihän sille voi mitään EI SITÄ VOI TAKAVARIKOIDA ,kun eläinsuojelueläinlääkärinkin mielestä omistajat antavat pupelleen ruokaa ja juomaa. Että HEI ! kaikki rikolliset hankkikaa vaarallisia koiria aseitten sijaan ;niillä voi vapaasti uhkailla ja tappaa Suomen maassa!!

Osallistu keskusteluun

Keskustelut on toistaiseksi suljettu