Piilota X Palauta
 
 

Metro on liikennöinyt jo 30 vuotta

Paikalliset Kommentoi

Helsingin metro täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Metron virallisia avajaisia vietettiin 2. elokuuta 1982, kun liikennöinti aloitettiin 1. kesäkuuta Hakaniemen ja Itäkeskuksen välillä. Junat ajoivat aluksi vain ruuhka-aikoina maanantaista perjantaihin.

Metrolla oli pitkä historia takanaan jo ennen kuin junat pääsivät liikenteeseen: suunnittelu aloitettiin 1950-luvulla ja rakentamispäätös metron rakentamisesta Kampista Puotinharjuun tehtiin vuonna 1969. Metrolla oli myös paljon epäilijöitä ja vastustajia.

Metron rakennustyöt alkoivat 1971 Hakaniemestä työtunnelin louhinnoilla ja jo samana vuonna Helsinkiin tuotiin ensimmäinen metron koejuna.

Virallisissa avajaisissa tasavallan presidentti Mauno Koivisto vihki Rautatientorin asemalla metron käyttöön. Tällöin olivat valmistuneet myös Hakaniemen, Kulosaaren, Herttoniemen ja Siilitien asemat.

Metrolinja on jatkunut vuosien saatossa Mellunmäen ja Vuosaaren haaroille ja uusia asemia on avattu. Seuraava luku metron historiaan kirjoitetaan Länsimetron liikenteen käynnistyessä vuonna 2015.

Metro viettää 2. elokuuta juhlapäiväänsä työn merkeissä. Kaupunkilaisille tarjotaan kuitenkin juhlan kunniaksi mahdollisuus tutustua metrojunankuljettajien työpaikkaan eli metron ohjaamoon. Itäkeskuksen metroaseman keskiraiteella on 2.8. klo 10-14 nähtävänä niin vanhemman M100-sarjan kuin uudemman M200-sarjan metrojunat, joissa kuljettajat kertovat työstään ja esittelevät ohjaamon toimintaa.

toimitus
 

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.